lilith deelt haar beauty favorites

beauty essentials

Ik ben niet de grootste schminkdoos die ge kent, maar om de één of andere reden lees ik graag over welke producten in hun beauty case andere mensen lyrisch zijn. We weten immers allemaal dat de kans bij zo’n dingen immens groot is dat ze helemaal niks doen, laat staan wat ze beloven. Daarom: de vijf beautyproducten die ik het meest van al gebruik, en waar ik dus ook het meest van al over te spreken ben.

1. This is not a perfume (Juliette has a gun)

Het toeval wil dat ik gisteren nog achterna ben gezeten door iemand die wilde weten welk parfum ik ophad. Dat overkomt mij nogal vaak als ik dit geweldige parfum draag. Ik ben zo iemand die heel gemakkelijk schele koppijn krijgt van zware parfums (en ervan overtuigd is dat Angel van Thierry Mugler ooit haar dood zal betekenen) , dus heb ik iets nodig dat lekker ruikt, liefst ook langer dan tien minuten, maar er niet voor zorgt dat ik huilend in een hoekje wil kruipen van de migraine. Ziehier! Dit parfum ruikt clean, naar verse was, vind ik, maar er zit ook een beetje musk in. Topper!

2. Lush Big Zeezoutshampoo

Een tijd geleden stapte ik binnen in de Lush in Gent, waar ik werd herkend door het meisje achter de kassa, die vroeg of ik niet die ene was met haar blog. Dat was ik! Ik raakte er geïntrigeerd door een potje shampoo met zeezout en beloofde haar dat ik het eens zou reviewen als ik er content van was. Ik denk niet dat ik dat echt meende, maar ik ben er dus echt content van. Al was het omwille van de geur: elke keer als ik mijn haar was waan ik me in een of andere wilde branding met Glenn Medeiros. Plus: het is een zotte ervaring, met dat grof zout, en achteraf is mijn haar altijd volumineus en zoals ik het wil. Het potje wordt dus dra bijgevuld.

3. Touche Eclat van Yves Saint Laurent

Een classic, en niet zonder reden. Ik leerde het wonderbaarlijke gouden borsteltje kennen toen ik plots om de haverklap moest opgemaakt worden om in boekjesproducties te staan. Ineens leken mijn wallen verdwenen zonder plastische chirurgie. “HOE DOEN JULLIE DAT?!”, vroeg ik met een blown mind aan de visagisten, en zij lachten eens zoals Mona Lisa en haalden toen hun geheime wapen boven. Je moet de juiste tint vinden en een beetje weten hoe je het moet aanbrengen, dus wie het voor het eerst koop vraagt dus best even advies in de winkel, maar dit is een goedje. Slaap in een tube, zoals ze zeggen. Of toch zo ongeveer.

4. Korres Anti-Ageing Cream

Ik heb nogal wat collega’s die lyrisch zijn over de producten van het Griekse Korres, dus toen ik onlangs wat staaltjes kreeg wilde ik wel eens weten of dat terecht was. Well yes, zo blijkt. Ik heb al veel crèmekes geprobeerd die weinig of niks lijken te doen, maar deze crème trekt mijn vel aangenaam glad, en doet dat met natuurlijke producten. Elke keer weer zo content van dat het niet bij een staaltje gaat blijven.

5. Sephora Liquid Eyeliner

Ik gebruik vaak eyeliner. Ik ben nog altijd niet de grootste baas wat betreft het aanbrengen ervan, en dit scenario is mij helemaal niet vreemd, maar ik blijf volharden. Ooit komt het goed. Ik was lang geweldig tevreden over de eyeliner van Kat Von D, die ik in New York had gekocht, maar toen mijn tube uit was en ik die hier niet kon vinden moest ik op zoek naar een alternatief. Dat vond ik niet. Nooit zo goed. Dus toen ik nog eens in Amerika was sjeesde ik naar Sephora, waar ze hem niet meer hadden. En ik dus maar de huisversie kocht. Onverwachte wending: die is minstens even goed, en goedkoper dan die van Kat Von D. Vanaf nu dus alleen nog deze. Als ik nog eens in de States geraak, want hij is weer bijna op.

En gij?

Reacties

 1. Waardevolle tips! Zeker van dat parfum, ga ik echt eens testen, want ik kan soms gans de dag barstende koppijn hebben door per ongeluk, als ik een mini vleugje parfum spuit, toch in te ademen binnen de minuut…
  Hier ook touche éclat en daarnaast vind ik de producten van MAC ook wel goed. Ik heb een eye shadow primer (of hoe heet het spul), kleurtje bamboo, waar ik zeer over te spreken ben. Nooit meer uitgelopen oogschaduw! Idem voor het wenkbrauwpotlood (blondje met bleke wenkbrauwen, ik kleur elke dag beetje bij…).

 2. Joke

  En de Sephora in Rijsel? Voor osn West-Vlamingen toch net iets dichter dan de States?
  Juliette has a gun vind ik ook geweldig!

