lilith loves kerstkaartjes (en mag er weggeven!)

smartphoto kerstkaartjesIk heb lang niet aan kerstkaartjes gedaan, maar in het jaar dat mijn mama ziek was ben ik er weer mee begonnen. En ineens goed: sinds dat moment maak ik er elk jaar mijn werk van. In de vorm van een jaaroverzicht in beeld en woord, zodat de mensen die ik minder vaak zie een idee hebben van wat we allemaal hebben uitgespookt in het jaar dat was (sommige dingen hebben zelfs niet op Facebook gestaan!) en zij die ons wel veel zien ineens een hoop foto’s hebben op hun kast. Al vele jaren een succes, hier. Wel arbeidsintensief en kostelijk, waardoor ik ze maar naar een beperkt publiek stuur en dat soms een beetje jammer vind, dat ik toch op mijn geld moet kijken als ik er laat afmaken.

smartphoto kerstkaartjesMijn vriendin Isolde stuurt ook al sinds die periode hele fijne kaartjes, en zij is al jaren erg tevreden van de diensten van Smartphoto. Ook daar hebben ze een grote keuze aan ontwerpen en zijn ze stukken goedkoper dan waar ik mijn kaarten bestel, en toch zijn ook haar kaartjes altijd stevig en veel leuker dan een fotoafdruk op fotopapier. De kaartjes van Isolde waren ook dit jaar op twee dagen binnen, wat ik zeer indrukwekkend vind, en ze zijn de max. Ze heeft een mooi model, met haar dochter Pauline, maar ook de rest zit helemaal goed: geestige kleuren, leuk ontwerp, en plaats voor een fijne gepersonaliseerde tekst. Leutig om te krijgen, dus.

smartphoto kerstkaartjesWare het niet dat ik na al die jaren geen afstand meer kan nemen van dat ene design dat ik gebruik, ik stapte met gemak over. Zeker omdat ze vaak ook korting geven rond deze periode, en de verzending gratis is. Ik ben eigenlijk zelfs aan het overwegen om er extra bij Smartphoto te bestellen om te sturen naar mensen van wie ik onverwacht nog een kaartje krijg als de geweldig dure op zijn. Bij de nieuwjaarskaarten zit immers een ontwerp dat behoorlijk goed op mijn vast model lijkt. Ik ben ondertussen al een week op die van mij aan het wachten, trouwens, maar ook dat komt vast goed. Dat heeft het altijd al gedaan.
smartphoto3Ik mag deze maand tot mijn vreugde twee keer kerstkaartjes van Smartphoto ter waarde van 25 euro weggeven. Het enige dat je hoeft te doen is hieronder posten wat je plannen zijn voor kerstmis. Je hebt tijd tot zondag 20 uur, en dan laat ik maandagmorgen op mijn Facebookpagina weten wie mag beginnen bestellen. Op die manier ben je dus nog perfect op tijd. Geen dank!

Reacties

 1. Liesje

  Kerst is een familiefeest: bij m’n mama en haar fantastisch ventje. Hij is pas enkele jaren bij m’n mama, maar noemt mij en m’n broer toch zijn kinderen en onze kinderen zijn kleinkinderen. Om het met m’n zoons woorden te zeggen: ‘Hij is niet echt mijn opa, maar doet wel alles gelijk een echte opa’.
  Dus Kerstavond vieren we daar. In één gezellige drukte met m’n moeder, haar ventje, zijn dochter, m’n broer en ik en onze gezinnen. En om het helemaal af te maken nodigt m’n moeder ook mijn schoonmoeder sinds m’n schoonvader vorig jaar gestorven is.
  Een Kerst zoals een Kerst moet zijn ;-)

 2. Marjolijn

  Met Kerstmis dit jaar gaan wij ons naar oude traditie gigantisch overeten gedurende de hele vakantie en de nieuwe traditie maken om op kerstochtend met de puppy (ondertussen al wel bijna volwassen maar ik zit in de ontkenningsfase) een ijskoude wandeling te maken in het park… Good times for all!

