[8daysofchristmas]dag 8: Lily!

shoplilyHet is de laatste vandaag, en aangezien ik vermoed dat sommigen onder jullie al zullen moeten beginnen aan de gratin tegen half elf zet ik hem extra vroeg online, zodat iedereen nog tijd heeft om iets leuks voor zichzelf te scoren voor het feestgedruis begint.

Er zijn zo van die mensen die zotte dingen doen, en ze ongelooflijk simpel doen lijken, terwijl je weet dat ze allesbehalve simpel zijn. Kelli van Lily is zo iemand. Ook zij is een ex-collega van bij de boekskes, en ik heb haar zien beginnen in haar superminiwinkeltje in Mechelen, zonder ervaring of opleiding of idee hoe het zou uitdraaien. Ondertussen heeft Kelli twee echte winkels (één in Mechelen en één in Oostende) en één geweldige webshop, is ze één van de meest inspirerende mensen die ik ken, en ben ik geweldig blij dat zij één van de adverteerders is van deze blog.

Ook Lily is een winkel waar ik iedereen enthousiast naartoe blijf sturen. Omdat Kelli de max is, en beschikt over vaten vol goede smaak. Omdat elk bezoek aan de site goed is voor nieuwe ontdekkingen en goestingskes. Ik sluit deze cadeautjesweek, die wat mij betreft niet minder dan fantastisch was, dan ook erg graag af met een prijs van bij Lily: nog maar eens vijftig euro, vrij te besteden in de webshop.

lilytrui

Als ik een tip mag geven: ik kocht er onlangs deze fantastische strikjestrui, die zo zacht is dat ik erin zou willen blijven wonen. Voor maar 44 euro, ook. En anders zou ik gaan voor deze fantastische trui uit hun eigen collectie, of voor deze laarsjes.

Zo. Dat was het dan bijna zo ongeveer. Straks schuiven jullie misschien ergens de voetjes onder tafel of organiseren jullie zelf iets of hangen jullie gewoon wat in de zetel of wat het ook moge zijn. Ik hoop dat er lekkere toastjes zijn, en liefde. Geniet ervan, en dan maak ik morgen de laatste winnaar bekend op mijn Facebookpagina.

De vraag? Waar moet iedereen die dit leest zeker Vlaanderen Vakantielandgewijs naartoe volgend jaar, omdat het er zo fijn is? Ik ben op zoek naar verborgen pareltjes, leuke restaurants of koffiehuizen, een open plek in het bos, jullie weten het vast beter dan ik. Go!

(update: liefst in België dus, als het kan. Ook al is Toscane vast ook leuk. ;) )

Reacties

 1. sylvie van der beken

  Als ik denk aan leuke restaurants dan is het eerste wat in me opkomt dat iedereen zeker eens de balletjes moet proberen van Wim Ballieu, balls n glory, superlekker en zeker met die stoemp erbij doet het je echt terugdenken aan de gepimpte versie van grootmoeders keuken…

 2. Lore

  oei blijkbaar is de herdershoeve niet meer de herdershoeve van vroeger…
  Dan zeg ik: wandeling in ’t kasteelpark Wijnendaele en erna een pannenkoek eten :-)

 3. Een plekje waar wij altijd terugkeren voor een ontspannend weekend zonder kinderen: Dolce La Hulpe (http://www.dolcelahulpe.be/). Stijlvol, maar betaalbaar logeren in het midden van de bossen, op een boogscheut van onze bruisende hoofdstad. Dichtbij huis, maar toch even helemaal weg!

 4. Heleen Schamp

  Heerlijk Siciliaans eten in Gent kan in Il Cortile. Qua uitstapjes doet je vraag mij er aan denken dat we dringend eens nieuwe oorden moeten opzoeken, dus ik volg mee :)

 5. Elisa

  Mijn favo restaurant: mezze cafe in Herentals! Griekse tapas op zijn best, zalige bediening en mooi kader in het centrum. We gaan er heel regelmatig . En ons ander lievelingsplekje is het natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo. Zaalig rustig om te wandelen, geen kat te zien! Na een half uur daar ben je weer helemaal zen…

 6. ellen

  Kasteel van ooidonk in Deinze. Je kan er wandelen, zeer mooi. Ook zijn er restaurants en tearooms, voor een pannekoek met een warme chocomelk voor na de prachtige wandeling.

