lilith geeft weg: een watervliegtuig van Green Toys

greentoyswatervliegtuig2

Een watervliegtuig en een witte muur, very Instagramhipster indeed.

Het is een hele tijd geleden dat ik hier nog iets heb kunnen weggeven. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat ik de afgelopen maanden een strakke boekendeadline had en weinig tijd om samen te werken met sponsors.

Ik merk dat nogal wat mensen dat jammer vinden, en aangezien ik zelf ook fijn heb samengewerkt met sympathieke webshopeigenaars heb ik beslist om vanaf november weer banners te plaatsen in de zijbalk. Opnieuw vanuit dezelfde gedachte als toen: samenwerken met mensen en bedrijven die bij deze blog passen en waarvan ik denk dat mijn lezers ze ook tof of interessant kunnen vinden. Ben je geïnteresseerd om samen te werken, stuur me dan een mail op sponsors@talesfromthecrib.be, en dan bezorg ik je mijn media kit.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Om één en ander op gang te trekken mag ik van de mensen van Fairplace, de webshop voor duurzaam, uniek en maf speelgoed dat je niet in elke speelgoedwinkel vindt, dit geweldige Green Toys watervliegtuig weggeven. Fairplace, omdat wat zij doen een typisch voorbeeld is van waar ik van hou: een webshop met een originele selectie, in dit geval speelgoed, waarvan je weet dat hij de moeite is om af en toe te bezoeken. Ze werken met verschillende thema’s, van fantasie tot koken en strand, en wat mij betreft is het de perfecte plaats om een leutig stuk speelgoed te vinden waar voor de verandering eens geen Bliksem McQueen opstaat. Zij lieten ons kennis maken met de duurzame en zeer fijne selectie van Green Toys, en ik was eigenlijk direct verkocht. Dexter heeft ondertussen het watervliegtuig in zijn bezit (gemaakt van gerecycleerde melkflessen!) en dat werd hier meer dan goedgekeurd. Ondanks een gebrek aan Bliks Meklien.

Wie er ook graag een wil mag hieronder posten wat volgens hem het leukste speelgoed is dat je voor een kind kunt kopen, ooit of op dit moment. Dat we wat tips kunnen opdoen voor jeweetwelwanneer. Donderdagmiddag om twaalf uur sluit ik deze wedstrijd af en laat ik een onschuldige kinderhand een winnaar trekken. Veel succes!

Reacties

 1. Saskaya

  Mijn dochter van 2 is helemaal gek op haar Pukilino fietsje. Ideale bezigheidstherapie voor binnen en buiten. Alleen lastig als er kindjes komen spelen, want iedereen wilt op dat ding rondracen, en de dochter heeft het concept ‘sharing is caring’ nog niet onder de knie.

 2. Misschien het moment om toe te geven dat ik af en toe nog eens met lego speel. Oerdegelijk, veel mogelijkheden en gewoon ongelooflijk plezant. Of Dublo voor iets kleinere kindjes. Op mijn werk hebben ze daar een term voor: een classic ;).

 3. mijn zoon speelt het liefst met ouderwetse autootjes. Uren en uren rolt hij ze over de grond, en de laatste tijd vindt hij “trommelen” ook geweldig….mijn oren daarentegen

 4. Het hangt natuurlijk ook wat af van het kind, maar met boeken kan je nooit misdoen! Hier wordt ’s avonds boekje na boekje verslonden: soms snel-snel, meerdere pagina’s tegelijk omdraaien om dan triomfantelijk “etaaa!” te roepen (“gedaan”), soms zeer aandachtig luisterend naar mama en papa (echt voorleesmomentje) en soms dienen ze ook om op te staan of te springen (stout!). Ik was zelf een leesmaniak als kind en nu nog kan ik enorm meegesleept worden in een écht goed boek, alleen heb (en maak, shame on me!) ik er niet genoeg tijd voor. Ik start binnenkort wel in “Us” op jouw aanraden en verslond deze zomer gretig “The Interestings”, alweer dankzij jou :-)
  Wil ik maar zeggen, met boeken scoor je op elke leeftijd, ze zijn enorm opvoedkundig verantwoord en ik geloof dat een kind dat veel boekjes leest (en later tienerboeken verslindt, hoe wijs was dat! Evert Hartman en consorten!), sowieso een streepje voor heeft!

 5. Isabel Szeszka

  Ik vind de poppenkast nog altijd één van de leukste dingen. Een sprookje naspelen of zelf een verhaal verzinnen. Kinderen jong en oud zijn gefascineerd :)

 6. Mags

  Ben ook volop aan het brainstormen voor mijn 2,5 en 1 jarige. Dus volg hier vol aandacht. Hier werkt playmobil 123 super goed. Schoon speelgoed, echt schoon, zonder nog te veel klein dingskes, en voor Casper ballen en houten stokjes die hij ergens in kan steken. Basic dingen eigenlijk, gewoon kleine autootjes, kleurboeken (van cars), soep maken… Dat zijn hier voltreffers, terwijl de toetoet garage staat te verstoffen.

