lilith geeft weg: fantastische juwelen van Made by e l l e n

madebyellen_wedstrijd

Gisteren niet gewonnen bij de wedstrijd van Villa Kakelbont? Geen nood: vandaag kun je iets winnen voor jezelf. Misschien stiekem nog wel toffer.

Wie denkt dat de juwelen van Ellen (34) van Made by e l l e n maar een leuk bijprojectje zijn heeft het goed mis. Ellen begon juwelen te maken op haar elfde en pikte de draad zes jaar geleden weer op toen haar moeder haar tijdens een moeilijke periode een zakje met tangetjes van toen in de handen drukte. Het begon als een tijdverdrijf, maar de gepersonaliseerde juwelen werden zo’n overrompelend succes dat Ellen haar vaste job heeft opgegeven om zich fulltime op haar juwelen te smijten. In maart of april komt er zelfs een echte winkel waar je het zeer uitgebreide assortiment in het echt kunt zien en kopen.

ellen

Dat het zo’n vaart liep heeft te maken met het enorme succes van de gepersonaliseerde fotojuwelen. Op haar site zie je hoe persoonlijk je die kunt maken en waarom ze perfect zijn voor een cadeautje. Ik ben zelf ook helemaal zot van de rest van haar collectie, die zo ongelooflijk uitgebreid is dat je kunt blijven kijken. Deze geweldige bloemetjes, bijvoorbeeld, of de aluminiumcollectie. Ellen maakt alles naar wens, dus je kunt helemaal zelf aangeven wat je wilt en in welke kleur of textuur.

Ik mag van Ellen een bon van 50 euro weggeven. Het enige dat je hoeft te doen is hieronder antwoorden op de vraag “wat is jouw ultieme tip van 2014?” Heb jij een ongelooflijke serie gezien, of een boek gelezen, of vind je dat iedereen een bepaalde film of restaurant moet checken? Of een geweldige blog die je hebt ontdekt? Post jouw tip hieronder in de comments.

Dan trek ik morgen om 19 uur de winnaar en maak ik die bekend op mijn Facebookpagina. Heel veel succes!

Reacties

 1. Elke

  Jouw blog natuurlijk ;) Maar die kende ik al van vorig jaar, dus telt niet.
  Wat films betreft: vond ‘Les revenants’ een echte aanrader, en kijk al uit naar serie 2.
  Restauranttip: als we naar Gent gaan, gaan we al jaar en dag smullen in het “Oud Klooster”: heel eenvoudige keuken, maar lekker! Iets verderop in de straat is er trouwens een gezellig bric en brol winkeltje: de Fatima, kan je ook altijd eens binnenspringen. (http://www.fatima-gent.be/)
  Helaas niet zo bijster veel gelezen dit jaar, dus raad eens wat mijn goed voornemen voor 2015 wordt ;)

 2. Wauw wat een leuke juweeltjes!
  Mijn ultieme tip is een boek waar ik momenteel helemaal in zit. Eigenlijk heb ik het ook door jouw leesclubblog leren kennen, zoals zoveel andere boekentips trouwens, maar deze is er écht helemaal boenk op. “Woesten” van Kris Van Steenberge leest niet alleen als een trein maar is zo fantastisch goed geschreven, dat ik het niet kan wegleggen. Iedereen moet dit gewoon lezen. En met die oorbellen van Ellen in zal dat nog een stuk beter gaan… ;-)

 3. Mijn ontdekking van het jaar was Namibië als vakantiebestemming. Ik kan het iedereen van harte aanraden: misschien wel de allerschoonste natuur ter wereld, veilig, degelijke faciliteiten, verrassend betaalbaar (als ge niet vies zijt van kamperen), … Kortom, een ongelooflijke aanrader!

  En jouw boek uiteraard, dat mij net dat laatste zetje in de rug gaf om mijn blog -die al een paar maanden in mijn hoofd maar niet in praktijk bestond- ook effectief te starten. Waarvoor dank, want het bevalt! :)

 4. Isolde

  De ultieme tip vind ik de zelfplukboerderij, maar zal wel niet tellen want die tip kreeg ik van jou, haha.

 5. Doris

  Het museum Louvre-Lens. Drie keer rollen vanaf de grens Frankrijk in en je bent er. Of maak er een tussenstop op weg naar zuidelijker Frankrijk.

  Een grote ruimte, ongeveer 100 bij 25 meter. Met eilandjes van stukken die bij elkaar horen door plaats, in de lengte van de zaal geordend op tijd.

  Gaat dat zien. Je kunt overal omheen lopen en er is steeds weer een nieuwe schat die je aandacht trekt. Van harte aanbevolen.

