Voor u getest: Leuven en Brussel met peuter! (+ een give away!)

leuvenmetkind1

Dexter, Maartje, en ik, in het provinciedomein van Kessel-Lo.

Leuven is een van mijn late liefdes. Tot eind mijn jaren twintig bracht het leven mij er nooit. Ik heb er niet gestudeerd, had er geen vrienden, kende de stad alleen maar van de Kotmadam (“Een propere Dijle, dat willen wijle!“). Bleek dat het leven Leuven gewoon nog even achter de hand hield, voor later. De laatste jaren is Leuven een stad geworden waarin ik kan arriveren, wat smsjes kan versturen en een uur of twee later kan zitten lunchen met heerlijke mensen. Zo’n steden zijn steden naar mijn hart. Toen ik vlak voor onze staycation een mail kreeg met de vraag of ze me van de reclameregie een plezier konden doen met een kort tripje Leuven sprak ik dan ook de magische woorden “Reken maar van yes!“.

Het toeval wil dat Youri al een tijdje wat dingen in Brussel wilde doen, dus het plan was: een dagje Leuven, een dagje in de hoofdstad. En zo geschiedde.

leuvenmetkind2

Onze eerste stop was de ViaVia in Heverlee, waar we hadden afgesproken met dat Maartje van Boekarest, wegens het café van haar broer, en zeer tof. Dat bleek te kloppen. Kathleen van Verbeelding had een punt toen zij de plek opnam in haar Lekker Leuven-lijstje.

Daarna trokken we- het was namelijk geweldig mooi weer- richting het provinciedomein Kessel-Lo. Dexter was zeer te spreken over het voeden van de eendjes en het zeer fijne speelplein, en wij dus ook. Dexter blij, wij blij. Zo gaat dat dan ineens.

leuvenmetkind5 leuvenmetkind4

leuvenmetkind3Als hij oudere vrouwen kan versieren is hij er geweldig graag bij.

De dag ervoor had ik bij de lieve madammen van het geheime moedergroepje op Facebook gepolst naar kindvriendelijke restaurants in Leuven, en Mme Zsazsa en nog enkele anderen gaven aan dat het de moeite was om naar World Kitchen in Kessel-Lo te rijden. Ik reserveerde, en wijle weg!

Als ze bij het binnenkomen in een restaurant “Hut negen” zeggen, dan hebben ze mij dus al volledig mee. I’m easy like that.

worldkitchenleuven1

The view vanuit hut nummer negen.

Processed with Rookie

Het concept van World Kitchen is dat je in hutjes op kussens zit en daar heerlijke dingen eet. Ik bestelde op aanraden een veggie curry en had daar geen spijt van, Youri at iets met kip, Dexter smoefelde van alles wat. Heerlijke avond, daar. Prachtig weer ook, dat helpt.

novotelleuven

Daarna trok het naar ons kindvriendelijke hotel in Leuven, waar iedereen keihard zijn best deed om het ons naar de zin te maken en zelfs Dexter heel flink sliep (toch altijd spannend, vind ik).

novotelleuven2Hij had ondertussen een speelgoedje van Cars gekregen en vond het met voorsprong het beste hotel waar hij ooit mocht overnachten. Het was ook het eerste, maar toch.

Na een lekker en uitgebreid ontbijtbuffet trokken we naar Brussel voor Autoworld en het museum van het leger en de krijgsgeschiedenis, maar niet voor mama een tussenstopje maakte bij Rob’s, de hemel op aarde voor foodies.

robsbrusselAl een geluk dat Dexter ons door de winkel sleurde omdat hij zo snel mogelijk naar de “oude auto’s!” wilde, of ik had daar zeker vier maandlonen uitgegeven aan eten. Hashtag walhalla.

autoworldbrussel autoworldbrussel2 Processed with Rookie

Daarna gingen we naar het Jubelpark, en genoot ik veel meer dan ik ooit had kunnen denken van Autoworld en het museum met de tanks en de vliegtuigen. Dat ik een kleine jongen aan mijn hand had die zijn ogen uitkeek kan wel geholpen hebben, maar ook zonder is het een erg indrukwekkende plaats.

Van Oasis mochten we ook nog naar de Panini Expo in Tour & Taxis, maar daar zijn we jammergenoeg niet meer geraakt omdat onze kleine man zo erg onder de indruk was van alle auto’s en vliegtuigen dat hij als een blok in slaap viel. Ik mag evenwel een family pass (geldig voor twee kinderen en twee volwassenen) ter waarde van 48 euro weggeven op mijn blog. Die kun je winnen door hieronder in de comments te laten weten wat het leukste is dat jij deze vakantie al hebt gedaan. Ik trek zaterdag een random winnaar.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Novotel Leuven. Alle meningen zijn van mij.