 7. Voor de twee jarige dochter is het momenteel auto’s om te “reesen” en blokken om torens te bouwen. Ook de ouderwetse Fisher Price telefoon is één van haar favorieten zodat ze met haar meetje & peetje, “nonkel Dies” of de bomma (vragen of er balletjes in de soep zitten) te bellen.

 8. Anaïs Vandenholen

  Hier is de lego en de kapla het meest gebruikte speelgoed. Maar ook de tekendoos (doos met kleurtjes,stiften, scharen, lijm en stickers)komt bijna dagelijks van het rek… Mooie boekjes daar kan ook niets fout mee doen. Wij lezen opt moment aan onze kleuters de boeken van Roald Dahl voor…

 9. Catherine

  De boot voor in bad van Greentoys is een dikke hit. Je kan er mee gieten en varen. De geluidenboekjes van Clavis zijn ook tof. Leon leerde er ’tuuutaaaatuuutaaa’ van en dat is zijn favoriete bladzijde. En die met de klarinet, al heeft hij die nu kapotgespeeld en dus is het nu vooral de trompet.

 10. Ik heb al een aantal keer de basisdoos van duplo cadeau gedaan bij een geboorte. Daar is echt iedereen blij mee want zowel jongens als meisjes spelen daar mee. En het is goed voor de motoriek. Maar het beste speelgoed zijn dikwijls heel eenvoudige dingen. Als babysit maak ik vaak een tent met wat oude lakens of fleecedekens, wat stoelen of wasrekjes en wat wasspelden. Of je gooit gewoon een groot laken over de tafel en dan heb je ook een tent. En met washi tape kan je een heel autoparcours maken door de living zonder je vloer te beschadigen. Ook urenlang speelplezier verzekerd.

 11. Lobke

  Duplo inderdaad (tore makeeeee!), ook een leuk houten keukentje, neemt wat meer plaats in maar is ons enige ‘grote’ stuk, en is zeer veelzijdig. Een vriendin zei me ooit dat dat iets voor meisjes is, maar dat vind ik absoluut niet! Hier is het in ieder geval, ‘koken papa Ellisje ook!’ En later is manlief van plan zelf een mooie poppenkast te maken, we zijn alvast begonnen met het verzamelen van leuke handpoppen!

 12. Anouck

  Coole webshop, merci voor de tip! Alleen jammer dat ze blijkbaar een onderverdeling maken in “jongensspeelgoed” en “meisjesspeelgoed”. Héél cool lijkt me die nieuwe hype van dat kinetisch zand. Ik weet alleen niet of ik het aandurf om dat in huis te halen… ;-)

 13. Tina

  Hier (Leo, 3,5) scoort Duplo elke keer opnieuw. Vooral de diertjes. Een krokodil waarvan de mond opnekan! Een nijlpaard met een dikke poep! Úren kan hij ermee spelen.

 14. katrien

  Het allerleukste speelgoed is een speelkameraadje volgens mij. Of dat nu een gewillige papa of mama, een broer of zus, neefje of nichtje of vriendje of huisdier is!

 15. Katrijn

  Een springtouw! Een schommel! Bellenblaasdingskes, en inderdaad: doodgewone autootjes.

 16. kat

  Smartmax is het van het voor de bijna 4 jarige dochter en dan ook 1 huis van Playmobil met alle zooi erbij. Papier, een schaar en potloden.

 17. Lie

  Zelf uuuuuuuuuuuuuuuurenlang zoet geweest met de magische speelboom en allerlei gezelschapspelletjes. Zoonlief 1 speelt liefst van al met zijn luchthaven van fisherprice en zijn autootjes.

 18. Plasticine, dat is hier heel populair. Ook verf, stiften en kleurboeken scoren goed. Kato (3) houdt van knutselen. Leuke webshop, trouwens. Bedankt voor de tip!

 19. Annelies

  Ik sluit mij aan bij hierboven… met stip op 1: Duplo. Is hier het enige waar mijn 6-jarige, 4-jarige en bijna-11-maanderke (veilig!) samen mee kunnen spelen.
  Soms komt het een tijd niet uit de kast maar dan worden er weer enthousiast huizen, gevangenissen en toren mee gemaakt.

 20. Gerty

  De duplo trein, alleen al omdat je hem kan voltanken en hij dan blub blub blub blub bluuub geluidjes maakt en hij automatisch stopt na 1 (of 2?) min rijden :p goedkoop is het niet, maar, eerlijk, ik heb het ook een beetje voor mezelf gekocht :D ’s avonds maak ik dan een groot treinspoor…met huizen en boerderijen rond, brandweerwagen en tractors. De verwondering op de gezichtjes ’s morgens … priceless :)

 21. Leen

  Ik heb twee kleurverslaafden in huis. Geen groter plezier dan wanneer de grote doos stiften en veel papier wordt bovengehaald. De strepen op de handen (en de keukentafel) nemen we er dan maar bij :-).
  Daarnaast blijft de duplo het ook doen, toch wel een must in de speelgoedkast vind ik.

 22. Martha

  De houten glijbaan van Ikea! Urenlang hebben onze kinderen hier al mee gespeeld. Bovendien grote hit bij bezoek!