 6. De Facebookpagina ’the gentlemom’. Twee realistisch mama’s die hun buik vol hadden/hebben van de schone (roze)schijn hoog te houden en het ouderschap puur en eerlijk berichten. Iets wat ikzelf alsjonge mama alleen maar kan aanmoedigen…

 7. Sofie

  Tip voor een perfect dagje uit: Ieper bezoeken (zéér charmant!) en ’s avonds gaan eten bij In De Wulf in Dranouter. Dat laatste is een beetje een aanslag op je portemonnee, maar méér dan de moeite waard!

 8. Tinneke

  camping Les Etangs Fleuris, in Touquin, in de buurt van Parijs : en van daaruit met onze 2 jongens van 7 en 9 Parijs ontdekt : hele dag door Parijs wandelen, hun verwonderde gezichtjes bij alles wat ze zagen en wat we deden, en dan ’s avonds in onze tent nagenieten…. ik zou er zo naar terug gaan…

 9. Het was een bewogen jaar 2014, enkele ups en veel downs. Een rode draad was wel een veel grotere bewustwording van hoe voeding in elkaar zit, wat het kan doen voor je lichaam.
  http://lexilavi.blogspot.be/2014/10/op-weg-naar-een-gezondere-levensstijl.html
  is een artikel daarover… voeding moet je energie geven! En dat vergeten mensen… meestal zijn we na het eten uitgeteld, hebben we een energie dipje enz…
  En m’n volgende stap binnen de bewustwording van gezond voedsel was op een goedkope manier aan biologische groenten en fruit te geraken… Daar schreef ik ook een artikel over:
  http://lexilavi.blogspot.be/2014/11/samen-werken-aan-gezond-eten-de.html
  We werken nu in de kloostertuin, een recent opgestart en groot project dat nog in volle uitbreiding is, dat nu ook subsidies krijgt. Samen werken we in de tuin, maken we plezier, delen we de oogst, leren we veel bij, zijn we in beweging in de gezonde buitenlucht en maken we ook de kinderen die we bv meenemen naar de tuin bewust van gezond voedsel! Een héél belangrijke les vind ik persoonlijk want zij zijn de toekomst. Dat is voor mij toch m’n beste ervaring van het jaar! Mensen moeten weer weten wat écht gezond zijn is.
  Ps, er is nog plaats in de kloostertuin (Tildonk), dus mensen uit de omgeving daar, mogen zich aanmelden en meewerken :-)

 10. Simona

  De herontdekking van Primo Levi ‘Is dit een mens’ (Se questo è un uomo) Gelezen toen ik 17 was en 17 jaar later opnieuw gelezen. Een mokerslag. De gruwel van de holocaust in combinatie met verwijzingen naar Dantes ‘divina commedia’ Het slechtste waartoe een mens in staat is en verwijzingen naar de hogere literatuur in één boek.
  Zou iedereen mogen lezen…

 11. Marjolijn

  oooooooh wat een leuke weggever, pick me, pick me!

  Mijn tip voor TV: gooi hem buiten! Mopje, kies gewoon voor Netflix! want daar zijn series zoals: orange is the new black, Fargo, House of Cards maar ook New Girl! Helaas geen HBO-reeksen zoals Game of Thrones of Girls.

  Mijn boekentip: ‘wat je leest is niet belangrijk, als je maar leest’, dat zij mijn juf in de lagere school en ik heb dat altijd onthouden: zo bevrijdend, je hoefde niet de dikste boeken uit de bib te kiezen, lezen op zich is al top! Los daarvan: ik heb erg genoten van ‘vele hemels boven de 7e’, maar da’s al van 2013 zeker?

  mijn tip voor alle dagen: SMILE want zoals Eleonor Roosevelt(tenminste, ik denk toch dat zij het was, ik vind niet direct een bron op tinternet) zei: ‘You have to laugh at yourself because you would cry your eyes out if you didn’t. ‘

 12. Mijn ultieme tip is de VIP-cinemazaal in Utopolis Mechelen. Sinds we die ontdekt hebben gaan we bijna alleen nog maar daar naar de nieuwe films kijken. Het kost maar 4 euro meer dan een gewoon ticket, en voor dat geld krijg je een drankje vooraf, een chique zaal met heel comfortabele stoelen, bediening in de zaal, een eigen wc,… Echt heel hard de moeite, zeker voor die kleine 4 euro extra.
  En Netflix. Netflix foreveeeeeeer!

 13. Kirsten

  Blown away door het boek “We are all completely beside ourselves” van Karen Joy Fowler. Ontdekking van het jaar!

 14. Mag ik het Guggenheim in Bilbao aanbevelen ? Om het gebouw, om de collecties. Of weet je wat, Bilbao helemaal, dan is er goed eten inbegrepen en mooie gebouwen. Vrouwen die niet graag verdwalen gaan dan op stadstour met zo een open dubbeldekbus. Mijn jongste heeft wel duusd foto’s genomen die dag !