 7. Caren

  Manoir Ogygia, een charmant kasteelhotel in Poperinge. Ik heb dat mogen uittesten voor een blad en eerlijk waar, ik heb me nog nooit zo verwend en relaxed gevoeld. Fantastische ligging, ongelooflijk lekker en fancy eten, de liefste uitbaters ooit én een jaccuzzi in je kamer. Seriously, need I say more? Baneet, want ik had je al bij ‘kasteel’. =)

 8. Lien

  Restobières in het centrum van Brussel. Lekkere gerechten, klaargemaakt met bier en een GIGANTISCHE bierkaart om uit te kiezen om dat te begeleiden. Kies als dessert zeker de Sabayon! Ook met bier.
  (ik ben zelf geen bierliefhebber, maar ben mijn hart toch hier verloren)

 9. Tinneke

  Ik ga altijd graag uitwaaien in een bos en dan nadien een heerlijke warme chocomelk drinken en warme wafel eten….en als de kinderen mee zijn en je kan het dan combineren met een leuke en veilige speeltuin, dan kies ik voor het Peerdsbos en de melkerij in Brasschaat… In de zomer vervang ik de warme chocomelk en wafel al te graag voor hun lekkere slaatjes…

 10. Maika

  Tante Germaine in Vilvoorde. Superleuk familierestaurant waar je lekker eet voor geen geld. Pure nostalgie :)

 11. Heidi

  Waar wij soms eens langs gaan (en waar je eigenlijk alleen voor het kitscherig interieur en de sfeer zou gaan…, ook al is het eten er superlekker) is The Filling Station in Lanaken. Een amerikaans restaurant met onder andere superlekkere hamburgers enzo :-) ideaal te combineren met een dagje Maasmechelen/Maastricht :-)

 12. Inge

  Bijna vergeten, door het aangemaakte kwijl bij het denken aan al dat heerlijke eten. Zeker ook eens op bezoek gaan naar de moestuin van het kasteel van Gaasbeek.

 13. Ik moet hier veel te hard over nadenken, ge zoudt zeggen dat kindjes uw buitenhuizige activiteiten wat inperken (of verplaatsen) :) Ik was dit jaar wel best onder de indruk van Nieuwdonk, dat is een park/recreatiedomein in Berlare, ik wist niet dat er zoiets moois en wijds zo dicht bij ons te vinden was.

 14. Tinsel in Antwerpen, om te brunchen (maar je moet reserveren!). En als het eens veel mag kosten: wandelen in het Zwin en daarna de voeten onder tafel steken bij Pure C in Cadzand. Indien niet, dan is Kantine Vismijn in Oostende ook altijd weer honderd procent vakantiegeluk.

 15. An

  Gewoon naar de zee. Dat doen we veel te weinig. En niet alleen in de zomer hé, ook in putje winter want dan krijg je meteen een compleet andere sfeer.
  Als je van plan bent om vandaag te gaan, laat je misschien wel best je vliegertjes thuis en moet je overwegen om je jaszakken met een tiental kilo steenpuin te verzwaren. We waaien hier bijna weg!

 16. De Smet Joke

  Caramello in Wevelgem. reusachtige ,heerlijke , op grootmoeders wijze gemaakte pannenkoeken .

 17. Ann

  Café Labath in Gent! Zalig om alleen naartoe te gaan maar ook totally doable met (kleine) kindjes. Megalekkere koffie én taart.

 18. Lies

  Eetadresjes? Den Olifant in Ieper, maar dat ken je waarschijnlijk al? Een ander pareltje: Den Heksenstoel in Loker. Of De Bralle in Dranouter.
  Verder vind ik een uitstapje naar Rijsel ook altijd de moeite. Geef toe, voor Ieperlingen is dat nog altijd een beetje Vlaanderen Vakantielandgewijs.

 19. Ravelingen, vlak naast Oostende vinden wij de max.
  Geweldig onhip, zo tussen de meetjes gaan zitten, maar wel volledig afgestemd op gezinnen met kindjes en een rustig strand vlak voor de deur.
  We love it! Driemaal daags aanschuiven in de kantine vond Verne het leukst van de hele rei, wij het gebrek aan moeten sleuren met stoelen en buggys en potjes en flesjes hele dagen.
  Logistieke nobrainer, betaalbaar en lekker in eigen land!

 20. Eetcafe Rodenbach in het centrum van Roeselare is ons favoriete restaurantje. Altijd dik in orde én kindvriendelijk.

 21. Sarah

  Voor de beste hamburgers van t’land (maar ik bedoel ECHT de beste) Snax in Elewijt, voor de lekkerste thee, Salon de thé Claude in Antwerpen, voor de strafste wandeling, de terril in Beringen (het mooiste uitzicht krijgt er dan zo bij) De mooiste boom, staat aan het kasteel van Horst .
  En dan niet zo Vlaanderen vakantieland, maar de leukste winkel is in Amsterdam Big & Belg. (ik heb daar geen aandelen, maar echtwaar dat gaat ge de max vinden :)

 22. Heleen

  Eerst u amuseren in het doolhof van Loppem en daarna een heerlijke pannenkoek eten in Ten Voute. Een geestig etablissement naast het doolhof die uitkijkt op Loppem’bos’, zalig jaarlijkse gewoonte!