 23. Eva VE

  Eén van de leukste dingen die wij onze 3-jarige kleuter ooit hebben gegeven, was gratis en eerder per ongeluk. We wilden gras zaaien in onze tuin, maar hadden te veel aarde. Na een tijd waar we het beu om kruiwagens aarde te verslepen, en bleef er nog een bergje aarde over (onze stadstuin is helemaal niet zo groot), en we dachten pfff laat maar zo. Maar wauw. Letterlijk uuuuuren speelplezier. De zandbak is sindsdien werkloos. Met die berg aarde kan je putten graven, modder maken, beekjes, je kan er met je fiets over rijden, je kan een stok in de lucht steken en kijken of je al aan de wolken zit, je kan er tikkertje op de hoogte mee spelen, je kan er van rollen, je kan er van springen. Echt, elk kind zou een bergje aarde moeten hebben!

 24. Kathleen

  Nieuwe schoenen voor de mama! Dochterlief (16 maanden) speelt zoooo graag met mijn schoenen, aandoen, afdoen, aandoen aan mijn voeten, afdoen, mee rondlopen, eindeloos plezier voor haar (en voor mij, haha!).

 25. Hilde Van Quickelberghe

  Bubber klei! Kleeft niet, geeft geen vieze kleine bolletjes op de grond, droogt niet uit en dus eindeloos crea-speelplezier! (Of magnetisch zand voor degenen die de zomer te veel missen : geen gedoe in huis want het kleeft lekker samen :-) Ideaal voor regenachtige herfstdagen!

 26. Valentijn

  Een grote kartonnen doos waar je ramen en deuren uitsnijdt en ze zelf laat kleuren tot een huis/kasteel/…

 27. kris

  De klassieker bij mijn kindjes is kokeneten spelen. Wat plastieken bordjes, kommetjes, en bestek van bij ikea, en ze zijn vertrokken. En wij maar proeven van al die culinaire alsofjes..

 28. marlies

  Alles met wieltjes! Van treinen over mini autootjes naar maxi traktors en allerlei brandweerauto’s , zolang het maar rijdt, is het gegarandeerd voor uren speelplezier. Nu er ook een speelmat is met straten en rondpunten en parkeerplaatsen opgedrukt is het helemaal af.

 29. Hier blijft verkleedgerief ook een ongelooflijke bron van inspiratie… en daarvoor halen ze (letterlijk) alles uit de kast, ja ook de schoenen van moeke en vake!

 30. Sarah

  Het Lil’pirate piratenschip is een grote hit bij onze 3 jarige zoon en niet onbelangrijk…na een jaar is hij het nog steeds niet beu. ;-)

 31. Evelien

  Ik geef altijd boeken cadeau aan kindjes! Ik ben zowel fan van de zuivere prentenboeken als van die met een voorgeschreven verhaaltje . Verhalen voorlezen is zo belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind!

 32. Elke

  Hier ook de duplo trein voor onze driejarige. Rijdt vanzelf en ik vind het zelf ook nog geweldig om mee te spelen. Naar analogie van een musti- aflevering, bouwen we dan een spoor tot in de keuken en laat ik het vieruurtje zo naar hem rijden…

 33. Stephanie

  Een oud t-shirt, verknipt als cape voor mijn superhelden, een stokpaard en een kampje onder de tafel: uuuuuuuren speelplezier!

 34. Hier is er een uitzondering die de regel vast bevestigt, want onze bijna 2,5-jarige is absoluut geen duplofan.
  Als hij dan toch moet bouwen, dan liefst met een mooie houten blokkenset of magnetics.
  Speelgoed voor in bad is altijd een hit, gaande van een leeg shampooflesje (niet-piekende shampoo dan wel) tot badkrijt.
  Ons beste buitenspeelgoed is de Wishbone bike, een robuuste driewieler die ook tot loopfiets omgebouwd kan worden. Hij gaat nogal een gang met zijn ‘motto’.
  Maar het beste speelgoed ever is tot nog toe een keukentje. al bijna zijn halve jonge leven spendeert hij minstens een aantal uur per dag aan dat ding. En als hij dat beu is, komt hij wel helpen in de grote keuken.

 35. Dé hit, altijd en overal, is een groot laken waarvan je zelf een huisje maakt. Je maakt een deur, ramen,… Dit ‘span’ je over de tafel, je legt wat dekens en kussens en anders speelgoed in hun huisje en ze kunnen een poosje verder. Af en toe steek ik dan een briefje in ‘hun’ brievenbus, ze mogen er eens eten, soms ga ik op bezoek in hun huisje en dan spelen we een spel. Ideaal voor een regenachtige dag zoals er blijkbaar wat in de lucht hangen. Je kan zelf zo’n laken maken, maar ik veronderstel dat je het ook wel kan kopen.

 36. Isolde

  Boeken, boeken en nog eens boeken! Momenteel het liefst boeken met geluiden of flapjes. Of van die ‘woordenboeken’ met prentjes.
  En de ‘Ark van Noah’ van Duplo blijft hier ook een groot succes.

