lilith zou waarschijnlijk uw maat zijn

bh 90210

In navolging van deze post. Als je deze dingen leuk vindt zouden we waarschijnlijk vrienden kunnen zijn, of op zijn minst een goed gesprek kunnen hebben.

 • als je buitenproportioneel veel nummers van voor naar achter kunt meezingen die tussen 1989 en 1995 in Tien om te Zien te zien waren, perfect weet welk kapsel van Petra bij welk nummer hoorde en waarom, ooit zwaar hebt gevloekt op die dekselse applausmeter en al jaren vindt dat er dringend een nieuw Levenslijnlied moet opgenomen worden, zodat je weer alle stemmen in de juiste volgorde kunt meezingen. En neen, dat klimaatlied van Nic Balthazar telt niet.
 • als je The Office de allerallerbeste serie ooit vindt en moet huilen van het lachen om superkleine tics van David Brent die de meeste mensen niet eens opmerken.
 • als je in je kindertijd alle boeken van Roald Dahl hebt gelezen, gecombineerd met de Babysitters Club.
 • als je ergens in je hart warme gevoelens blijft hebben voor Bon Jovi, Jason Priestley, Mark Owen en Michael J. Fox.
 • als je een totale sucker bent voor Ment tv en alle vormen van kooptelevisie.
 • als dit je in stilte doet tieren van onversneden nostalgie. TONY LITTLE EN MIKE. I die.
 • als je zonder een halve seconde twijfelen #teamkoen bent. Omdat je al heel je leven #teamkoen bent.
 • als je alles dat je weet hebt geleerd van de Fancy.
 • als je met geen stokken op de dansvloer te krijgen bent, behalve als iemand MO-DO of Jantje Smit door de speakers knalt.
 • als je compleet geobsedeerd bent door Back to the Future, en dan vooral door de tweede film.
 • als je altijd van den dezen doet als je vertrekt naar Londen. Altijd. En trouwens niet snapt dat de stad dat nooit heeft aangenomen als officiële slogan. London, baby.
 • als je in je dagelijkse gesprekken tot in den treure verwijzingen steekt naar liedjes uit reclamespotjes voor Dreft uit de jaren negentig die niemand nog kent en daar niet mee kunt stoppen. Parels voor de zwijnen.
 • als je ooit volledig geobsedeerd was door Mario Bros. Het meeste door 3, ook een beetje door 2.
 • als je Mandy van Barry Manilow altijd meezingt in de versie van Homer Simpson.
 • als je Legends of the Fall kunt meelippen.
 • als je altijd spaghetti zou kiezen boven elke andere optie op de kaart van een brasserie. Dan kunnen we namelijk altijd samen spaghetti eten, jij en ik.

Wat denk je?

Reacties

 1. Niet allemaal, dju toch! Maar de Babysitterslub, die had ik allemaal! Roald Dahl zie ik nog altijd even graag. En ik heb ook veel geleerd uit de Fancy :-)

 2. Bieke

  Heerlijk herkenbare lijst! You had me at #teamkoen! En ook wel een beetje omdat mijn dochter ook Lilith heet…

 3. owww, de fancy, mark owen, legends of the fall, en de babysittersclub, breng jij daar even herinneringen naar boven!! Was ik echt wel vergeten, hoor. En al de rest deel ik niet helaas, dus toch niet zo’n dikke maatjes dan… oeps

 4. Oei zeg. Ik denk dat we elkaar best niet in techt tegenkomen, dan. Het allerenige wat we gemeen hebben is Roald Dahl. Dat lijkt me nogal slappekes.

 5. Eva

  Ik heb het meer voor Per, want “het leven is meer dan afwassen alleen”. Buiten dat en Jantje Smit zijn wij maten. Als jij nu nog een sucker zou zijn voor alles reality, dan konden we zelfs bff’s zijn ;-)

 6. Nele

  Check:
  – TOTZ-liedjes: De Vlaamse Top 10, dat werd dan nog wekelijks opgenomen op een cassetje en grijgedraaid gedurende de week :D!, en eigenlijk de volledige hitparade uit die periode kan ik nog merendeel meezingen (inclusief Mo-Do en Jantje Smit – nog altijd mijn favoriete meekweellied in bad). En af en toe komen ze nog eens voorbij op den ipod (ahja al die TOTZ-cd’s zijn gedigitaliseerd) in mijn ‘fout bezig lijst’ :).
  – Roald Dahl moet iedereen ooit gelezen hebben!
  – En ja de BSC heb ik er ook allemaal doorgejaagd (alsook nog wat rip-offs)… Enid Blyton anyone??
  – Mark Owen was de knapste van TT, duh! En zijn solo-cd is ook best goed!
  – Kooptv is megaverslavend, ongelooflijk hoe snel je groenten kunt snijden, met zo een machine!
  – Hoezo? kan ik ook al woord voor woord meezingen…
  – De Fancy, uiteraard, amai die Hollanders durfden nogal vragen stellen…
  – London, baby!!

 7. Oei we zitten hier duidelijk met een generatiekloof! Maar ik wil wel” Mandy ” meebrullen uit volle borst, hoewel ik twijfel, of ik je daar een plezier mee zou kunnen doen! ( Allée, k ben eigenlijk zeker van niet! )

 8. Gij gaat mijn maat niet zijn, als het daarvan moet afhangen. Dedju toch. Ik HAATTE Tien om te zien en snapte echt niet waarom iedereen ineens into Vlaamsche schlagers was. Nog niet trouwens. Dat ik dan soms met nummers afkom die nog tien jaar (of twintig, help) ouder zijn en mooi weer maakten bij “Op Volle Toeren” zullen we maar niet te veel over zeggen. Ik heb wel Petra live gezien, maar wat voor kapsel ze toen had weet ik niet meer.

