[8daysofchristmas: dag 3] DreamCase!

dreamcase

Dag 3 alweer! En goed nieuws voor de kinderlozen of zij die niet geïnteresseerd zijn in kleertjes of fopspenen: vandaag zit er iets voor uzelf en uw telefoon in de prijzenpot. En niet zomaar iets.

Françoise van Dreamcase verkoopt in haar webshop handgemaakte lederen hoesjes voor smartphones en tablets. Als je in het bezit bent van een smartphone waar je met geen mogelijkheid een hoesje voor kan vinden, dan is de kans groot dat je de maat bij Dreamcase wel vindt. Ik mocht onlangs twee hoesjes testen voor mijn iPhone, eentje uit de Navi Art Express reeks met swarovski steentjes en eentje uit de sobere Navi Express reeks.

dreamcase_hoesjes

Ik viel als een blok voor de laatste in de roze versie, maar de eerste variant is ook wel heel leuk. Als ik me niet vergis is deze tabletcase in hetzelfde materiaal gemaakt als mijn hoesje, en man, die zijn mooi. En stevig ook. Dus mocht iemand nog om een cadeautip verlegen zitten voor iemand met een tablet, ik zou er alvast geweldig content mee zijn. De webshop bulkt trouwens van de leuke hoesjes die wat je doorgaans in de winkel vindt geweldig hard overstijgen, dus zeker eens checken.

dreamcase_collage

Wie vandaag deelneemt aan de wedstrijd kan een bon winnen ter waarde van vijftig euro, vrij te besteden bij DreamCase. Het enige dat je hoeft te doen is in de comments antwoorden op deze vraag: wat is het beste boek dat je in 2013 hebt gelezen? Je hebt tijd tot morgenmiddag 12 uur, en dan trek ik de winnaar. Die wordt weer bekend gemaakt op mijn Facebookpagina. Niet gewonnen? Gene paniek, morgen is er weer een wedstrijd!

Veel succes!

Reacties

 1. Hannelore

  De eerste reactie, hopelijk voor mij blijft dit de enige :D. Want inderdaad, ook voor mijn onmogelijke smartphone (die nu rondloopt met een op maat gebreid hoesje, niet echt beschermend tegen krassen dus) is er wat te vinden. Dit zou z’n leven redden!
  Het beste boek van 2013 vond ik Identiteit, van Paul Verhaeghe. Ja. Dus. De redenen mogen duidelijk zijn.

 2. Esther Tersago

  Mijn lievelingsboek van 2013 was man zonder ziekte van Arnon Grunberg. Mijn all time favourite blijft wel Harry Potter and the order of the phoenix!

 3. “And the Mountains Echoed” van Khaled Hosseini (van o.a. “The Kite Runner”). Alweer een topper, geweldig mooi boek, en tranen met tuiten. Zowel bij mij als bij de vriend, dus dat zegt al wat.

 4. Sara

  Oei, ik besef nu dat ik te weinig heb gelezen in 2013! Ik kan me zelfs niet herinneren welk boek ik volledig uitgelezen heb dit jaar, daarom ga ik voor de eerste twee strips van Amoras.

 5. De boekjes van Jip en Janneke :-) Er komt een moment waarop ik weer zelf boeken kan uitlezen, ik weet het zeker, maar dat moment was alvast niet te vinden in 2013…

 6. Laura

  De (bijna) volledige Q serie van Jussi Adler Olsen, een echte aanrader! Hier noodgedwongen mee gestart omdat ik de Karin Slaughter reeks uit heb, en het is echt de moeite, ben nu bezig in het laatste boek. Het laatste boek van Karin Slaughter, Stille Zonde, is trouwens ook een aanrader! (Het gegeven dat ik volledige reeksen kan lezen geeft duidelijk aan dat ik nog geen kinderen heb :-))

 7. Caro

  Niet zó veel romans gelezen, maar “Post Mortem” van Peter Terrin las ik tijdens mijn vakantie op Kreta en ik vond het alleszins heel goed.

 8. Het énige boek dat ik dit jaar heb uitgelezen is het eerste deel van A Game of Thrones. Halverwege deel 2 blijven steken wegens tijdgebrek en te moe :-) Voornemen voor 2014: verder lezen!!