 37. Katrien

  Duplo, duplo, duplo! Reeds verschillende jaren een succes. Eerst voor simpele torens, nu ingewikkelde constructies met trein en zoo en huis en … (zoon is 3). Ook de boot van Green Toys voor in bad is bijzonder populair.

 38. BELLEN BLAZEN!!! Meisjes, jongens, jong of oud…Iedereen vindt bellenblazen leuk! En is supergoedkoop. Als het potje die ik in de winkel heb gekocht leeg is, maak ik weer zelf een bellenblaas zeepsopje. Supereasy en met ingrediënten die je altijd in huis hebt!
  100 ml afwasmiddel (wil geen reclame maken, maar groene Dreft is het beste!)
  400 ml warm water
  2 theelepels suiker
  Roer de suiker door het warme water. Als het helemaal opgelost is, mag je de afwasmiddel toevoegen (Wel heel voorzichtig anders gaat het heel erg schuimen) That’s it! Urenlang plezier!! :-)

 39. katrien

  Een knikkerbaan! ik kijk al uit naar het moment waarop mijn zoontje oud genoeg is om ermee te spelen en de knikkers niet langer in zijn mond stopt. die green toys zijn zo cool. Wij hebben een onderzeeër, ook een topper.

 40. cie

  Alles wat met water te maken heeft! En knippen, onze oudste van 4 heeft dan ook al veel plezier gehad aan kartelscharen.
  En zoals iemand hierboven al zei: een speelkameraadje!

 41. ann

  Een stofzuiger! Mijn zoontje van 1,5 amuseert zich volop met onze stofzuiger. Een borstel doet het ook supergoed! Hij bukt zich zelfs om ook onder de zetel te kunnen kuisen. Ik ga dus op zoek naar een stofzuiger in zijn formaat voor jeweetwelwanneer.

 42. Lies

  Grootste favoriet van onze zoon is het drumstel van papa… gelukkig een elektronisch, dus met volumeknop :)

 43. Bie

  de driejarige hier is helemaal gek op het treinspoor van Brio (houten spoor, houten/plastic treintjes, metrostellen, stellen met giraffen op,…). Ondertussen uitgebreid met metrostation, een spoor dat door een poel met nijlpaard en krokodil rijdt (de beesten doen hun mond open als een treinstel voorbij rijdt en ze hebben daar geen electriciteit voor nodig) en een coole parkeergarage. Voor uren spelplezier!

 44. Katrien

  De knikkerbaan van Haba is een hit. En de regenboog van Spiel und holz. Niet goedkoop, maar wel goed voor veel plezier!

 45. Sarah

  Gezelschapspelletjes van Haba (zoals “eerste boomgaard” en “dier op dier”): leuk om met je peuter/kleuter al samen een spelletje te kunnen spelen en hen te leren omgaan met winnen en verliezen. De loopfiets van Puky is hier ook een grandioos succes bij mijn 2jarige. Daarnaast blijven het keukentje van ikea en de doos duplo’s ook absolute aanraders!

 46. Veerle

  Die giveaway is echt supermooi!

  Duplo. Mijn zoon van bijna drie en dochter van net vijf spelen er heel vaak mee. Het is niet goedkoop, maar praktisch onverslijtbaar, het prikkelt de fantasie en zorgt ervoor dat ze handiger worden. Ze beginnen nu ook verhalen na te spelen, dus sociaal worden ze er ook van. Ik word nochtans niet betaald om dat hier allemaal te tikken, hé.

 47. Valerie Arickx

  LEGO (Duplo of Young Builders of the real stuff) is ALTIJD een winner! En ikke hopelijk nu ook, want ik zou nogal scoren bij zoonlief met dat watervliegtuig :o)

 48. Een kat! Mijn petekindje van 2 is er helemaal verzot op. De kat is dan weer minder enthousiast. Ook leuk: alles van Bumba en dvd/cd’s met kinderliedjes (van Kapitein Winokkio bijvoorbeeld).

 49. Ik sluit mij aan bij velen hierboven: Duplo! (en daarna Lego) Het moeten zelfs geen mannekes of voertuigen zijn – gewoon de blokken, en dan maar bouwen. Dat is toch het eerste dat ik graag doe als Wannes vraagt om samen te spelen :)

 50. Jody

  Sinds mijn petekindje van 4 de werken aan het station (ik ben ook van ieper) gezien heeft is hij helemaal zot van alles wat met kranen te maken heeft. Hij vind het zalig om al die grondwerken na te spelen en het is schattig om hem bezig te zien. Hoewel hij ze nu al in alle vormen en maten heeft is dat het enige wat uit zijn mond komt. Zijn lievelingskraan is er trouwens één uit de Bart Smit en die heeft maar een paar eurootjes gekost. Maar o wee als hij die na een middag spelen bij oma vergeten is!