Reacties

 1. Sylvieke

  Het leukste wat we deze vakantie deden was een weekje Gentse feesten, met Lobke bijna alle dagen naar Gentopia geweest, een waar kinderparadijs

 2. Ik denk dat het leukste nog moet komen: vakantie naar Noorwegen. Maar mijn metekindje fruitpap voeren en ervoor zorgen dat ze veranderde in een clowntje was ook behoorlijk geestig.

 3. Ook bij mij staan de Gentse Feesten op nummer 1. Dat ik mijn twee kindertjes een hele namiddag heb kunnen amuseren op Miramiro, we hebben kunnen afsluiten met een heerlijke croque uit het vuistje en ik zelfs pas na 19u vertrokken ben met twee voorbeeldige peuters/kleuters op de achterbank, ik ben er een beetje fier op! ;)

 4. Het leukste dat wij gedaan hebben is walvissen gaan spotten in Cape Cod. En dat met een bijna 4 jarige en een bijna 2jarige. Een dikke duim voor onze kinderen die onze USA reis fantastisch maakten.

 5. Marijke

  Het leukste dat ik met de man en de baby heb gedaan, ons 10 jarig huwelijk gevierd met een citytrip naar Rome terwijl de 2 grote zussen op chirokamp waren.
  het leukste met de kinderen, ons nichtje opwachten die na een jaar in het buitenland studeren terugkwam en ondertussen picknicken aan de voet van het atomium.

 6. Leen

  Op een terrasje naast de zee in het zuiden van frankrijk s avonds een rosé pamplemousse drinken. Met fijne mensen aan mijn zij.

 7. Ann

  Een uit de hand gelopen partij(tje) “de mannen tegen de vrouwen – Kubb” op een Zuid-Franse camping waarbij de blokjes na een tweetal uurtjes verlicht dienden te worden door hoofd- en andere lampjes maar rond middernacht dan toch wijselijk (tenten hebben dunne muren) onbeslist werd beëindigd.

 8. An

  het leukste tot nog toe (want het echte verlof begint morgen pas) was het later-dan-last-minute geboekt weekendje in Roompot Weerterbergen in het stortregen-weekend van (wat bleek) de laatste WK-match der Rode Duivels: zwemmen-eten-zwemmen-struinen in de regen-eten-zwemmen-bijna in de vijver gereden met de family-size go-car-zwemmen-poppenkast met Koos Konijn-zwemmen-blacklight midget golf- en ah ja, ook zwemmen :-) en dat voor een (over-?)georganiseerde ik ! de 3jarige bink zou ongetwijfeld uit zijn dak gaan met zoveel wielen, de 9-jarige zou het waarschijnlijk niet willen toegeven, maar uitstapjes zullen sowieso nog aan de orde zijn in de volgende 2 weken met een terras-in-aanleg (lees: een werf als tuin) – fingers crossed

 9. griet

  Samen zijn met familie en kids. Kastelen bouwen op het strand en wijntjes drinken op een terraske. Meer moet dat niet zijn.

 10. Lang leve de ViaVia!
  Mijn leukste ervaring van de zomer moet ook nog komen: mijn gastouders uit IJsland na tien jaar terugzien! Ik ben er een beetje zenuwachtig voor, maar ik weet dat het fantastisch gaat zijn omdat het zo’n geweldige mensen zijn.

 11. De quiz die ik gemaakt had om op ons weekje Nederland samen met de familie te doen. Mét praktische proeven, die ik op mijn eentje thuis uittestte. Heel “weird” om met jezelf over de grond te rollen van het lachen…enfin, de quiz was geslaagd, de onderbroeken bleven niet droog van lachen…Zeer leuk dus! :-)

 12. bijzonder leuk artikel, Kelly. dat world kitchen resto in kessel lo ga ik zekker eesn proberen, de via via ken ik al heel lang…

  marijke
  mama van maartje , en van pieter, stijn , ineke, moemoe van nora, kasper, ruben,

  en daar ben ik heel fier op…

 13. ElsS

  Hier zeker ook de Gentse feesten, met stip dit jaar wegens het mooie weer en de massa’s goede voorstellingen. We zagen circusvoorstellingen in het Baudelopark, straattheater met Puppetbuskers en MiraMirO., voorwerk, en nog zoveel meer. Je kan onze belevenissen lezen op mijn blogje en op Gentblogt ;-)

  1. Haha! Dexter stond doodsangsten uit omdat de luidsprekers zo luid stonden, maar hij kan er nu- een maand later- nog altijd niet van zwijgen. :)

 14. Tine

  Af en toe een dagje naar zee, zien dat het weer meezit en met de voeten in het water, op en top zomergevoel!

 15. helena

  Waw, wat een leuke tips! ons zoontje is bijna even oud als Dexter, en je hebt ons al op veel goeie ideeën gebracht :-)
  Wij hebben deze zomer van ons vijvertje een zandbak gemaakt, en ik moet zeggen: je voeten laten ingraven door een kleine pagadder dat is gewoon dikke pret!

