lilith deelt een recept voor spicy aardappelcurry met linzen en appeltjes

aardappelcurry met linzen

Hebt gij al eens geprobeerd om een appetijtelijke foto te nemen van een curry? Dat lukt dus niet. Een curry ligt er doorgaans bij alsof hij al eens is gegeten, en toch jongens, en toch: sinds ik alleen nog maar veggie kook ben ik er steeds meer fan van geworden. Dat heeft een aantal redenen. Het is snel klaar. Je kunt er een hoop groenten in kwijt. En aardappelen, waar ik innig van hou. Daarnaast maak je hem zo spicy als je zelf wilt (in mijn geval: geweldig spicy), en als je restjes hebt dan smaken die de dag erna meestal nog lekkerder.

De curry hierboven maakte ik met restjes: ik had niet veel meer in huis dan linzen, aardappelen, enkele appels en een chilipeper, en met wat droge kruiden en diepvrieserwtjes heb je een maaltijd. Een lekkere maaltijd ook nog, wat de foto hierboven ook doet vermoeden.

Aardappelcurry met linzen en appel voor twee

– een vijftal aardappelen, in blokjes
– 200 gram linzen, gedroogd
– 1 grote zoete appel, in blokjes
– een halve chilipeper, in kleine stukjes
– een teentje knoflook, versnipperd
– enkele blokjes groentebouillon
– olijfolie
– vier grote lepels currypoeder
– peper en zout
– een stukje gember van een halve duim groot
– een handvol diepvrieserwtjes

Breng de linzen en de aardappelen aan de kook in een grote kom groentebouillon en laat een half uur koken, doe er na een kwartiertje de diepvrieserwten bij. Giet af, maar bewaar een kop van de bouillon. Stoof de knoflook en de chilipeper aan en rasp er de gember bij. Doe er de aardappelen en de linzen door samen met het currypoeder en de appelstukjes, en laat nog even opstaan. Giet er eventueel nog wat van de bouillon bij. Goed afkruiden met peper en zout, en eventueel serveren met wat yoghurt.

Lekker!

Reacties

 1. Evelien

  Hoe ge dat apperijtelijk kunt fotograferen? Het geheim zit in de afwerking als het al op het bord ligt! Een paar takjes koriander erop, wat lente-ui, verse ringetjes Spaanse peper en een handje cashewnoten of sesamzaadjes.

  1. Als het echt spicy is maak ik iets anders voor hem, zeker omdat hij nu in een fase zit waarin hij over alles in discussie gaat, ook over eten. En wij eten echt wel pikant, dus als hij het niet wil dan kan het alvast daaraan niet liggen. :)

 2. Eva Denys

  Dresseren met behulp van zo’n metalen keukenring (beschikbaar in diverse maten) en inderdaad afwerken met wat groen bovenaan. Zo’n ring gebruiken we hier thuis ook voor rijst of couscous en zelfs voor puree.

 3. Eef

  Ik heb dit afgelopen week klaargemaakt en de man en ik waren zeer content! Zo gemakkelijk en heel veel smaak. Thanks Lilith :-)

 4. Melissa

  Hey Lilith,

  Zou de curry ook lukken met zoete aardappel? Momenteel in een zoete aardappel fase :)

 5. Ja, currysmurrie, zo ziet het er uit, maar ik heb het geprobeerd, met wat wortelen en brocolli erbij en het was verdorie goed! Een blijvertje, zoals mijn ventje zei. Merci.

 6. Haha…leuk te lezen dat het dus normaal is dat curry niet mooi op foto lijkt pakken…na 100 kliks vanuit elke hoek, koos ik uiteindelijk gewoon voor de meest waarheidsgetrouwe weergave bij mooi daglicht. What you see is what you get!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>