 15. Een tip kan je het misschien niet echt noemen, maar de ontdekking van 2014 was voor mij: Maastricht! We gingen er deze zomer 3 daagjes citytrippen en ik ben er een beetje m’n hart verloren. Een enorm charmante en gezellige en veelzijdige stad. Ik wil zo snel mogelijk nog eens terug!

 16. Eén van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen, is ‘Lady of the Shades’ van Darren Shan. ’t Is geniaal. (En andere, die ik vaak zag passeren op het internet, zoals ‘Gone Girl’, ‘The Interestings’ en alles van John Green.)

 17. Saskia

  De ‘vind-ik leuk’ knop op Facebook, zo ben ik op de webpagina van Made by Ellen terechtgekomen! :D

 18. Julie Roothooft

  Wij ontdekte dit jaar voor het eerst dat kamperen met kindjes echt wel top is! Wij boeken via vacansoleil een caravan op een camping in Zuid-Bretagne, en dit is echt voor 100% meegevallen! Voor kindjes zo ontzettend leuk, je bent altijd buiten, je kan genieten op hun ritme, veel sfeer, veel spelende kinderen, … Ook hebben wij heel veel van de streek kunnen bezichtigen, om nadien lekker te ontspannen aan het zwembad op de camping. kortom echt een aanrader, en zeer ruime kuize qua locaties! Wij gaan alvast terug kamperen volgend jaar!!

 19. Hier kan je heeeeeeerlijk eten… zelfs voor onze vrienden die glutenvrij moeten eten, hier kan dat dus! Het is altijd een feest voor hen!

 20. Elke Van Buggenhout

  Een ontdekking zijn de oorbelletjes van Made by Ellen. Al een aantal maanden aan het volgen via Facebook en op de Libelle Winterfair een aantal leuke oorbelletjes en badges gekocht! Me happy en al veel leuke commentaren gekregen over mijn oorbellen met flamingo’s!

 21. Saar Steverlinck

  Wat echt plezant is, is om met vrienden/familie af te spreken aan de andere kant van de wereld :)
  Wij trokken dit jaar voor 5 weken naar Amerika waar we van New York naar New Orleans reisden en zo o.a. de Bluesroute aandeden. Mijn broer had toevallig het plan opgevat om met zijn kameraden ook een stukje van die Bluesroute te doen. En zo stonden wij plots samen in Elvis zijn kitscherige villa, luisterden wij samen naar Blues muziek op Beale Street en wandelden (lees: waggelden) wij samen naar huis.
  Heel uniek, héél plezant en onvergetelijk.

 22. Marie

  het boek “the interestings” van Meg Wolitzer… thanks to Lilith :-). Heb ik in 1 ruk uitgelezen op vakantie. Prachtig boek.

 23. Hmm, voor mij was het boek ‘De moestuin van Mme Zsazsa’ een revelatie. Vroeger had ik ook een moestuin, maar sinds onze verhuis 3j geleden niet meer. En dit boek is zo inspirerend… Het leest bijna als een roman. Het is héél compleet. Het is super-overzichtelijk. Met bovenop een hoop recepten achteraan het boek. Dit jaar begin ik er weer aan, er komt opnieuw een moestuin, zeker weten! En moest ge dit ooit lezen, Mme Zsazsa en Dorien: merci, oprecht!

 24. Jules

  2014 is voor mij het jaar van café ‘Den Haas’! Dit is het gezelligste café waar ik ooit geweest ben. Het is gelegen in Gooik, tussen de Pajotse velden en bossen. Je hebt er een enorme keuze aan streekbieren, Belgische bieren, trappisten, … Wat wil een mens meer op een zalige winter- of zomeravond!? Wegdromen bij het mooie uitzicht vanop het terras & tot rust komen op ‘den boeren buiten’. Een échte ontdekking!

 25. Barbara

  Mijn ultieme tip: babysits van de Gezinsbond. Een avondje weg met je lief kan zo’n deugd doen… En de film Frozen. Echt! Ook voor grote mensen :-)

 26. an

  Restaurant ‘Ronda’ op de vismarkt in Mechelen. Lekker, gezellig, vriendelijk,…. en toch wel heel belangrijk voor ons ‘kindvriendelijk’. Een echte aanrader!

 27. vero

  (eigenlijk ook Vele Hemels, maar daarmee ben ik niet de enige)…
  Dan de kookboeken van Ottolenghi! Ziet er altijd zo feestelijk uit en hij combineert smaken die wij hier niet kennen of niet combineren… Heerlijke Midden-Oostenkeuken…
  Met zijn Plenty en Plentymore (boeken boordevol groentenrecepten) blijft hij mij steeds verbazen…

 28. marijke

  wij zijn dit jaar met onze baby van8 maanden op citytrip naar Rome geweest terwijl de 2 oudsten op chirokamp waren. Rome was fantastisch:cultuur op wandelafstand, lekker eten, mooi weer en niet duur!

