5 beelden, 5 dingen

IMG_6180 IMG_6203 IMG_6227IMG_6101 IMG_6285

Hoe kun je zien dat ik weinig tijd heb om te bloggen? Als ik kies voor een ‘5 beelden, 5 dingen’, dan is de kans groot. Niet dat ik niet hou van deze rubriek, integendeel. Vijf random beelden combineren met vijf random dingen, ik hou nogal van de randomness of it all.

 • Nog drie werkdagen te gaan voor mijn verlof begint. Lees: voor de crèche twee weken de deuren sluit. Er is weinig gepland, ik heb wel een lijst met dingen die ik graag zou willen doen als het weer wat meezit, en we zijn uitgenodigd op een huwelijk van wel twee dagen met ontbijt en kamelen, en er staan ook enkele etentjes en dates op de planning, dus het komt vast helemaal goed. Nu nog even zevenendertig to do lijsten afwerken en hopen dat er niet te veel beren van tussen de struiken springen als ik denk dat ik bijna klaar ben, en we zijn er.
 • Ik heb ruzie met mijn weegschaal. Dat komt doordat ik te weinig met calorieën bezig ben geweest de laatste maanden en door gesukkel met mijn gewrichten en neverending bekken- en rugklachten ook nog eens veel te weinig beweeg. Niet blij mee, ook niet trots op, al probeer ik mezelf ook niet dood te slaan met gedachten als “kijk eens naar uzelf in de spiegel, zijt gij eigenlijk niet beschaamd dat ge het weer zo ver hebt laten komen?“. Dat mag niet meer van mezelf, namelijk, ik heb daar geen deugd van. Hence de foto hierboven, genomen naast een lichtboodschap in het Parkhotel. Ja, ik ben te dik, maar als ik mezelf in een fantastische jurk steek (die ik tweedehands kocht van Webkim, maar uit deze reeks komt, om op de vragen die ik erover krijg te antwoorden) en het licht zit goed, dan valt er nog altijd wel iets van te maken.
 • We zijn hier begonnen met potjestraining, ten huize. De verkennende fase, that is. De fase waarin het Dexter al een keer is gelukt om een sticker op zijn blad te krijgen voor een goedgemikt plasje, en waarin het hem vooral is gelukt om zich een ongeluk te verschieten als hij moet plassen en hij heeft geen pamper aan en “OEI ALLES IS NAT MAMA”. Het is het plan om het experiment tijdens ons verlof wat verder uit te diepen. De vochtbestendige doeken voor in de zetel liggen klaar. :aah:
 • Een zee die op een half uurtje van huis ligt op warme zomeravonden, dat is de grootste zaligheid die er bestaat. Zeker met een peuter die volledig opleeft als zand en water in zijn blikveld komen en er schelpjes in zandkastelen kunnen geduwd worden dat het een lieve lust is. Na een hoop geploeter in het zeewater moe maar vreselijk voldaan naar de auto worden gereden in de buggy terwijl je een cracker eet en met ogen die blinken als het zeewater naar langsvarende boten wijst, soms is geluk echt niet meer dan dat. En zeker ook niet minder dan dat.
 • Geluk is ook: meer dan een uur bezig zijn met het plukken van groenten en fruit voor de week die komt. De dochter van de zelfplukboer op een traktor zien langsrijden, je kind zien zwaaien als een bezetene, de dochter van de boer wel twintig keer terug zien zwaaien omdat het kind er maar geen genoeg van krijgt. Besjes plukken voor in een smoothie met Griekse yoghurt, en bij meer dan dertig graden verrukt boven een grote kom verser dan verse minestrone hangen. Beseffen wat een rijkdom dat allemaal is.

Ook zin om eens mee te doen aan een 5 beelden, 5 dingen? Zet dan een link in de comments hieronder, en dan komen we lezen en kijken.

Reacties

 1. Anouck

  We tellen samen af naar onze staycation –> let’s make a Bellewaerde date!

  1. Geweldig plan, ik moet nog tribute gaan payen aan de giraf die ik zondagavond nog zag en die maandag gestorven is. :( Misschien kunnen we samen een kleine ceremonie in elkaar steken.

 2. Hmm, dat stukje van ’te dik’ herken ik wel, maar eens rondkijken helpt wel. Iedereen heeft wel ‘iets’ uiteindelijk. Zit er niet teveel mee in. Je ziet er goed uit & dat is het voornaamste!

  Btw, totally into fashion met die loomarmband. ;-)

  1. Haha ja, in de kleuren van de cover van mijn boek, gemaakt door mijn nichtje. ;) En merci voor het compliment! :)

 3. Haha, leuk zo’n website waar je kan aanduiden of je een peer- of appelfiguur hebt ;). Merci! Je ziet er trouwens heel goed uit in die jurk. Naar aanleiding van een stukje van Eva Mouton heb ik deze week ook bedacht dat ik zou kunnen proberen gelukkig te zijn met mijn lijf, in plaats van het telkens maar te zien als iets dat voor veel verbetering (lees: vermagering) vatbaar is, maar anderzijds heb ik ook problemen met gewrichten/bekken/… hoewel ik niet overdreven zwaar ben, dus denk ik dat het ‘objectief’ gezien, voor mijn gezondheid, ook beter zou zijn als het me zou lukken wat af te slanken. Moeilijk hoor :(.

  En wat de foto’s betreft: mooi dat je dat eenvoudige geluk kan koesteren. Ik word er helemaal warm van als ik de foto’s zie. Geniet van de mannen, succes met de to do-list en hopelijk maken jullie er een geweldige vakantie van met de realisatie van allerlei plannen op je lijstje!

  1. Ik vind het erg dubbel. Tien kilo slanker zijn zou niet alleen goed zijn voor mijn gesukkel met bekken en rug, maar ik weet ook dat ik me veel beter voel als ik wat bewuster omga met eten, drinken en bewegen.

   Tegelijk ben ik zo iemand die een alles of niets-instelling heeft en geen fouten tolereert bij zichzelf. Dus als ik eens een week minder goed oplet gooi ik alles weer overboord.

   Een moeilijke. ;) Volgens mij begint het bij jezelf graag zien, en je foutjes niet te zien als complete fails die vanalles zeggen over jou en je persoonlijkheid.

   Veel succes ermee, in elk geval. :)

 4. Euh, for real, ik zag eerst de foto’s en dacht: amai, die ziet er mega vermagerd uit…En dan las ik de tekst. Dont worry too much dus! You look fab, écht wel. En dat ligt vast niet enkel en alleen aan die jurk hoor!

 5. Ik denk dat we maar eens minder streng moeten zijn voor onszelf. Daarnet lachte ik mezelf uit op de foto omdat ik vond dat ik eruit zag als een bodybuilder (gigaschouders en gorilla-armen zeg ik u!) en eigenlijk valt dat best wel mee. Geen Amerikaanse toestanden hier. Idem voor jou. Jij ziet er gewoon fantastisch uit in je prachtige jurkje. Een paar kilo’s meer of minder, zolang we maar gezond zijn, zolang we maar gelukkig zijn. Nah.

 6. Kalamity K

  Tipje – al dan niet voor je boekclub: “Big Brother” van Lionel Shriver. Food for thougt…

 7. ja, als ze zo op de grond plassen die kinders, die kunnen zo vreemd kijken hé. Zo van “tiens, daar komt precies iets uit”.

 8. Je ziet er super uit, echt waar! Ik hou ook van leuke gelukmakende dingen; elke dag post ik een foto van een geluksmomentje op m’n site. Wees welgekomen!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>