 9. Kapsel- en nummerassociatie bij Petra?! Ik heb toen ik een jaar of 8 was zelfs meegedaan aan een playbáckshow met een nummer van Petra! (Kapsel: het korte met de hoed! Nu jij: met welk nummer?)

 10. haha, opvallend veel gelijkenissen :-)
  maar ik had wel al door dat wij veel in common hebben…
  leuk om zelf eens te doen op mijn blog ook, thx voor de inspiratie!
  josie xo

 11. Geen 100% match (ver van zelfs) maar ik denk dat een goed gesprek toch moet lukken. We kunnen sowieso een (vegetarische) spaghetti gaan eten. De verschillen bediscussiëren is minstens even boeiend dan de gelijkenissen toejuichen.

 12. Kijk, we kunnen al samen gaan eten terwijl we in Londen, Baby! naar Mike en zijn Amazing discoveries kijken en stiekem over Mark en Jason dromen. Sounds like a fun time to me! Wanneer zijn we weg? :)

 13. Oh, de Babysittersclub! Wou zelf ook een babysittersclub oprichten, maar ik was jammergenoeg het enige lid. lol. Als ik had geweten dat jij gewoon met Kerst een paar straten verder in Koksijde ook aan het vieren was dan was ik zeker komen aanbellen.

 14. Leen

  OmG, wij hadden echt keihard BFF kunnen zijn! 10 om te zien! applausmeters! Petra en Phil Kevin! Friends met Joey, en Roald Dahl en zelfs de babysittersclub! met Inge, de seutigste die het eerst een vriendje had! ( Thomas Siffer heeft me ooit gezegd dat ik niet met uitroeptekens mag werken! Slecht bezig! ) Jason Priestley…. Jij droeg toen zeker ook Dr Martens en ging naar de Witten Uil (? ja toch? WIT? ) En SPAGHETTI man, mijn eternal lievelingseten :-), mijn moeder werd zot omdat ze dàt elke keer op mijn verjaardag moest maken :-). o man, heerlijk allemaal :-).

 15. Veerle

  Spaghetti, Mario Bros en The Office: daar zouden we het helemaal met elkaar kunnen vinden. Maar als jij over Bon Jovi zou beginnen, zou ik allicht in mijn hoofd al een plannetje bedenken over hoe ik zo snel mogelijk kan ontsnappen. :-)

 16. Oooo Maaaannddddyyyyyyyyyy
  En: Lisa it”s your birthdayyyyyyyy

  Voor de rest vertonen wij schrikbarend weinig gelijkenissen.
  Behalve de babysittersclub en the Office maar dan de Amerikaanse versie, en de Vlaamse natuurlijk :D
  Misschien moet ik ook eens de Engelse versie kijken.

 17. haha, “beetje verdikt?” “Niks verdikt, mijn trui is gekrompen!”. Ik heb gisterenavond zitten surfen op je blog en de voorbije nacht heb ik van je gedroomd zeg, je gelooft het of niet. Je wou persé een pistolet eten die ik ergens in een kast had gestopt maar nergens vond. How freaky is that?!

 18. Wij zouden kei goed overeenkomen! Ik heb hier nog een cassetje liggen van mezelf terwijl ik reclamefilmpjes naspeelde. Dat was toen kei ‘fak’!

 19. saar

  Ik had het nooit mogen wassen op zestig graden! Ik moet luidop lachen. Bedankt daarvoor!

 20. Lie

  We have a match. In grote lijnen toch. Wel nooit naar The Office gekeken en nooit gehoord van die Tony en die Mike, maar in de rest kan ik me wel vinden.

  Aanvulling bij de babysitters club: eerste 20 bladzijden van ELK GATVERDAMS boek niet gelezen want dat was ALTIJD een opsomming en een hele uitleg over familie en achtergrond van Gertie, Petra, Joke, … Alsof wij lezers complete randdebielen waren die dat niet konden onthouden tot het volgende boek. Tsk.

 21. Aiai, ik vrees da wij nie veel gespreksstof zouden hebben :D Behalve Roald Dahl en een Babysittersclub verslaving hebben we helemaal niks gemeen!

 22. Saar

  Ow yeah! De Babysittersclub (Niet meer in tegenwoordig, met mijn collectie onlangs op rommelmarkt gestaan en er is niet 1 keer naar gekeken…)! Roald Dahl! London, baby! Bon Jovi (met Always moet ik stiekem altijd meekwelen op de radio, en die kerel in die videoclip deed fameus mijn 11-jarige hartje sneller slaan)! #teamkoen! Tien om te zien! De Fancy! Beverly Hills 90210! Legends of the fall! Voor de rest: spaghetti is lekker, maar lasagna nog lekkerder :)

 23. Marjolein

  haha! De Babysittersclub- zalig!, Roald Dahl – geloof je ook nog altijd dat je dingen met je ogen kan doen vliegen, zoals Mathilda? , 10 om te zien – met Bea en Willy, zo goed dat dat was!, de kapsels van Petra – respect!, the Office – leve Ricky Gervais!, Beverly Hills 90210 – zo slecht maar toch njammie, Mario Bros – enige videospel dat ik ooit graag deed, Legends of the Fall – diepbedroefd nog eens kijken, en nog eens, zo schoon ,zeg. Oh, sentiment. Geestig.

 24. “Ik heb gekust. Het was wel met de tong. Kan het dat ik zwanger ben?” – zoveel geleerd uit de Fancy! ;-) Maar inderdaad, nostalgie ten top!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>