 23. Caro

  Café Rouge in de schaduw van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. Rustig terras op een verkeersvrij plein, heel lekker eten, ook binnen erg gezellig.

 24. Sofie

  Ik zou zeggen: ga eens echt op ontdekking in je eigen stad of regio. Je denkt dat je die goed kent, tot je eens met een gids op stap gaat. Echt de moeite, je hebt er nadien blijvend plezier van, telkens je in je stad bent denk je terug aan alles wat je voordien nog niet wist.

 25. Utrecht is bijna België, toch? Kom slenteren langs onze grachten en dan aan de Smushi bij Carla’s Conditorie. (Smushi = een combinatie van sushi en Deens smörrebröd.)

 26. Een vraag en een prijs op mijn lijf geschreven :) Hier gaan we: ’t Fietskotje in Bredene: pannenkoeken aan de meter en een fantastische speeltuin. ’t Niveau in Watervliet voor hun ge-wel-dig lekkere wafels en zalig terras (+ wandeling in krekengebied). Paradiso op de Zeedijk in Middelkerke voor het zicht op zee en de reuzewafels.
  Verder ook nog de gratis overzetboot in Oostende naar de Oosteroever, zeehonden kijken op het strand van Koksijde, het blotevoetenpad en eigenlijk heel het Nationaal Park Hoge Kempen. Houtsiplou in Brussel is kindvriendelijk restaurant, net als Sensunik in Antwerpen. Dit jaar ook aangenaam verrast door het eethuisje aan het Zilvermeer in Mol. Weet de naam niet meer maar was een glazen platform boven het water. Echt super!
  Op mijn lijstje voor 2014: het Atomium. Ik durf het hier bijna niet te schrijven maar ben daar dus nog nooit binnen geweest. Verder ook muziekinstrumentenmuseum in Brussel, Red Star Line museum in Antwerpen, nog eens naar Julie’s house in Gent, Luik en Maasmechelen Village.

 27. vliene

  Pauls Boutique in Kortrijk (the original one) is een geweldige plek om een lekkere hamburger, al dan niet vegetarisch, te eten.

  De zoo in Rijsel is ook een topper hier, gratis dieren kijken en nadien nog het stadscentrum in voor wat shopping. De gigantische rommel- en brocantemarkt het eerste weekend van september is een ware belevenis!

 28. A casa mia bij Filippo op de Vlaamsesteenweg in Brussel. Lekkere, verse pasta, zeer goed geprijsd, supervriendelijke uitbater en grappige inrichting. Zowel leuk met als zonder kinderen.

 29. Catherine

  Dan moet je zeker eens gaan logeren in hotel Bloom! in Brussel. En dan een hamburger gaan eten bij Houtsiplou, of nog beter, gaan eten bij Henri. Boeken gaan kopen bij Passa Porta, koffietje bij Or.

 30. Burger Folie, een nieuw restaurantje in Leuven met gourmet burgers. Héél veel keuze en ze hebben ook speciale burgers voor kinderen en vegetariërs. Zeker de moeite!

 31. Maja

  de zondagochtendmarkt in Watermaal Bosvoorde. Met ook allemaal lekkere eetstandjes, dus je kan er op de middag meteen iets eten, de dimsums zijn heerlijk.

 32. Freya

  Strandwandeling en kuieren door de Concessie van De Haan en als afsluiter een heerlijk diner bij Villa Julia

 33. silke

  in mijn eigen hometown Mol is de geweldige koffiebar ZEBRA een absoluut toppertje, vooral de ‘pittige zebra’; koffie met witte chocola, gember en honing, móét je geproefd hebben, njams!
  Een leuk adresje dat ik in oostende ontdekte is Den Artiest; supergezellig grill restaurant waar ge heerrrrlijk kunt eten voor een schappelijke prijs in een uniek interieur :)

  very merry christmassssss, trouwens :)

 34. Leen

  Bazar Frida! Een pas geopend klein koffiebarreke van een vriendin, in het kleine gezellige Wilrijk :-), waar je meteen ook toffe hippe stofjes kan kopen. De max, en supergezellig. (ik snit en naad niet, dus ga alleen voor de koffies :-) ) Of De Kapitein Zeppos in ’t stad (Antwerpen ) , op ’t Mechels Plein. een fijn plein, vind ik zo zelf, en ’t is gezellig vertoeven in de Kapitein. en dan ne kleinen tip voor met den Dexter te doen het komende jaar :-), de Pannenkoekenboot! Het Peerdsbos! het dak van het Mas! de kaai affietsen en de boten kijken! Nog..?