 9. Jammer genoeg niet zo veel gelezen dit jaar, maar een van de uitschieters was toch wel “De eenzaamheid van de priemgetallen” van Paolo Giordano.

 10. Peyskens Astrid

  Ik las in 2013 de biografie van Steve Jobs en er ging echt wel een wereld voor mij open tijdens het lezen ervan :)

 11. Inneke

  Telt een kookboek ook? :) Met een baby erbij geen tijd gehad om veel te lezen, maar op aanraden van je blog wel Plenty van Ottolenghi gekocht en daar lees ik tegenwoordig heel graag in (het blijft helaas ook wel bij lezen want kokkerellen is ook wat moeilijker als er een 11 maandertje continu aan je been hangt…)

 12. Lore

  In tegenstelling tot vroeger ook minder en minder gelezen. Toch enkele dingen gelezen sinds ik een ereader heb en dat ding overal meesleur (al te vaak met een lege batterij omdat zoonlief teveel Bumba heeft gekeken :-) ); even denken wat ‘k las: Dan Brown inferno (boek op zich goed – einde minder) – en de laatste drie boeken (of beter de eerste drie van de 7delige reeks) van Nicci French..
  Maar om nu te zeggen dat er ééntje met kop en schouders bovenuit sprong.. mmhh precies toch niet…
  Daarom grijp ‘k graag naar het boekenassortiment van zoonlief en is de ontdekking van het jaar: Nellie en Cesar…. Al kan ‘k ze niet uit elkaar houden :-) (lol)

  oehoeh en ik zou de bon spenderen aan een hoes voor de ereader, kwestie van altijd aan je te denken bij het lezen van een boekie :-)

 13. Vicky

  effe denken, de leesmicrobe is het laatste jaar serieus toegeslagen nu de kinderen eindelijk alle vier doorslapen… ik kies de reeks waarop de serie True Blood gebasseerd is als favoriet dit jaar … De Sookie Stackhouse reeks van Charlaine Harris…
  (en wat een mooie covers!)

 14. Cindy

  De heruitgave van histoire d’o veeeeeeel beter dan de vijftig tinten hype, een aanrader voor een rode oortjes avond hihihi

 15. Natalie

  Niet zoveel gelezen dit jaar behalve boeken over vermageren en op gewicht blijven.
  Een boek dat ik op reis op een marktje in de Dordogne heb gevonden (omdat mijn tweede boek dat ik meehad me niet beviel) beviel me wel : Eat Love Pray van Elizabeth Gilbert. De film heb/had ik nog niet gezien.

 16. met 2 klein snotters rond u, lees je niet veel meer…
  En dan al zeker niks waar je je gedachten bij moet houden.
  Ik ben dan begonnen aan de hunger games en eerlijk, i loved it :-)
  Dus voor mij de hunger games.

 17. grietdm

  het enige boek dat bijgebleven is is Inferno van Dan Brown. veel tijd om te lezen was er niet, wel veel boekjes voor kleine kindjes voorgelezen. Een absolute favoriet dit jaar was het boek van mannetje koek!

 18. Marjolein

  Dit jaar ‘Zomerhuis met zwembad’ van Herman Koch geluisterd tijdens het autorijden. In de file staan is dan wel zo spannend.

 19. elisa

  Prinses vies :) het lievelingsboek van de dochter. Verder maar 1 boek gelezen vr mezelf -shameonme- de laatste van slaughter. Als ik den titel nu nog eens wist

 20. Michel Beyaert

  “2012” Het jaaroverzicht van onze familie.
  Een fotoboek vooral, maar wel het meest emotionele boek van het jaar.

 21. Karen

  Ik ga voor mijn all time favorite: the time traveller’s wife… Al is het verzamelde werk van Calvin & Hobbes ook de moeite ;)

 22. lina

  Inferno van Dan Brown.
  Veel goeie boeken gelezen, maar dit is blijkbaar het enige dat ik mij kan herinneren :-)

 23. Vrouw Holle

  “De 100-jarige die uit het raam klom en verdween” van Jonas Jonasson. Lag hier al een tijdje, pas deze zomer gelezen. Bij tijd en wijle een hilarisch boek! Pure ontspanning, een aanrader!

