lilith zei ooit nooit (maar meende het blijkbaar niet helemaal)

bouwproject“Ik ga nooit van mijn leven bouwen”, verkondigde ik jaren aan een stuk. Ik wist dat duizend procent zeker. Even zeker als dat ik nooit een stap zou binnenzetten in Plopsaland, nooit iets van Studio 100 mijn huis zou laten binnenkomen, en mijn kind nooit tv zou laten kijken tot hij twee was. Het was dus niet meteen een referentie, maar over dat bouwen was ik toch behoorlijk zeker.

“Zo’n cool project, jong”, zei ik twee jaar geleden, bij het zien van een cool project in onze stad.
“Wij gaan dat toch van zijn leven niet kunnen betalen”, sprak ik twee maanden geleden.
“MAAR ZO’N COOL PROJECT JONG”, fluisterschreeuwde ik op de infoavond tegen Youri, en dat vond ik jammer, want we konden het toch niet betalen. Waarschijnlijk.
“Misschien kunnen we het wel betalen, ge weet nooit”, dacht ik de dagen erna in stilte. En ik kreeg steeds vaker visioenen van Dexter die door de gemeenschappelijke tuinen dartelde, en ik die onderwijl ergens aan een van de waterpartijen een boek lag te lezen.

Ondertussen zijn we nog wat verder. Gaan onze gesprekken plots over architecten en percelen. Over banken en kredieten. Draaien mijn Pinterestborden vol huisinrichtingsideetjes op volle toeren. Heb ik beslist dat ik durf dromen, omdat dromen de max is. Spannende tijden hier. Spannende tijden indeed.

Reacties

 1. Anouck

  Heb de infobrochurekes zien liggen op ’t stadhuis en ’t ziet er inderdaad megacool uit. Heel de fase van de banken en de kredieten is lastig (and you need to play hard ball, believe you me), maar eens dat gepasseerd is zijn er zalige vooruitzichten… Ji-ha!

 2. Ben zelf in (ver)bouwmodus, ik snap het gevoel helemaal! Nu hoop ik dat ik dat nog lang genoeg kan vasthouden om niet zot te worden :) Ben al benieuwd!

 3. marlies

  en wie weet door te dromen en erna even door te bijten, zit je daarna wel -letterlijk- middenin je droom!

 4. Veerle

  Leuke, spannende vooruitzichten. Ik ben benieuwd naar het project. Gemeenschappelijke tuinen, dat klinkt al goed, vind ik.

 5. De hypotheekwinkel kan je hierbij heel goed helpen, bij het zoeken van de juiste lening, de beste rentevoet, alles in orde maken voor je etc etc. Alléé, dat hebben ze toch allemaal voor ons gedaan, inclusief de papierhandel voor de verkoop van ons huis en de aankoop van ons ander huis

 6. Zelf bij het zien van die ene foto denk ik al: “Amai, hoe tof!”
  En ik wilde altijd bouwen, maar kwam toen een lief-met-huis tegen.
  Dus… jaloers, hierzo.
  Veel succes!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>