 3. Lie

  Ik krijg er veel en geef er veel, maar heb eigenlijk een degout van al dat gepersonaliseerd gedoe. Iedereen zet tegenwoordig zijn kinderen op zijn kerstkaartjes. Ik zie de link met Kerstmis niet. Of ze zetten zichzelf daar op. Of een huisdier.
  Sommigen doen dan nog iet of wat moeite door die arme kinderen/huisdieren een kerstmuts op te zetten of om er gauw ergens een kerstbal op te photoshoppen.
  Om nog maar te zwijgen over hoe zielig ik dat altijd vind om dat dan bij het oud papier te smijten.
  Vind dat dat dus niks van sfeer meer uitstraalt nu er weer stilaan allemaal koppen op mijn kast staan i.p.v. kersttoestanden.
  Doe mij maar een kerstboom, een rendier, een rode sok enz… Een KERSTkaart dus!

 4. Kerst is familie, maar met de ene helft van de ouders in Australië, toch wel in een aangepaste versie. Temeer omdat mijn schoonvader een kerstekindje is en dat meestal een groot feest met alle tantes en nonkels, neven en nichten wordt. Maar dit jaar verloopt dit via skype. Op kerstavond gaan we naar de schoonzus en haar gezin, op kerst bij mijn mama waar ook mijn broer met haar gezin zal zijn. In onze kant van de familie doen wij nooit kerstcadeautjes, enkel met nieuwjaar, maar bij de andere kant doen ze wel kerstcadeautjes.

 5. 10eK

  Tiens tiens, ik ben er dit jaar in geslaagd met relatief weinig gedoe (lees: stress om het vele werk dat erin kruipt nadat kindjeslief na heel wat “wat moet ik aan?” en tot tranen toe bewogen toch enigszins toonbaar aan de wereld op een fotootje geraakten) mijn kerstkaartjes af te vinken van het december “to do-lijstje”. Beter zelfs: ze zijn nog in november opgemaakt en volgens de leverancier ondertussen al verzonden! Jammer: want nu kan ik niet meer meedoen aan die schone wedstrijd van u en vooral niet meer vergelijken met uw (nieuwe) kaartjesleverancier! Maak er maar allemaal weer mooie wensen van! Gepersonaliseerd of niet, fotootjes van kindertjes of van uzelf, rode kerstsokken of palmbomen, … het maakt me niet uit zolang de wensen gemeend vanuit het hart komen!

 6. Sylvie

  Deze tijd van het jaar ben ik normaal gezien druk in de weer met mijn kerstkaartjes: fotoshoots, foto’s van het afgelopen jaar selecteren, teksten zoeken, … Nu zitten we echter in finale fase van een groots bouwproject (het is vooral groots omdat het al een hele tijd aansleept). Vorig jaar lieten we de kinderen “Welkom 2014” op onze muren schrijven, dit jaar hoopten we een fonkelnieuw interieur te hebben als decor. Dat is buiten de waard gerekend, natuurlijk zit er een kink in de laatste schakel: de keukenboer laat op zich wachten. Beetje later dan anders maar de kaartjes komen er aan. In plaats van Sint zou kerstman keuken brengen en met de bananendozen weten we wel iets aan te vangen… Ach ja, de vraag was wat wij gaan doen op Kerstmis: gezellig samenzijn met familie en ervoor en erna met de hulp van diezelfde familie verhuizen, en tijdens of erna kerstkaartjes maken, hopelijk ;-)

 7. Een etentje op kerstavond en eentje op kerstdag. Het zal wel leuk worden maar eigenlijk ben ik niet zo’n fan van veel volk en veel gangen-menu’s. Van kerstkaarten ben ik ook fan. Ik schrijf er elk jaar maar ik heb er nog nooit gepersonaliseerde gemaakt. Voor alles een eerste keer!

 8. Emmy

  De foto’s voor de persoonlijke kaartjes moeten nog gemaakt worden, dus deze give-away zou net op tijd komen :-)
  De plannen voor kerstavond / kerstdag zijn sinds 7 jaar een traditie:
  Kerstavond komen mijn ouders, mijn zus en mijn schoonvader bij ons thuis eten en op kerstdag gaan wij samen met de schoonbroer en zijn gezin bij mijn schoonvader eten.
  Héél traditioneel, maar zo hebben wij het wel graag rond deze dagen!