 35. A-girl

  Ik zal hier een beetje reclame maken voor mijn eigen gemeente. Wij gaan heel vaak wandelen in de Kalmthoutse heide! Leuke wandelroutes en echt aangenaam vertoeven in zomer en winter (als het eindelijk eens zou gaan vriezen, kan je er ook schaatsen op natuurijs!)
  Daarna lekker een warme chocomelk of in de zomer een ijsje van de lokale ijsboer, echt super leuk in eigen land!

 36. Naar Borgloon! Bijzondere kunstwerken in openlucht, waaronder een boomtent in de vorm van een druppel, waarin je kan overnachten. Aanrader! Als ie er nog hangt na de kerstavondstorm.
  Is ook nog eens in de fruitstreek, dus in de bloesemtijd helemaal de moeite.

 37. Ons appartementje in Cadzand om uit te waaien aan zee. ’s Avonds iets gaan eten in 1880 in Groede. Concertjes meepikken in de AB blijft één van onze favorieten.

 38. Inne

  Sister Bean in Mechelen! Supergezellig, leuk servies, en een familiale sfeer. En decadent lekkere ontbijtjes :)

 39. IzeQueenCopes

  Om te wandelen: muziekbos in ronse
  Om te eten: café parti in Gent
  Voor lekkere cocktails: fantuzzy in Deinze

 40. Kato

  Superlekkere sushi: Zaowang in Antweren. Lekker Indonesisch eten: de Kartini in Antwerpen. Lekkere hamburgers: De Burgerij vlak bij het MAS. In de zomer de max: eerst naar’t dak van’t MAS en daarna een hamburger gaan eten :-)

 41. Ann Martin

  Wij ontdekten een tijd geleden les pays des collines. Heerlijke plek om te wandelen en streekproducten te proeven. Een waar Belgie vakantielandgevoel :)

 42. Dorien

  Vorige week via een Franstalige collega leren kennen: Cook & Book in Sint-Lambrechts-Woluwe, naast shopping Woluwe (www.cookandbook.be). Een restaurant in een boekenwinkel of een boekenwinkel in een restaurant, wie zal het zeggen. In elk geval heel verrassend, lekker en gezellig.

 43. Cindy

  Oostduinkerke! Eerst bezoekje aan Visserijmuseum, visjes gaan eten bij “De Peerdevisscher” en daarna uitwaaien aan het strand! En om te eindigen een lekker ijsje op de dijk bij Zoet Genot.

 44. Ik vind ons Pajottenland echt wel mooi, en iets helemaal anders dan de Vlaanders waar jij woont. Ik heb al prachtige wandelingen gemaakt rond het kasteel van Gaasbeek, paadjes als je wil, in de bossen als je eens gek wil doen. En een eigen promotiewebsite, dat ook, voor alle mogelijke tips!

 45. Johanna

  Voor de beste chocolademelk in Gent, en een heel gezellige plek met veel boeken: Huize Colette

 46. Lobke

  Qua restaurants heb ik dit jaar bistronomie ontdekt, en kan ik vast en zeker Switch in Brussel en De Vitrine in Gent aanraden. Een goed voornemen voor volgend jaar is trouwens nog een aantal van die zaken bezoeken, maar dat was de vraag van vandaag niet zeker he :-) Qua plekjes, als Toscane mag, dan mag Puglia ook wel zeker? Iets verder in Italië, maar zeker de moeite!

 47. de gentbrugse meersen is hier een topper. Kan ook moeilijk anders, aangezien zelfs onze kleine meid al helemaal alleen tot aan de Schelde kan stappen ;-)

 48. Elien

  Als het nog net over de grens mag zijn: Kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Een kasteel/hotel met een moderne bijbouw waar de kamers zijn (die volledig heringericht gaan worden), fantastisch restaurant voor een romantisch diner, groot en mooi park om in te wandelen, kunst overal in en rond het domein, supervriendelijk personeel en een gezellige bar met de lekkerste slaatjes die ik al gegeten heb. Hier kom ik zo graag weer :)

 49. Tine

  Niet echt een topsecret location maar ik ga ook voor het MAS! zelfs met Dexter mee! De roltrappen zijn top entertainment.

 50. T.

  Muziekbos in ronse, bij voorkeur in het voorjaar als de boshyacinten het bos blauw doen kleuren en de eerste zon door de fris groene blaadjes komt piepen.