 3. Isabel

  Zot van parfum, dus die ga ik zeker proberen.. Het lijntje is zooo herkenbaar, zucht…
  Mo Kelly, met Glenn Medeiros in de branding begot… dat kan beter wei.. Die zit trouwens bijna elke dag bij Joe FM :-) Qua anti-rimpel dagcreme voor het ogenblik L’Oréal Revitalift.. maar het voelt niet zo strak aan..

 4. Elke

  – Touche Éclat Nr 2. Uiteraard. Maar conceiler van Laura Mercier is ook heel goed. Is iets dikker en kan nog donkerder kringen aan – zonder te caken.
  – Babydoll Liquid Eyeliner van YSL (Planet Parfum) Donkergrijs. Supervloeibaar en een borsteltje met ultrafijne tip – voor gevorderden weliswaar, maar eens onder de knie geweldig veel mooier/fijner dan (supermarkt)eyelinerpennen.
  – Mythic Oil van L’Oréal Professionnel (ProDuo). Haarolie voor na het wassen. Ik gebruik het nu anderhalf jaar en geen gesplitste puntjes meer. Nochtans wordt m’n haar elke dag gebrusht.
  – Striplac van Alessandro. Gelnagellak die 10 dagen op m’n nagels blijft en die ik daarna in één keer kan afpellen. Geen brokken meer, geen dissolvant en geen half uur zitten wapperen om te drogen. Een starterskit met Led-lamp kost wel 100 euro.

  Trouwens – goeie sites om make-up te bestellen zijn Beautybay en Look Fantastic. Gratis worldwide delivery. Moet je niet meer naar de States. Shit ;)

 5. Anouck

  Bedankt voor de tips en om ervoor te zorgen dat ik voor de rest van de dag nothing’s gonna change my love for you over and over and over again in mijn hoofd ga horen afspelen…

 6. Angelica dagcrème van l’Occitane: super zacht en ruikt lekker! Ook de immortelle vind ik goed… En de karité handcrème! Als ik er zo over nadenk: eigenlijk alles van l’Occitane! :-)

 7. Interessant stukje. Maarrr, diegene die mij de ultieme tip kan geven ivm het “hoe-begin-je-in-godsnaam-met-makeup-als-je-al-30-bent-en-er-niks-van-kent”, die ben ik eeuwig dankbaar ;-)

 8. Elke

  Bedankt voor de geuren-tip! Kan je dat parfum alleen online kopen, of zijn er ook verdelers in Vlaanderen? Ben ook nog steeds op zoek naar die ultieme geur :)

 9. Marijke

  net zoals ktrn gebruik ik nooit make up. Ik zou graag mij eens laten schminken om te zien hoe het moet en wat me zou staan, maar ik weet niet goed waar ik dat zou laten doen.

 10. nele

  Ooh, ik heb een hele nest vriendinnen uitgenodigd voor mijn 30e verjaardag en ik heb een schminkavond georganiseerd. Niet door een verkoopster van een of ander merk, maar door een visagiste. Zalige avond, keiveel bijgeleerd, want verder dan mascara was ik nog nooit gekomen. Intussen is touche eclat ook een vaste waarde. Mijn dochter van 5 kent dat zelfs :)

 11. Ik ben ook MEGAFAN van de Lush!
  Al mijn producten komen vandaag of van The Rituals. Om de prijs een minder groot probleem te maken liet ik een halve meter van mijn haar knippen, scheelt een hoop in hoeveelheid producten! :p
  Ik was mijn haar overigens met die zepen van de Lush (voor het haar he) en vanavond heb ik nog een maskertje op mijn haar gehad. Uw post doet me er overigens aan denken dat mijn gezichtsmasker nog in de badkamer staat, en dat dat weer id frigo moet! Waarvoor dank.

 12. Veerle

  Ik gebruik een minimum aan producten. Ik was mijn gezicht met gewone zeep en daarna smeer ik er wat hydraterende crème op zodat het niet trekt. En dan een beetje blush zodat ik er minder dood uitzie. :-)

  Ik heb verschrikkelijk lastig haar. Ik gebruik gewone shampoo maar zou eigenlijk ook conditioner moeten gebruiken, alleen vergeet ik dat altijd te kopen (zie iemand ben ik dus). Ik moet er wel met een stijltang doorheen (toch deels) om het aanvaardbaar te maken.

  Ik gebruik gewone zeep om me te wassen en dan body lotion want ik heb een droge huid.

  En dat is het dus. :-) Nooit eyeliner, mascara, lippenstift of wat bestaat er nog allemaal. Ik heb onlangs 5 parfums (verzameld doorheen de jaren) weggesmeten omdat ik er koppijn van kreeg. Toen ik je post las, heb ik dat van Juliette has a gun meteen besteld. Spannend, 75 euro betalen voor een parfum waarvan je niet weet hoe het ruikt. Ik vertrouw je volledig!

 13. Oh, en ik maar blij zijn dat er zo weinig mensen Juliette has a gun kennen/hebben (en dat ik niet de hele tijd ‘mijn’ geurtje bij iemand anders tegenkom), dat is dan bij deze ook weer voorbij ;-/ . Ik heb Lady Vengence, ook heel lekker !