 24. An

  Ik verslind boeken (toegegeven vaak ook stationsromannekes)
  De laatste 5 boeken die ik in één ruk uitlas (allemaal uit dezelfde reeks, nl “The Mortal Instruments”) zijn van de hand van Cassandra Clare en zijn eigenlijk jeugdboeken…
  Voor wie houdt van fantasy, suspense, vampierenverhalen en smachtende tienerromantiek zeker een aanrader ;)

 25. veerle

  Vele hemels boven de zevende (griet op de beeck)! Zeker van ;-) (en daarna nog een lezing van haar bijgewoond… helemaal hemels!)

 26. Stephanie Vanhove

  “Help, ik ben een helikoptermama” van Eva de Geyter. Heel confronterend en heeft mij doen realiseren dat ik veel vaker van “chill the F*** out” moet doen…

 27. Marie Carpentier

  Tonio van A. F. Th. van der Heijden. Heftig! Ik denk dat je na het lezen van dit boek nooit meer helemaal dezelfde bent. Melig, maar ik denk het echt :)

 28. Oei, ik heb dit jaar maar 1 boek gelezen. Herlezen eigenlijk. Een over de avonturen van Dirk Pitt (auteur: Clive Cussler).

 29. Anouck

  “Woesten”, het debuut van Kris Van Steenberghe. Ook wel Winter of the World van Ken Follett (twee deel van zijn trilogie over de 20e eeuw). En nu bezig aan “The Goldfinch” van Donna Tartt, ook aardig op weg om in de top 5 van 2013 te belanden.

 30. jessie

  bij mij is het dit jaar beperkt gebleven bij de chicklit van Chantal van Gastel op vakantie. Ik omschrijf haar boeken gewoon als “ne lange Flair” :-)

 31. Het beste boek dat ik in 2013 gelezen heb (maar dat niet uit 2013 is), is ‘The fault in our stars’ van John Green. Prachtboek. (Maar aangezien jij, zoals je onlangs blogde, elk negatief nieuws over kinderen negeert, zou ik dit boek eigenlijk niet lezen.) En op een verdienstelijke tweede plaats ‘Extremely loud & incredibly close’ van Jonathan Safran Foer.

 32. Saar

  ‘De 100-jarige die uit het raam klom en verdween’ van Jonas Jonassen is inderdaad een tof boek, eens iets anders! En daarnaast al een tijdje bezig met Game of Thrones.

 33. IzeQueenCopes

  congo van marc reyebeau
  gelukkige slaven van tom lanoye vond ik dan weer zwaar tegenvallen

 34. Great Lies to tell Small Children. Lachen! Een ideaal cartoonboekje om cadeau te doen bij een geboorte, als je de ouders goed kent tenminste!

 35. Het stille meisje van Tess Gerritsen.
  Alhoewel, het boek oei ik groei heb ik het laatste jaar ook regelmatig vastgehad :-)

 36. Sandra

  Zonder twijfel is dat in 2013 ‘Oei ik groei’ geweest…om mijn geoznd verstand erbij te houden in deze rollercoaster met onze eerste kleine meid het afgelopen jaar!!

 37. Leen

  Ik wou in 2013 supergraag ‘Bidden wij voor Owen Meany’ van J Irving teruglezen, maar ik denk dat ik het boek heb uitgeleend of zo, onvindbaar :-(.. Laatste boek(je) dat ik onlangs gelezen heb en wel ok vond, is de Laatkomer van D. Verhulst. (en ik lees hier graag mee, boekentips zijn altijd leuk! Zelfs als je veel te weinig tijd hebt om te lezen :-) )

 38. Sofie

  Iets erotisch, gelezen op reis deze zomer… :-)) Ik weet de titel of auteur niet meer, maar het heeft geweldig geholpen om de vakantie voor mij en mijn man nog leuker te maken dan hij al was! :-))

 39. Bie

  Two Brothers, Ben Elton
  An abundance of Katherines, John Green en The Fault in our Stars, ook van John Green
  The Lost, Daniel Mendelsohn
  Me before You, Jojo Moyes
  Soit, een top vijf ipv één boek. Allemaal bijzonder graag gelezen.