 51. Vicky

  De Bron, heerlijk vegetarisch restaurant in Brugge… of Balls ’n Glory, ook hun veggie-optie is heel erg lekker…

 52. anouschka

  Naar Aalter! doen: Kasteel van Poeke, wandelen in de Blekkerbossen + park van de broeders van Liefde, naar de charmante cinema Capitool gaan. Eten: Bell’amuse ( Bellem), Callas & het vijfde seizoen( Aalter). Shoppen: Cerise ( kleurige hebbedingen), De Verborgen Schat ( hippe kinderkleren), apotheek Tavernier ( volledig gamma van de schitterende producten van Caudalie)

 53. Anouck

  Afspanning De Jaeger in Lede –> tussen de kitschy mariabeeldjes oerdegelijke Vlaamse kost verorberen! Ideaal voor op een gure winteravond. Of als het eens in Brussel mag zijn: Brasserie des Etangs, zalige Parijse brasseriekost. Of l’ancienne poissonerie, super Italiaan in, u raadt het al, een oude – prachtig gerestaureerde – viswinkel.

 54. Veerle

  De werf in Leuven, Leuven in het algemeen vind ik altijd briljant.fietsen in Limburgs Haspengauw,ook altijd fijn :)

 55. Inneke

  Domein Solvay in la Hulpe, wondermooi om te wandelen en daarna een lekker pannekoekje eten met de kids!

 56. Andrea

  Als je bij Antwerpen alsmaar rechtdoor gaat kom je vanzelf in Groningen, met de lekkerste Mexicaan ever: Cantina Mexicana op de Vismarkt!

 57. Toke

  Voor ontbijt of brunch zou ik Tinsel op de Vlaamse Kaai aanraden, voor taart Baked (paleisstraat, antwerpen). En als je graag gezellig en ongedwongen gaat eten: Son Severia in Berchem! Alle 3 hebben ze wat afwijkende openingsuren, dus best checken voor je op de trein springt :)

 58. Snottebellie

  Dit jaar mooi gaan wandelen in het dorpje Doel. Oké een beetje raar en toeristisch, maar moet je toch eens gezien hebben. Nieuwe ontdekking om een beetje te drinken & vooral veel tapas te eten? “Sava” op de grote markt in Mechelen!

 59. Lusine in Leuven, het restaurant van Jeroen Meus. Zo lekker en gezellig en vriendelijk dat het ongelooflijk is dat er nog geen sterren aan te pas komen. En na het uitgebreide tafelen lekker gaan uitrusten in Novotel om de hoek. Wij deden het dit jaar in april, en doen het in 2014 gewoon nog eens opnieuw. Dat Leuven een geweldige kuierstad is, helpt natuurlijk ook. :)

 60. sajuma

  Beni Falafal in de Lange Leemstraat in Antwerpen: je stapt er binnen en je bent in een ver buitenland, waar alle talen exotisch klinken. Waar de falafels krokant zijn en de broodjes to die for. En dat voor 6 euro ofzo. Goedkoopste vakantie ooit.

 61. Lily

  Op zonnige lentedag is het zeker eens de moeite om naar Hoegaarden af te zakken. Je kunt er prachtige wandelingen maken en daarna kun je uiteraard in een lokaal bruin cafeetje een Hoegaarden drinken. Ik vertoef liever in ’t Nieuwhuys (https://www.facebook.com/pages/t-Nieuwhuys/207995592550045?fref=ts): je kan er een hapje eten met een huisgemaakt biertje, ice tea of jenever, en je maaltijd afsluiten met de heerlijke Hoegaardse warme koffielikeur!

 62. Karen

  Koffiehuis Prestige in de Vlamingstraat in Brugge! Interieur is in een kitscherige Engelse stijl, wat het zeer gezellig maakt. Ze hebben er heerlijke ontbijten, taartjes en koffie… Een echte aanrader voor zoetebekjes!

 63. Het Guislain museum in Gent heeft heel vaak mooie tentoonstellingen maar eigenlijk is hun art brut collectie al meer dan de moeite. Ook het gebouw, en dan vooral de binnenkoer, doen me altijd stil worden.

 64. Ik doe mee! :)

  Ik heb eigenlijk zo geen aanraders in mijn mouw zitten, maar ik wil binnenkort wel keer bij Max passeren, een art déco-achtig établissement in Gent waar ze naar ’t schijnt fantastische wafels en pannenkoeken maken.

  Naar het schijnt is de bediening verschrìkkelijk, dus dat op zich is ook een beleving, vind ik! :)

 65. Katrien

  Voor een originele en verse hap: Zum in Antwerpen
  Voor een originele, verse cocktail in een zetel met je lief voor het haardvuur: Nine Cocktailbar in Antwerpen, uitgebaat door de vriend van Gerty Christoffels
  Voor een koffie en een stuk hemelse taart: Starfish & coffee in Antwerp

 66. stephanie

  de wagamama in antwerpen! en mooie plekjes: de lommelse Sahara en chassepierre en omstreken

 67. Miet

  het vrijbroekpark in Mechelen, een heerlijk groot park met voor elk wat wils: speeltui, rozentuin, grasvelden, verkeerspark, vijvers. En daarna koffie & gebak bij sister beans op de vismarkt. En nu maar hopen dat ik Bij Lily in Mechelen shoppen mag….