 9. Davey

  Op kerstavond: richting de schoonouders. Veel te veel boefen voor mijn maag. Licht dumpen. Cadeautjes uitpakken. Gespeelde verbazing als je het gsm-hoesje uitpakt dat je schoonzus kocht. Veel te laat nog drie kwartier naar huis moeten rijden.
  Kerstdag: slapen. Niksen. Te laat beseffen dat je niks te eten in huis hebt en dus zoutchips als brunch nemen. (liefst met ribbels, wat dat zijn de beste en het is feest nietwaar?). Hopelijk uitgenodigd worden bij de ouders op het avondmaal (twee keer chips is trop). Daar te voet heen kunnen. Te veel boefen. Licht dumpen. Recupereren in de 150 meter die je naar huis moet wandelen.
  Tweede kerst: Verjaren. Om 1 minuut na middernacht teleurgesteld zijn omdat je nog geen sms’je me “ik ben de eerste!” hebt gekregen. Niksen. Voetbal kijken. ’s Avonds naar een wandeling gaan. Jezelf vervloeken omdat je te dunne sokken hebt aangetrokken. Beseffen dat een combinatie van gluhwein en warme chocomelk toch niet goed is voor je maag. Licht dumpen.

 10. Barbara

  Ook al jaren content van Smartphoto (de kaartjes maar ook de gewone afdrukken en oh ja, hun kleine boekskes met 52 fotootjes, ideaal als je geen tijd wil/kan steken in een schoon groot fotoalbum), dus ik doe hier zeker mee! Wij zijn ook nogal traditioneel. Kerstavond bij mijn ouders met pakskes voor iedereen en potluck eten. Op kerst zelf naar de schoonouders met alweer pakskes en meer klassieke kost. Gezellig!!!

 11. Onze plannen voor Kerstmis zijn: vanuit Leuven naar diep in West-Vlaandere rijden, en daar bij mama en papa ga ik dan hoogzwanger in de zetel gaan liggen, pakjes opendoen, en heel veel lekkers eten :) daarna lekkere slumber party in pyjama met de broers en de zussen erbij! Heerlijk!

 12. Hier wordt er 3 keer gevierd, op kerstavond bij de familie van mijn vriend zijn papa, op kerstdag bij mijn familie en dan nog eens op de zondag na kerst bij de mama van mijn vriend. Dus gescheiden ouders heeft ook zijn voordelen als het aankomt op extra feestjes :-). 3 jaar geleden werd het voor het eerst een hele trieste kerst die ik liefst wou ontsnappen (deden we ook naar Jordanië) maar nu heb ik er voor het eerst weer veel zin in, dus met pakjes, boom en zelf kerstkaartjes! Ik ben zelfs nu al aan het knutselen geslagen voor de cadeautjes en ik was echt ook een beetje vergeten hoe leuk ik dat eigenlijk allemaal vond!

 13. Annick

  Deze kerst wordt er gegarandeerd eentje om nooit te vergeten. Het zal namelijk de eerste zijn met ons drietjes! :) Onze kleine meid is uitgerekend voor 10/12/14, maar wanneer precies ze zal besluiten om de wereld te ontdekken blijft uiteraard een vraagteken. Spanneeeend! Bij ons zullen de feestdagen en de babybezoeken dus in elkaar overvloeien tot een periode van extra veel sfeer en liefde. :)

 14. S.

  Als alles goed zit, vieren we kerst dit jaar nog een keer met alle afstammelingen en aanverwanten van onze in-maart-van-2015-100-jaar-wordende grootmoeder, die nog steeds heel erg geniet van lekker eten, een goed glas wijn, cadeautjes en de hele familie rond haar heen.

 15. Marie

  zoals elk jaar maken we er op kerstavond een wild feestje van: met oma, opa, alle tantes en nonkels, neven en nichten, een grote boom, veeeeeeel cadeautjes, lekker eten, veeeeeel champagne, muziek en dansen.
  Op kerstdag rijd ik met mijn kater naar zee om daar met mama, papa, broer, oma en opa gezellig kerst te vieren. Mijn hart wordt er elke keer weer warm van

 16. Met kerst hebben we geen feest gepland, wel op kerstavond. We gaan op kerst denk ik nog wat meer dozen beginnen te vullen voor onze verhuis. We zijn dan ook terug herenigd na een buitenlandse trip die veel te lang duurt, dus het zal zeker en vast gezellig zijn. Al dan niet met de nodige sfeermuziek.

 17. Ooooh dit wil ik graag winnen!
  Ik had gehoopt met kerst eens schaamteloos mijn benen onder tafel te kunnen schuiven bij mijn ouders, er te blijven logeren en uit te kunnen slapen en enkel de leuke dingen met mijn zoon te doen: spelen, lachen en baden. In de hoop dat als ie huilt of zoals gewoonlijk _’s nachts_ wilt spelen er oma’s en opa’s klaar staan om het venteke vast te pakken.

