lilith kiest haar tien favoriete beelden van het jaar (en geeft fotocovers weg!)

fotocover_tftcHet is zover, het seizoen van de weggeefacties is officieel begonnen. Midden in het seizoen van de jaaroverzichten, ook nog eens. Toen de mensen van Fotocover me voorstelden om hun diensten te testen ging ik op zoek naar die ene foto die zeker op het hoesje van mijn iPhone moest komen. Een fijne oefening, dat zeker, maar ook een geweldig moeilijke. Zo moeilijk, dat ik uiteindelijk koos voor iets anders waar ik nog steeds heel trots op ben: het patroontje van het Blogboek. De cover is heel mooi geworden, en elke keer als ik hem zie denk ik: dju toch Kelly, dat pakken ze je toch niet meer af. De cover niet, en het boek al helemaal niet.

Als het het coverpatroon niet was geworden hadden deze tien beelden van mijn afgelopen jaar ook wel kans gemaakt:

2014_1 2014_2 Processed with Rookie 2014_4 2014_5 Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with Rookie 2014_8 Processed with VSCOcam with g3 preset 2014_10

Aaaah, good times. Perfect voor minstens een hoesje. Kun je zelf ook niet kiezen, dan zijn er ook nog de geweldige covers ontworpen door de geweldige Eva Mouton.

fotocover2

Vier mensen kunnen een gepersonaliseerd hoesje van Fotocover winnen. Post hieronder in de comments welke foto of quote je erop zou zetten, en dan kies ik morgenavond om 19 uur de vier winnaars uit, die ik zoals gewoonlijk post op mijn Facebookpagina. Veel geluk!

Reacties

 1. Leuke post! Ik zou sowieso gaan voor een fotocover van Eva Mouton. Ik ben enorm fan van haar werk. Een andere optie is ook eens scrollen door mijn foto’s van 2014 of een verwijzing naar mijn favoriete televisiereeks. But who are we kidding: eens een crazy cat lady, altijd een crazy cat lady. Dus mijn kat is mee in de running. :)

 2. Davey

  “The way the day begins
  Decides the shade of everything
  But the way it ends depends on if you’re home”

  De alles zeggende quote uit ‘New York Morning’ van Elbow.

 3. Zijn die covers enkel voor het merk met de grote I geschikt, of mogen de iets goedkopere Samsungmensen :-) ook meedoen ?
  Ik heb hier anders wel een shortlist met foto’s die de cover zouden kunnen halen !

 4. Ikzelf heb geen smartphone, dus ik zou gaan voor een cover als cadeau voor mijn man, die dit helemààl niet zou verwachten, en dan kies ik voor een grote close-up van mezelf, natuurlijk! ;-) Just kiddin’, haha, ik zou opteren voor een mooie foto van de kids in de duinen, met een zonnestraal die vanuit de linkerbovenhoek juist op hen komt, echt prachtig!

 5. Torill

  een foto van mijn dochter met haar Moose trui, of een toffe afbeelding van Rudolph, ik ben der nogal zot van :D

 6. Leuke foto’s. Dexter blijft echt zo ontzettend cute. (Hoe het komt dat je hem nog niet opgegeten hebt is me een raadsel ;)). Ik zou voor een patroontje van Blond Amsterdam gaan of iets anders cute. Want een cute gsm cover = een blije Jolien!

 7. Ik zou er geen foto’s van mezelf opzetten en gaan voor een ontwerp van Eva Mouton. Als ik een quote zou kiezen, zou ik waarschijnlijk voor deze van Frank Lloyd Wright gaan: ‘Freedom is from within’

 8. Marjolijn

  leuke foto’s, je had veel opties!

  bij mij zou het ook moeilijk kiezen zijn: een beeld van de puppy met de kinders, een beeld van de zee met mijn wederhelft en kinders, gewoon een beeld van de zee… Of een foto van mijn eerste gefileerde visje: vreemd voor velen maar een persoonlijke overwinning voor mezelf, ook goed om daar meerdere keren per dag aan herinnerd te worden!

 9. Katrien

  Vroeger zou ik iets ‘verantwoord’ hebben gekozen voor op een cover … als ik nu eerlijk ben, zouden het waarschijnlijk gewoon mijn kinderen zijn. Aangezien ik mijn telefoon vooral op het werk gebruik en ik daar af en toe best mag worden opgevrolijkt en van mijn kinderen word ik nu eenmaal blij, voila … ’t is eruit!

 10. Moeilijk want er waren een paar leuke gebeurtenissen dit jaar zoals een nieuw zoontje en een trouw! Ik heb even tussen mijn foto’s geneusd en het zou toch (tjah, als een echte mama natuurlijk…) eentje worden van mijn twee wonderlijke knaapjes!

 11. Al weer zo een leuke give-away :)
  Ik zou gaan voor een quote:
  Happiness can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light.