 68. Michelle

  Op een warme zomeravond: onder de bomen in de tuin van de Zotte Mutse in Beernem, met zicht op een weitje met ezels!

 69. Karen

  De Graspoort in Mechelen! Klein verscholen restaurantje achter de vismarkt en echt superlekker!

 70. Home sweet Vlamertinge, waar je in no time vol-le-dig ontstrest en easygoing bent! Een theedoek groot, maar mijn absoluut favoplekje…

 71. Hmm, ik denk dat ik hier al Oostduinkerke heb zien passeren, dus bij deze kan ik dat alleen maar beamen. De in echte boter gebakken zeetongen die à volonté geserveerd worden, alleen maar door eraan te denken wou ik dat Kerst iets minder traditioneel was dan met kalkoen vanavond.

 72. Adv

  Een toppertje, en al zeker vandaag of met Kerst, ben je nu gelovig of niet, een bezoekje brengen aan de Grot van Oostakker Lourdes. Fantastisch rustig plekje, een mooie wandeling, je kan een kaarsje gaan branden voor al wie het nodig zou kunnen hebben en daarna kan je nog iets lekkers gaan eten in het naburige restaurant (mét speeltuin voor zij die kindjes hebben). Een échte aanrader wat mij betreft!

 73. Lieve

  Naar Zeeland!Wandelen op het strand tussen Cadzand en Groede iets drinken in één van de strandbars .Logeren in de Hemelse Vrede: heel leuke B&B in Cadzand!Heel vriendelijke service!

 74. Stephanie

  Niet Belgie, maar ook niet zo ver weg: Makkum in Friesland. Ideaal om met kleine kindjes naar toe te gaan en supervriendelijke mensen! Wij kregen de tip van een vriendin toen we op zoek waren naar iets kindvriendelijks in de stijl van Centerparks, maar dat niet Centerparks was en ook niet te duur.

 75. Evi

  Wij logeren momenteel in D’ Oude School in Lampernisse en ik vind het hier nu al super! Leuk en gezellig vakantiehuis, zeg!

 76. Riet

  Julies house in Gent is een echte aanrader. Vlakbij het Gravesteen en dus pal in het centrum kan he de lekkerste en vooral mooiste cupcakes, taarten en cheesecakes eten of meenemen. Er is niet altijd plaats in het kleine etablissementen, maar als je een plaatsje kan bemachtigen, is het super!

 77. Katrijn

  niet meteen bij mijn deur.. maar deze herfst de limburgse mijnstreek ontdekt in Dilsen-Stokkem: aan de ene kant heb je ‘Connecterra’, tussen de voormalige mijnterrils liggen plassen… je waant je even in de bergen als je op de top van een terril staat… Op 5 km daarvan ligt de maas, waar je prachtige wandelingen kunt maken…

 78. Voor een uitstapje samen met Dexter is “Het Kakelend Kippenmuseum” in Diksmuide (Keiem) een echte aanrader! Niet alleen hebben ze er tientallen soorten kippen (om te bekijken, maar ook om mee naar huis te nemen), het is eveneens een alternatieve kinderboerderij, met dromedaris, alpaca’s, konijnen, cavia’s, geiten, schapen, varkens, pony’s, ezels,… Mijn metekindjes zijn er alvast helemaal gek van.

 79. Barbara

  Zeeuws-Vlaanderen Vakantieland: uitwaaien in Cadzand en dan appelbollen eten in Hotel Noordzee (met speelkamertje voor de kinderen, hoge stoelen en verzorgingskussen) of ietsje verder in Middelburg. Beetje geschiedenis, beetje shoppen en nadien ergens een chocomelkje gaan drinken.

 80. Eveline

  ’t Koetshuis in Blankenberge. Pal in het centrum, maar in de zalig, rustige binnentuin merk je daar niets van. En ze maken er met plezier plaats voor je buggy!

 81. Amy

  Om een veggie echt te verwennen kies ik steeds voor restaurant Dolma in Brussel – een volledig vegetarische buffet, en echt lekker ook – mmmmm!

 82. dot

  Kinderboerderij de Campagne in Drongen. Vorig jaar openden ze tijdens de Gentse feesten. Kleinschalig, zeer charmant! Ik ben er toen op m’n eentje naartoe getrokken met één peuter en één baby, ik heb het niet alleen overleefd maar vond het nog plezant ook.
  Als’t niet met kindjes hoeft te zijn: Julie’s house in Gent.