 29. Greet Van Hasselt

  Koffiehuisje ‘Me and My Monkey!
  Onzettend gezellig, super lekkere koffie’s en allerlei andere huisgemaakte drankjes.
  Een plaatsje om zeker en vast te ontdekken!
  Adres:
  Koffiehuis/Platenzaak Me and My Monkey
  Oever 18, 2000 Antwerpen

 30. De ultieme tip? Blijven in jezelf geloven. En geniet van de kleine dinges des levens.

  Leestip: Jouw blogboek en dat van Stephanie Duval en de Memoires van Rik De Saedeleer.
  Filmtip: Brabançonne
  Muziektip: voorspelbaar maar dat is toch wel Stromea al kan ik Tove Lo ook wel smaken.

 31. Cindy

  B&B Villa Nostra in Paal. Een supervriendelijk onthaal en sauna op de kamer. Zalig genieten!

 32. Na maanden van rugpijn na een hernia liet ik bij een kinesist in Bertem eens naalden in mijn poep zetten. Iets met verkrampte spieren en uitstraling naar zenuwen en zo. Ik ben er wonderwel vanaf! Echt een aanrader!

 33. Evelien Vanderschueren

  Wat een leuke giveaway, ben zelf ook al een tijdje fan van de juweeltjes van Ellen dus ik doe graag mee. Ik dacht als tip eerst een blog door te geven, maar er zijn zoveel leuke blogs dat ik niet kan kiezen. Vandaar een praktische tip: ik kan iedereen aanraden om Bloglovin te gebruiken. Een superhandige website die iedereen waarschijnlijk al kende, maar die ik pas een tijdje geleden ontdekte. Eindelijk kan ik de bomen door het blogbos weer zien :-)

 34. eva

  serie: orange is the new black!!!
  film: how to train your dragon ;) en frozen
  restaurant: veranda in antwerpen

 35. Cinthia Rymenants

  Sinds mijn kinderjaren ben ik voor het eerst terug gaan paardrijden. Maar dan ook niet gewoon paardrijden, maar western. Heerlijk ontspannen buitenritjes maken in het bos of spelletjes spelen in de piste. Zalige ontspanning na hele dagen hard werken en zeker een tip voor iedereen die het aandurft.

 36. Karen

  Mijn ultieme tip is de website: Pinterest. Waarschijnlijk al zeer bekend bij enkele, maar er staan geweldig leuke dingetjes op!

  Fijne feesten iedereen!

 37. Griet

  een echte tip heb ik niet echt: gewoon proberen minder achterom te kijken en vandaag te leven…
  voor de rest vooral dingen gezocht die de combinatie werk-gezin zo vlot mogelijk laten verlopen maar dé combinatie niet gevonden; wel veel ingezet op plannen, plannen en plannen :-)

 38. Sarah Tersago

  Ik was totaal onder de indruk van Marsman op één. Mooi, eerlijk, een beetje sprookjesachtig. Helemaal stil van!

 39. Elke

  De ultieme levenswijsheid van mijn man:
  voor elk probleem bestaat een oplossing. De oplossing is niet altijd ideaal. Maar ze bestaat.
  Een mens wordt er zowaar rustig van …

 40. Ik doe mee! Ik doe mee! Ik doe een keer mee met de wedstrijd! Mijn tip is uw blogboek. Voor mij veranderde het zoveel in mijn eigen leven. Ge hebt daar geen idee van, Kelly. Ik ben u zo dankbaar.

  “Wie zal ons redden” van Wannes Capelle en Griet Op de Beeck, een voorstelling die goed is voor uw hart. “Maniak” van Steven Mahieu, comedy van de bovenste plank.

  Het Zesde Metaal, elke cd.

  En de emmertjes vol nootjes uit den Aldi, die zijn ook wreed goed.

  Nog één: het kleding merk Louche. Wat is dat gemaakt op mijn lijf. Qua snit en filosofie.

 41. Katrijn

  Een echte aanrader is de nieuwe kookblog van Ann Vertriest, in een vorig leven beter bekend als Photo copy Ann: anndente.com
  De recepten zijn eenvoudig, alles is duidelijk uitgelegd en de foto’s zijn om van te smullen.

 42. An

  Mijn tip voor 2014 (maar die is toepasbaar op gelijk welk jaartal, dus laat jullie gaan!) : gaan voor nog een kindje. In ons geval een derde. Ik heb hier zo lang naar uitgekeken en gesmacht en loop al bijna 8 maanden als een breedsmoelkikker lachend rond van geluk! Nog een maandje genieten van die dikke buik en dan de komende jaren genieten van mijn mooie gezinnetje!

