lilith brengt verslag uit over haar gezondheidstoestand

fisherman

Hashtag dingen die ook al niet hielpen.

Hier zou normaal een ander blogpostje staan, ware het niet dat ik op zondag werd besprongen door hetzelfde beest dat er vorig jaar in december voor zorgde dat ik zeven kilo vermagerde op een week tijd. Ik moet u niet vertellen dat ik ondanks de ongemakken niet geweldig vies ben van dat beest, want hoe strakker aan de feestdis hoe liever, maar op maandag zat ik bijna twee uur op een trein met zo’n hoge koorts dat de ramen naast mij begonnen aan te dampen. Het was de meest helse rit ooit, ik was lamlendig en ziek en had het ijskoud en toen weer veel te warm en lang verhaal kort: toen Youri mij kwam oppikken aan het station heb ik “zooooo ziek :'(” gezegd en een beetje gesnikt.

Om dan ’s nachts bijna te stikken in mijn eigen hoest omdat ik Dexter niet wilde wekken. Dat herhaalde zich deze week nog een paar keer. Slapen in stukjes van tien minuten, ik heb veel aan Dutroux moeten denken al.

De dag erna was ik beter thuis gebleven, maar ik had een afspraak staan die ik liever niet wilde verplaatsen, en ge kent dat, en toen had ik nog geen idee dat de nacht die zou volgen nog helser en slapelozer zou zijn als die ervoor samen plus zeven. Lees: om de minuut hoesten tot ik bijna moest overgeven, hoge koorts, het gevoel dat ik zou stikken en geweldig veel pijn aan mijn longen. Waarop mijn lief sprak: “gij zou toch beter eens naar de dokter gaan, dat is zeker een longontsteking”.

Het probleem is: een zieke zelfstandige helpt zichzelf vaak meer in de shit door in de zetel te liggen uitzieken dan door te blijven werken. Ik heb zo veel dingen die dringend af moeten, en geen idee hoe ik dat ga oplossen. Maar dokter arts was duidelijk: als ik nu niet even een paar dagen in mijn zetel lig ga ik het me nog serieus beklagen. En dus ga ik in mijn zetel liggen, begot.

Om het vrolijk af te sluiten: een foto van een puppy!

auwpuppy

Reacties

 1. Veerle

  Ik moest keihard lachen om de foto van de puppy. :-)

  Altijd denken: geen reden is goed genoeg om niet in je bed te kruipen als je ziek bent. Laat de boel de boel maar, want ziek aan de feestdis zitten, ook al ben je 7 kilo lichter, is ook absoluut geen pretje. Maak maar van de nood een deugd: filmpje, boekje, theetje. Als je ziekte dat toelaat, toch.
  Beterschap!

 2. Oooh, wat schattig, die puppy, hij heeft precies zin om iets te eten, kijkt ons zo smekend aan?
  Rust maar eens goed uit, G.I. Jane ;-), zelfstandige of niet, want anders blijf je op de lange duur kwakkelen en ben je misschien in totaal wel meer dagen ziek en kun je niet eens aan de feestdis verschijnen.
  Beterschap meid!

 3. <3 de puppy!

  Ik zit altijd te roepen dat ik eens ziek wil worden: thuisblijven, filmpje zien, boekje lezen, wat thee drinken, geen-honger-dus-niet-eten-dus-afvallen… Het lijkt me helemaal geweldig!

  Alleen: ik ben al jaren niet meer echt ziek geweest, dus dat hele koud-warm en pijn overal gedoe staat mij niet meer zo levendig bij… Dan klinkt het inderdaad al heel wat minder geweldig. :-(

  Laat je goed verzorgen!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>