[8daysofchristmas: dag 5] Made by Ellen!

madebyellenWat was dat gisteren, zeg? Ik dacht dat mijn afgelopen jaar vol onvergetelijke dingen zat, maar jullie kunnen anders ook niet klagen. Of af en toe ook wel. Zoals het in het leven gaat, dus. Twee keer kondigden twee van mijn Facebookvriendinnen die ook nog eens elkaars Facebookvriendinnen zijn los van elkaar aan dat ze bijna zwanger genoeg zijn om het aan de hele wereld bekend te maken. Wat grappig was. En berichtjes opleverde als “GIJ ZIJT ZWANGER OF WAT?!!” maal twee. Maal vier. Good times.

En kijk daar: aan de horizon gloort dag vijf al. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een sucker ben voor oorbellen. Ik denk niet dat ik vaker dan twee keer per jaar de deur uitga zonder, zelfs. Ik heb dan ook een serieuze verzameling waar vanalles en nog wat inzit, gaande van fancy uitziende bling tot oorbellen in de vorm van sushirolletjes.

Ik ben dan ook behoorlijk wild van wat Ellen van Made by Ellen maakt en verkoopt op haar site. Er zijn zo veel soorten oorbellen en andere juwelen dat mijn hoofd ervan begint te tollen, en ze zijn ook nog eens zo betaalbaar dat je voor een bon van vijftig euro echt wel één en ander kan bestellen. En wat wil het toeval? Ik mag een bon van vijftig euro weggeven, vrij te besteden!
madebyellen_collageJullie moeten zeker niet naar mij kijken, maar ik zou het anders wel weten: deze geweldig mooie vogeltjes, deze hartjes, of deze bubble oorbellen in het groen, bijvoorbeeld. Love love love!

Zin om te winnen? Het enige dat je moet doen om kans te maken op deze prijs is hieronder in de comments antwoorden op de vraag: “Wat is jouw goede voornemen voor 2014?”. Dat kan tot morgen twaalf uur, morgennamiddag trek ik random een naam en die maak ik bekend op mijn Facebookpagina.

Veel succes!

Reacties

 1. Verheyen inge

  Hallo Lillith, ik kom hier al een tijdje lezen, maar deze prijs heeft mij er kunnen toe aanzetten om eens te reageren :)
  Mijn goede voornemen is om zelf ook een blogje opstarten en meer te reageren op de blogs die ik lees (al meteen goed begonnen hier :))
  Daarnaast ook nog de cliche voornemens zoals meer sporten, minder stressen,…
  Groetjes,
  Inge

 2. Truus vanderghote

  Mijn goede voornemen is: een nieuwe job! Met als gevolg: gelukkiger zijn, want je spendeert net iets te veel tijd van je leven al werkend. En het is het niet waard om iets te doen wat je geen voldoening en geluk geeft. De zoektocht is gestart!

 3. wendy

  Mijn voornemen voor 2014…bezig blijven zoals anders..tijden veranderen, mensen veranderen, en plannen haalt niets meer uit ;-) …ik neem alles zoals het komt! Het leven is te spannend! Elke dag weer..

 4. Mijn goede voornemen is om vooral verder te blijven doen met donderdag veggiedag en daar bij wijze van uitbreiding nog meatless monday aan te breien. Verder zou ik tegen volgend jaar nog eens graag zo’n 6 à 8 kilo kwijtspelen zoals ik dat van december 2012 tot nu ook deed. Nu wil ik niet egocentrisch overkomen, maar ik zou toch ook nog eens wat meer terug mezelf op de eerste plaats moeten zetten ipv myself altijd aan de kant te schuiven voor een ander! Me minder druk maken om kleine, onbelangrijke dingen en zo dan ook hopelijk weer eens wat meer nachtrust krijgen. Insomnia, wat?

 5. Sandra

  Klinkt misschien heel stom, maar ik heb het goede voornemen om positief te blijven. Ik ben van nature opgewekt, maar wordt al snel wat minder vrolijk door het non stop geklaag en ‘je zou het beter zo doen’advies om me heen. Gewoon ons eigen ding doen dus!!

 6. Leen

  Jalap, ik heb gisteren Ellen voor t eerst gezien, en met 4 paar oorbelletjes(waaronder de groene;-)) naar huis gegaan. Ik ga hiercdus keihard mijn goede voornemen posten! En dat is: een betere geduldigere mama zijn, die meer tijd voor zichzelf en hare vent gaat nemen. Ah! En ook, nog eens een vriendinnenreis naar barcelona doen, en niet alleen op café met een glas wijn plannen maken, ma voor echt!