 43. MamaTata

  Met mijn twee kleine pagadders kom ik te weinig toe aan boeken lezen of films kijken – eeuwigdurend werkpuntje – maar elke maand geniet ik wel van het Nederlandse tijdschrift Jij en je Kinderen, met artikels vol herkenbare onderwerpen en tips voor leuke spulletjes ; de juweeltjes van Ellen zouden er overigens niet in misstaan!

 44. Het idee – dat ik op een blog las – alle anderen doen ook maar wat. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Blew. my. mind.
  Leuke give-away!

 45. Lies

  De ontdekking en tip van 2014: sessies baby- & mamayoga in Erps-Kwerps. Zo ontspannend en zalig genieten! Een combinatie van me-time en tijd voor ons dochtertje.

 46. Charlien

  Mijn ontdekking van 2014 en dus tip voor 2015: gezond eten (en eigenlijk gezond leven in het algemeen) is niet saai. En het zorgt ervoor dat dat je zoveel beter voelt, waardoor dat gezond leven een evidentie wordt. Een uitspatting af en toe is toegestaan ;-)

 47. Caroline Vangheluwe

  Ongetwijfeld apple TV. Niet weten wat je exact mist tot je apple TV ontdekt en dan denken: JA! Dat was het wat ik nog miste. :-)

 48. Siska Tassaert

  Ben je op zoek naar superspannende boeken die je zelfs een nacht uit je slaap houden : de thrillers van Charlotte Link zijn geweldig!!

 49. Kim

  I loooooooooooooooooooooooove oorbellen!!
  Veel ontdekking heb ik niet gedaan het voorbije drukke jaar, gelukkig af en toe toch nog toegekomen aan lezen, en Peter Terrin ontdekt! Wat een talentvolle schrijver!

 50. Ik kan alle liefhebbers van series Netflix aanraden. Uren kijkplezier heb ik er al aan beleefd. Qua leesvoer verslind ik tegenwoordig alles van Harlan Coben: Spannend en tegelijkertijd ook verteerbaar.
  Als hobby heb ik het haken en naaien van (vilten) popjes en diertjes (her)ontdekt. Wat ben ik blij dat ik daar weer wat tijd voor maak!

 51. Jill

  1. Yoga.
  Ik had daar ongelofelijk veel vooroordelen ( dat het enkel voor mensen was die tarwegrassapjes drinken en al eens durven vragen onder welk sterrenbeeld je geboren bent) en stiekeme angstjes (dat ik te chubby bent om goed te stretchen, dat ik vooraan zou geroepen worden door de lerares om te tonen hoe het niet moet) over, maar die blijken grotendeels overroepen te zijn. En dat voelt goed jong, om spieren te stretchen waarvan je niet wist dat je ze had.

  2. Een algemene tip : How To Win Friends And Influence People van Dale Carnegie.
  http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Win_Friends_and_Influence_People#Fundamental_Techniques_in_Handling_People .
  Als iedereen dit zou lezen, mon dieu, het zou een schonere wereld zijn.

 52. Ellen

  Bezoek zeker eens café Kafka in Brussel. Geniet er s’avonds van goeie muziek gebracht door knappe mannen .

 53. tamara

  Ellen was de fotografe van onze trouw, en van de 3 fotoreportages van onze 3 schatten. Haar juweeltjes zijn ook niet nieuw voor mij, maar een extra verwennerijtje mag er zeker bij.

  Mijn tip: de film BOYHOOD! over de dagelijkse realiteit van ouders die ook maar hun best doen en kinderen die zo snel groot worden, en tijd die niet te stoppen is, en hoe het de kleine momenten daartussen zijn die bij blijven, niet perse de spectaculaire. supermooi.

  En van dezelfde regisseur en ook met Ethan Hawke: de trilogie: Before sunrise, Before Sunset, Before Midnight. Elk van die films gezien op een moment in mijn leven dat perfect overeenstemde met dat van de karakters in de film. Gewoon 2 mensen die praten, proberen dingen uit te drukken, elkaar vinden, en terug vinden… 2x een stad als extra hoofdrolspeler. Raakte elke keer een gevoelige snaar. En elke keer zo blij als een kind als er onverwacht een vervolg kwam zoveel jaar later…

 54. Mijn ultieme tip : hou eens grote kuis binnen je facebookvrienden (en geef ook geen uitleg waarom ze verwijderd werden). ’t Scheelt een paar grijze haren en enkele diepe denkrimpels, echt! ;-)

 55. Talitha

  Ik heb Haarlem herontdekt. Paar jaar geleden nog gewoond en pas een paar weken geleden voor de eerste keer sindsdien weer geweest. Ik woon in Amsterdam en natuurlijk is dat een fantastische stad om te bezoeken, maar als je tijd en een auto hebt, ga ook eens langs in Haarlem! Zelfde vibe maar kleiner en gezelliger, veel kleine unieke winkeltjes en koffiezaakjes, superfijne stad!