 51. Nashje

  Ons zoontje van 1 jaar is momenteel zot van de stofzuiger :) En van een grote kartonnen doos waar hij kan in kruipen. Ook populair is zijn eigen ‘keukenkastje’, maar de Tupperware, snijplankjes en onbreekbare spullen, waar hij in mag rommelen terwijl wij aan het koken zijn (en hij zo uit de andere kasten blijft).
  En Duplo staat al klaar voor als hij iets ouder is :)

 52. Katleen

  Hier Duplo ook grote favoriet, en ik verschiet er telkens van dat de oude Fisher Price telefoon nog altijd aantrekt, ook al lijkt dat in de verste verte niet meer op een telefoon van nu. En memory-spelletjes, die werken ook altijd!

 53. anneleen

  sueprleuk watervliegtuig onze dochter zou dat geweldig vinden (en de mama ook ecologisch verantwoord enzo). groot succes hier: lapjes stof, doosjes, duplo & alles van mama (waar ze eigenlijk niet aan mag zitten).
  succes iedereen!

 54. Het leukste speelgoed voor onze beeb van 5m is de O-Ball en een keukenlade met tupperwarepotjes.
  Voor de 2-jarige het houten keukentje, de springbal, mama’s gordijnen in de living, de schommel in den hof, een sponsje om de stammen van onze bomen in de tuin te wassen (?), een piano, waterplay en boekjes (nu into: Het grote Poepconcours van Guido van Genegten).

 55. Lin

  Mijn 1-jarig dochtertje is vooral graag buiten: op wandel, op de schommel, blaadjes en gras bestuderen, enzovoort. Maar de je vraagt wat te KOPEN en dan is het voor mij simpel. Niet een bepaald stuk maar iets bpa-vrij. Daarom doe ik mee met de wedstrijd want eco bpa-vrij speelgoed vinden de oma’s niet in den action of het kruidvat ;-) zo jammer dat zo weinig mensen hiermee bezig zijn. Ik koop enkel bpa-vrij eco speelgoed en green toys van bij fairplace staan al geruime tijd op de wishlist :-) maar eigenlijk doet het er niet wat we zeggen gezien de kinderhand beslist :p tip voor mensen die duurzaam gifvrij speelgoed zoeken: kudzu, villa kakelbont, de kleine noorman, … ;-)

 56. Ine

  Ik mis nog steeds het zelfgemaakte winkeltje (een toog en een voorraadkast) dat mijn broer, zus en ik van een tante in bruikleen kregen. Allerleukste speelgoed ooit, we hebben ons daar JAREN mee geamuseerd.

 57. Mara

  Meestal zo de basis dingen. Héél veel kinderen zijn al content/gelukkig (ik hoorde daar ook bij) om gewoon met wc rolletjes, dozen,.. me uuuuuren bezig te houden.
  Ik hoop dit ook aan mijn zoontje (bijna 1maand) door te geven :)

 58. Annelies

  Hier is mijn jongste -net 3 jaar- tegenwoordig zot van smartmax, kleurrijke staafjes met magneetjes. Eindeloos combinatie plezier en veel uitbreidingsmogelijkheden (bloemenset, vliegtuig, auto,…)

 59. Molein

  Nummer 1 zit nog in de buik maar een knuffeldoek!

  (en uiteraard staat er al iets van green toys op de babylijst :))

 60. Stefanie o.

  Het meest fantastische speelgoed dat we hier momenteel kunnen kopen is playmobil. Hij kreeg een brandweerwagen en speelde er al uren mee en verzon zelf allerlei verhalen. Zalig …
  Buiten , momenteel soms wat moeilijker nu met dit weer, de tractor : helpen met gras afrijden , naar het containerpark rijden , lees vuilnisbak in garage, met pmd of papier en karton … Zalig , vooral de bijhorende uitleg die hij heeft en hoe hij moet rijden en parkeren en zo
  Sinds kort de waterbak die we Karamblas leerden kennen van fairplace … Hier al eentje in de maak en wie weet schitterd daar binnenkort het watervliegtuig in …
  Groetjes

 61. Weetniet

  Zoon van vier speelt graag ridder met zijn zwaard en schild van hout of met zijn ridder van… Duplo. Scoort ook goed: knikkerbaan, gezelsschapsspelletjes, knutselen, play d’oh, auto’s van Paw Patrol.
  Hij zingt ook graag mee met kapitein winokio. :-)

  Tweejarige zoon is heel erg into de kapitein. Hij zingt constant. Verder auto’s, lotto (prentjes op een plaat vol prentjes leggen), van die steekparels prikken, centjes in een speelgoedkassa steken en spelletjes spelen met Bas zoals De Boomgaard.

  Jannes van 7 maanden is into stuff in zijn mondje steken. :-) En kiekeboe. Kiekeboe is hiiilaaaaarisch.

 62. Het tofste speelgoed …. Staaaaaaaapppels kartonnen dozen om een heel ford mee te bouwen mét prinsessentoren en drakenplaats. En ook superveel wasco’s om het geheel in te kleuren. ( en mss een iets grotere living)

  Of super grote en stevige kussens. Om vanalles mee te bouwen.

  En nu nog veel vakantie om t blijven spelen.

