lilith #plogt

Ooit, toen ik mijn dagen nog doorbracht op een internetforum, hielden mijn internetmakkertjes en ik fotologdagen. Het waren de begindagen van de digitale camera’s van zestienduizend frank, wij dachten allemaal dat we fotograaf waren, en er was zelfs een site waarop alle beelden van die ene dag, waarop iedereen van ’s ochtends tot ’s avonds om het uur een foto nam, verzameld werden. I LUVED IT. Toen ik bij Maartje zag dat zij -geïnspireerd door oerblogster 10e’s idee– een hele week gaat ploggen ( kort voor picture loggen, als ik het goed heb begrepen) dacht ik: ik ook! Ik ook! En zo geschiedde. Dit was mijn dag. Niet elk uur, wel heel de dag door.

plog01

#plog – Hallo wereld, zo zie ik er ongeveer uit als ik om kwart na zes in de badkamer kom. No shame. Wel wallen. plog02

Normaal wordt dit liefje vrolijker wakker, soms zelfs al sfeervolle medleys van kinderliedjes zingend, maar dit beeld had al een en ander kunnen voorspellen. Niet veel goeds, bijvoorbeeld. plog03

Nope, niet veel goeds. Ik had gisteren, toen ik een hele dag met hem en zijn koortsaanvallen heb thuisgezeten, al een vermoeden, dus gelukkig was het regelwerk voor de voormiddag al gebeurd. Dexter mocht naar oma en opa terwijl ik over en weer naar Brussel zou gaan voor een interview. En ik zou proberen om rond de middag terug te zijn, zodat we nog met hem naar de kinderarts konden. Goed plan? Goed plan, al liep ik wel zwaar over van schuldgevoel. Dat hoort zo, ik ben een moeder. plog04

Dit doen wij elke ochtend terwijl de papa in de badkamer is. plog05

Ik onderweg naar het station, Dexter onderweg naar oma en opa. De wereld is nog donker. plog06

Kwart voor acht, station Kortrijk. Ik probeer niet toe te geven aan de lokroep van de Panos, maar kan het toch niet laten om een beetje te luistervinken en gesprekken op te vangen als “Doe maar suiker en melk in mijn koffie. Ge hebt geen cognacsje zeker? Moehahaha”. Good times. Zo good dat ik pas vier minuten voor vertrek besef dat ik van plan was om de verkeerde trein te nemen. Klein attackje. Alles kwam toch nog goed.plog07

Ik lees boeken over vrouwelijke leerkrachten van 26 die in de straat van veertienjarige jongens gaan zitten masturberen in hun auto. Et alors? plog08

Mijn weekmenu opstellen is gemakkelijk, volgende week begin ik tweewekelijks te veggie Smartmatten, en ik heb alles in huis dat ik extra nodig heb, blijkbaar.  plog09

In Brussel! Waar het veel kouder is dan ik verwacht had, ondanks de zon. Ik heb me veel te optimistisch aangekleed, en dat is allemaal tof als je op de goede weg bent, maar minder als je keihard verdwaalt. Ik kom dan ook twintig minuten later dan afgesproken aan op nummer 55. plog10

Ik hou zo van jou, nummer 55. Waar bleef je zo lang? :'(

plog11

Voor Flair sprak ik af met de zeer inspirerende Ana, die in een heerlijk appartement woonde en koffie zette, waardoor ik langzaam opwarmde. En het record “mijn neus snuiten tijdens een interview” met gemak verpulverde.

plog12

De terugweg naar het station Midi. Zonnig en mooi, maar wel koud.

plog13

Plots beseffen dat je maar vier minuten meer hebt om je trein te halen, en zo dankbaar zijn voor de zes minuten vertraging die ervoor hebben gezorgd dat jij en je korte beentjes het net gehaald hebben. Priceless. Zelfs de overstap in Gent lukte, net.

liefje

Net op het moment dat ik naar de oma en opa wilde smsen om te vragen hoe het was dit supermooie beeld doorgestuurd krijgen helpt toch wel tegen een bloedend hart. <3

plog15

Ik had geen iPad ofzo bij, dus schrijf ik dat rap eens uit op papier. Papier ja, ik ben een rare.

plog16

Youri komt mij halen om naar de jongen te rijden.

plog17

Hij eet. Het is al iets.

plog18

Ik eet ook. Ik eet graag patatten en tomaten. Ik heb ook nog een paar boterhammen gegeten. Geen paniek.

plog19

Iemand is niet meteen in zijn haak. We gaan naar huis.

