As we speak 3

dex speelt
 • Genoten van: kerstmarktjes en jaarovergangen met fijne mensen en alcoholische versnaperingen, etentjes met familie, de goede dagen van Dexter tijdens het kerstverlof. Als in: de dagen waarop het kind niet of ziek was of vreselijk veel last had van doorkomende tanden. Die dagen waren dan weer net iets minder.
  blogcoachingOok genoten van: de drie uur blogcoaching met Ineken en het feit dat zij het vooral heel leuk en inspirerend gevonden zei te hebben, in plaats van vooral nogal chaotisch zoals ik zelf een beetje vreesde. Maar het was de max om te doen, en misschien wel voor herhaling vatbaar. Daar moet ik nog eens over nadenken.
 • Traditie: nog niet zo heel veel, al vind ik het wel de max dat we vanmorgen net als vorig jaar onze nieuwjaarsdagfoto met statief hebben genomen. Het idee is om dat elk jaar te doen in onze huidige living. Dit is hem dit jaar geworden, na heel wat over en weer geloop naar de camera en ballen gooien om Dexter in de goede richting te laten kijken.
  nieuwjaarsdag 2014
 • Eten: tot mijn grote opluchting en met behulp van hetzelfde norovirus dat er vorige eindejaarsperiode voor zorgde dat ik alleen maar rijst mocht eten ben ik erin geslaagd om de schade van het kerstvreten behoorlijk te beperken. Ik weeg nu nog altijd zes kilogram minder dan op mijn verjaardag in augustus, en ik zou dat graag zo houden, en nog veel liever nog een paar kilo extra afvallen, voor de zekerheid. Het plan is dus: bewuster eten, van de honger in plaats van om mezelf te troosten of te belonen, en liefst weer meer groenten en fruit en minder brood en pasta. Ook: minder kroketten. Gelukkig eet ik helemaal niet graag kroketten.kroketten
 • Lezen: ik heb net The Interestings uit, dat ik zo zo goed vond dat ik zwaar misbruik heb gemaakt van het lichtgevende schermpje van mijn nieuwe Kindle om zelfs te liggen lezen als mijn echtgenoot al lang lag te slapen. Het deed me een beetje denken aan One Day, eigenlijk, op een maniere. En aangezien ik mijn kind naar één van de hoofdpersonages uit dat boek heb genoemd is dat een serieus compliment. Staan op de planning: Vele Hemels Boven De Zevende (op aanraden van wel honderd mensen), Tampa (over een lerares Engels die seksueel geobsedeerd is door veertienjarige jongens, op aanraden van de fantastische site The Millions) en The Goldfinch (ook al lijkt het verhaal me op het eerste gezicht niet bijzonder aan te spreken, het wordt me aangeraden door mensen op wiens boekeninzicht ik behoorlijk vertrouw).
 • Dringend to do: beslissen wat ik ga doen om mezelf en mijn log lichaam weer in beweging te krijgen. Ik zou eigenlijk liefst weer beginnen met lopen, maar door mijn instabiel bekken wordt dat volgens de kinesist alleen nog mogelijk met steunzolen en speciale filmpjes van hoe ik mijn voeten zet. En dat klinkt allemaal zo ingewikkeld dat ik al moe word van eraan te denken.
 • Uitkijken naar: een nieuw blogjaar. Het afgelopen jaar was spannend, vond ik. Er was het nieuwe design en ik begon samen te werken met adverteerders, waardoor ik ook anders ging bloggen. Met een klein hartje, geef ik toe, want hoewel ik er zelf een goed gevoel over had was het maar de vraag of jullie dat ook zouden hebben. Het doet me dan ook vreselijk veel deugd dat Tales from the Crib de afgelopen dagen af en toe lovend werd vernoemd in een eindejaarslijstje, dat jullie nu met nog veel meer zijn dan zes maanden geleden, dat ik lieve mails en kerstwensen krijg, en dat jullie niet zijn weggelopen. Dankbaar dus. En heel veel zin in 2014, wat dat betreft.
coverfemma
 • Tihi doen over: de eerste cover waar Dexter en ik opstaan. Zo raar, dat. En ook wel geweldig cool. Alleen te krijgen als je lid bent van Femma, maar het is een begin. Ik weet zeker dat ik hier ooit over heb gedroomd toen ik dertien was, al stond ik in die droom wel naast Koen Wauters en stond er “Zo zalig verliefd” over ons voorhoofd. Toch blij mee. (Met dank aan Lobke Gielkens voor het interview)
 • En nu op naar: Londen, voor het werk. Als dat geen schoon vooruitzicht is weet ik het ook niet meer.

Moge 2014 fantastisch worden voor elk van jullie. We zijn hier in elk geval weer vertrokken met geweldig veel goesting!

Reacties

 1. Katrien

  Dan zou ik het wel weten: heel veel naar van die filmpjes kijken over hoe je voeten te plaatsen, zo moe worden en je sport al gehad hebben!

 2. Isolde

  Amaai, fris en monter om 1 januari. Chapeau!!! Hier een kleine kater en nog moeeeeeee.

 3. Caro

  Op de cover van Femma, dat is dus wel in 70.000 huishoudens dat jij op het salontafeltje ligt hé. Niet mis om te beginnen, vind ik.

 4. Katrien

  Ik heb je blog nog maar pas ontdekt (en heb dus nog veel leeswerk),maar ben al grote fan!ik kijk er dus naar uit om in 2014 nog veel meer te lezen!

 5. Sandrien

  Nu ben ik zo nieuwsgierig dat ik overweeg lid te worden van Femma. Jij ook een fantastisch 2014 gewenst, fijne madam!

 6. Allez jong , kroketten zijn superlekker :)
  Die paar advertenties zijn toch niet zo erg? Wie struikelt daar nu over.
  Zolang je maar geen advertorials begint te produceren niewaar! :)

 7. Tine

  Hou je zakdoek al maar klaar als je Vele Hemels boven … leest. Ik voelde me rotslecht toen het uit was.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>