 7. Sandra

  Mja toch… als ik heel eerlijk ben, dan wil ik in 2014 gewoon keihard afvallen. Ik hik er nu al zolang tegenaan; beetje af, beetje bij. Een jojo quoi, maar dan wel eentje die nog niet eens helemaal afgedraaid geraakt, precies of er zit een knoopje vooraan in het touwtje. Dat knoopje moet dus ontward, zodat ik kan gaaaaaaaaaaaaaaan! En volgend op dat afvallen, hoop ik ook verlost te geraken van die scheenbeenvliesontsteking, zodat ik eindelijk eens kan doen wat al zoveel mensen doen: gewoon een stukje joggen. Al is het maar 1 keer de Finse piste rond. O ja, en kleren kopen hé, ook iets wat heel veel mensen gewoon doen. Dat wil ik ook zo graag. Dus: afvallen it is!

 8. vliene

  Ik neem me voor om meer vers eten op tafel te zetten, meer groentjes en ons aan te sluiten bij het lokale voedselteam.

 9. Katrien

  Genieten genieten genieten van elk klein mooi moment, en mij niet druk maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen.

 10. Fie

  Doen zoals we bezig zijn. Die laatste 3 kilo eraf krijgen , vlees bannen, minder plastiek kopen en meer de fiets ipv de auto. Goed dat veel al begonnen zijn te doen

 11. Heleen Schamp

  Eerlijk gezegd zijn we hier geen langetermijnplanners. Zelfs boodschappen doen we dag per dag. Maar ik zou wel een voorbeeld willen nemen aan enkele zeer sympathieke mensen in mijn omgeving en wat attenter en minder knorrig worden.

 12. De Smet Joke

  mijn goede voornemen is heel hard studeren zodat ik slaag in voor mijn eerste jaar verpleegkunde

 13. Flore

  Hetzelfde als dat van twee jaar geleden: zelf eens een blog beginnen. En ook dingen onmiddellijk wegleggen en opruimen in plaats van ze laten rondslingeren. Nu lijk ik telkens een half weekend bezig met de rommel die ik gemaakt heb op te ruimen.

 14. Nele

  Ik ga een diëtist opzoeken om mij te helpen vermageren, niet meer met mijn iphone prullen in de auto :/ en mijn auto vaker wassen, ocharme :)

 15. Torill

  Is kijken, genieten, minder stress, meer beweging, minder eten, gezonder eten, minder vlees meer groenten, wandelen, gezond blijven, meer aandacht voor mijn negen jarige dochter, meer kuisen want a clean house is a clean mind.
  rust vinden in de chaos van het leven.

 16. griet

  Meer in het moment proberen te leven. Mij minder druk maken in de zaken waar ik niets kan in veranderen. Voila. Voor mij een kanjer van een voornemen.

 17. Mijn goede voornemen is nog meer genieten van het leven, me minder druk maken om dingen die er niet toe doen en me helemaal laten overdonderen door dat nieuwe leventje dat er aankomt in april.

 18. Ooouh uit die oorbelletjes wil ik heel graag kiezen!

  Gisteren was mijn goeie voornemen nog geweest om een beetje meer op bezoek te gaan bij mijn oma. Nu ik het huis (en de hometown) uit ben, gebeurt dat veel te weinig. Vandaag is daar helaas bijgekomen: een leuke nieuwe job vinden…

 19. Voornemens… Mijn voornemen zal dan zijn om geen voornemens te maken :) Ik ben een sucker voor het in uitvoering brengen van voornemens. Misschien lukt het me dan dit jaar wel? ;)

 20. Een beter evenwicht vinden tussen het veeleisende werk en de master in avondstudie, zodat ik er niet aan onderdoor ga.

 21. Caro

  Kei goed voor mezelf zorgen en voor mijn gezinnetje. En eens wat vaker ‘nee’ of ‘foert’ zeggen.

 22. Levensles uit 2013 meenemen naar 2014: TIJD is zeer kostbaar en tijd hebben is een luxe. Dus mijn voornemen: meer tijd maken voor alles wat mij en ons gelukkig maakt. En de tijd die we hebben dan ook goed besteden (ipv op mijn telefoon te zitten tokkelen, zoals nu dus. Maar deze tijd is wél goed besteed hoor!)