 40. Lore

  juuuii eventjes spammen, zo blij met deze vraag zodat ‘k weer een lijstje kan maken voor ’t nieuwe jaar :-)

 41. Sharon

  Bij mij zijn het drie boeken: De Millenium-Trilogie van Stieg Larsson. Had ze nog niet gelezen en toen ik een boekenbon terugvond die dringend opmoest en ze alledrie aan een laag prijsje zag liggen, heb ik me erop gegooid. Beste 5 dagen van het afgelopen jaar (en nachten, want tot irritatie van vriendlief kon ik de boeken meestal pas wegleggen rond 4u in de ochtend, om dan 3 uurtjes te slapen en nog verder te lezen voor ik naar het werk moest.)
  Zware aanrader!

 42. Anneleen

  Ik heb veel gelezen dit jaar, tijdens de lange treinritten van en naar mijn werk. Volgens mijn lijstje heb ik het meest genoten van Het Keerpunt van Nicholas Evans. Met op een tweede plaats Sprakeloos van Tom Lanoye.

 43. Inkie

  Weer enorm veel gelezen dit jaar! Dus de keuze voor het beste boek gelezen in 2013 is zeer moeilijk. Ik denk dat ik toch ga voor “Stille Zonde’ van Karin Slaughter. Ieder boek dat van deze schrijfster uitkomt moet ik gelezen hebben! Al zijn er nog super boeken!

 44. fie

  de “Vele hemels boven de zevende” van Griet Op De Beeck ligt hier op het nachtkastje. Ik verwacht daar veel van en gaat mee als we volgende week op vakantie vertrekken

 45. Marjolijn

  ’s Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom
  Before I go to sleep van SJ Watson
  Stoner van John Williams

  Alledrie goe zenne!
  All time favourites:
  Mathilda van Roald Dahl
  Geef me de ruimte van Thea Beckman
  Het allermooiste ei van Helme Heine
  De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch

  Hop, nu maar hopen op zo’n roze hoes!!

 46. Davey

  ‘Watervrees tijdens een verdrinking’ van Herman Brusselmans.

  Nog nooit iemand de eenzaamheid zo perfect weten verwoorden. Tijdens het lezen het boek meermaals moeten wegleggen, zo hard kwam het aan.

 47. Elke

  Deze zomer eindelijk de “millennium -trilogie ” van Stieg Larsson gelezen en werkelijk verslonden: zeker verplichte literatuur! Voor mensen met pubers in huis die niet graag lezen: schotel hun ‘Het grote misschien ‘ van John Green eens voor: unaniem goed bevonden door mijn leerlingen!

 48. Beter dan echt van Jane Mcgonigal. Waarom games en hun principes ons slimmer, gelukkiger en socialer maken en dat we dit ook in het echte leven zouden moeten toepassen. :)

 49. Juffrouw Wallie

  Ik heb de trilogie ‘de hongerspelen’ van Suzanne Collins in 1 ruk uitgelezen. De reeks is gericht naar ‘jong volwassenen’, maar als iets oudere volwassene vond ik het zeker niet minder slecht!
  Mooie hoesjes trouwens…

 50. Michele

  Hmmm… Enkel aan babyboeken toegekomen dit jaar… “Borstvoeding” was daarbij toch de nuttigste! Benieuwd of er in 2014 beterschap komt…

 51. Sarah

  Ik was erg blij met Doctor Sleep van Stephen King! Al was Mr Penubra’s 24hour Bookstore ook een superleuk en ongewoon boek.

 52. Toke

  Al een paar keer vermeld hierboven: Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck. Echt een pareltje!
  Boeken die nog niet genoemd zijn en waar ik ook behoorlijk hard van onder de indruk was:
  – de boekendief van Markus Zusak
  – Dit is alles van Aidan Chambers
  – Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
  – The help (maar die ken je al, want die heb ik op aanraden van jouw blog gelezen :))

 53. Dit jaar was het uitkijken naar het nieuwe boek van Karin Slaughter, Unseen/Stille Zonde. Het boek dat mij echter het meeste “deugd” heeft gedaan was “Te vriendelijk!” door Luc Swinnen. Alsof er 50 man tegelijk zijn wijsvinger uit stak naar mij.

