#blogboek

Het blogboek op Instagram.

Het blogboek op Instagram.

Ik zal eerlijk zijn: de week voor de release van het Blogboek was ik niet meteen het fijnste gezelschap ooit. Het boek was naar de drukker, ik kon niks meer doen, en plots sloeg de twijfel toe. Was het wel genoeg? Was het wel goed? Ja, ik had keihard mijn best gedaan, maar zou het wel overkomen zoals ik het wilde op wie het zou lezen? Zouden mensen het zijn geld wel waard vinden? Van die momenten waarop je je afvraagt waarom je niet gewoon was blijven doen wat je al deed: geen boeken schrijven.

En toen vielen de eerste Blogboeken bij jullie in de brievenbus, en sinds dat moment durf ik niet met mijn ogen knipperen omdat ik bang ben dat het allemaal maar cliché ooh cliché een droom zal blijken. Jullie respons is geweldig, het feit dat jullie de moeite nemen om het boek te taggen en er foto’s van te posten op alle sociale media is fantastisch, de mails die ik krijg van mensen die na jaren eindelijk weer durven beginnen met een blog doen mijn hart vier tellen overslaan.

blogboekinstagram2

Dus voor ik weer overga tot de posts van de dag, die niks met het Blogboek te maken zullen hebben: zo’n ongelooflijk dikke merci. Het staat in het boek, dus ik wist het al langer: jullie zijn echt de leukste lezers die een blogger zich kan inbeelden. For reals, jongens.

Reacties

 1. ’t Is uit! En bijna elke dag zit ik er mee in mijn hoofd en pas ik dingen toe. Ik ben er nog lang niet maar met jouw boek in de hand komen we wel door blogland :-)

 2. Kreeg het gisteren binnen, besteld omdat je gewoon zo’n tof blog hebt en het boek dat ook wel moest zijn. En ik ben er BLIJ mee! Niet omdat ik ineens heel andere doelen heb voor mijn blog maar omdat ik nog wel eens kamp met vraagtekens over wel of niet door gaan en inspiratie problemen en jaaaaaaa door jouw boek loop ik weer over van inspiratie. Sla een willekeurige bladzijde open en de ideeen poppen in mijn hoofd. En daarnaast, echt dikke pluim voor de lay out. Gewoon leuk om door heen te bladeren, niks geen saaie shit. Well done baby!!!

 3. Evi

  Het is dan ook een geweldig boek! Terwijl ik het lees vloeit de inspiratie moeiteloos binnen. Ik heb ondertussen al zo’n 6 blogideeën in draft gezet, waaronder een post “? dingen die ik heb geleerd uit het Blogboek” (de ? moet nog worden bepaald…) Helemaal volgens de regels van de kunst en zo. Maar eerst het boek uitlezen natuurlijk. Uw boek valt onder de categorie “ik wil dit zo graag lezen, maar als ik te snel lees is het alweer uit”. Zo’n boek! Bedankt daarvoor!

 4. Bij mij viel het gisteren in de bus, en ik was stevig verbaasd over zo veel inhoud. Het is geen ‘licht’ boekje… En mooi vorm gegeven! Ik ga er alleszins serieus mee aan de slag om mijn intuïtieve blog wat beter uit te werken :). Betekent: het blogboek doornemen, nota’s maken en een plan opstellen en uitvoeren. Ik blog er wel over ter zijner tijd ;).
  Dus jij bedankt, Lilith. Knap werk. Ik kijk al uit naar je volgende boek!

 5. heb net jouw blog en boek ontdekt via Steps (shame on me dat ik dit alles nu pas ontdek) Beter laat dan nooit en vanaf nu dus een extra volger bij ! Benieuwd naar je volgende blogpost en column in het hogergenoemde magazine.

 6. Ilse

  Hoi,
  Is dit boek ook verkrijgbaar als ebook of pdf? Ik woon in de US en zou het boek heel graag bestellen, maar wil me niet blauw betalen aan verzendkosten…

 7. De geweldige respons is volledig terecht! Je mag trots zijn op je creatie. En inderdaad, niet alleen leuk om te lezen maar ook om te doorbladeren. Proficiat!

 8. Hierse, mijn voet staat op je blog ;-). Neen, super-boek, ik ga nog wat lezen en mijn blog frequentie opkrikken. Je mag trots zijn op jezelf!

 9. proficiat! ik ben heel benieuwd! ik blog nu twee jaar en heb al enkele dipjes gehad omdat ik gewoon met veel te veel tegelijk bezig ben. ik kan wel wat tips of ideetjes gebruiken. waarvoor dank. ik had je nog niet zo lang geleden ontdekt (hoe kan dat nou?) en lees heel graag je schrijfstijl

 10. Ani

  Heel leuk boek, leest heel vlot en zeer informatief! Kleine bemerking (maar dit is wel echt mieren… enfin, je snapt wat ik bedoel) : er staat kelly AT talesfromthecrib.be als contactadres in het boek. Geen ramp want eens iemand de site bezoekt kunnen ze je correcte emailadres daar zien, daarom dat ik zeg dat het een detail is.

  Ben je ook vertrouwd met identi.ca? Dat is de enige microblog service waarover ik niets terugvond in je boek. Identi.ca beweert een soort non-profit variant van Twitter te zijn, en gebruikt het platform van Status.net.

 11. Heel interessant boek en het leest zo vlot dat ik het in geen tijd uit had. Ik vond het ook in zekere zin ook geruststellend te lezen dat een blog gewoon hard werken is en tijd nodig heeft om te groeien. Als je sommige succesverhalen leest van blogs die op enkele maanden tijd al een enorm publiek hebben, vraag je je soms af of je iets verkeerd doet :-).
  Ik heb er heel wat nuttige tips uitgehaald en ga er nu werk van maken om ze stap voor stap toe te passen. Ik ben vandaag alvast gestart met het maken van een contentplanning en ik voel nu al dat dat me gaat helpen om efficiënter te werken. Bedankt!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>