 56. MissMoesje

  London! Dit jaar herontdekt en weer completely and utterly in love! Fantastische stad en zo dichtbij.
  Tijd maken voor gezellige avonden met vrienden: doet zo’n deugd.
  Maar bovenal de ultieme tip: durven toegeven dat de emmer vol zit, leren dat je geen superwoman hoeft te zijn en daar dan ook echt iets mee doen. Tip van 2014 en tegelijk goed voornemen voor 2015 :-)

 57. Hilde C.

  Even relaxen met een vers kopje koffie en de blog lezen van mijn schoonzus Gilla. Op https://gillalala.wordpress.com/ kom je alles te weten over het wel en wee van een drukke mama, schooljuf, amateuractrice en levensgenieter. Als ik de bon win, schenk ik hem graag weg aan Gilla, een mooi cadeautje als afsluiter van haar ouderschapsverlof !

 58. An Verhelst

  schotland, van Edinburgh tot John o’groats, het uiterste puntje
  Een aanrader, ook met kinderen, de Harry potterbrug, loch ness, fietsen langs enorm veel schapen

 59. Ilse

  Na een lange werkdag- verstand op nul en kijken naar ’the great interior design challenge’ op bbc :)
  En nog niet zolang open maar bijzonder aan te bevelen (in Antwerpen): ‘Lara kookt voor u’ – heerlijk vegetarisch restaurant waar je ook kan afhalen en dan serveren alsof je het zelf gemaakt hebt!

 60. Binst Els

  Ik heb begin 2014 mijn naaimachien ontdekt en ben er helemaal zot van!
  Een echte topper vind ik het boek Stof voor durf het zelvers en deze bestaat ondertussen al uit 2 delen :) Helemaal geweldig!

 61. Sarah

  tiktak! Zelfs oud en wazig op YouTube.
  Naar mijn mening is er in de twintig jaar erna geen programma gemaakt dat daar in de buurt van komt.

 62. 10eK

  Bij mij zijn de ontdekkingen van 2014 die ik tegelijk iedereen wil aanraden: de “chocolate-thee” van het merk Yogi (hangt aan iedere theezakje telkens weer een levenswijsheid) en uit eten bij “’t vijfde seizoen” in Aalter!

 63. Lieve

  Restaurant Maison D in Ronse…heerlijk eten en (nu nog) betaalbaar. Ook traiteurdienst tijdens de feestdagen …je zal zeker succes hebben met hun super lekkere menus!

 64. Voor mij de ontdekking van 2014 en volgens mij dus voor iedereen aan te raden: yoga!! Jarenlang dacht ik dat dat allemaal veel te zweverig en rustig en al zou zijn voor mij, maar ik moet mijn menig helemaal herzien! Na een sessie yoga ben ik helemaal relax, komen de beste ideetjes naar boven, slaap ik als een roosje (genieten voor een slechte slaper als ik!) en ben ik een veel geduldigere mama! Kortom: start to yoga :)

 65. Ann Martin

  De serie Call the midwive, vroedvrouwen in arme buurt in London, jaren 60, gebaseerd op autobiografie, heel erg de moeite!

 66. Somers Els

  Leuke spulletjes!
  Ik doe graag mee met mijn ultieme tip voor 2015 voor mezelf:
  Doe het wat kalmer aan, geniet van iedere kleinigheid en verwen jezelf op tijd en stond, want ik doe dat te weinig!

 67. Ruth

  Mij ultieme tip van 2014…? Wat boeken betreft: de thriller Gone Girl van Gillian Flynn, een boek dat je gewoonweg niet meer aan de kant legt, én met een ontknoping die je in de verste verte niet “leest” aankomen. Wat me ook van mijn sokken blies was het verhaal “Tot ziens daarboven” van Pierre Lemaitre. Muziek: de soundtrack van Safety First…. zeker Safety First -om instant goed gezind van te worden -zolang je het niet té lang hoort…!

 68. Carine Van Hove

  In 2014 weer heel wat ontdekt, heel veel goeie films gezien, enkele zalige boeken gelezen, vakantie met zijn twee genomen, van de veel-te-groot-wordende kinderen genoten. En, ontdekt dat ik graag haak! Maar ook weer veel te hard gewerkt en te weinig tijd genomen om écht en volop te leven… Mijn enige maar welgemeende tip is dan ook: neem tijd voor jezelf (en al die goede boeken films, hobby’s en restaurants volgen dan als vanzelf).