 18. Op kerstdag eet ik al heel mijn leven lang hetzelfde feestmenu, incl. krabcocktail, zelfgemaakte kroketjes en kerststronk, hmm… Vroeger bij mijn grootouders en nu die er niet meer zijn bij mijn ouders thuis, intussen samen met mijn eigen kindjes <3

 19. Op het werk is het altijd druk rond kerst.
  Ofwel werk ik de 24e thuis, ofwel trein ik naar Brussel, en probeer ik vroeg thuis te zijn. Ik verwacht niet echt veel speciaals van de avond, want het zou mij verwonderen dat er in onze halve werf een kerstboom komt te staan.
  De 25e rijden we van Gent naar Ieper, om kerst te vieren bij mijn ouders. De 26e heb ik verlof vastgekregen, dus dan rijden we van Ieper naar Paal, om kerst te vieren bij mijn schoonouders.
  En hoewel ik er genoten van zal hebben, zal ik toch blij zijn dat die periode terug achter de rug is.

 20. severine

  Kerstavond is er voorlopig nog niet veel gepland, misschien gewoon thuis onder het gezinnetje. Al hoop ik nog op een gezellige kerstavond samen met jullie en de rest van onze familie.

  Kerstdag is het altijd richting Lubbeek om daar dan gezellig herenigd te worden met mijn familie (ouders) en mijn zus en haar gezin. Daar volgt ook een lekker etentje…en de nieuwjaarsbrieven, vermits wij met oudejaarsavond of nieuwjaarsdag nooit bij elkaar zijn.

  De gezellige drukte bij mijn eigen grootouders is al in een ver verleden, en mis ik zelfs nu als volwassene soms wel. Toen was echt heel de familie verenigd op nieuwjaarsdag en was er eten voorzien voor iedereen en lazen alle kleinkinderen hun nieuwjaarsbrief voor en werd er uren buitengespeeld in de koude, maar gezellig dat dat was…al was het op 14-15-16 jaar soms echt wel al met een houten kop :-)

  Voor mij is het vooral het gezellig samenzijn dat belangrijk is, ik kan daar echt van genieten.

 21. Voor het eerst in tien jaar eens niet werken met kerst. Dus is het deze keer meehelpen met het kerstdiner.
  Zoals de laatste jaren vier ik kerst met de schoonfamilie. Deze keer is het, doordat ik vrij ben, in de Westhoek te doen ipv in Antwerpen. Op tweede kerstdag vieren we kerst, nieuwjaar en de verjaardagen dan bij mijn ouders. Drukke dagen, maar met de warmte van de familie, merk je daar amper iets van.

 22. Liesbet Rombaut

  Leuk idee zo’n jaaroverzicht! Bij ons is kerst een familiefeest, op kerstavond ga ik met mijn man en dochters bij mijn ouders gaan vieren, waar mijn broer en zus en nog wat familie zal zijn: eten, drinken, praten, lachen, … En op kerstdag doen we hetzelfde, maar dan bij de familie van mijn man.

 23. Torill

  Mijn plannen voor kerstmis zijn jammer genoeg niet spectaculair.
  Dochter is dit jaar met kerst bij papa en met nieuw bij mij (dat co ouderschap is tijdens eindjeaarsperiode nog minder leuk dan anders)

  dus maw met Kerst zit ik alleen, er bestaat een optie ouders die ik de afgelopen jaren heb geprobeerd maar de laatste jaren grandioos probeer te vermijden.
  Wat ik dit jaar weer ga doe. je wordt daar toch alleen maar een beetje meer zielig.
  De vrienden hebben allemaal “familie” plannen.
  maar tja familie heb ik niet.

  dus dit jaar word weer “me, myself and a bottle of champagne”

  btw doeme had ik dat geweten van die kaartjes, heb nu een heel kostelijke grap van vistaprint besteld, niet genoeg omdat ik het al veel te duur vond (alleenstaand zijn heeft nog wel meer nadelen)

  soit je vorige kaartjes waren leuk, al heb ik liever echte winterfoto’s op kerstkaartjes :D
  ,hoop dat ik er dit jaar ook wat krijg, ik heb namelijk nogal wat vrienden die liever ne mail sturen of iets posten op facebook en das ergerlijk

 24. Inge

  Kerstavond wordt zoals steeds gevierd bij mijn ouders, samen met mijn broer en zijn gezin. Lekker eten, drinken, cadeautjes, … een gezellige drukte. Kerst zelf wordt samen met de familie van mijn vriend gevierd en dit jaar is het bij ons thuis. Dus eerst heel de dag met ons tweetjes koken (wij vinden dit zalig!) en nadien hopelijk veel tevreden gezichten. De dagen daarna is het dan wat soberder… zodat de overvloed aan eten niet te veel zijn sporen nalaat. ;-)

 25. Met kerst eindelijk nog eens samen met mijn broer en schoonzus en mijn ouders, vorig jaar lag mijn schoonzus jammergenoeg kotsend in bed, dus we hebben nog wat in te halen!

