[Het Blogboek] lilith haar manuscript is binnen

boekbeloonschoenen

Nieuwe traditie: soldenschoenen kopen als mijn manuscript binnen is.

Al van vorige week is het binnen, zelfs, dat manuscript. Dat wil zeggen dat ik mijn deadline van 1 juli keihard heb gehaald. Dat was spannend, maar niet half zo spannend als dat manuscript door mensen laten lezen. “Waar zit je al?” vroeg ik zo ongeveer zevenhonderd keer per avond aan Youri, die het op zijn iPad zat te lezen. Gevolgd door “En vind je het nog altijd erg interessant/maar zo zo interessant/ saaaaaaai?“. “Erg interessant” zei hij dan meestal, maar hij is mijn man, die mens heeft bijzonder weinig andere opties als hij zijn habitat leefbaar wil houden.

Ik heb het aan nog vier andere lezers gevraagd die niet in mijn huis wonen. Of vijf, ik wil het kwijt zijn. Zij lazen, en corrigeerden, en gaven meningen, en ik was zenuwachtig maar ze verzekerden me dat het niet hoefde. Zo lief dat die allemaal waren. En toen kwam mijn geweldige illustrator op de proppen met haar eerste ontwerp voor hoofdstuk 1, en moest ik bijna huilen omdat het leek alsof ze in mijn hoofd had kunnen kijken. Zo’n boek schrijven, toch een lach en een traan, en dan gelukkig ook weer een lach.

We gaan nog altijd voor op 30 augustus in uw boekhandel of brievenbus. Donderdag moet de definitieve cover er zijn, ook. Misschien dat ik hem dan al eens toon.

KEISPANNEND.

Reacties

  1. ik heb mezelf een boekkoopstop opgelegd voor de rest van het jaar met uitzondering van hét blogboek natuurlijk. Kijk er naar uit!

  2. Anne

    Oh dan komt hij uit op mijn verjaardag! Ik weet al wat ik ga vragen ;) excuses voor de bijkomende druk!

  3. Wow! Proficiat! Ik zit hier intussen worstelend aan mijn doctoraat te schrijven. Schrijven, het is toch wat. Ergens is het heel fijn als je er helemaal in zit, tegelijkertijd is het zo’n groot project dat het ook een heel grote opgave is (die soms zelfs moeilijk te overzien is), en het lijkt me helemaal leukst als het af is :). Ik kijk al uit naar je blogboek!

  4. Linda

    Gefeliciteerd!! EN supergoed dat je doorzet en het gewoon hebt gedáán!

  5. Awel ja, laat de cover al zien! Dan kan ik hem pinnen en op mijn wishlist zetten. En in Goodreads bij ’to read’ en al. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>