 69. Nele

  Het tijdschrift ‘Flow’. Inspirerende artikels en interviews, en mooie afbeeldingen (die hier dan gebruikt worden om kaartjes, juwelen, cadeauverpakkingen, … te maken). Mijn budget is momenteel niet groot, maar Flow blijf ik trouw!

 70. Lie

  Ik heb het afgelopen jaar Made by Ellen leren kennen en al een paar bestellingen geplaatst. Er kan er nog altijd ééntje bij natuurlijk ;)

 71. beebje

  Met 2 kleine kinders is het niet zo evident meer om geregeld ’s avonds uit te gaan eten. Dus besloten mijn lief en ik tijdens mijn 5 maanden bevallingsrust om dit te compenseren door af en toe te gaan lunchen. Adresjes genoeg in Oostende, maar sinds deze zomer is er nu ook De Lunchbar op de Groentemarkt. Een echte aanrader!!! Uitbaatster Silke vervulde haar meisjesdroom en biedt een wisselend weekmenu aan waar ik ondertussen al enkele keren van heb geproefd. Elke week post ze een foto van een gerecht van de week op haar facebookpagina ( https://www.facebook.com/DeLunchbarOostende ) die me telkens doet weer doet kwijlen van de goesting. Dit is the place to be als je echt wil genieten van lekker eten met een wereldse toets. (H)eerlijke keuken, daar gaat ze voor en slaagt ze volledig in. Ook een absolute aanrader voor veggies!

 72. steph

  Boek: crossfire reeks! 50 shades of grey genre, maar dan veel beter. Goed geschreven en een veel uitgebreidere woordenschat dan die 50 troep. (Ik heb de Engelse versie gelezen – geen idee of deze ook goed vertaald is).
  Eten: de gekroonde hoofden in Gent. Superlekkere ribbetjes!
  Shop: Mieke (Gent). Je vindt er altijd wel iets! Een mooi kleedje, hippe schoenen, leuke accessoires, … Altijd een vriendelijke verko(o)p(st)er en snoepjes om je man bezig te houden terwijl je past.
  Accessoires: made by ellen. ;-) Eind november/begin december deze website ontdekt en een bestelling geplaatst voor januari. Kdootje voor de 2 oma’s, een meter en eentje voor mezelf :-D.

 73. Saar

  I (heart) yogi tea (vooral de smaken lotus, jasmine en lemon mint beveel ik sterk aan) ! Zalig om even terug te keren naar het hier en nu.

 74. annelies

  Voor de kindjes ontdekte ik de water magic kleurboeken. Een beetje zoals de tip die jij gaf, maar dit zijn boekjes waar de kleur tevoorschijn komt door de waterpen. En Supersand. Zalig zacht van structuur, veel beter te kneden dan plastecine en geen rommel! Wat wil een mama nog meer?

 75. Marissa

  Volgens mij de beste serie ooit gemaakt. “Truc detective” met Matthew Mconaughey en Woody Harrelson op hun best. Erg knap gemaakt en must see.

 76. Sara

  Het boek van Mark Haddon “het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht”. Ik heb zelf een dochter van 14 die ass heeft. Haar gevoel voor humor meestal onbedoeld, komt voor in deze boek. Steeds meer kinderen krijgen deze diagnose, tijd dat mensen hen leert te begrijpen. Via deze boek kan het op een leuke manier! Aan iedereen fijne kerstdagen en zeker een spetterend nieuwjaar. Dat gaat zeker lukken met al deze leuke tips!

 77. Leen

  Mijn osteopaat!! Nog maar 2 weken geleden ontdekt, maar man, die heeft mijn leven zoveel gebeterd op die korte tijd! En ook, cliché, Ellen haar gepersonaliseerde juweeltjes: de max( jaloerse collega s en zo:-)). En ook ontdekt dit jaar en super: Mme ZsaZsa haar blog. En verder, fijne feesten aan allen! X

 78. Leen

  Oja nog eentje van 2014, café Kamiel, op de Markgravelei in Antwerpen. Lekker en gezellig en biologisch!

 79. Dana

  Mijn tip voor 2014 is geen film, serie, boek of resto. Mijn tip is eerder een leuze: do more of what makes you happy! Ik heb zelf een life changing beslissing genomen dit jaar en voel me daar nog steeds ontzettend blij om. En kwestie van er dan toch een extra shoptip bij te geven: online deco shop wanderandco.com Bij hen vind je leuke houtprints en posters met daarop deze en andere levenswijsheden

 80. Goele

  Ik weet niet of dit in de juiste categorie valt.
  Dit jaar heb ik weggeefpleinen leren kennen. Dit in combinatie met ‘d’ruitdaging’.
  Deze 2 dingen hebben mij geleerd om spullen weg te doen en andere mensen er gelukkig mee te maken.
  Prachtig vind ik het al die mensen die zomaar voor niets dingen weggeven zodat anderen er van kunnen genieten.
  Ook heb ik het blog van Green Evelien leren kennen dat heeft me enorm geïnspireerd en zo is mijn huisje dit jaar niet alleen opgeruimder maar ook iets ecologischerr geworden.