 26. Het is allemaal nog niet zo duidelijk hoe ik en mijn lief dit jaar de kerstdagen zullen beleven. Heel wat bewuster en intenser dan alle vorige jaren samen, dat sowieso.

  Met een beetje geluk vieren we kerstavond samen met mijn ouders en broer. Vermoedelijk skippen we het Grote Kerstdiner op kerstdag (met oma, opa, nonkels, tantes, neven, nichten en achterneven/nichten) en kiezen we voor gezellig met z’n 2, of met de schoonpapa erbij.

 27. Ho, dan kan ik niet meedoen…ik volgde je voorbeeld en deactiveerde Facebook, dus dan kan ik nooit weten of ik gewonnen heb ;)
  Wij vieren gezellig thuis, met iedereen die ik graag zie rond onze tafel.

 28. Talitha

  Mijn ouders, zijn ouders en broers plus schoonzus komen kerstavond vieren in ons appartement, omdat we voor het eerst samenwonen!

 29. fie

  Wij gaan naar zee, net als ieder jaar. Wandelen, wafels eten en eventjes samen op pauze duwen! En dat een hele week lang

 30. Lore

  Lekker intiem met ons gezinnetje vieren we dit jaar. Quality time voor ons na de drukke maanden!

 31. Ik waag kei hard mijn kans! Kerstmis is hier feesten, veel te veel eten, nog wat feesten, bijslapen, cocoonen en nog wat feesten. Gelukkig kunnen we daarna even ontsnappen om oudejaar te vieren in Londen, baby!!!

 32. Dit jaar moet ik eens neit werken met kerst, gezien ik de week ervoor met zwangerschapsverlof ga. NOu, dat hebben we goed getimed :)
  Andere jaren moet ik ofwel kerst, ofwel nieuwjaar werken (vroedvrouw) dus ik ga gewoon nog eens lekker klassiek mee kerstmis vieren bij de meme!

 33. Jessie

  Zou super zijn om dit te winnen!!!
  Kerst is bij ons een groot feest met heel de familie. Traditioneel vieren we kerstavond met de schoonfamilie, een hele avond gezellig tafelen, pakjes uitpakken en gezelschapsspelletjes spelen!
  Kerstdag zelf brengen we door met mijn familie, een hele hoop volk want ondertussen zijn we met 20. Begint ook elk jaar met een aperitiefje gevolgd door een super-lekkere lucnh in buffet-stijl waar mijn tante en nonkel elk jaar heel erg hard op zwoegen! Na het dessert komen dan de pakjes en nadien blijven we plakken voor het gezellige babbeltje, soms komen de gezelschapsspelletjes boven als het niet te koud is een wandeling…
  Ik kijk er weer al helemaal naar uit!!

 34. Ik waag ook graag een kansje… hier is Kerstmis dit jaar ietsje anders. We zijn met 4 ipv met 3, onze kleine spruit (2weekjes oud nu) maakt het ‘vieren als gezin’ Kerst nog net iets anders..
  grtjs Saartje

 35. sylvieke

  Kerstavond zelf gaan we vieren met ons gezinnetje (3 en baby op komst) en mijn vriend zijn broer. Het wordt gezellig met een zelfgemaakt-op-basis-van-libellereceptjes-kerstdiner, eindelijk in ons eigen huisje…
  Kerstmis gaat zoals elk jaar door bij de grootmoeder en grootvader met een stuk of 20 familieleden (tantes, nonkels, nichten, neven)…Rumoerig en luidruchtig maar elk jaar zo nostalgisch dat we het toch nog elk jaar zooo gezellig vinden

 36. Ik ben nu 39 weken 5 dagen zwanger en kijk echt uit naar een eerste kerst met 3 ipv ons 2tjes! Hormonen doen wat met een mens, want ik kocht zelfs een melig maar übercute kerstmanpakje voor ons kleine aapje om aan te doen op kerstavond. Ik smelt al helemaal weg bij het idee alleen al! Maar eerst moet meneertje natuurlijk beslissen om ter wereld te komen! Duim je mee dat ik niet te lang meer hoef te wachten?