 16. Eva

  Het leukste: de blik in de ogen van mijn jarige zoontje toen hij zag dat hij een step kreeg, en daarna alle kilometers die hij intussen al met dat ding heeft afgelegd. En zijn verjaardagsfeestje met de familie en neefjes en nichtje. En kamperen bij de boer in Nederland. En mijn 5-maander die ik beter en beter begin te begrijpen. En hoe ze daarnet op mijn schoot in slaap viel.

  O wat een fijne zomer.

 17. Veerle

  Het leuste: de kindjes die speelden op het strandje aan een meer in de Jura. Zoveel uitbundig plezier met schepjes, emmers, water en zand.

  En jullie waren in in het provinciaal domein in Kesel-lo! Dat moet dan die ene dag geweest zijn dat wij er niet waren, want we wonen vlakbij.

 18. Isolde

  Geheel tegen mijn principes maar ik moet toegeven dat ik geweldig genoten heb van een dagje Plopsaland. Je dochter van 20 maanden vol adoratie ‘Kaatje’ en ‘Bumba’ horen zeggen doet toch wel iets met het weke mamahart. Zoveel zelfs dat we wss volgende week naar Plopsa indoor gaan als we in Hasselt logeren. Man, ik ben een softie geworden!

 19. katrijn

  Tomaten inmaken! Er waren opeens ergens tomaten te koop, en toen stonden het lief en ik opeens in een keuken nonstop tomaten te verwerken. we leken een minifabriek. Nu hebben we potten saus, maar zijn we doodsbang dat we per ongeluk de potten niet goed steriliseerden en een tragische – zij het smakelijke- dood zullen sterven. Maar leuk, dat wel.

 20. Ik heb vooral in mijne zetel gelegen en boven mijne pot gehangen. Het leven van de pril zwangere vrouw :p. Ik kan me weinig leuke dingen herinneren van de laatste zes weken ;).
  Maar als ik dan toch iets zoek: dan was dat in het begin van de vakantie naar de pluktuin besjes gaan plukken met DL!

 21. Ann Daniels

  We zijn met drie kinderen onder de zes naar Denemarken geweest. Een hele onderneming die de nodige stress met zich meebracht. Hebben we alles bij? Wie gaat er wenen, kotsen, panisch worden onderweg?
  Gelukkig is alles supergoed meegevallen en als je dan moe maar tevreden terug thuis bent vraag je aan de kindjes wat zij het leukste vonden van de hele vakantie. Kopenhagen? Legoland? De overzetboot? Forten bouwen ah strand? De Vikingen?

  Antwoord: ‘Die koe die mij gelikt heeft!’

 22. T.

  Na drie maand verbouwen en twee dagen voor de verhuis in de nieuwe eigen tuin iets drinken na een lange werkdag en beseffen dat het allemaal wel goed komt met die verbouwing en verhuis.

 23. Volgens mij moet het allerleukste nog komen: ik word meter van een klein ukje die nu ieder moment kan geboren worden (en ik bedenk net dat ik beter zou gaan slapen nu, want de mama & papa van dat ongeboren ukje hebben mij vriendelijk gevraagd of ik op hun bijna 2jarig dochtertje kan gaan passen voor het geval ze ’s nachts naar het ziekenhuis zou moeten…met bevallingen en zo weet je nooit,hè).
  Slaapwel!

  Lieve groet,
  Victorine

 24. Ik volgde de hele Route 66, van Chicago tot Santa Monica in LA, mét tussenstop in Memphis en Las Vegas. Moeilijk om een topmoment te kiezen, maar met de heli over de Grand Canyon zou wel eens bovenaan het lijstje kunnen staan :-)

 25. Het leukste wat er deze vakantie gebeurd is, is dat ik een iniminizusje heb gekregen. Zusjes krijgen heeft voor peuters veel voordelen: je krijgt zelf veel cadeautjes, je mag héél véél met papa spelen, je mag alle babyspullen uitproberen (de wieg, de wipper, de box…), je mag logeren bij omi en opa en daar de bloemen begieten en alles nat maken, je mag op uitstap naar Planckendael en daar olifanten en pinguins bekijken, en je krijgt geregeld een ijsje of pannenkoeken omdat jij en je mama daar heel veel zin in hebben.

 26. Een geweldig artikel om inspiratie op te doen, klein vraagje : diene World Kitchen wat staat er zoal op de menu en wat is het kostenplaatje want ulder website is nog ni operationeel …

 27. Het leukste dat ik deze vakantie gedaan heb? Moet ik echt kiezen? Laat me denken:
  * Het feestje voor mijn overstap naar tram 4 (de overstap zelf, daar zwijg ik liever over),
  * Playmobil Funpark in Zirndorf (en dan vooral zien hoe de zonen genieten) – een aanrader,
  * de Rodelbaan van 2,7 km in Golm
  * of het ‘geweldige’ (tussen aanhalingstekens) uitzicht aan de Lünersee, ook in Oostenrijk.
  Né, ik kies gewoon niet!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>