 54. Sara

  Ik kan niet goed kiezen, daarom een top 5 ;-)

  1. Zomerhuis met zwembad, Herman koch.
  2. The help, Kathryn stocett.
  3. The unlikely pelgrimage of harold fry, Rachel joyce.
  4. Me before you, Jojo moyes.
  5. A dog’s purpose, W. Bruce cameron.

 55. Annelies

  De trilogie van de Hongerspelen herinner ik me het best. Daarnaast veel boeken over WO I verslonden, inferno van Dan Brown en deze zomer was de zomer van de Chicklits.

 56. Ruth

  Een week voor de bevalling van mijn eerste kind in begonnen en gisteren, dikke zes maand later, eindelijk uitgelezen na dagelijks enkele bladzijden lectuur vol te houden. Gruwelijk mooi: Tonio van A.f.th. Vanderheyden. Je blijft tot op de laatste pagina hopen dat er toch nog een minikans bestaat dat het allemaal niet echt gebeurde…. Over het al dan niet nog bestaan van ouderschap en schrijverschap na dood van het enige kind.

 57. Sir Botex

  The hunger games trilogie, ook al zijn het in principe kinderboeken, ook de millennium trilogie heb ik herlezen, en de bovenvermelde Q-reeks van Adler Olsen is de moeite!

 58. Els Peeters

  Ben volop aan het genieten van Het puttertje van Donna Tartt (oorspronkelijke titel The Goldfinch). Dikke (meer dan 900 bladzijden) aanrader.

 59. Het boek dat het langst is blijven hangen bij mij is Het diner van Herman Koch. Zomerhuis met zwembad heb ik intussen ook gekocht, maar ben er nog niet in begonnen. Ik probeer mij eerst door De ontdekking van de hemel te ploeteren. :-)

 60. Eva

  Dit jaar een kindle gekregen voor mijn verjaardag. Die zit altijd in mijn handtas, just in case ik eens 5 minuten tijd heb. ‘k Heb zo toch al 3 boeken kunnen lezen dit jaar ;-) De vuurtoren van Connemara van Sante Montefiore was de beste van de 3.

 61. “Slaap” door (pseudoniem) Lars Kepler. Al doet de titel je wat anders vermoeden, dit boek kan je -naast je eigen Dexter- ook wel wat slapeloze nachten bezorgen… ;-) Ik las hem uit op één dag, zo goed gewoon!

 62. bea

  het puttertje van Donna Tartt en Feest van bij het begin van Joke van Leeuwen vond ik allebei uitstekend. het eerste een dikkerd, een beetje te, het tweede een pareltje waar elk woord op zijn plaats staat.

 63. Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord, maar ik kwam het toevallig tegen op Goodreads. Het is een soort van Harry Potter voor volwassenen gemixed met serieus wat geek-dom zoals Google, maar er is ook mysterie en een geheime organisatie. Helemaal mijn dada.

  Momenteel ben ik The Book Thief aan het lezen en man, ik begrijp volledig waarom dat een must-read wordt genoemd. Ik ben er al helemaal wild van en ik zit nog niet eens in de helft.

 64. Het zevende kind van Eric Valeur. Làng geleden dat ik zo wég was van een boek. En verdrietig was omdat het uitgelezen was ;-). Spannend, meeslepend en goed geschreven!

 65. Veerle Wyffels

  Boek : Temeraire van Naomi Novik . Om het met de woorden van Stephen King te zeggen “Geweldig vermakelijk”. Fictie over draken ten tijde van Napoleon. believe it or not : om lekker relaxt mee in slaap te vallen!

 66. Inge

  Ik heb 76 boeken gelezen in 2013 dus heeeeel moeilijk kiezen. Daarom een vijftal aanraders:
  Going Under – S. Walden
  Hopeless – Colleen Hoover
  Vain – Fisher Amelie
  Now You See Me – S.J. Bolton (thriller)
  Bully – Penelope Douglas

 67. Caroline

  My sister’s keeper van Jodi Picoult. Heel aangrijpend, prachtig geschreven en een heel verrassend einde.

 68. Veerle

  Bonita Avenue vond ik ook supergoed, maar dat heb ik in 2012 gelezen. :-)
  Het beste boek dat ik las was non-fictie: ‘We zijn ons brein’ van Swaab.