 14. Enna

  Geur: lady million van Paco Rabanne. Dat is de eerste keer dat ik iets kocht in de ICI paris seg! Ik voel mij daar op mijn ongemak tussen al die geshminkte madammen met hun schone coiffure.

  Voor de rest: mascara en oogpotlood van een onbekend, goedkoop merk (maakt dat echt zoveel verschil – iemand?). Blush en BB cream van Body shop en that’s it.

  Sinds onlangs iemand mij zei (die daar onderzoek op deed) dat er in make-up en dagcrème ongelooflijk veel ‘slechte’ bestanddelen zitten, die je huid in het beste geval (!!) doen verouderen en waarvan ook vaak de langetermijnimpact niet gekend is (zelfs als de producten van de apotheek komen!) ben ik wel blij met mijn ‘naturel’look .

  Verder; ik vind elke ochtend 3 min voor de spiegel staan (inc tandenpoetsen) het maximum. Dus bovenstaande gebruik ik eigenlijk amper.

  Iemand nog haartips? Vroeger had ik van die pijpenkrullen, sinds ik 26+ ben zijn die er allemaal uitgegaan: resultaat: futloos, plat, pluizig haar. Zelfs shampoo van bij de kapper helpt niet. Iemand daar tips voor?

 15. Leuk om te lezen! Ik ben ook wel fan van big, al vind ik hem redelijk uitdrogend. Ben nu wel benieuwd geworden naar de producten van Korres!

 16. Vuur

  Fijn om te lezen! Ik ben (ook) niet zo’n beautymadam – al die (soms oh zo dure) productjes spreken me wel aan maar ik weet dat het er allemaal uiteindelijk niet van komt.
  Ik zweer bij de CC-crème van Nivea: smeert gemakkelijk uit, helemaal niet vettig, en met één product ben ik gehydrateerd, beschermd én heb ik een egaal kleurtje, zonder er uit te zien als die-met-haar-bruine-schmink.
  Ik ben ook een hélé moeilijke wat parfums betreft. Ik ga dat Not A Perfume zeker eens testen. Ik blijf al jaren trouw aan Coco Mademoiselle van Chanel, en krijg daar vaak complimenten over. Voor mij blijft hét parfum wel Stella van Tocca, helaas enkel nog maar gevonden in Anthropologie – mijn flesje van toen is dus al lang op. Zeker eens aan gaan snuffelen als je nog ‘ns in Londen of New York bent!
  Wat make-up betreft: na héél veel mascara’s te hebben getest eindelijk écht tevreden van Scandaleyes Retroglam (Rimmel), en ook qua eyeliner ben ik uiteindelijk bij Rimmel blijven steken (Glam’eyes professional liquid liner). Beiden gewoon in ’t Kruidvat te krijgen.
  Ik ben nu ook erg benieuwd naar die Touche Eclat! Merci voor de tips!

 17. Ik heb die Juliette ooit gekregen omdat mijn dochter ook Juliette als naam heeft, maar ik vind het toch vrij zwaar. In t begin kreeg ik er zelfs hoofdpijn van, dus iedereen die nu wild enthousiast is: misschien inderdaad best eerst starten met de staaltjes, want het effect kan variëren blijkbaar ;-)

 18. anouschka

  douchen = als’t niet van de supermarkt komt: Rituals en Lush ( vaak ook te gebruiken als shampoo)
  dagcrème, nachtcrème, oogcrème = Vinoperfect van Caudalie
  reiniger = Bioderma
  oogschaduw = Les Couleurs de Noir ( en soms MAC)
  oogpotlood = Les Couleurs de Noir
  mascara = Roc
  parfum = La Petite Robe Noire van Guerlain
  ( blush en lippenstift = l’oreal of Clinique)

 19. An

  Intussen Not a Perfume gevonden in een parfumerie in Latem, ik kreeg er nog een berg staaltjes bovenop, veel meer dan je bvb bij Paris XL krijgt.
  En idd… ruikt heerlijk ! de eerste dag dat ik het op had kwam mijn collega het kantoor al binnen en zei hmmm wat ruikt het hier heerlijk. ’t Is dàt wat we moeten hebben hé.
  Thx voor de fijne tip !

 20. Lush – zeezoutschampoo – gekocht en goed bevonden net zoals de parfum…. Bedankt voor de tips. Het gaf mijn shopdag van vrijdag direct kleur. :-)

 21. veerle

  Not a perfume… wat een zalige geur! Bij mij veranderen parfums altijd van geur als ik ze opdoe (en meestal helaas niet in de goede zin…). Maar deze blijft lekker ruiken. Na een tijdje ruik je niet meer veel, maar dat dan liever dan dat ie omslaat.
  Wel gek, als je de review op internet leest… hoeveel mensen die geur niet goed vinden!
  En ja, ’t is misschien duur voor wat t is, maar voor mij is het zijn prijs dubbel en dik waard!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>