Cadeautje voor mijn verjaardag: bladeren door het Blogboek

blogboekspread_1

Allez kom, we hebben ondertussen lang genoeg gewacht, vind ik. We weten ondertussen dat het Blogboek 240 pagina’s telt en zo’n twee centimeter dik is. Dat is behoorlijk wat inhoud, en aangezien ik geen gigantische lappen tekst wilde zonder tekeningetjes ging ik op zoek naar iemand die mij kon helpen. Die uitverkorene vond ik in de vorm van de fantastische Leen De Pelseneer, die mij hielp bij het ontwerpen. Ik had immers nogal wat dingen in mijn hoofd, en zoals dat gaat moesten die eruit. blogboekspread_3Het Blogboek telt acht hoofdstukken, telkens rond een thema dat bloggers aanbelangt. Je stem en focus vinden, unieke content maken, zorgen dat mensen komen lezen en reageren, een blog opzetten, geld verdienen, en nog enkele meer. Elk hoofdstuk begint met een quote, want ik vind dat tof. blogboekspread_2

Ook al zo tof: mijn fantastische bloggerspool. Een tiental bloggers die tips geven over zaken waarin ik minder thuis ben. Wil je weten hoe en wanneer je je gekregen lippenstiftjes best kunt fotograferen, hoe je je naam bedenkt of welke problemen mensen die al jaren bloggen op hun pad vonden? Dan hebben zij een inspirerend antwoord.   blogboekspread_4

Het blogboek staat ook vol tips en bakken inspiratie. Elk hoofdstuk heeft een pagina met vijftien ideeën voor je volgende blogpost, om maar iets te zeggen. In totaal zijn dat meer dan honderd aanzetjes voor als je in een blogdip zit. Geen dank, jongens, geen dank!

blogboekspread_6Wie even geen zin heeft in lezen kan ook gewoon naar de prentjes kijken. Van ik die mijn tanden poets, bijvoorbeeld. En voor de rest: heel veel lijstjes met mijn favoriete apps, tips voor time management, het gebruik van Evernote, lijstjes om in te vullen zodat je je richting kunt bepalen, enzovoort, enzoverder.

Het boek ligt op 1 september in de winkel en is zo mooi uitgegeven dat het volgens mij en iedereen die het al heeft kunnen inkijken zijn 24,95 euro helemaal waard zal zijn. Ik vind het allemaal vreselijk spannend en popel me een ongeluk.

Bestellen (al dan niet gesigneerd) kan nog altijd via lilith@talesfromthecrib.be.

Reacties

 1. Het blogboek ziet er super uit! Dat wordt een succes! Ik kijk ernaar uit om erin te bladeren en al je tips te ontdekken. En om naar de foto’s van een tandenpoetsende Lilith te kijken natuurlijk ;-)

 2. Was het al maar 1 september… Ik kan niet wachten om het te lezen! Is het in elke boekenwinkel te koop of enkele in bepaalde zaken?

 3. Evi

  Amaai, ik sta al te popelen het te kopen ,lezen en gebruiken! Deze preview maakt me nog ongeduldiger dan ik al was. :-) gelukkig is het bijna 1 september!

 4. Gettie

  Bring it on !!
  Ik ben benieuwd of je me over de streep krijgt om te gaan bloggen :-)
  De brievenbus krijgt een sopje want zo iets moois heeft recht op een
  propere tijdelijke verblijfplaats tot het in mijn huis belandt en er driftig
  in gelezen wordt. De pagina’s zullen niet lang kreukvrij en wit blijven,
  maar who cares, dit boek moet gebruikt worden niewaar.

 5. oon

  Hiep, hiep voor jou!
  En hé, hoera voor het blogboek. Misschien helpt het wel, als kick in the ass. Leg er maar eentje opzij voor mij! x

 6. Reageer je ook terug als iemand je een “jaaaa, ik wil een boek!”-mailtje heeft gestuurd? ’t Is namelijk zo dat ik hier een uiterst vreemde boodschap krijg over dat de aflevering delayed is en dat dat ding wel gaat blijven proberen mijn mail bij jou te krijgen etc, maar hoe ga ik dan ooit weten of hij er ook is geraakt?? (Jaja, dan denkt een mens al eens: komaan, ik doe dat gewoon, ik stuur een mail! :P)

  1. Hey Upje,

   ik denk dat ik op iedereen heb geantwoord, behalve op die van deze namiddag, maar dat doe ik zo snel mogelijk. Dus als het al langer geleden is mag je je mail nog eens opnieuw sturen. :)

 7. veerle

  Helemaal op de valreep (of net erover): gelukkige verjaardag!
  En al ben ik in de verste verte niet van plan om te gaan bloggen (blogs lezen daarentegen…): jouw boek lijkt me zo leuk dat ik het gewoon wil hebben ;-)

 8. super! het boek ziet er maf uit, ik ga het bestellen straks. En gelukkige verjaardag, ietwat aan de late kant misschien…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>