plog20

plog21

Daar probeer ik boeken te selecteren voor mijn wegdoeproject en mijn tekst voor Flair te schrijven die dringend binnen moet, maar iemand heeft behoorlijk weinig zin om te slapen.

plog22

Na meer dan een uur is het plots toch stil in de kinderkamer. Ondertussen heb ik het ijskoud en voel ik me steeds zieker worden. Geweldige timing, jongen.

plog23

De verwarming is mijn vriend.

plog24

Beeld van de dag: hoestbuien van twintig minuten waar hij niet uit geraakt, ik kan het bijna niet meer aanzien en tel de uren af tot we naar de kinderarts mogen.

plog25

Het hoesten en de paniek bij Dexter worden steeds erger, dus zorgen we voor afleiding. Het helpt een beetje.

plog26

Eindelijk: de wachtzaal van de kinderartsen. Waar hij zich ontpopt tot het kindje waarvan iedereen zich zit af te vragen wat hij hier eigenlijk doet. Zo vrolijk en zo spelen en zo babbelen, jong. Vast overbezorgde ouders die voor de minste scheet die verkeerd zit in paniek slaan.

plog27

“Ik denk niet dat jullie een leuk weekend zullen hebben”, sprak de kinderarts. Diagnose: dubbele oorontsteking, infectie van de luchtwegen en een serieuze snotvalling.

plog28

Zieke kindjes mogen voor één keer hun tutje. Zwak zwak moederhart.

plog29

Current status: belabberd.

plog30

Volgens het beurtrolsysteem is het aan Youri voor de avondroutine. Wij duimen keihard voor een goede nacht.

plog31

Ik had nog guacamole in de koelkast, en wraps liggen, en seitangehakt in de diepvries. Dat was dat.

Ik had verwacht dat ik nog een foto van een warm bad en een koud glas wijn aan deze reeks zou kunnen toevoegen, maar ik kroop om half tien ziek in bed en kwam er vanmorgen- na een goede nacht van Dexter, bedankt god- nog zieker weer uit.

Ik ga dit trouwens maar één dag doen, hoor, geen zorgen. Wie zin heeft om mee te doen: ik ben waarlijks zeer benieuwd naar jullie plogjes. Post de link misschien even in de comments hieronder, dan komen we allemaal kijken.

Reacties

 1. Ooh wat leuk! je zou dit vaker moeten doen, super die foto’tjes!
  Wat jammer dat Dexter zo’n slecht dagje had, hopelijk zijn jullie snel weer beter!

 2. Ow, een hele boterham! Ongelooflijk wat een mens op een dag kan doen hé! Veel beterschap voor beiden en in plogjes ben ik heel slecht! Ik krijg met moeite een foto op mijn compoter!

 3. Wat een leuk idee, leuke foto’s ook. Jammer dat de microobjes en virusjes jullie weer wisten te vinden. Hopelijk zijn jullie allemaal weer snel genezen! Veel beterschap!

 4. An

  cool! curieuzeneuzemosterdpot als ik ben, gluur ik graag eens mee in een ander zijn leven. Als tegenprestatie zal ik dan ook ne keer ploggen, beloofd!

 5. Saskia

  Wat is die Dexter toch een droppie. Knap dat je je project van de dag hebt volgehouden, ondanks de hoest- en snotaanvallen!
  Beterschap :-)

 6. je smijt die norwegian wood toch niet weg hé, die kan hier anders wel nog bij de andere murakami’s gepropt worden :-) Veel beterschap voor jullie! Plog lijkt me leuk, ik doe het misschien ook wel eens (morgen misschien)

 7. Anouck

  ’t Gaat heel Ieper rond. Hier alle drie tegelijk exteem mottig geweest. Niet handig, want dan is het pas echt om ter zieligst doen over wie naar de waterkoker moet lopen om hem aan te leggen of wie zich naar de apotheek moet slepen… Veel beterschap!!

 8. Haha wat een miserie! (ge kunt maar beter lachen met uw miserie niewaar?)
  Hopelijk zijn jullie rap terug beter.
  Ik heb gisteren gepoogd – ploep!

 9. lore

  Fijn te lezen dzt we niet het enige gezin zijn waar een zieke peuter wordt gecombineerd met minimum 1 zieke ouder ;-) Beterschap!
  Ps vosjesshirt scoort hier ook big time !!

 10. Achgossie, de zieke dutsjes! Veel beterschap voor jullie (ga nog ff niet ploggen, foto’s van een bureau met werk op maandag zijn niet zo interessant, hahaha)! Norwegian Wood bij het kinderspeelgoed, zozo, jullie zijn er al vroeg bij ;-P

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>