 69. Cindy

  Heb de klepper “New York” van Edward Rutherford bijna uit! Geschiedenis van deze prachtige stad vanaf de 18e eeuw tot 9/11, geschreven vanuit het standpunt van één familie!

 70. karin

  Ook een top 5 (in willekeurige volgorde):
  The casual vacancy (JK Rowling)
  Two brothers (Ben Elton)
  French children don’t throw food (Pamela Druckerman)
  The girl you left behind (Jojo Moyes)
  Vaslav (Arthur Japin)

 71. Alicia

  “En uit de bergen kwam een echo” van Khaled Hosseini, schitterend! Ik was al fan van zijn vorige 2 boeken, maar deze is ook een pareltje.

 72. Barbara

  Vooral “makkelijke” boeken gelezen die leuk waren maar niet zozeer het vermelden waard. Wel samen met de dochter gesnoept van dit pareltje kinderpoezie: ” Ik heb jou lief” van Hans en Monique Hagen. Prachtige illustraties en heel herkenbaar, zelfs voor een peutertje van 2.

 73. Karolien

  dit jaar vooral herlezen… my all times favourites: Ontdekking van de hemel van Harry Mulish en Alleen op de wereld (het zieligste boek allertijden)

 74. Moeilijk vraag… Ik ben sinds dit jaar weer lid van de bib en ik heb heel erg veel gelezen. Het vermelden waard: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson en De Laatkomer van Dimitri Verhulst

 75. Saar

  ‘Flowers for Algernon’ van Daniel Keyes. Allerminst een recent boek, uit 1959. Gelezen op aanraden van (en geleend van) een vriendin. Laat je niet misleiden door het ‘science fiction’-label. Het dagboek van een mentaal gehandicapte jongen die door een experimentele hersenoperatie plots in enkele maanden tijd veel slimmer wordt – tot het geniale toe (en dat kan eigenlijk niet, vandaar het ‘science fiction’-label). Maar man, wat een boek! Erg pakkend, leest als een trein. Kan het alleen maar aanraden, echt waar. Was er echt een beetje niet goed van.

 76. Silke

  toppertje dit jaar was toch wel ‘een keukenmeidenroman’ aka ’the help’ van kathryn stockett. aan veel mensen met succes aangeraden ook! de ideale vakantielectuur!

 77. SnottebELLIE

  Ik ben in drie boeken begonnen en geen enkel kunnen uitlezen (druk, lui, …)!
  Het boek waarin ik het meest heb gelezen dit jaar is “het leuke mamaboek” van Lobke. Bij deze misschien mijn voornemen voor volgend jaar: een boek uitlezen!

 78. Evelien

  De boekendief – Markus Zusak.
  Ontroerend en meeslepend! 600 pagina’s die lezen als een trein

 79. Ik las Tonio van Aft Vanderheyden nu pas, heeft veel indruk gemaakt. Ook het boek van Ten Oorlog vond ik mooi, maar van een heel andere orde

 80. Sarah

  De hongerspelen! Het eerste deel dan. De 2 andere vond ik iets minder.
  Ik ben niet kinderloos, maar ik vind het niet erg om eens iets voor mijzelf te winnen ;)

 81. Wendy

  ‘Lijstjes maken’, gekocht omdat ik zelf een lijstjes-addict ben en me heel erg bevallen.

 82. Maika

  “Sarah’s Key” van Tatiana de Rosnay. Omdat het zo rauw en zo mooi werd geschreven dat ik het niet kon wegleggen. Omdat de overgang van heden naar verleden zo subtiel was dat het beangstigend werd. Omdat ik kort na het lezen de film zag en die bijna even goed vond als het boek. En omdat we nooit mogen vergeten…

 83. Mona

  Ok, met deze ga ik meedoen, want mijn allereerste tablet komt morgen aan (zonder hoes). Toen ik de vraag las, dacht ik meteen aan ‘Het Rosie Project’ van Graeme Simsion. En toen las ik de eerste reactie: Het Rosie Project. :-) Terecht! Ik ben nog maar net over de helft van het boek, en toch is het al het beste dat ik dit jaar gelezen heb. Een ander boek dat ik me nog herinner van dit jaar is Hardziek, debuut van Sarah Denoo. Voor zover memorabel gelijkstaat aan goed, zijn dat mijn titels. Voor de rest zou ik mijn bibliotheekgeschiedenis eens digitaal moeten oproepen (in de veronderstelling dat dat gaat).