 23. Budgetteren! Vooral dan voor voedsel zodat er (hopelijk) amper iets nog zal weggegooid worden. En wat meer tijd voor mezelf maken. Mama zijn is fantastisch maar na die 4 volledig in teken te stellen van de kinderen, vind ik dat het nu tijd is om toch eens een paar uurtjes van de week helemaal aan mezelf te spenderen.

 24. Gaby

  Mijn gaatjes opnieuw laten prikken! Afgelopen jaar zo vaak gezegd als ik leuke oorbellen zag en weer terug hing omdat het een beetje zinloos was..

 25. Elien

  Ik studeer dit jaar af als dokter (hoera!), maar heb dit jaar nog wat stages voor de boeg. Mijn voornemen is alvast om me met enorm veel enthousiasme in deze stages vast te bijten evenals veel artikels te lezen en zoveel mogelijk bij te leren om alzo geen gevaar te zijn voor de mensheid :) !
  Voorts familie op de eerste plaats zetten, nadat ik dit jaar afscheid heb moeten nemen van 2 van mijn favoriete personen.

 26. Katrien Van Mulders

  Mezelf geven wat ik nodig heb. Want dat zal me geven wat ik wil.
  En meer lezen en schrijven. Dat ook.

 27. Lieve

  Ik ga sinds enkele maanden naar een sportclub en ben vast van plan dit vol te houden volgend jaar! Goed voor lichaam en geest!

 28. Mijn goeie voornemen is om tussen het werken, bouwen én trouwen door toch tijd proberen te maken om nieuwe receptjes te testen voor mijn blog!

 29. jos

  Geloven en vertrouwen in het leven, in mezelf. Durven zeggen: help! Dat heeft jouw blog me geleerd en dat neem ik mee naar 2014! Bedankt “Lilith”!

 30. mona

  Ik kies voor: meer slapen, dus OP TIJD gaan slapen. En eens wat hippere oorbellen dragen, want elke dag die parels van op mijn trouwdag maken me een beetje gepensioneerd.

 31. Mijn goede voornemen voor 2014: geen goede voornemens meer en gewoon doen. Die voornemens vallen toch altijd ergens rond week 3 in het water. Of toch (beetje stiekem) voornemen: 10 kilo afvallen op een verantwoorde manier. Want ’t is niet erg, maar er mag af.

 32. Ha, daar hebben we gisteren ook over zitten nadenken. Minstens 1 kamer afwerken qua schilderwerken in ons huis. Enneuh .. De oorringen zouden voor het leaf zijn natuurlijk ;)

 33. sitre

  nog eens de 10 mijl lopen van Antwerpen of Tilburg en gaan voor minstens 1 glimlach per dag!

 34. Een nieuwe uitlaatklep/uitdaging zoeken, naast mijn kookavonturen. Ik wil zo veel… Een kinderboek schrijven, zingen in een bandje, piano leren spelen, bij een theatergezelschap spelen,… Misschien moet ik me voornemen om me in 2014 te concentreren op één van die dingen en het gewoon DOEN!

 35. Elke

  Aangezien ik nu al anderhalf jaar 1 à 2 keer per week ga lopen, is mijn goed voornemen om dit te blijven volhouden. Mijn streefdoel: tegen juni 2014 15 km lopen tijdens de Midzomernachtrun in Gent! Dit jaar was de 10 km lopen daar een mijlpaal, op naar de volgende dus!
  En daarnaast; véél lezen, want dankzij je vorige poll is mijn ‘BtR’ (books to read)- lijstje serieus aangedikt :)

 36. Juffrouw Wallie

  Oh, deze zou ik keigraag winnen!
  Mijn voornemens: maximaal genieten met mijn fantastisch gezinnetje, meer tijd maken voor mijn vrienden, de overtollige kilo’s die er in 2012 af waren en in 2013 weer aan hingen er in 2014 weer … afzwieren :) en een workshop geven!

 37. Vanden Brande Wendy

  Mijn voornemens voor het nieuwe jaar:
  – mijn man en zonen nog meer in de watten leggen.
  – nog meer boeken lezen.
  – verder experimenteren met mijn nieuwe hobby ‘haken’.
  – mij geen extra zorgen maken aan dingen waar ik toch niks kan veranderen.
  – nog meer proberen te lachen :)

 38. Hannelore

  Mijn goede voornemen? Minder streng zijn voor mezelf. Klinkt heel kort, maar zeker niet simpel.

