lilith filmde maart (en Dexter)

videofilmpje

Voor iemand die zot veel foto’s neemt met een toestel waar ook een videocamera inzit film ik vreselijk weinig. Lees: niet. Ik heb trauma’s opgelopen van veel te lange vakantievideo’s van andere mensen, denk ik. En toch werd ik onlangs wel gigantisch geïnspireerd door de maandfilmpjes van An. Zo leuk! Zo random! Dat wilde ik ook!

En dus nam ik me voor om ook eens wat vaker te filmen. Dat was niet gemakkelijk, als ge het wilt weten. De keren dat ik na iets leuks en perfect filmbaars naar huis terugkeerde en mezelf wel kon doodslaan omdat ik het gewoon weer was vergeten waren ontelbaar. Oefening baart kunst. Dat er zoveel Dexter inzit heeft dus niet alleen te maken met het feit dat Dexter de max is, maar ook met dat ik veel dingen enkel maar op foto heb. Wat zijn we daarmee?

Maart was ook de maand waarin ik voor de eerste keer in mijn leven iMovie heb uitgeprobeerd. Don’t quit your day job, ik weet het, maar ik vond het best wel fijn, voor een eerste keer. Gemakkelijker dan ik dacht, ook. Volgens mij is zo’n kort filmpje om de zoveel tijd geweldig om binnen een paar jaar naar te kijken, dus het smaakt wel naar meer. En ja, er zitten nog tien dagen in maart, maar ik ben een ongeduldige videoblogger. Checke het uit:

Maart2014 from kelly deriemaeker on Vimeo.

En ik weet het: ge had mij en mijn stem en mijn haar en de manier waarop ik wijs ZO ANDERS VOORGESTELD. Het spijt me. I hear that all the time. ;)

Reacties

 1. Leuk gedaan :) Misschien moeten we het hier ook eens proberen want bij foto’s is ze te nieuwsgierig en wil ze al de foto zien voor hij getrokken is.

 2. Lie

  Wijs, maar ik zou er de muziek af halen. Of stiller zetten. Ik kan amper horen wat Dexter zegt. (of ik ben potdoof,dat kan ook)

 3. Och serieus. Ik probeer al twee maanden om zo eens te ploggen. Maar zelfs dat lukt me niet. RESPECT. (En ook, kei leuk!)

 4. vliene

  Mah, zo schoon! Wie is er de liefste? hihi
  Dexter ziet er ook altijd zo ubercute uit. Moest je er ooit aan denken om ze tweedehands te verkopen… ;-)

 5. Mona

  Yoeri klinkt een beetje als Jonas Geirnaert vind ik. :-) En inderdaad, jouw stem klinkt anders dan verwacht, ondanks het feit dat ik je ooit al op de radio heb gehoord. :-)

 6. Och, ik denk daar ook al lang aan, om vaker te filmen. Maar ja, wat film je als het winter is en je pas thuis bent als het al donker is? En oh ja, als je geen kinderen hebt? Serieus, wie zou mijn kinderloze, vrij monotone dagen willen zien? Maar toch, maar toch, ik vind filmkes maken zo leuk!

 7. Barbara

  Geweldig! En ook zo grappig om te zien hoe die klein mannen toch allemaal vrij dezelfde dingen uitsteken terwijl ge van uw eigen kind keer op keer denkt “waw, zeg, dat is zoooo speciaal dat die dat doet!” (zoals tonnen op het hoofd zetten). Heerlijk :-)

 8. Anneleen

  Supertof! Van mijn oudste heb ik in haar eerste levensjaar van elke maand een video gemaakt, met tekst erbij, meer zo’n verhaaltje. Dit concept ga ik zeker ook eens uitproberen! Wat voor muziek is dit?

 9. Zo leuk met dat muziekje erbij, iMovie is de max hé! Ik zou het beter ook wat meer doen, bij kind 1 deden we dat veel meer dan bij kind 2 :-)

 10. Sarah

  Waa, gij spreekt West-Vlaams :-)
  En waaa, er zit een snurkske in uw lach :-)
  En ook wel waaaa: Dexter is keischattig!

 11. o, dat moet ik dringend ook eens doen. En dat muziekske erbij is killing me. Als ge dat binnen 20 jaar bekijkt, kunt ge niet anders dan bleiten.

 12. Kato

  Oh ik lees deze post nu pas (door je jaaroverzicht). Keimooi!! Filmde je ook met je iPhone of enkel met je fototoestel?

  1. Hey Kato, allebei. De hele mooie beelden in slow motion met de Canon, maar enkele ook met de iPhone en dat was ook goed bruikbaar. Ik zou het eigenlijk weer eens meer moeten doen, bedenk ik me. Bedankt om me daaraan te herinneren. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>