 83. Sara

  De groene wandeling in Buggenhout, super lekker eten aan super leuke prijzen, in een gezellige omgeving aan het bos. Een Toppertje als je het mij vraagt!

 84. janssens anne marie

  Nieuwe hotspot om lekker te eten: ‘Belle de Jour’ in Oostende. Een beperkte kaart en dus altijd vers, alternatieve creaties en leuke bediening! En achteraf kan je nog winkelen bij Lily’s. Just a perfect day!

 85. Ann-Katrien

  Je moet naar Bergen, ja, Mons, wat zeg ik?! Iedereen moet naar Bergen? Waarom? Omdat je denkt dat je naar een Charleroi-like industriestad gaat, maat niets is minder waar! De gebouwen zijn er met geschiedenis, oud en mooi om naar te kijken. Gewoon rondwandelen en je laten verbazen, liefst met mooi weer, want laten we eerlijk zijn, dan is alles nóg mooier. Je kan er tapas eten, terrasjes doen, naar le grand hornu voor wat cultuur. Superstad. En als er Frans gesproken wordt, het is een beetje mooi weer én het is gezellig, dan denk je toch onmiddellijk dat je in het Zuiden zit, right? Instant vakantiegevoel! Graag gedaan zenne;)

 86. Anneleen

  Om te wandelen & te spelen & frietjes te eten & naar de diertjes te kijken: het provinciaal domein in Hélécine!

 87. Tess P

  Een kleine tour de Malines: eerst een gezegende hamburger eten bij Il Cardinale, dan de extra pondjes er af wandelen door te kuieren langs de Mechelse binnenstad, om uiteindelijk, via het Dijlepad, aan te komen bij Lily (waar je je opnieuw in de hemel waant).

 88. Een wandeling in het Aboretum te Tervuren is echt gigantisch indrukwekkend!

  Je ziet er bomen vanuit Alaska tot Zweden (van A tot Z). Een ongelooflijk leuke ervaring voor de natuurgenieter, de wandelaar en zelfs de stadse mens die nadien in Brussel nog een lekker drankje kan gaan drinken op de gezellige terrasjes in de zomer / of de verwarmde buitenterrasjes in de winter en nog wat cultuur kan opsnuiven. Soms is het niet zo ver te zoeken om je te verwonderen :-)

 89. kim

  Koffietjes en theetjes in Leuven bij Onan en taartjes in Gent bij Julies’s house… moesten die twee zich nu eens fusioneren… hmmmmmmmmmmmmmmm!

 90. Lie

  Aller, we wagen het er nog eens op:
  Tips in eigen land: Overmere-donk met alles daar rond is inderdaad wel leuk (al woon ik er zo goed als naast en heb het nu wel al gezien ;) ) Ook afgelopen jaar bezocht en goedgekeurd: Bastogne en Hasselt. Net over de grens vind ik Nausicaa in Boulogne-sur-Mer wel een aanrader.

 91. Mijn ontdekkingen van het jaar:
  – in België: Ik kan een brunch in het FelixPakhuis in Antwerpen van harte aanbevelen. Eventueel te combineren met een bezoekje aan het fantastische Red Star Line museum of het MAS.
  – buiten België: voor zij die de populaire tour gaan doen in South-West USA en langs Antelope canyon passeren: rij ook eens naar Buckskin Gulch. Het is de detour + 8 mijl onverharde wegen + 2 mijl wandelen in rivierbedding echt waard: het is ook een geweldige slot canyon, maar eentje die *niet* toeristisch wordt uitgemolken door de indianen!

 92. Ans

  Hmmm, ik woon zelf al mijn halve leven in het buitenland (Geneve, Jura, Alpen: vraag er maar op los!), dus een beetje vervreemd ben ik wel van Belgische pareltjes. Mag ik dan reclame maken voor de schapenboerderij van een vriendin? B&B, verse kaas en een vakantiewoning uitgerust voor de allerkleinsten: http://www.bergerie-acremont.be/

 93. Ha, naar Dikkele natuurlijk! Wandelen/fietsen in de Vlaamse Ardennen en afsluiten in ons dorpscafé de Casino. Naar het schijnt is de spaghetti een aanrader, die moeten we zelf dringend nog gaan ontdekken, dat is er op die 2 maanden op den buiten nog niet van gekomen. In elk geval, het is hier Vlaams en altijd een beetje vakantie!