 84. Marloes

  A Song of Ice and Fire, George R. R. Martin. In het engels gelezen, op m’n iphone. Omdat ‘k overtuigd ben dat het boek Altijd beter is dan de film wou ‘k hem lezen voor ‘k naar de serie kijk. En daar ben ‘k blij om. ’t is soms een beetje worstelen maar met 5 boeken op een rij ben je zoet voor enkele maanden!

 85. Ellen

  Kinderzimmer van Valentine Goby, werkelijk heel aangrijpend, heb daarna minstens 2 weken geen ander boek aangeraakt omdat ik eerst dit boek moest verwerken.

 86. Leen

  Empire falls van Richard Russo, superhard de moeite. Het volgende Russo boek (Brug der zuchten) licht nu op het kastje naast mijn bed…

 87. Eveline

  Het enige boek dat ik in 2013 las: En uit de bergen kwam de echo. Niet mis, maar De vliegeraar vond ik beter. Enkele jaren geleden wel…

 88. Veerle

  O,ik las een aantal goede boeken. Vaslav van Arthur Japin,bv. En de boeken van de Hunger Games :)

 89. Dorien

  De thriller “koekoeksjong” van Robert Galbraith. Een zeer klassieke thriller, prachtig gesitueerd in Londen, hopelijk voor J.K. Rowling het begin van een spannende reeks met het duo Comeran en Robin. Voor de rest ook erg genoten van de Shetland reeks van Ann Cleeves en het iets zwaardere boek “winter of the world” van Ken Follett

 90. Gij slim dink gij, hier alle tips verzamelen om dan een gans jaar goed te kunnen lezen! En wij profiteren lekker mee zeg, ga hier seffens wat notities pakken.
  Heb veel gelezen, maar moeilijk om er wat favorieten uit te pikken! Al vond ik “Keukenmeidenroman” van Stockett wel heel goed, de boeken van Montefiori gaan er echt altijd in en als chicklit ook Lucy Diamond ontdekt, in ’t Engels. En Cathy Kelly. Ik herlees ook vaak, zoals de Franse Tuinman deze zomer, zalig.

 91. Wel, ik heb werkelijk waar een kwartier geleden mijn huidige hoes voor mijn iPhone stukgekregen, dus de nood is hier ééérg hoog momenteel :P.

  Ik heb dit jaar niet veel gelezen voor mijn doen, maar wat me wel echt heeft geraakt of geboeid:
  – Think like a pancreas van Gary Scheiner (een boek waaruit ik zelfs na 25 jaar diabetes nog heel veel heb geleerd)
  – Dan kleurt het water rood van Sine Van Mol (een boek voor kindjes, maar ik moet er iedere keer weer héél hard om huilen – ook wel niet direct een happy boekje, ter waarschuwing)
  – PAAZ van Myrthe Van Meer

  (En nu ga ik snel een lijstje maken van al die boeken die anderen hier al vermeld hebben. Ik heb weer leesvoer voor lange tijd!!)

 92. ElsS

  Ben deze zomer voor sentiment gegaan en heb een hele reeks Poirots van Agatha’s Christie herlezen, perfecte zwembadlectuur bleek het ;-)

 93. Charlotte

  Da’s een moeilijke keuze: Vele hemels boven de zevende, of De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween….

 94. Kathleen

  Ik heb dit jaar al veel boeken gelezen, alleen voor mezelf en samen met mijn dochter van bijna 4. En er is er ééntje die er ver bovenuitstak: De Prinses en de erwten van Carly Hart. We hadden hem eerst via de bib, ik heb hem met spijt in het hart na 3 weken moeten terugbrengen en ik heb de boek diezelfde avond online besteld.

 95. Elke

  Beklijvend en toch licht. Voor mij zonder twijfel ‘Joe speedboot’ van Tommy Wieringa. Ik heb van jou via jouw goodreads pagina al zoveel goede dingen gelezen. Toen zat ik volop in die fase met kleine kids en kon ik me onmogelijk voorstellen hoe het mogelijk was zonder bovenmenselijke krachten zoveel te lezen. Intussen zijn de kids (ietsje ) groter en kom ik als het ware weer aan lezen toe. Hopelijk heb je nu ook iets aan dit kleine tipje. + believe me! de tijd dat je weer meer dan 1 boek per jaar kan lezen komt terug:-)

 96. Marloes

  Bijzonder weinig gelezen dit jaar, maar sinds ik De Omwegen van Jeroen Theunissen las, heb ik de smaak weer te pakken!