 37. Ingrid

  Wij vieren kerstavond bij de familie van mijn vriend, met de kinderen en de bomma en veel pakjes. Kerstdag is bij mijn familie met nogmaals veel pakjes en vooral genieten van elkaar ! Zalig kerstfeest iedereen !

 38. Innie

  Wij doen – euh… proberen – elk jaar hetzelfde: jeans + hoodie, een melige kerstfilm en een brunch waar we heel de dag van kunnen blijven eten.
  Het jaar waarin de zoon nog een ieniemieniebaby was, lukte dat perfect.
  Vorig jaar was dat al wat moeilijker met meneer-ik-begin-een-eigen-willetje-te-hebben.
  Dit jaar voorspel ik de volgende uitkomst voor ons scenario:
  “NEEEEEEE AUTO!” (hij wil alleen maar naar Cars kijken)
  “NEEEEEEE PETTI” (hij lust vooral heel erg graag spaghetti)
  En veel gesleur aan de voordeur. Want er zal ook naar buiten gegaan worden om in de wijk met zijn fiets te gaan rijden. Ook al vriest/regent/sneeuwt/hagelt het…

  Yay!

 39. Romina

  Kerstmis wanneer beide ouders gescheiden zijn, betekent vooral veeeel kerstfeestjes en dus veeel eten. Drukke planning met af en toe een rustdag er tussen om te temporiseren. Gelukkig is het steeds genieten om iedereen te zien en is het zoeken om de menu-stress niet te hoog te laten worden.

 40. Ingrid

  Leuke prijs! Onze plannen voor kerst: we trekken allemaal (mijn man, ikzelf, de pre-puberzoon* en de dochter van zes) onze kersttrui aan, die we speciaal bij Marks & Spencer hebben besteld ;), en genieten van een gezellige familie avond met veel aperitiefhapjes ( de kinderen zijn zot van aperitiefhapjes. Je kan ze zelfs groenten doen eten, als het maar in een klein glaasje zit met een mini-lepeltje erbij) en natuurlijk: de traditionele kerst-bbq! Bbq-en is heus niet alleen voor de zomer :-D

  *dat lukt nog nét, vooral omdat het een starwars-iets is met een kerstmuts op!

 41. Mijn kerstkaartje is gemaakt maar de bestelling werd nog niet doorgegeven dus ik waag nog snel mijn kans :). Zoals elk jaar vieren wij kerst met de familie langs mijn vaders kant met alle tantes en nonkels, nichtjes en aangetrouwden. Toen ik nog kind was, bij meme en pepe thuis maar de laatste 20 jaar toch maar op restaurant, in een fijn restaurant in Heuvelland :)

 42. Griet

  Wij eten op kerstavond bij de schoonouders, kerstdag bij de grootouders. Veel te veel, maar best gezellig. Een gepersonaliseerd kerstkaartje valt hier ook wel in de smaak.

 43. Ha, die giveaway komt goed uit, ik was van plan dit weekend een foto voor de kerstkaartjes te maken en er dan te bestellen :)
  Geen grootse plannen voor kerst, etentjes bij schoonfamilie en familie verspreid over de hele kerstvakantie. Hetgeen waar ik altijd het hardst naar uitkijk, is de kerstboom versieren. Ik heb hem vannamiddag al gekocht maar mag hem van mijzelf altijd pas zetten ná Sinterklaas, dus nog heel even geduld… ;)

 44. Davey wil helemaal geen gepersonaliseerde kerstkaarten, blijkbaar is hij dat even vergeten. En zout chips ZONDER ribbels zijn de beste. Wat dat uitkijken betreft: het opeten van Davey zijn desserts omdat hij ze zelf niet op krijgt.

  Geen gedacht wat ik op die kaarten zou moeten zetten, eigenlijk.