 39. elisa

  Conditie kweken. Na 3 keer de trap op en af al lopen hijgen is niet het toppunt van in form zijn. Mijne crosstrainer staat al klaar. Nu nog eraan beginnen :) enalshetevenkan..een andere job! Het zou mij een pak gelukkiger maken..

 40. Sanne

  De goede voornemens hier:
  – meer tijd maken voor mijn vrienden
  – meer tijd maken voor mijn lief
  – meer tijd maken voor mijn familie
  – meer tijd maken voor mezelf
  en die tijd vullen met leuke culturele of creatieve of gewoon gezellige dingen!

 41. Nathalie Hanegreefs

  Starting to weightwatch! En afstuderen als arts in juni natuurlijk!

  liefs
  Nath

 42. Kato

  Dit is weer een gemakkelijke voor mij: een mooi evenwicht vinden tussen werken en mama zijn!

 43. Janne

  Meer sparen! Na de aankoop van een huis dit jaar, horen wij namelijk niet meer bij de Belgen die vreselijk veel geld op hun spaarboekje hebben staan. :) En als we blijven hopen dat onze ivf-pogingen niet tevergeefs zullen zijn, kunnen we binnen afzienbare tijd het gespaarde geld goed gebruiken!

 44. Annelies

  Mijn goed voornemen is om al mijn voornemens in 2014 minstens 2 weken vol te houden! iets waar ik in 2013, 12, 11, 10,… nogal weinig in geslaagd ben.. ;)

 45. Sofie

  Een geduldigere mama zijn en leren loslaten wat er allemaal zogezegd “moet”, vooral van mezelf.

 46. sara

  Meer echt leuke dingen doen, meer tijd voor de kindjes, maar ook meer tijd voor de vriendjes, op vakantie gaan, tijd spenderen met de mensen die ik graag zie, want het leven is veel te kort en kan elk moment gedaan zijn. En ook : me minder zorgen maken dat het leven elk moment gedaan kan zijn

 47. Joke

  Wat meer sparen zodat we eindelijk onze zolder kunnen verbouwen tot speelkamer. En verder doen zoals we bezig waren en onze vrijdagavond houden als film/spelletjesavond met de kids

 48. Genieten, blijven genieten! En “ja” blijven zeggen tegen de dingen en mensen die mijn pad kruisen, het leven is een avontuur :-) (misschien niet “ja” tegen die viezige lifter aan de kant van de weg…)

 49. Isolde

  Mijn voornemen: heel veel plezier maken samen met mijn gezinnetje en eens vaker ‘foert’ zeggen tegen de rest van de wereld. (Al de rest hou ik toch niet vol)

 50. Mijn voornemen voor 2014 is minder lui zijn en meer discipline opbrengen. Dat is al enkele jaren mijn voornemen, maar goede moed is het begin van alles denk ik dan!

 51. Mijn goede voornemen: ik ga proberen meer te relativeren. Mijn huis moet niet altijd super netjes en opgeruimd zijn. Mijn strijk kan heus een paar dagen wachten. En ik hoef niet elke avond te stressen om een volwaardige aardappelen/groenten/vlees maaltijd op tafel te krijgen, een maaltijdsoep is ook al goed! En als ik dan alles gerelativeerd heb (;-)), hoop ik dat ik een rustigere, vrolijkere, toffere, fijnere, grappigere, … mama voor mijn kinderen ben. Voilà!

 52. ElsS

  Mijn voornemen voor 2014: de juiste prioriteiten stellen. Dat klinkt misschien vaag maar lijkt me een heel goede manier om op zijn minst te proberen het jaar met een stuk minder stress door te komen.

 53. Eva

  Ik zou heel graag een heel vrolijk madam zijn in 2014 en ik ga keihard mijn best doen om elke dag te lachen en de dingen te laten zijn wat ze zijn ipv mij over alles druk te maken; De klok tikt toch gewoon verder en komt wat komt.

 54. Kathy Vermoortele

  Mijn voornemen…
  Bij elke negatieve gedachte denken aan een positieve gedachte.

 55. Saartje

  Ik neem me voor om papieren verjaardagskaartjes te sturen omdat het toch zo leuk is om iets échts te krijgen.

