lilith vult haar eindejaarsvraagjes in

kersttruien

Zonet heb ik de laatste winnaar bekend gemaakt op mijn Facebookpagina. De dolste cadeautjesweek in de geschiedenis van Tales from the Crib is voorbij. Tijdens die week heb ik een paar keer de vraag gekregen naar mijn eigen antwoorden op de eindejaarsvraagjes, maar die heb ik -voorzienig als ik ben- allemaal opgespaard voor een dag als vandaag, waarop ik tegen de slaap zit te vechten omdat ik tot half zes op heb gezeten met een kotsende peuter die iets te veel zwanworstjes had gegeten. Ge kent dat wel.

 • wat is het beste dat je in 2013 op tv zag?
  Ik heb niet bijzonder veel tv gekeken, maar wel een paar dingen die me geweldig goed lagen. Ten Oorlog, De Ideale Wereld, 2013 en De Rechtbank waren mijn absolute favorieten. En doe ook maar Game of Thrones en Alleen Elvis Blijft Bestaan.
 • wat vond jij het beste liedje van 2013?
  Ik twijfel tussen The Reeling van Compact Disk Dummies en Alwadamehetten van Kenji Minogue. Make that alles van Kenji Minogue, nu ik er wat langer over nadenk.
 • wat is het beste boek dat je in 2013 hebt gelezen?
  Compleet op de valreep aan een fictieboek begonnen, en er nu al toppezot van. The Interestings van Meg Wolitzer. Zo zo goed.
 • wat heeft 2013 voor jou onvergetelijk gemaakt?
  In de negatieve zin de diagnose van mijn schoonmama in januari, en de dingen die terugkwamen bij het horen van de woorden “ongeneeslijke longkanker”. In de positieve zin: de ontdekking dat ze nu toch al weer verder staan dan toen mijn eigen mama ziek was. En alle mooie momenten die voortvloeiden uit het besef dat we vandaag moeten leven, en niet morgen of gisteren. Nog eens. On a brighter note: dat alles op zijn plooi kwam met het leukste Dextertje van de hele wereld, en ik ook nog eens een nieuwe blog kreeg en mijn rijbewijs haalde. Ik! Een rijbewijs!
 • wat is jouw goede voornemen voor 2014?
  Een beter evenwicht vinden tussen werken en ook eens niet werken, eens vaker neen zeggen, en proberen om een gezondere relatie te hebben met eten. Zoiets.
 • welk cadeau zou jij dit jaar het liefst onder de kerstboom vinden?
  Ik wilde eigenlijk helemaal niets. Ik zou ook niet echt iets krijgen, zoals het de laatste jaren de afspraak is. En toen kwam mijn allerliefste hubster deze namiddag plots een Kindle Paperwhite onder mijn neus steken, en was ik de blijste pakjeskrijgster ter wereld. Nu kan ik lezen in den donker. WIEW.
 • wat was jouw beste aankoop van 2013?
  Misschien wel deze op de valreep aangeschafte Little Book of Earrings.
  little book of earrings
  Eindelijk orde in mijn oorbellenchaos, al passen er maar 48 paar in. En heb ik er blijkbaar meer dan dat. Of anders: mijn groene bolide.

Het is een enorm drukke periode geweest, dus ik ga even een week blogvakantie nemen, als het niet geeft. Als ik kon stuurde ik elk van jullie bij wijze van dikke merci een jaaroverzichtskaartje zoals ik dat al zes jaar doe naar mijn dierbaren, maar aangezien dat een kostelijk grapje zou worden doe ik het met een screenshot van de voorkant.

jaaroverzicht 2013

Geniet van de feesten en van elkaar, en dan zie ik jullie geweldig graag terug in 2014. Moge het een fantastisch jaar voor elk van jullie worden, wi. Waarlijks gemeend.

Reacties

 1. Maja

  voor jou ook al het beste en dat er nog veel mooie, leuke blogpostjes mogen volgen. Maar op jouw tempo!

 2. marlies

  Een streepje jingle bells,
  een snuifje feestsfeer

  omhuld door een wolk gezelligheid
  & overgoten door geluk!

  Van harte fijne feestdagen toegewenst!
  Vele groetjes
  x

 3. veerle

  Vraagje ivm de Kindle Paperwhite … kan je deze nog steeds enkel via de Amerikaanse Amazon bestellen? Ik heb een oudere generatie kindle – besteld nadat ik een lovende commentaar van u hierover had gelezen, via google op je blog terechtgekomen toen ik info aan het zoeken was ivm de kindle en blijven plakken sindsdien – en supercontent van, zowel van de kindle als van je blog ;-)
  Fijne feesten!

 4. Bedankt voor alle lieve wensen, iedereen!

  @veerle: jep, nog altijd enkel via de usa. Hij was hier wel snel, volgens Youri. En hij is fantastisch. :)

 5. Annelies b.

  Waaaauw!!!!
  Op aanraden van een kennis ben ik hier beland.
  ik ben van ieper en mijn bijna 3-jarige dochter heet lilith.
  Ik vind jou blog echt de max!

 6. Marjolein

  haha, leve de kenji! het beste optreden op Pukkelpop dit jaar! Volgend jaar hoofdpodium, see you there!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>