lilith heeft een nieuwe favoriete tomatensoep

tomatensoep ah

Soep al sudderend, voor het mixen.

Ik weet het, die titel klinkt zo spannend dat jullie haast zouden sterven om het recept te krijgen, right? En toch: in tijden dat ik in elk geval weer zwaar aan de soep zit omdat ik erin geloof dat mijn kilo’s daarvan gaan smelten voor de zon is er niks mis met het delen van je favoriete soeprecept van het moment. Toch? Awel dan!

Ik heb dit recept gewoon keihard gepikt van één van de fantastische verspaketten die ze verkopen bij mijn geliefde Albert Heijn. Die voor rijkgevulde tomatensoep, meerbepaald. Zij gebruiken rundsbouillon, en ik eet thuis vegetarisch, dus ik heb het recept een klein beetje getweakt. Maar believe you me: het blijft een heerlijke dikke soep die zelfs met tomaten waar weinig smaak in zit (zoals zo goed als alle tomaten, nu) helemaal oke is.

Dikke lekkere tomatensoep met verse tomaten (voor vier tot zes personen)

 • 750 gram roma tomaten
 • 1 ui, versnipperd
 • 1 kleine wortel, in blokjes
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 0,75 liter heet water met twee blokjes groentenbouillon
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl suiker
 • peper en zout

Snij de tomaten in vieren. Verwarm de olijfolie in een soeppan, voeg de tomatenpuree toe en laat een minuutje bakken. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, samen met de ui, de wortel, peper en zout, en stoof vijf minuten tot de ui zacht is geworden. Voeg de bouillon en de tomaten toe en kook een kwartier. Voeg de suiker toe en pureer met een staafmixer. Goed afkruiden met peper en zout.

Et voila, geen enkel excuus meer om vetzakkerij te blijven eten. Geen dank!

Reacties

 1. Marloes

  Dat is nu eens iets dat ik niet goed kan maken, tomatensoep, en nochtans zo lekker vind. Doe jij daar dan ook de schil en de pitjes bij?

 2. @Marloes: ja, in deze wel, en als je ze goed mixt heb je daar helemaal geen last van. Zelfs Youri niet, die alles door een zeef zou duwen als hij zou kunnen.

 3. Els

  Ik ben zelf ook niet goed in tomatensoepen. Maar wel héél erg fan van een goeie jat soep. Ga jouw recept zeker eens proberen. Ik gebruik meestal tomaten uit blik. Misschien zit daar het verschil…

 4. Tinneke

  het verspakket voor de erwtensoep van de albert heyn is ook een succes…. en voor de vegetarische variant doe ik er steeds in het frituurvet gebakken korstjes brood bij…. heeeeeeeeeeeerlijk

 5. Margay

  Haha, hier ook goede voornemens (again!). Voorlopig nog niet met soep maar ik ga Pascale Naessens-en (zoiets toch). Vanavond een Griekse salade (tja, ’t is toch nog geen weer voor hutspot he?).

 6. Marloes

  Ik probeer ze zeker eens uit. Als je nu ook je foto nog openzet om te kunnen pinnen, is het helemaal goed :)

 7. Ik vind het zo grappig dat Albert Heijn zo geliefd is. Wij hebben er een beetje een hekel aan wegens te prijzig enzo ;-) Maar ik kom er wel hoor, voor een paar lekkere dingetjes… Zal ook komen door de geschiedenis die je hier hebt met AH, ze zitten hier al zo lang en bij jullie zijn ze natuurlijk nieuw. Ik ben op mijn beurt juist weer dol op die enorme Franse supermarché’s, alhoewel ook erg aan de duiten…

 8. Ik gebruik ditzelfde recept, ik weet niet of je een slowcooker hebt maar dat is helemaal ideaal. Je doet het in de pan en uren later (een werkdag, bijvoorbeeld) steek je de blender erin en klaar.

 9. Die tomatenpuree eerst bakken daar ben ik wel benieuwd naar!
  Kga dat eens brouwen sé aangezien ik ook van mijn vet probeer af te geraken…zucht

 10. In tomatensoep gebruik ik altijd een beetje ketchup in plaats van suiker. En ik maak mezelf dan wijs dat het misschien nog íetsje gezonder is… :-)

  Ook heel lekker: afwerken met verse of diepvriesbasilicum. Géén gedroogde basilicum, want dat smaakt niet naar basilicum.

 11. Heb zelf een receptje, die zonder tomatenpuree en zonder suiker ook heel lekker is en dik. Maar ik zet er ook de mixer in. Voor mij is dat pas tomatensoep en balletjes van kippengehakt erin. Smaken verschillen.

 12. ik ga het moeten doorspelen aan mijn echtgenoot. Die is de soep-king en die heeft altijd zin om soep te maken.

 13. Katrien Van Dessel

  Gisterenavond om 22u nog gemaakt (had er zó veel zin in) en vanmiddag met veel smaak opgegeten! hopelijk vindt de dochter het straks even lekker!

 14. Nadine

  Dit ook vandaag geprobeerd en echt té lekker ! Iedereen hier thuis (echtgenoot + 3 dochters) enthousiast. Een blijvertje! Ik denk dat ik er deze week nog eens maak, zo lekker was het. Samen met zelfgebakken zuurdesembrood met noten… mmm….

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>