 45. marlies

  bij ons altijd een gezellige drukte:
  °kerstavond bij mij thuis met blijven logeren erbovenop waardoor kaarten rond de livingtafel met een hapje en een alcoholisch drankje met veel gejuich onthaald wordt.
  ° gevolgd door kerstochtend met het hele kerngezin, aangetrouwde mannen en minimensjes samen pistolets smullen, een pakjesfestijn en lekkers ’s middag.
  ° gevolgd door kerstdag-namiddag acte de presence en bijhorende taart bij de ene andere kant,
  ° en dan ’s avonds hoogstwaarschijnlijk gevolgd door kerstdagavond uitgeblust thuis in de zetel te belanden na al dat eten en feestgedruis.

  daartussen een aantal kerstmarktuitjes gepland, bijpraat/afspreek/speeldatemomenten in grote getale – nu het eens kan en we verlof hebben –

  ° oudejaar gewoon thuis met een leuke tête à tête,
  ° nieuwjaar met verplichte nieuwjaarsbrieven bij de ene grootouders en ’s avonds ook nog naar de andere grootouders sandwiches gaan eten.

  en dan 02/01 alles klaarmaken om diezelfde dag nog te vertrekken naar de Franse sneeuw!

  leuke tijden genoeg in het vooruitzicht bij ons dus. normaalgezien heb ik meestal een beetje heimwee naar al die sfeer en gezelligheid eenmaal het nieuwjaar begonnen is, maar dit wordt dit jaar geen probleem gezien we tegen dan voor het eerst op reis zijn.

 46. Kerstavond vieren we hier thuis met ons gezinnetje. Chipjes, hapjes etc. En als de kindjes naar bed zijn, kijken wij met z’n tweeën een filmpje.
  Kerstmis is dan het grote feest, met alle oma’s en opa’s die bij ons thuis komen voor de uitgebreide lunch. Zo hebben we iedereen gezien die dag en moeten we ons niet opjagen, of in twee delen.
  Zalihnoogtag!

 47. Ik vier kerstavond bij mijn nieuwe schoonzus, momenteel de moedigste vrouw van het westelijk halfrond. Begin november vierden we nog uitgebreid haar 50ste verjaardag, vorige week is ze geopereerd voor borstkanker. Zo een diagnose scheidt meteen hoofd- van bijzaken, we gaan proberen om ze intens mogelijk te genieten !

 48. Elke

  Kertsmis vieren wij al sinds mensenheugenissen met wafels of pannenkoeken op kerstavond. Na dit smoefelfestijn dat steevast met warme chocomelk en slagroom spelen we spelletjes. De traditie wil dat de tweede zus de cliche-kerstsongs mee brengt en dat ik om het kwartier vraag wanneer we cadeautje uitdelen. Sinds papa er niet meer is, mag ik deze gewichtige taak uitvoeren :-).
  Op kerstdag zelf eten we onze kerstmenu. Iedereen maakt iets.
  Omdat we de kerstgedachte genegen zijn, komt het vriendje van mijn overleden oma nog elk jaar aanschuiven aan de kersttafel.
  En om het feestje helemaal af te maken krijgt iedereen van iedereen lieve kerstwensen ….

 49. Marlies

  Op kerstavond moet ik werken tot 20 uur. Ik werk op een leefgroep voor personen met een handicap en zal proberen om hen een sfeervolle en gezellig avond te bezorgen. Daarna vier ik thuis nog wat verder met mijn eigen gezinneke. Kerstdag zelf vieren we bij mijn schoonfamilie, een gezellige bende!

 50. Fo

  Met kerst gaan we met heel het gezin Skieen. Dat is jaaaaaren geleden.
  Mijn kerstkaarten ging ik dit jaar zelf knutselen. Who was I kidding?! Als ik deze wedstrijd niet win, ren ik binnenkort wel eens naar de Hema. Volgend jaar beter :).

 51. ooooh eigen kerstkaartjes zijn zo leuk :) Dit jaar vieren we Kerst op verplaatsing. We gaan met z’n allen naar de tante. Ik mag wel dessertjes maken ^^
  Het wordt vast weer een super gezellige avond :)

 52. Op kerstavond vieren we lekker met ons drietjes -, we halen de matras van ons bed en kamperen in de living naast de kerstboom, kijken een kerstfilm, trekken nieuwe pijamas aan, we eten lekkere hapjes en drinken een glaasje en kruipen dicht bij elkaar tot we in slaap vallen.