 56. Katrien

  Alle nieuws op mij af laten komen, zonder er op voorhand te hard over te panikeren of plannen over te maken. Lees dus: het controlefreakerige in mezelve wat af te remmen, een voornemen dat weleens van pas zou kunnen komen in een jaar dat je een bevalling te wachten staat!

 57. Oorbellen dragen!
  Ik heb sinds jaar en dag ‘gaatjes’ in mijn oren, maar het dragen van oorbelletjes is de laatste tijd wat in onbruik geraakt…

 58. Leen

  Mn goede voornemen: meer genieten van het dagelijkse leven. Het leven is niet altijd eerlijk verdeeld en men komt al vlug veel tegenslagen tegen… Proberen te genieten van de kleine dingen, een mooi voornemen voor 2014

 59. Lies

  Een manier vinden om werk en gezin beter te combineren. En verder niet vergeten wat ik in 2013 geleerd heb.

 60. Talitha

  40 boeken lezen, omdat ik die goal dit jaar eindelijk eens gehaald heb, en het was echt compleet de moeite waard. En mijn sociaal leven upgraden, want het was toch gene vette in 2013, eigenlijk :/ Allemaal mijn eigen schuld ook, dus in 2014 moet ik iets minder asociaal en lui worden!

 61. grietdm

  minder onderbroken nachten (dus meer slapen) al ligt dat niet helemaal in mijn eigen handen!

 62. Silke

  ik neem me voor om me enkel dingen voor te nemen die ik ook echt ga doen! dit jaar: mijn cursus afmaken! en wat minder uitstellen, dat ook…

 63. Lie

  Mijn goede voornemen is om eindelijk eens iets online te winnen ;) En bij uitbreiding: minder snoepen en mij minder proberen ergeren.

 64. anouschka

  minder stress, minder onnodige dingen kopen, minder moeten en vooral meer genieten van mijn gezin, vrienden, vrije tijd.

 65. Marloes

  Mijn goede voornemen: eindelijk maar 50% werken (is al aangevraagd!!!) en mezelf wat energie bijtanken door meer van de dingen te doen die ik nu altijd opzij schuif: niksen, lezen, naaien, sporten en tijd besteden aan mijn man en kinderen, en heel belangrijk, ervan genieten! Ik hoop dat ik het kan waarmaken om van 2014 het jaar van de verandering/ommekeer te maken.

 66. Ruth

  Genieten van onze kindjes, niet steeds vooruit te hollen! En geen geld uitgeven aan dingen die ik toch niet echt nodig heb. Vegetarisch of zo goed als eten.

 67. Barbara

  Slagen voor mijn opleiding lager onderwijs, groen en gezond en misschien wel vegan (blijven) eten en min 1 keer per week,yoga doen!

 68. Annelies

  Proberen rustig(er) blijven onder het supersonische gehil van de kleinste…..telkens er een verse pamper moet aangedaan worden.

 69. Ráchie

  Om na alle narigheid van afgelopen maanden (werkeloos etc) positief in het leven te blijven staan en het onderste uit de kan te halen. Dan komt het vanzelf helemaal goed en komt een leuke baan vanzelf weer.

 70. Ik ga elke week een briefje in de boterhammendoos van de kinderen steken. Voor de kleuter eentje met een grappig tekeningetje, voor de grote een grapje of een aanmoediging. Niet elke dag, anders is’t nie meer speciaal.

 71. Oh, ik heb ook een zwak voor oorbellen, dus nu waag ik zeker mijn kans! Mijn goede voornemens? Goh, ik maak er nooit, al heb ik natuurlijk wel enkele wensen ik graag wil bereiken: een nieuwe job, die even cool is als mijn huidige vinden bijvoorbeeld (tijdelijk contract), zelfstandige in bijberoep worden, opnieuw een regio in Zuidelijk-Afrika ontdekken, iets aan mijn angst voor autorijden doen…, maar misschien moet ik proberen om het aantal genante momenten en uitspraken te verminderen: van 5.698 naar 4.322 bijvoorbeeld ;-)

 72. lentebloem

  Afvallen en tijd maken voor en genieten van de kleine dingen des levens.

  En de knoop doorhakken: komt er een ukje twee of niet.

 73. Karin

  Mijn oorbellen braaf in hun rekje ophangen, zodat ik niet meer moet constateren dat ik van driekwart nog maar over één exemplaar beschik :-(

 74. Lobke

  Minder werken, meer thuis zijn, en het ziet er naar uit dat dat gaat lukken ook want 4/5 gaan werken met ouderschapsverlof is gepland vanaf juli! Joepie, ik kijk er nu al naar uit.