 97. Vanden Brande Wendy

  ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op De Beeck. Het is een zalig boek!

 98. Liesje Berteloot

  Lezen!? Weinig tijd voor gehad sinds ik de ‘naaimachine’ ontdekte :-) Mijn beste boek van dit jaar was dan ook ‘Stof voor Durf het Zelvers’. Omdat het me duidelijk maakte waar het op staat… gewoon durven (en met een beetje geluk is het draagbaar)

 99. Pfoe, moeilijke! Ik denk – beetje afgezaagd – ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana De Rosnay of ‘Before I go to Sleep’ van SJ Watson (heb ik zelfs misselijkheid in de auto voor getrotseerd ;-)).
  Het zou leuk zijn om zo’n cadeauhoesje te winnen voor manlief, want de arme stakker is voor de tweede keer binnen vier maanden zijn telefoonhoesje kwijtgeraakt.

 100. Inge

  Ik lees jaarlijks slechts 3 boeken: tijdens de grote vakantie. Dit jaar waren dat Vele hemels boven de zevende van Griet Op De Beeck, Ventoux van Bert Wagendorp en Het spel van de engel van Carlos Ruiz Zafon.
  Het boek van Griet vond ik het mooist.

 101. Karolien

  De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween – jonas jonassen. Voor mij niet beste boek van het jaar maar gewoon het leukste boek dat ik al gelezen heb. Lachen van begin tot einde. Mijn vriend kan dat bevestigen :-)

 102. PippiPebbles

  Hij is bijna uit, maar ik vind De wereld volgens Garp tot hiertoe redelijk geweldig!
  Ook The Help en de Hunger Games trilogie vond ik zwaar de moeite.

 103. Marjolein

  “De verleidster van Florence” van Salman Rushdie. Heerlijk, die spanning wanneer je eindelijk begint aan je eerste werk van een Groots Schrijver. En in dit geval voor herhaling vatbaar: een prachtig boek, badend in oosterse sferen, met een zweem van magie (zonder te vervallen in klassieke ‘fantasy’). En dan beseffen waarom zo iemand een Groots Schrijver is. Mijn tweede boek van hem ligt al klaar! :)

 104. Inge

  Ik val in herhaling, maar ook ik vond Vele hemels boven de zevende van Griet Op De Beeck een topper. Maar nog meer genoten van De engelenmaker van Stefan Brijs. Nadat ik zag hoe een collega tijdens het lezen grimassen en vreemde smoelen aan het trekken was, moest ik het ook lezen. Alle vreemde smoelen waren meer dan terecht. Zalig boek!

 105. Isolde

  Met een baby heb ik jammergenoeg geen tijd meer om te lezen. Gelukkig kan ik af en toe het tijdschrift ‘Ouders van nu’ lezen.

 106. Sabine

  Fictie: Stoner van John Williams. Werd al een paar keer vermeld, de lezers van jouw blog hebben goede smaak! ;-)
  Non-fictie: Zes maanden in de Syberische wouden van Sylvain Tesson. De auteur leefde 6 maanden aan de oever van het Bajkalmeer, 120 km van de bewoonde wereld. Indrukwekkend!

 107. Barbara Verbeke

  Beste boek? Volmondig: Tonio van Van der Heyden, gaat door merg en been. Zo verdrietig en o zo schoon tegelijkertijd. En van een compleet andere orde, hilarisch en licht verteerbaar: Yoga Bitch van Suzanne Morrison.

 108. A-girl

  Oooh, kan ik met deze ook nog meedoen?! Ik lees veel “chicklit”, dus niet echt hoogstaande literatuur, maar daar zaten er toch wel een paar leuke tussen. Als ik er eentje moet kiezen is het “shopaholic & baby”, volgens mij niet echt een nieuw boek van 2013, maar heb het toch gelezen dit jaar..

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>