  Deze quote komt uit Harry Potter en ik vind ze echt prachtig. Het zou tof zijn om ze steeds bij mij te hebben ;)

 12. Mijn foto van het jaar is waarschijnlijk die waarop ik helemaal verwaaid naast een fiets sta, nadat ik de Golden Gate Bridge had overgefietst. Maar omdat ik het raar vind om mezelf op zo’n cover te zetten, ga ik wellicht voor een (cliché, I know) palmboomfoto van aldaar. Palmbomen zijn namelijk awesome.

 13. Haha, ik hoef geen cover, voor mijn oude basic nokia. Ik hoop dat ie het nog even trekt trouwens, in 2015. Hij begint na 10 jaar stilaan wel wat te haperen.

  Ik werd erg blij van je foto’s. Lieve Dexter, mooi gezinsgeluk, signeren op de boekenbeurs! Meer van dat, in 2015!

 14. eva

  Oh jouw dexter pakt toch goed op foto;)
  ik zou gaan voor een foto van mezelf en mn vriend in amerika, ik denk eentje uit zion of monument valley;) als ik nog geduld heb wacht ik een paar maandjes, tot we met zn 3 zijn. En als ik niet win wordt een eva mouton;)

 15. Eline

  Ik zou er het geboortekaartje van mijn zoon Sam opzetten. Het moment van 2014. Mijn man zocht iemand om het kaartje te ontwerpen. Hij kwam terecht bij een Nederlandse tekenaar van boeken en cartoons. Een mooier kaartje konden we ons niet voorstellen. Met het beeld van ons zoontje voor zijn boomhut met onze hond naast hem… Prachtig!

 16. Isolde

  Ik zou een foto van mijn dochter kiezen zodat ik nooit vergeet (alsof dat zou kunnen gebeuren) wat een geweldig kind het is, ook al zal ze de komende jaren genoeg moeilijkheden ondervinden.

 17. Griet

  Ik zou er zeker een foto van mijn kinderen opzetten. t Schoonste en het meest kostbare wat er is…

 18. Niet heel origineel, maar ik zou ook een foto van mijn kinderen kiezen. Op schattenjacht deze zomer of op krabbenjacht dit najaar… Voor elk moment dat ik een glimlach nodig heb tussen het werken door!

 19. Julie

  Sowieso een foto van mijn twee minihelden aan zee: natte blonde haren, blos op het gezicht en dé schattigste beentjes,…om te smelten!

 20. Terug van een jaar buitenland… dus ik zou kiezen van een foto van het voorbije jaar om nu terug in het hectische leven af en toe terug naar ginder te zwijmelen…

 21. Papa met zoon in het water (mooi!) of het gezinneke en natuurlijk Eva M. (fantastisch, maar mss iets te meisjesachtig :-)al ben ik ook een fan). Groetjes, Sandra.
  Enne. Ik heb al veel aan je blogboek gehad hoor. Thanks.

 22. Sien

  Ik zou een foto van Joy Anna Thielemans en mezelf kiezen. Het heeft 2 jaar geduurd voor ik Joy eindelijk eens gezien heb en de afgelopen 9 maanden heb ik haar 5 keer gezien (ik moest mijn schade inhalen denk ik :p). Ze laat me steeds opnieuw lachen en ik kan echt mezelf zijn bij haar. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moet doen, ze heeft echt een grote plaats in mijn hart.

 23. veerle

  Ik had al een lijstje met foto’s in gedachten…. snel snel reageren… en toen zag ik dat mijn smartphone niet in het lijstje staat. Nokia dus.
  Toch maar een nieuwe smartphone aanschaffen eerst?

 24. Aangezien ik zelf geen smartphone heb, zou ik het cadeau doen aan mijn lief. Ik denk dat ik zou kiezen voor een foto van onze wandeling in de buurt van de Sustenpass, gewoon omdat het daar zo ongelooflijk mooi was. En omdat het in Zwitserland is, dat dit jaar van “een land” een beetje “ons land” geworden is.

 25. Inneke

  Ook een basic nokia hier, maar voor de iphone van mijne vent: de twee broertjes! Al moet het dan wel nog lukken om die twee samen mooi op de foto te krijgen :)

 26. Hoi hoi, dat zou moeilijk kiezen worden. Maar allesinds zou ik een foto kiezen van de heerlijke tijd die ik heb met mijn man. We zijn net een jaar getrouwd en hebben een heerlijke tijd!

 27. Inge

  Dat zou zeker de foto van het geboortekaartje van onze derde spruit worden. Nieuw leven is het schoonste wat er is.

 28. Ik heb geen smartphone om het hoesje op te steken, damn!
  Maar anders zou ik erop zetten, ” being is doing” want dat is mijn leuze.