 75. Laura alleman

  Iets meer onafhankelijk worden van mijn ouders. Wat meer op mijn eigen benen staan en volwassen worden! Prettige feesten!

 76. Vuur

  In 2013 heb ik drie toffe vakanties meegemaakt, voor het eerst een parapentespong gemaakt, eindelijk werk gemaakt van wat gezonder te eten en meer te sporten (en daardoor zes nodige kilo’s kwijtgeraakt), mijn lief, ouders en lieve vriendinnen nòg grager gezien en minder belang gehecht aan wat ik niet kan of wil. Ik kan voor het eerst sinds lang zeggen dat ik oprecht fier ben op dit jaar … en daarom is mijn enige goede voornemen voor 2014 deze lijn door te trekken.
  Als je toch iets héél concreets wil: de ’10 miles’ lopen in 1u45min of minder! :)

 77. vero

  Na een jaar rouwen om het definitief opbergen van de kinderwens, nu écht terug genieten van mijn eigen leven… want dat is het zeker waard!

 78. Kim

  Mijn voornemen is om meer oorbellen te dragen! Heb er in twee maand tijd eindelijk een paar of vier gekocht, en I like, maar vooral: I need more :)

 79. kim

  Weer wat sporten! Wat enthousiaster zijn! Een doctoraat afmaken! Meer slapen! Me minder zorgen maken! En euhm, gelukkig zijn ;-)

 80. Ann

  Tijd voor mezelf vinden naast het gezinnetje en werk. Tijd om te sporten en misschien ook wel eens gewoon niets te doen.

 81. Annelies

  Eén van mijn goede voornemens is: minstens één iets maken uit mijn DIY-bord van Pinterest, in plaats van steeds nieuwe coole ideetjes te pinnen!

 82. Mijn goeie voornemen is de trend die ik in 2013 al ben begonnen, voortzetten, namelijk: minder juwelen kopen. Maar als ik nu een bon mocht krijgen, dan telt dat natuurlijk niet als echt kopen.

 83. Johanna

  Mijn goede voornemen is om zo positief mogelijk in het leven staan. En ook eindelijk eens macarons te maken!

 84. Myosotha

  Mijn voornemen is om mij meer te focussen op de dingen die ik graag doe; meer fotograferen, spulletjes haken, koken, wandelen…en dus minder tijd verspillen met soms uren naar het scherm staren of spelletjes spelen op facebook, gewoon hup, weg daarmee :-)

 85. Linda

  Mijn goede voornemen voor 2014 is op vakantie gaan. Al jaren ben ik door verschillende omstandigheden niet geweest en het is heel makkelijk om redenen te verzinnen om niet te gaan (te weinig geld etc). Maar ik ga, dit jaar!! Misschien al wel in februari :)

 86. Annelies

  Genieten, minder ‘geleefd’ worden en misschien ook eindelijk eens de verbouwingen afwerken?

 87. E.

  Zoals The National in ‘Fake Empire’ zingt: ‘Let’s not try to figure out everything at once.’

 88. Eva

  Mijn goede voornemen: meer tijd voor mijzelf, voor mijn lieve peuter en zijn toekomstige zusje, mijn lief en mijn vrienden. En dus ook minder werken en zo weinig mogelijk dingen doen waar ik de zin niet van in zie. En ik ben daar al in 2013 mee begonnen en amai, ik kan het iedereen aanraden.
  En veel van die mooie oorbellen dragen ook natuurlijk.

 89. Sarah

  Ik studeer volgend jaar (normaal gezien) af en hoop uit de grond van mijn hart een leuke job te vinden!

 90. bea

  niet te veel hooi op de vork, en af en toe eens diep ademen in plaats van te reageren..
  en
  eens het hellend vlak van ronquières bezoeken, het klinkt alvast veelbelovend

 91. Ans

  Mijn voornemen: jouw 7 “dingen die ik leerde door in therapie te gaan” zo veel mogelijk toepassen.

 92. marlies

  ik ga vanaf januari:
  – 1x per week gaan lopen
  – proberen elke dag gezond te ontbijten
  – flossen

 93. voornemen : alles nemen zoals het komt, blij zijn met wat er is en me geen zorgen maken over dingen die misschien helemaal nooit gaan gebeuren! En ook, meer grappige oorbellen kopen!

