lilith deelt: Aqua Sale uit Zuid-Italië

aquasale

Weten jullie nog, toen Thomas Siffer hier zijn olijfolie aan de man kwam brengen? Ondertussen zijn we een paar maanden verder en begin ik stiekem al keihard af te tellen naar de levering in december. Tegelijk wil ik ook niet helemaal afscheid nemen van de zomer, al helemaal niet als het op eten aankomt. Wat me eraan deed denken dat ik nog een receptje had staan uit de hak, eentje van Bellina, die het gerecht bestempelt als het armemensengerecht bij uitstek, omdat je het maakt met brood dat beenhard is geworden, en wat simpele groenten die je nog in je keuken hebt liggen. Allez hup, om de zomer nog een klein beetje in ons hart te bewaren, panzanella, maar dan anders.

Aqua Sale
Voor 2 personen

– 1/2 komkommer
– 100 gr tomaten
– 1 grote rode ui
– 2 lepels olijfolie
– takje oregano
– teentje look
– 150 gram oud brood
– 100 ml water
– zout

Doe de olie in een kom. Prak er de in stukken gesneden tomaten zachtjes in, zodat de olie en het tomatenvocht zich wat mengen. Doe er de in grove stukken gesneden komkommer bij, en de fijner gesneden ui. Voeg de fijngesneden oregano en de fijngeneden look toe. Roer om, met de brokken oud brood.

Op het einde voeg je ijskoud water toe, om het slaatje extra fris te maken. Bellina doet het zelfs met ijsblokjes, maar volgens mij is Bellina een durver.

Reacties

  1. Floor

    Wat heb je dat goed gedaan op de radio! Ik zat te luisteren op het werk en had al bijna gezegd tegen mijn collega’s: ‘he, een vriendin op de radio!’. Want zo voelt het ook :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>