lilith en de zomer in stillevens

Een bloembak in Kortrijk. MET EEN SNOR. :aah:

Een bloembak in Kortrijk. MET EEN SNOR. :aah:

Hoe zot is het dat de zomervakantie weer voorbij is en we dichter bij de eerste mandarijntjes zitten dan we gisteren ooit hadden kunnen denken? Ik vind het altijd fijn om bij wijze van closure nog eens door de beelden van de zomer te gaan, al was het maar omdat er veel terugkomt van op epische feestjes waarvan de herinneringen te lijden hadden onder de al even epische drankvoorraad.

Ik kwam behoorlijk wat foto’s tegen zonder mensen op. Die soms heelder verhalen op hun eigen vertellen, en soms ook niet. Dit zijn mijn tien favoriete stillevens van een zomer die ik niet snel vergeet.

Diner in Ten Bogaerde.

Om te vieren dat ik even oud werd als Jezus mocht ik met mijn echtgenoot naar Ten Bogaerde in Koksijde. Ik wilde daar al jaaaaren heen, omdat wij daar twintig keer per jaar langsrijden maal twee op weg van en naar mijn grootouders. Zo hard genoten, prachtige avond, ongelooflijk lekker eten. Dankbaar en blij.

zisl3Quote van de zomer? Perhaps. Al probeer ik sinds vandaag al weer wat vaker op selder te knabbelen. Mijn lichaam kan het gebruiken. Maar niet vanuit zelfhaat, want zelfhaat is voor janetten.

zisl4Sommige dagen beginnen roze. Ik ben er nog altijd niet uit of het dan wel done is om daar foto’s van te nemen. Vast vreselijk unmindful van mij, maar kijk. Volgende zomer beter.

zisl5Onze zomer begon in zo’n vreselijk lelijke brasserie slash taveerne dat ik direct geïnspireerd werd tot een instagramproject. Het plan was om onder de hashtag #tearoomszijnhorror meer van dit soort pareltjes te verzamelen, eventueel in samenwerking met anderen. Alleen bracht de rest van de zomer me niet meer op plaatsen die mijn project waard waren. Is dat goed of slecht? Wetegijhet, Slisse?

zisl6Winnaar in de categorie: “Liefste briefje dat ik deze zomer kreeg”.

zisl7Winnaar in de categorie: “Mooiste blinker die ik deze zomer kreeg”.

zisl8Winnaar in de categorie “Het leven is niet altijd een lolletje, dat is dan driehonderd euro”.

zisl9Niemand wil belleke trek doen als het mag, wilde ik daaronder schrijven. Maar dat was dan ook weer stom geweest.

zisl10Op één van de mooiste avonden van de zomer liep ik luidkeels dit lied te zingen terwijl ik door een woonwijk liep, en Youri voor mij stapte met een groot kruis in zijn handen. Ik ga u daar binnenkort nog wat meer over vertellen.

Hoe was uw zomer, anders? :)

Reacties

 1. Goed goed. En september wordt nog beter met jou boek dat hier nu naast mij ligt. Ik moet nog beginnen lezen maar de lay-out is al geweldig!

 2. Warm met momenten, koud met momenten, wat gevloek omdat ik me had laten overhalen tot een wandelweek en vooral veel gaan eten met heel toffe mensen. Het kon slechter, pak!

 3. marlies

  Merci. Na een dag met hoofdpijn kwam de schaterlach spontaan na het zien van je afgekeurd commentaar. Op slag toch wat minder mottig merci

 4. Wat een lieve brief! En die roze ochtendlucht (met de maan in haar laatste kwartier) is ook zeer fotogeniek. :-)
  Ik voel me vaak te verlegen om foto’s te maken van mensen, tenzij ik ze echt héél goed ken. Zo doende staan er op mijn zomerfoto’s – behalve mijn lieve huisgenoten – ook niet zo veel mensen, maar wel wolken, regenbogen en klavertjesvier.

 5. De zomervakantie? Met drie kinderen op vakantie gaan maar het voelt altijd alsof het er negen zijn. Gelukkig was de Middellandse Zee prachtig :-)
  Ander hoogtepunt; Dranouter, zonder kinderen maar met het beste lief ever.

 6. Saskaya

  Ik heb gisteren al mijn eerste mandarijntjes gegeten! Echt! (ze waren niet zo lekker, maar dat maakt niet uit, want het zijn man-da-rijn-tjes!)

 7. De quote doet me er aan denken dat ik dringend nog eens de ingrediënten voor “Ants on a log” in huis moet halen: selderij met pindakaas en rozijntjes. Heaven!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>