 63. Ondertussen zijn de zonen wat ouder, en zijn vooral de computer en de playstation geliefd, maar toen ze jonger waren was de houten trein van Brio hét speelgoed bij uitstek. Altijd leuk om te zien hoe een klein extra stukje weer urenlang bouw- en rijplezier gaf, ook perfect combineerbaar met de goedkopere versie van de zweedse meubelwinkel, en nu nog regelmatig bovengehaald door de jongste (12). Het watervliegtuigje is niet meer voor hen, maar zou een perfect cadeautje voor mijn metekindje zijn.

 64. ElsS

  Bij onze negenjarige naast Legofriends met stip de cd’s van het Geluidshuis, goed voor uren luisterplezier (ook voor de ouders!)

 65. Kim

  In onze straat staat een trampoline. Alle kinderen van de buurt komen hier spelen! Ons zoontje van nu 16 maanden kroop daar eerst rond, nu loopt hij er op en het zal niet lang duren voor hij ook kan springen. Thuis leest hij graag boekjes, rijdt hij graag met auto’tjes en loopt overal vanalles te verplaatsen.

 66. Tiny

  Onze kindjes (beiden 4,5 jaar, meisje en jongen) spelen eigenlijk mat vanalles en nog wat graag. Ze hebben veel (tweedehands) speelgoed. De traditionale dingen (keukentje, winkeltje, bouwspeelgoed, wat barbies, veel ventjes, autootjes, verkleedkleren, poppenkast, strijkplankje, poppenhuis, knuffels, bootjes en potjes voor in bad, loopfietsjes, schommel en speelhuisje voor buiten…). We verslinden hier ook de boeken van de bib: de verhalenbundels van ‘Ties en Trijntje’ scoorden hier de laatste weken enorm goed. Zéér herkenbaar, en dus ook erg fijn om voor te lezen. De laatste tijd hebben onze twee kadees eigenlijk vooral mekaars fantasie als ‘speelgoed’ nodig :) Maar toch nog een concrete tip: wat er bij ons de laatste tijd echt een héél groot succes gebleken is, zijn de maxi strijkparels van Hama. Dat is een grotere versie van de pietepeuterige kleine pareltjes die iedereen kent, bedoeld voor kindjes vanaf 3 jaar. Ons dochtertje maakt de voorbeeldjes uit de boekjes na, ons zoontje doet maar wat (hij maakt telkens dingen in alle kleuren van de regenboog), maar amuseert zich er blijkbaar te pletter mee, aangezien hij er al ruim een maand elke dag opnieuw naar vraagt :) Ons huis ziet er alleszins heel fleurig uit, met de nieuwe decoratie ;) De pareltjes kunnen blijkbaar ook ingezet worden als ventjes om heuse verhalen mee te spelen, zo hadden we hier al het personage juf ‘groentje’ en kindje ‘witje’, kindje ‘zusvanwitje’ enzovoort enzoverder… Zalig gewoon! Wij hebben heel weinig ‘nieuw’ speelgoed (zowel in de zin van ‘in de winkel gekocht’ als ‘volgens de nieuwste trends’). Ik heb vooral nagedacht over de dingen waar ik zelf vroeger graag mee speelde, waar ik de mooiste herinneringen aan heb, en heb geprobeerd om hen dat ook te geven. ‘Kokenoenke’ spelen bij oma, kampjes bouwen met lakens over een tafel of de wasdraad… Eigenlijk zijn het nog steeds die klassiekers die het ‘m blijven doen hoor, dat lees je hier in de reacties ook.

 67. Een keukentje! Deurtje open, deurtje dicht. Roeren in de pannetjes. Rommelen met de bordjes. Bakje in de magnetron. En weer opnieuw :-)

 68. liesbet Rombaut

  Een speelkeukentje. Alke kinderen die hier binnenkomen beginnen er spontaan mee te spelen.

 69. Kathleen

  Hetgeen waar ze bij ons het meest mee spelen (en ook elk kindje dat op bezoek komt) is de verkleedkoffer. Er zitten fluo-roze prinsessenjurken, piratenpakken, parels en andere juwelen, hoeden, lange handschoenen en schoenen met hakken in. En voor je ’t weet zitten ze in hun fantasiewereld… Echt geweldig om te zien.

 70. T.

  voor onze jongens: een bal en een stok om in de aarde te koteren. Maar ook een grote stapel kussens en dekens in allerhande vormen (ik maakte bv hoesjes voor de matrassen van park en babybed en dat lange borstvoedingskussen). Daarmee bouwen ze piratenboten, een dierentuin, glijbanen, springkastelen, kampen,…

 71. Emmy

  De houten loopfiets, bij onze jongens “brommerfiets” genoemd. Binnen en buiten toertjes rijden en de koffer in om overal mee te nemen. Maakt trouwens de stap naar het echte fietsen zoveel makkelijker!

 72. Vrouw Holle

  Absolute toppers waren bij ons Duplo en Lego. Daarnaast een bonte verzameling kussens, dekens en lakens om een kamp mee te bouwen. En niet vergeten: een afgedankt tweepersoonstentje, zo eentje waar je als volwassene op handen en knieën moet inkruipen.

 73. Mieke

  Favoriet bij onze vrolijk zoon (bijna 2,5j): boerderij – en wilde dieren, plasticine en zijn Vespa oftewel loopfiets ;-)

 74. Naomi

  Mijn jongens zijn het gelukkigste met… -je gelooft het nooit- een stok/tak!! Voor de oudste ondertussen graag met zakmes om er iets persoonlijks van te maken!