 94. ElsS

  Gent is altijd goed maar een wandeling met ezels in de Vlaamse Ardennen (git(e)ane.be) is ook heel erg leuk

 95. Saar

  Beetje chauvinistisch iets aanprijzen uit de stad die dit jaar mijn hometown werd: neem in Antwerpen de voetgangerstunnel onder de Schelde eens. Die ziet er heerlijk nostalgisch uit, alsof die er al 70 jaar hetzelfde uitziet. Op Linkeroever heb je een prachtig uitzicht op de stad en kun je wandelen naar ’t strand van Sint-Anneke en iets drinken in Plaasj Kaffee. Beetje zee en toch in ’t Stad! :)
  Andere tips: het nieuwe Red Star Line museum is écht heel mooi en interessant en met een leuk uitkijktorentje! En als je van daar verder wandelt weg van ’t stad, dan kom je in een soort braakliggend niemandsland waar de Schelde een bocht maakt. Machtig uitzicht heb je daar!

 96. Ontbijten in de Toeareg in Leuven (Marrokaans), een bezoekje aan het romantische Groot Begijnhof (op en top Vlaams), een koffie in de Onan, en een dineetje in de Inari (Japans). Allemaal vlak bij elkaar in dezelfde straat :-)

 97. Wendy Vanden Brande

  Bij ‘Coffee café’ in Hasselt en Leuven! Heel knus en gezellig. Alles is daar gewoon keilekker :)

 98. Eén vakantietip voor een kindje met de leeftijd van Dexter: een abonnement op Bellewaerde, zo kun je na zijn middagdutje op je vrije middag nog eens naar daar trekken, er zijn voldoende dingen voor zijn leeftijd aangezien hij bijna een jaar verschilt met mijn Ilja en hij er de voorbije zomer zich rot amuseerde.

 99. Eva

  Jippie, ik woon in Mechelen en de Lily is echt een van mijn favoriete winkeltjes. Ik zal je ineens ook een tip geven uit Mechelen. Ga eens een koffie drinken in de Kaffee Ine. Is in dezelfde straat als de Lily. Je zal wel een beetje de hipsters van je af moeten slaan, maar dat is zeker de moeite waard. Probeer eens de Latte Sinterklaas (mijn persoonlijke favoriet).

 100. Omdat het nog bijna België is (laat ze het maar niet horen, hahahaha): de Zeeuwse kust en dan vooral natuurgebied ‘Westenschouwen’. En dan bij de grappige bakkerij in Burgh-Haamstede iets lekkers eten en drinken en proberen niet te veel koek en snoep voor onderweg mee te nemen.
  In Antwerpen heb je restaurant Sensunik waar kinderen op zaterdagavond boven op de speelzolder kunnen spelen en eten (onder begeleiding van kindermeisjes) terwijl de ouders beneden op hun gemak kunnen eten. Klinkt niet leuk (en ik had er zelf ook even moeite mee), maar toen ik mijn kleine man onbezorgd met de autobaan zag spelen, genoot ik zelf des te meer.
  En, ook niet te ver weg, zeker niet voor jullie: Côte d’Opale met Cap Gris Nez en Cap Blanche Nez. Prachtig!

 101. eva

  geweldig mooie romantische b&b in brugge, canal deluxe. je hebt een klein romantisch stadshuisje met mooi ligbad, open haard en eige plekje aan het water. Ontbijt wordt gebracht terwijl ze ook de haard aansteken, ontzettend vriendelijke gastvrouw. pergola café is lekker restaurantje in brugge, aan het water. mooie omgeving en gezellig langs binnen en buiten.

  verder zou ik ook voor het strikjestruitje gaan, goeie keuze;)

 102. Stefanie Brems

  Voor de lekkerste koffie en bagels moet je bij ‘Beans’ in Mechelen zijn. Het is daar super gezellig!!

 103. Niet meer zo heel verborgen maar wel nog steeds een pareltje is de abdijtuin in de mooiste stad van België, namelijk Gent. Heel Gent is overigens een pareltje, maar dat wist je vast wel.
  Vrolijk kerstfeest!

 104. Inge

  Boekenwinkel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest in Antwerpen.
  Wel oppassen: ge gaat er willen blijven wonen. : )

 105. An

  Restaurant Aap in Alphen, net over de grens in Nederland. Zuid-Afrikaans eten én (nog belangrijker) een kinderhoek met een kinderjuf!

 106. Julie

  Als je dan toch al fan bent van Lily, maak er dan een dagje Mechelen van! Koffie bij de kaffee-ine, lunchke bij tapasbar Sava op de grote markt en voor het diner stoppen we bij Stuffed. Stuk voor stuk supervriendelijke uitbaters, leuke inrichting en vooral heel heel lekker.

 107. Natalie

  Een dagje naar zee op bewolkte dag. Kindjes spelen graag in het zand en je moet ze niet constant insmeren met zonnemelk.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>