 81. Boektip van 2014: Een moeilijke, want ik heb veel mooie boeken gelezen dit jaar, maar een van de toppers was “Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen” van Wouter Deprez.

  Sporttip van 2014: yoga, omdat ik er mijn hoofd zo goed mee leeg krijg (overigens ook van toepassing op de andere sporten die ik beoefen, maar die deed ik al langer ;-) Sinds onze verhuis doe ik “Youtube-yoga” en daar ben ik vooral fan van de lessen van Erin Motz en Adriene Mishler.

  Blogtip van 2014: http://amuse-rouge.blogspot.com
  Ik weet niet meer sinds wanneer ik haar volg; kan ook al van voor 2014 zijn, maar pas dit jaar ben ik echt haar recepten beginnen uittesten en mmm, daar zitten lekkere dingen tussen!

  Serietip van 2014: Game of thrones, al ben ik waarschijnlijk de enige die daar nu pas mee afkomt ;-)

 82. Sophie Duchateau

  Mijn ultieme tip voor 2015 is “tweedehands” :-)
  Met onze eerste kleine vent op komst, waren we op zoek naar leuke kleertjes, speelgoed, meubeltjes, … Nieuw kost dit allemaal stukken van mensen, maar met een beetje zoekwerk, een likje verf, enkele superleuke veilinggroepen, … hebben we al heel mooie spulletjes bij elkaar gezocht! En de rest van ons huis moet er nu ook aan geloven :-)

 83. Vuur

  Serie: The Blacklist, zo goed, zo spannend, zo pakkend, dat alle andere series in het niet vielen voor mij. Zelfs de Orange is the new black-hype.
  Film: Intouchables. Al een paar jaartjes oud, maar dit jaar pas gezien.
  Boek: de trilogie van Katherine Pancol: grappig, spannend, meeslepend, uit-het-leven-gegrepen-psychologie, luchtig-maar-niet-té. Hopelijk maak ik in 2015 meer tijd om te lezen.
  Restaurant: Graanmarkt 13 in Antwerpen.
  Land om door te reizen: Jordanië

 84. Mich P.

  ‘k Weet het, het is niet hip of cool van hedendaagse Franse muziek te houden. Maar bij deze: de laatste worp van mijn generatiegenoot (een oudere jongere dus) Jean-Louis Murat met de Delano Orchestra is echt waar een openbaring. BABEL. Kopen, luisteren en genieten! Eerst YouTube eens checken natuurlijk :)

 85. Inneke

  De collect & go van colruyt, ideaal met kleine kids en vaak gratis door bonnen in catalogus dreamland, boekjes gezinsbond,…!

 86. lobke

  oooh, zo zo graag winnen deze keer… :-) Mijn ultieme tip, opgedaan in 2014, is ‘de Beagle’, die serie van een aantal jaar geleden op canvas die ik wegens geen tv nog niet gezien had. Maar je kan die bekijken via uitzendinggemist.nl en dat zijn we nu aan het doen. Qua bewustwording kan het zeker tellen en het heeft hier in huis al een aantal veranderingen teweeggebracht, zowel op praktisch vlak als in het hoofdje :-). Eco is the way to go :-D

 87. Inkie

  Voor mij is de ultieme tip voor 2014: nerve reflexologie! Na jaren van nek- en rugpijn ben ik na een paar behandelingen pijnvrij! Een vriendin bezorgde mij de tip van voetreflexologie na een veel belovende behandeling en het was het proberen waard! Kijk zo uit naar een volledig pijnvrij 2015!

 88. Helena

  Misschien een beetje knullig, maar de kaart van de gezinsbond :-) Wij gebruikten die eigenlijk niet zoveel, maar na een tijdje heb je toch een mooi bedrag gespaard. En doordat er vaak kleinere, locale winkels korting geven ga je vanzelf eens vlugger bij hen langs, in plaats van de grote, geijkte ketens plat te lopen. En volgend jaar wil ook eens de kinderoppasdienst checken!

 89. Wat een moeilijke vraag! Maar voor mij persoonlijk is het toch wel de poetsvrouw elke week ipv elke twee weken laten komen. Moeilijke financiële beslissing, maar zo blij mee!

 90. Elke Laermans

  FLOW magazine, met nog meer leuke tips over alles en nog wat. Korte artikels, lekker handig als je kindjes hebt of voor op toilet!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>