 75. Liesbet

  Een bal! Om het even welk formaat, alle ballen zijn leuk, zowel binnen als buiten! Goed voor jaren speelplezier! En voor binnen zijn de loopfiets en Duplo de grootste hits (duurzaam speelgoed en supergoedkoop: onze eigen oude duplo na 30 jaar van de zolder gehaald, daar is nog niets aan, even afwassen en ziet eruit als nieuw). En verder boekjes in alle maten en gewichten – met bijhorende ouder die voorleest/dierengeluiden nadoet/zoekvragen stelt natuurlijk! Maar daarvoor kan je ook naar de bib!

 76. Leen

  Ik ontdekte Fairplace onlangs in de pop-up shop in Herentals. Ondertussen dobberen hier al twee boten van Green Toys in het bad. Maar een vliegtuig kan er nog wel bij ;-)
  Wat mijn favoriete speelgoed betreft hier worden elke dag uitgebreide menu’s gekookt met het Ikea-keukentje.

 77. Evalou

  een eetsetje: potjes, lepelkes, tasjes… Liters koffie hebben wij al gedronken! Playmobil 123 is ook heel erg in trek hier, ook omdat ik vind dat de kindjes zorgeloos moeten kunnen spelen samen ondanks het leeftijdsverschil (bijna 4 en net 1j) en zonder verstikkingsgevaar :-).

 78. caroline

  Mijn zoon van twee zit momenteel volop in een play dough fase en daarnaast kan hij uren spelen met de vintage fisher price garage van zijn papa! Autootjes is de living (lift voor de non peutertaal sprekers) en dan langs de ‘glijbaan’naar beneden!

 79. Tine

  Het keukentje is hier al heel lang een dikke hit! Met dan echte potjes uit de grote keukenkast natuurlijk:-)
  Maar tegenwoordig ook als een echt madammeke, rondwandelen met de pop in de buggy, met een sjakosh aan haar arm en een telefoon aan haar oor

 80. Ruth

  Op dit moment: kinetisch of magnetisch zand! Het is wat moeilijk uit te leggen maar met dit zand kunnen de kindjes binnen spelen, vormpjes maken zonder dat het zand uit elkaar valt. Het is licht magnetisch zand en ideaal dus voor op een regenachtige herfstdag aan de keukentafel…

 81. Kim

  Zoon van 3 jaar is helemaal into auto’s. Urenlang matchbox’skes heen en weer over de zetel laten rijden. “Kijk mama, dit zijn de drie Corvetten, een groene, een gele en een blauwe. En kijk, een Lamborgini!”
  En als Paw Patrol (“papetsjol”) op tv is, is hij helemaal in the zone.
  De sint brengt dit jaar de race-autootjes van Chase, Rubble en Rocky (“dat zijn mijn lievelingshondjes, mama”). Geen klus is te groot, geen pup is te klein! :-)

 82. Inneke

  Ons zoontje van 21 maanden is gek op zijn loopfietsje, autootjes (broembroem!), de hide n squeak eggs en allerlei kleine prulletjes (kastanjes, zakjes met een rits,…). Heel leuk om ideetjes op te doen uit alle comments, weer volop inspiratie voor de komende verjaar- en feestdagen!

 83. Kim

  Blokken (duplo of houten) – boekjes – alles wat rijdt, maar liefst zijn loopauto – kleuren – buitenklimtuig, de klassiekers dus, maar tegenwoordig speelt de anderhalf jarige hier liefst met zijn (lelijke) stoffen pop :-)

 84. Evi

  Ik heb zelf nog geen kindjes, maar zoveel leuke ideeën dat hier al gegeven zijn!
  Met de neefjes is het elke keer weer dolle pret met duplo, autootjes, sporen en een trein. Liefst zelfs nog een combinatie van dat alles.

 85. lobke

  btw, merci zenne, nu wil ik die hele website leegkopen! Gelukkig is er het hier in onze regio binnenkort Sint-Maarten, dus ik heb een excuus!

 86. Kristien

  Onze 6-jarige zit in een teken- en kleurfase. Sinds het begin van het schooljaar passeert hier een constante stroom van (meer en minder geslaagde) kunstwerken. Zusjelief profiteert van de situatie en speelt nu met het piratenschip en politiebureau van Playmobil. Weliswaar op een andere manier dan broer: de piraten dansen met de boeven en de agenten moeten de konijntjes knuffelen :-).

 87. Dat zandgebeuren en een knikkerbaan. Daar zit ik echt op te wachten dat mijn zoontje daarmee kan spelen! :-)

 88. Ruth

  úúúuuren spelen met “de duplo’s”. Rijden met de auto’s, bouwen van torens, gooien met de blokken, “spojen” maken en de trein laten rijden. Heerlijke nostalgie voor mezelf en voor hem ook heerlijke herinneringen in de maak voor later.
  Als je’t mij vraagt, duplo!