 53. Oei, kerstkaarten! Eh … laat dat hier maar komen, want ik heb er zelfs nog geen seconde over nagedacht! *kijkt toch lichtelijk verschrikt*
  Op kerstavond denk ik niet dat het hier veel bijzonders zal zijn. Soms is er de mogelijkheid om bij mijn moeder worstenbrood te komen eten, maar ik heb er dit jaar alvast nog niks van gehoord. Dat zal misschien ook eerder onpraktisch worden met een baby die al om zeven uur in bed moet om goed te zijn.
  Kerstdag zelf is altijd een uitputtingsslag; eerst rijden we vanuit Antwerpen naar diep in de Kempen, daar moeten we eerst een tante van de echtgenoot oppikken en daar proberen ze ons al vol te steken met koffie en koekjes en chocola, hoewel we ieder jaar weer weigeren. Het zou een beetje zot zijn, want na een kwartiertje/half uurtje vertrekken we richting grote zaal, waar we gaan brunchen van 10 tot 14u. Eerst ‘ontbijt’ met pistoletjes, koffiekoeken, boterhammen, fruitsapjes en koffie/thee, daarna soep, dan ‘warm’ en als kers op de taart – uiteraard op een moment dat de indigestie al gevaarlijk hard op de loer ligt – nog een dessertenbuffet.
  Dit jaar zal het voor het eerst met de zoon zijn en dat kan ofwel heel goed gaan (als hij in de auto al wat slaapt en als hij ermee kan leven dat iedereen hem op schoot wilt en als hij voor zijn volgend dutje kan wachten tot we terug in de auto zitten) of ook helemaal fout (als die alsen niet vervuld geraken), maar we zullen wel zien.
  Ik ben wél van plan om dit jaar eens wat kerstmuziek op te zetten rond die dagen, want dat mis ik toch wel uit mijn jeugd!

 54. Mijn kerstkaartjes zijn eigenlijk al geschreven. Qua organisatie kan dat tellen hé ;-) Mijn pakjes liggen ook al allemaal onder de boom. Kerstavond is bij mij thuis en ik ben al volop aan het plannen en retroplannen. Het is de eerste keer dat Kerst bij mij thuis is en ik wil helemaal loos gaan. Op de uitnodiging stond een dress code: ugly christmas sweater! Ik heb voor iedereen kerstpantoffels voorzien (goh, ik hoop dat mijn ma of zus hier niet mee komen lezen…) en omdat het neefje er voor het eerst ook zal bij zijn, heb ik allerlei kerst-spelletjes voorzien. Het eten hou ik klassiek met veel ovengerechten zodat ik zowat alles op voorhand kan doen. Ik kijk er nu al keihard naar uit! We hebben maar een kleine familie en de momenten dat we écht bij elkaar zijn zijn schaars. Gepersonaliseerde kerstkaartjes zouden het helemaal af maken :-)

 55. eva

  Kerst is traditie, kerstavond bij de schoonfamilie, gezellig rond 1 tafel. En op kerstdag naar de oma in west vlaanderen om een hele dag te tafelen en spelen met de neefjes. Op 2 kerstdag vieren we de broer zijn verjaardag.
  ik heb een leuk doel met de kaartjes en jij krijgt er dan zeker ook 1;)

 56. Saskaya

  Kerstavond, dat is standaard bij mijn ouders, met een gevulde kalkoen enal. Kerstmis is bij de schoonouders, met een fancy diner waar mijn schoonmoeder de rest van het jaar over zucht hoe ingewikkeld en zwaar en keukentastisch het allemaal wel was….(I always like the turkey better).

 57. Op kerstavond bij mijn ouders, Kerst bij de schoonouders. Vorig jaar was ik hoogzwanger met de feestdagen, dus nu een allereerste keer als mama :-)
  Voor de foto’s hebben we een leuk idee, dus daar moeten we dringend werk van maken ;-)

 58. Plannen voor Kerstmis? Misschien eens naar dat lichtfeest in de zoo van Antwerpen, om te voorkomen dat het anders weer een saaie en luie dag wordt.
  Doe ze de groeten bij Smartphoto, ooit ontwierp ik daar de kerstkaartjes ;-)

 59. Wij doen geweldig nostalgisch met Kerst. Met het hele gezin en aanhangsels naar de zee. Het enige verschil is dat we vroeger een hele week mee moesten en nu nog maar 3 dagen mee mogen :) voorts hetzelfde: een tak uit de duinen sleuren, versieren, gourmet eten, de dag nadien ook, ’s morgens kerststrol (ook al lust niemand dat echt, het hoort er gewoon bij) en genieten van ’t uitzicht. Ik kijk er naar uit :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>