 29. Annelies

  Pas mama geworden, dus sowieso een foto van onze dochter. Alleen nog twijfel of ik de cover cadeau zou doen aan m’n vriend of lekker voor mezelf hou. :-)

 30. ElsS

  Ben tot de vaststelling gekomen dat ik iets met vogels heb: aanvankelijk wou ik mijn blog ‘dagboek van een kolibrie’ dopen, op een studiedag moesten we een beeld en een spreuk kiezen voor een gepersonaliseerde badge en het werd een vogeltje met als baselin ‘always look At the bright Side of life’ (het gefluit komt vanzelf, gegarandeerd) en onlangs kocht ik nog een armbandje met daarop de afbeelding van, een vogeltje. Dus voor mij zou het een cover mogen zijn met een heel mooi vogeltje op en de quote ‘always look At the bright Side of life’ zou ik houden, al was het maar om mezelf hieraan te herinneren wanneer het glas halfleeg lijkt…

 31. T

  Begreep vroeger niet dat mensen het deden maar ondertussen zou ik het zelf ook doen, een foto van de kindjes :-)

 32. Evy Heyrman

  Welke foto ik zou kiezen… Fotootje van onze lieve dochter die na 13 maand eindelijk kon kruipen. En op het moment van de foto had ze 2 schattige staartjes in haar haar.. Smelt :-)

 33. Sylvie

  Ik zou meteen een foto van mijn kids willen nemen maar zou dan heel waarschijnlijk niet kunnen kiezen. Want de week erna zou ik alweer een nieuwe favoriete foto hebben ;). Dus ik zou wellicht een quote kiezen, eentje dat positivisme uitstraalt zoals “be awesome today” of “don’t want for the perfect moment, take the moment and make it perfect”. Dat laatste toch wel iets dat ik een beetje door instagram geleerd heb: het mooie leren zien in kleine dagdagelijkse dingen :).

 34. Een foto van de zoon. Spreekt voor zich… :-)
  Maar die kindness is magic die ik hierboven las, is ook wel het overwegen waard.

 35. Evalou

  sowieso een fotocover van Eva Mouton! Ik twijfel nog tussen de poesjes en de cactussen. Dit stond al met stip bovenaan mijn verlanglijstje, dus ding ik graag mee voor deze give it to me ;-).

 36. Inge

  Ik ben dit jaar voor Damiaanactie naar India geweest en heb daar echt heel mooie mensen leren kennen. Ik leerde er van de plaatselijke bevolking dat je moet gelukkig zijn met de kleine, niet materiële dingen. Daarom zou ik deze quote kiezen: “Collect moments not things” De lepra- en tbc-patiënten leerden me ook dat er altijd hoop is, dus misschien toch deze quote: “Once you choose hope, everything is possible”

 37. Kristien

  Ik zou gaan voor een foto van mijn kinderen die een gekke bek trekken (keuze te over), met de quote : ‘Be yourself!’.

 38. Eva VE

  Ik zou er ofwel een foto van mijn twee boelekes opzetten, ofwel een quote van Loesje. Twijfel tussen “Maak van elke mug een vlinder” of “Als de lat te hoog ligt, kan je er nog altijd onderdoor lopen”.

 39. Al je foto’s zijn top! Vooral die waarbij je zoontje IN de lens kijkt. Was hij op zoek naar het vogeltje? ;-) Heel grappig!
  Humor is belangrijk in het leven! Daarom zou ik op het telefoonhoesje volgende tekst zetten: Ik doe maar alsof ik aan het bellen ben…

 40. Fo

  Ooooo! Deze wil ik ook winnen!!!
  Trouwens goed gekozen jouw fotocover. Echt tof!
  Welke ik zou kiezen? Ook een printje denk ik. Misschien dat met die witte achtergrond en de gouden bolletjes (van een paar weken terug in je post).

 41. An

  Hier zouden de kinderen vereeuwigd worden :) Nummer 1 en 2 lopen al vrolijk rond en zo ongeveer rond 10 februari komt de derde dochter ook in beeld!

 42. sen

  “Ne mens is maar ne mens.”
  Want: we are all fighting our own battles en het helpt niet als we het onszelf nog moeilijker maken. Right?

 43. Ik zou er ééntje speciaal trekken: mijn zoontje en mijn echootje van zijn broertje/zusje. Kan ik nog altijd doen in feite :-) Of er ééntje kiezen van Eva Mouton uiteraard.

 44. Leuke beelden! Je brengt me op een idee voor een blogpost! :-)
  Ik zou als Fotocover een van mijn eigen beelden nemen, graag eentje van onze trip langs de Westkust. Mijn jarenlange droom werd dit jaar na 20j gerealiseerd, dus dat verdient dat wel!

 45. Liselotte

  “Neuters gonna neut” van Eva Mouton! Of als het uit de eigen fotocollectie moet: onze zoontjes van 2 en 4 hebben de gewoonte om samen naar het toilet te gaan, één op het potje en één op het toilet, en dan heel lang daar te blijven babbelen – daar heb ik ondertussen al een mooie collectie foto’s van

 46. Zo de max! Ik zou ook wel zo’n fotocover willen winnen en ik zou er het patroontje van mijn gerestylde blog voor gebruiken of een überschattige foto van mijn twee kinders.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>