 89. Leen

  Ik ontdekte Fairplace enkele weken geleden in de pop-up in Herentals. Ondertussen dobberen er hier al twee boten van Green Toys in bad. Maar een vliegtuig kan er nog altijd bij

 90. Leen

  En aangezien de helft van m’n post niet geplaatst werd nog even toevoegen dat een keukentje hier een grote hit is.

 91. Ik heb al eens gereageerd om mee te doen, dus laat deze niet meetellen. Maar ik ben dus lustig aan het rondklikken op de site, kwestie van voorbereid te zijn voor Sint-Maarten en Sinterklaas, maar nu vroeg ik mij het volgende af: hoe houd je dat badspeelgoed proper? Wij gebruiken badolie, en dan wordt alles zo snel vettig…

 92. Dochterlief (bijna twee) gaat momenteel helemaal uit haar dak als ze ’s morgens in ons grote bed mag en wij een soort tent maken door ons donsdeken met onze benen omhoog te tillen. Ze duikt eronder, kruipt tot aan het voeteinde, kraait van plezier, verschijnt weer even tussen ons om nadien weer vliegensvlug in die ‘grot’ weg te duiken. Geen duplo, boeken of vilten keukenspeeltjes die daaraan kunne tippen :-)

 93. Fie

  Mijn zoontje Georges (2) is helemaal gek van zijn wishbone fiets. En die is dan nog gemaakt van gerecycleerde tapijten ook. :)

 94. Annelies

  Mijn huisje, schooltje en boerderij van fisher price! Uren heb ik daar mee gespeeld.
  Jammer dat ze dat niet meer maken! Gelukkig heb ik er goed zorg voor gedragen. (Al mogen mijn zoontjes er pas mee spelen als ze plechtig beloven niets stuk te maken :-) )

 95. Hier spelen de 6-, 4- en 2-jarige al een hele tijd supergraag met de treinsporen van Brio: onverwoestbaar, creatief en uitdagend, en geliefd bij jongens én meisjes. Ook de Aquaplay is hier favoriet, zelfs bij slecht weer zitten ze (met regenjas en regenlaarsjes) samen gezellig met de bootjes te varen en om ter natst te worden. Verder zijn dino’s, auto’s en (helaas) Barbie’s bij hen ook geliefd, naast natuurlijk Duplo, Lego voor de oudste, een keukentje en gezelschapsspelletjes van Haba. Er is zoveel leuk speelgoed, maar zelfs van leuk speelgoed heb je op den duur genoeg staan. Dus mogen de Sint en de Kerstman hier geen speelgoed brengen, maar andere nuttige dingen zoals coole fietshelmen.

 96. Wat bij mijn broer en mij altijd een succes was:
  – binnenshuis lego: altijd wel inspiratie om iets te doen; de ene keer echt bouwen volgens een plan, de andere keer zelf iets in elkaar knutselen en daar dan hele verhalen rond verzinnen (en alle mogelijke andere “accessoires” er mee bij betrekken, zo woonden dan mijn barbies in dat legohuis en reden ze met de schaalmodelwagens van mijn broer rond)
  – buitenshuis fietsen: varieerde van spelend (rondcrossen in de straat en in de velden, taxi spelen met de fiets, waarbij elk huis in de straat wel zijn eigen functie had: er was een boerderij, een restaurant, een kasteel, een feestzaal, een tankstation…) tot echt sportief fietsen (wat we uiteindelijk – ook nu nog – zijn blijven doen)

 97. Romina

  – Een tuin na verbouwingen: de max! Er is hier net met blaadjes en stokken een hele wereld gemaakt. O wee als ik trap op zijn eiland of zijn zwembad.
  – De duplo trein met treinsporen is ook een winner!

 98. Heidi

  vandaag geen tijd om alle reacties te lezen dus ik weet niet of het er al tussen staat maar de allergrootste toppers zijn een houten, modulaire, dure knikkerbaan, veeeeel magformers, trampoline en uiteraard lego of playmobil (blijkbaar ben je ofwel een lego kind ofwel een playmobil kind, gelijk poezen- of hondenmensen)
  Allemaal zot duur speelgoed, maar het zijn de enige dingen die echt jaren en jaren meegaan en ook jaren en jaren leuk blijven.
  Investeer in duur speelgoed als het oudste kind klein is, bij de volgende kinders krijg je het niet meer over je hart om die dure dingen te kopen. De kleine broers en zussen zullen er allemaal mee spelen en hebben alleen kleinere uitbreidingsets nodig.
  Wij hebben bv ooit een doos magformers gekocht van over de 200 Euro, maar die in stukjes gegeven. Een groter deel voor sinterklaas en dan bracht de paashaas een stuk en oma een stuk, enz en elke keer waren ze blij meer van hetzelfde te krijgen.
  Oh, en kapla blokken, fantastische dinges!

 99. kim

  De spelletjes van Smart Games, daar is mijn zoontje van 3 verzot op. Je hebt speeldozen voor verschillende leeftijdscategoriën. Is educatief houten speelgoed. Hij heeft het leren kennen in de opvang op school en wil nu ook zo een dozen voor thuis, hij krijgt er maar niet genoeg van.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>