 94. Mieke

  Mijn goede voornemen is eindelijk gaatjes te laten schieten! Ik ben bijna verslaafd aan oorbellen kopen, maar nooit kan dit voor mezelf. Ik heb vroeger toen ik klein was wel gaatjes gehad, maar in de loop van de jaren zijn ze dicht gegroeid. Mijn kinderen hebben er wel, zelf wil ik het ook terug, maar ik durf niet zo goed. Een paar keer stond ik op het punt, maar elke keer kwam er gelukkig iets tussen;)
  Onlangs ontdekte ik de supermooie collectie van Ellen. Haar oorbellen wil ik dolgraag zelf dragen. Ik hoop dat ik dus volgende week durf!

 95. Charlotte

  Positiever denken en gelukkiger zijn met de kleine dingen. Het leven kan soms rap een andere kant opgaan…

 96. Gettie

  Geen voornemens hier want na een paar weken blijven die toch ergens
  achter een deurklink hangen. Dus hier worden de dingen aangepakt als
  zich voordoen en dat is al een hele opdracht ;-)
  Hupsakee en nu hoop ik eens geluk te hebben en oorringskes te scoren.

 97. Caroline

  Meer relativeren… op heel korte tijd kreeg een naaste kanker, ging een andere scheiden en verloor een derde haar kind… wat maak ík me dan druk om kleinigheden??

 98. Marjolein

  Minder “procrastineren”.
  (en dus eigenlijk minder rondsurfen op het net op een moment dat ik aan het werk zou moeten zijn)

 99. Evelien

  Boeken lezen! Enerzijds heb ik een literatuurlijst voor het werk om u tegen te zeggen waar ik maar niet door geraak en anderzijds wil ik mijn ontspanning opnieuw graag uit boeken halen…

 100. Emmy

  In 2014 wil ik ervoor zorgen om meer tijd met mijn man en kindjes door te brengen
  En dan vooral het huishouden meer het huishouden laten en GENIETEN!!!

 101. Aanvaarden.
  Dat kan vanalles zijn…rommel, gedrag, de gang van zaken, mensen hun humeur, mijn carriere,…
  In plaats van zo vaak voor tegengas te zorgen, te controleren, argumenteren en te proberen winnen, te domineren of niet écht te luisteren.
  ‘Gewoon zwijgen en laten gaan., soetmin. Ge praat al meer dan genoeg.’ Dat wordt het nieuwe mantra.

 102. 2014 wordt het jaar waarin ik keihard en ongegeneerd in de appel van elke nueuwe dag bijt. En ik zal ze nodig hebben, die appels, want tegen ‘den utkomn’ wil ik daarbij ook nog eens een

 103. Gil

  Genieten. Gewoon, omdat het leven schoon is, en soms te kort. En vandaar ook, stoppen met roken. Of mag er maar één goed voornemen?

 104. Cindy

  Wat een leuke prijs! Pas nu met mijn 40e verjaardag heb ik gaatjes laten schieten, dus ik heb nog niet zoveel oorbelletjes… Ik ben ook pas dit jaar je blog beginnen lezen en je inspireert me bij mijn 1e voornemen: minstens 1x per week vegetarisch te koken. (niet makkelijk met een carnivoor als man en 2 kindjes die niet echt fan zijn van groenten…)

 105. Ellen

  Moh zo schoon, kan ik nog meedoen? Al bijna twee dagen problemen met internet… Goed voornemen: minder tijd verprutsen!

 106. Vandaag een dagje op een gezellig marktje in Oudenaarde gestaan … naast Ellen en haar zus…2 fijne madammen ! Dat brengt me dichter bij mijn goede voornemen : veel meer tijd doorbrengen met mensen die me energie geven, mijn goede vrienden en vriendinnen, ouders en broers …want eens te meer besef ik ’the BEST things in LIFE aren ’t THINGS ‘ …alhoewel dat paar oorbellen dat ik bij mijn buurvrouw kocht vanmiddag, maakt me toch super blij want er hangt letterlijk ook een fijne herinnering aan vast !

 107. Eva

  Mijn goede voornemen voor 2014 is eindelijk eens door te doen met joggen. Ik begin er telkens aan, met grote goesting en vind het steeds superfijn, maar na 3 weekjes geef ik het op. Te druk, te nat, te warm, te koud, geen goesting,… Dus hopelijk zie je mij in 2014 door weer en wind als een gazelle langs de vaart lopen ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>