lilith #plogt 2

Plog.

Om twintig voor zes werden we al getrakteerd op gezang uit de kamer van Dexter, en dat op een zaterdagmorgen. Gelukkig was er gisterenavond afgesproken dat ik mocht blijven liggen, en dus liet ik Youri de hysterische peuterpuberteitshuilbuien handelen en bleef ik liggen tot half negen. Ha.

Gemarkeerd - 01

Tegen dat ik beneden was was het hysterisch huilen en NEENEENEE tieren al wat opgehouden, maar zoals we allemaal weten duurt dat zelden lang. Gemarkeerd - 02

Iets met iets willen en niet mogen. Zoals zo vaak.

Gemarkeerd - 03

Ik ontbijt met toast en smeerkaas.

Gemarkeerd - 04Hij trekt ondertussen vanalles van de frigo. Gemarkeerd - 05Ik verspil wat kostbare tijd op de Facebookgroep “Je ziet en echte Vloamertingnoare aj”. Gemarkeerd - 06

Hij vindt dat belachelijk en giet zijn fles melk leeg over de zetel.

Gemarkeerd - 07Ik trek van miserie naar de badkamer. Gemarkeerd - 08Oorbellen kiezen. Kutweer, dus rood met witte stippen. Gemarkeerd - 09Ik doe een vlecht. Gemarkeerd - 10

Ik hang was op.

Gemarkeerd - 11

Wij gaan naar de Appie. So long suckers.

Gemarkeerd - 12

Hij die om twintig voor zes concerto’s gaf is plots opvallend stil.

Gemarkeerd - 13Brood gaat er altijd in.  Gemarkeerd - 14Van bus naar paard naar brandweerwagen en terug. Wij steken daar geen geld in. Hij weet van niks. Gemarkeerd - 15Thuis. Ik maak eten voor Dexter. Zijn lievelings: spa-etti. Gemarkeerd - 16Dan begin ik aan de voorbereidingen voor het etentje van vanavond. Veggie lasagna met cottage cheese.  Gemarkeerd - 18Een Dexter die gegeten heeft is een vrolijke Dexter. Hier wordt vrolijk gedanst op iets op Spotify. Gemarkeerd - 19

Youri heeft iets nodig van de Apple winkel, dus wij te voet naar de stad. Kamiel Kafka begint tekenen van vermoeidheid te vertonen.

Gemarkeerd - 20

Weer thuis lijkt mijn vlecht ondertussen op zoiets om het stof vanachter de verwarming te krijgen. Gemarkeerd - 22Ik maak pigs in a blanket van Nigella Lawson, vraag me af wat ik met de rest van het bladerdeeg kan doen en krijg van de hubster de suggestie om confituurtaartjes te maken. Ik doe niet moeilijk. Ik doe dat. Gemarkeerd - 23

Hij slaapt. De man boven hem schaatst.

Gemarkeerd - 24Ik durf wedden dat uw confituur ook soms uitloopt. Gemarkeerd - 25

Frietjes van zoete patat zijn mooi.Gemarkeerd - 26

Mijn man en ik chillen even in de zetel. Gemarkeerd - 27

Hij leest iets op Zite over auto’s. Zo rolt hij namelijk. Gemarkeerd - 28

Ik rol sushi met avocado. Gemarkeerd - 29

De beste echtgenoot van de wereld ruimt mijn chaos op. Gemarkeerd - 30

Terwijl ik lees. Het behoorlijk geweldige May We Be Forgiven van A.M. Homes. Gemarkeerd - 31

Iemand wordt ondertussen wakker. Gemarkeerd - 32

De gasten zijn er! Worstenbroodjes in de oven, en er weer uit. Yum!Gemarkeerd - 33

Dexter vindt het aangenaam dat de gasten er zijn. Gemarkeerd - 34

Wij smullen samen van frietjes van zoete patat en ik denk: mmmmmm, zoete patat. Gemarkeerd - 35

Even later was heel deze schaal leeg. EINDE.

Reacties

 1. Marie

  Onder welke naam ben jij terug te vinden op Goodreads? Ik zou je wel graag volgen, altijd goeie suggesties precies!

 2. leuke foto’s, en ik ben spontaan in de lach geschoten, bij de “toetenvegers”, wat zijn die Nederlanders vindingrijk!

 3. Veerle

  O, ik hoop dat er nog veel plogs gaan volgen! Zo grappig en herkenbaar! Een zoontje dat voor dag en dauw van jetje geeft en dat je twee uur later (na enkele eindeloze driftbuien) bijeen kan vegen: we hebben het hier ook gehad. (Gehad! Ja, dat staat er. Hij is véél verbeterd nu, haalt de klok van 7 uur en heeft zich leren beheersen.)

 4. @mamadammeke: parttime veggies als in thuis geen vlees of vis eten, op restaurant en bij andere mensen wel soms, en als ik etentjes geef ook af en toe. De lasagna was helemaal veggie, de worstjes waren het enige van niet. Al had ik eigenlijk net zo goed veggie worstjes kunnen nemen, maar in de AH hebben ze niet zo’n lekkere. Vandaar.

 5. AH in Kuurne? :) Ge moet die in Harelbeke ook eens doen als je tijd hebt, die is ook hééééél mooi! :) Die in Roeselare is’t minste, vind ik, maar wel fan :p
  En heel leuk om te lezen! :)

 6. Sandrien

  Ik lees dat dus echt graag, die plogjes. Wat een grappige foto in het winkelkarretje :-)
  Ah en hier is spaghetti “pettie!” en ook een grote favoriet.

 7. Majah! Worstenbroodjes! Vegetarische dan wel. Dat ik daar nog niet aan gedacht heb :) *schrijft bladerdeeg en vegetarische zwanworstjes op haar boodschappenlijstje*

 8. Torill

  Appie? is dat de Albert Hein of zo?
  en waar kunnen we het recept van de veggie lasagne terugvinden?

 9. Saskaya

  Ik ben benieuwd: hoe slagen jullie erin de babyfoon op de bedrand te houden? Jolien trekt die daar gewoon vanaf, staart dan met zo’n idiote blik recht in de camera, om dat ding vervolgens op de grond te keilen. Niet bevorderlijk voor de nachtrust.

  Maar ik wil ook zo’n schattige close-ups van een slapend kindje.

 10. @Saskaya: wij hebben het geluk dat wij een lelijke schouw hebben om die camera op te zetten. En daar kan Dexter dus niet bij. :)

 11. Saskaya

  Ok that explains it :-) Bij ons staat ie aan de zijkant, dus wij moeten altijd ontcijferen wat er tussen/achter die spijlen gaande is. Maar nog steeds een topding, zo’n babyfoon met camera.

 12. Sarah

  Oeoeoe! Die ben ik ook aant lezen! Wat een rit is dat seg? Ik krijg er zowaar een wiplash van, maar idd erg goed!

 13. @Sarah: ja he. Zot boek. Ik heb geen idee waar we gaan uitkomen, maar ik blijf lezen!

  @HansDeZwans: neen, uit het boek One Day. Ik heb nog maar een half uur van de serie gezien, eigenlijk. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>