Dexter spreekt VIII

dexterspreekt8

Gisteren ging Dexter een maand naar school, en wat ik niet mogelijk achtte is waarheid geworden: hij spreekt nog meer. Hoog tijd dus voor een nieuw overzichtje van enkele van zijn meest fijnzinnige uitspraken op twee jaar en acht maanden. (whut?)

 •  “Ik was in het ballenbad met een sjieke kind“. (Op de vraag: “En wat heb je vandaag gedaan in de klas?”)
 • Ik weet het niet, grote schat“. Ik vroeg of hij nog honger had.
 • ’t Is niks mama“, nadat ik nagellak op tafel had gemorst.
 • Mama jij bent een stouteling“. Want er moet natuurlijk ook gecompenseerd worden.
 • Neen mama jij bent niet mooi, jij bent nu een jongen“. Elke keer als ik beneden kom met een staartje in mijn haar.
 • Boekjes over auto’s, waar ben je?“, in de bib op zoek naar zijn favoriete literaire genre.
 • En waar zijn de voetjes nu? En de handjes? En de beentjes?“. Telkens hij een foto ziet waarop je enkel iemands hoofd kunt zien.
 • Ik ga mijn galletje buiten roken“. Iemand heeft te goed gekeken naar zijn opa.
 • Ben je boos? Pluk een geel!“. Volgens mij was er sprake van zijn eerste woordgrapje, peoples.
 • Ik ben een beetje geschrokken van de ruziepoezen“. Beteuterd kijkend door het raam, waar de katten van de buurman aan het vechten zijn.
 • Hij is opengewaaid“. Weer beteuterd, als ik zeg dat hij zijn boterham dicht moet laten.
 • De andere kindjes hebben tegen mijn knietje gelopen“, als ik vraag hoe het komt dat zijn broek gescheurd is aan zijn knieën. Ik dacht nochtans echt dat ik hem veelvuldig salto’s had zien doen op ons tapijt, maar het zal aan mij liggen.
 • Mama, nu moet jij een liedje zingen over de auto en de petomwagen“. Van die pijnlijke momenten waarop ik besef dat er geen enkel nummer over betonwagens in mijn nochtans brede repertoire zit.
 • “Wie is jouw papa?”. “Opa”. “Neen mama, jouw Youri is jouw papa.” Moeilijk, ik weet het.
 • Als je een slip aandoet dan komt er pipi in de grond“. Dexter legt uit waarom hij liever zijn pamper aanhoudt.
 • Yesssssss!“, te pas en te onpas, soms met armbeweging.
 • Nog één toertje! Neen! Twee toerten!“. Als ik zeg dat hij dan moet stoppen met rond de tafel lopen.

Zin in nog meer Dexter spreekt? Hier staan ze allemaal.

Reacties

 1. Lobke

  Hilarisch! Mijn dochtertje haar eerste week op school zit er bijna op en ik zweer dat ik nu al verschil hoor in haar praten. Het gaat hier snel gaan, ik kan maar beter ook mijn schriftje erbij halen om al die dingen op te schrijven.

 2. Als ik eens inspiratie heb, zal ik eens proberen een liedje te maken over een auto en een betonwagen. Op muziek van Clouseau of zo. ;-)

 3. Saartje

  Hier ook dingen als “lieverik” te horen en als ik de lipjes moet insmeren gaat het met een klein stemmetje van “voorzichtig he” alsof ik dat nooit ben.
  Onderlinge familiale relaties zijn heel moeilijk voor die mannen, ik kan zelf ook wel herinneren dat ik dat ook heel lang verwarrend heb gevonden.
  Dat ik ook een mama en papa heb, vinden zij heel raar want ik woon er toch niet bij?
  Blijkbaar ben ik gewoon uit de lucht komen vallen.

 4. Lore

  Op de 1e vraag, kreeg ik de eerste maand steevast het antwoord: “drie kindjes” … begrijpen wie begrijpen kan !
  Voor de rest hier weinig zo ’n grappige uitspraken, maar sinds kort wel “G. ben je iets kwijt?” “nee, is weggelopen” (als hij weer eens zijn tuut, knuffel of de afstandsbediening heeft weggestoken, die we trouwens de afgelopen maand 1x op zolder vonden omdat hij ze in een valies had verstopt)!

  K breng G. eens zodat dat Dexter hem deze grappige dingen leert ze :-D

 5. Kim

  de mijne zegt nog niet veel verstaanbaars, maar het excuus van de opengewaaide boterham zou wel eens iets voor haar kunnen zijn, aangezien ze liefst de kaas (of wat er ook tussenzit) van tussen haar bokes plukt :)

 6. Katrien VD

  Mijn dochter (3j) troost mij ook vaak door te zeggen: “’t is niks mama, dat kan gebeuren hè”. :-)
  Gisteren zei ze: “Als onze baby geboren is, is je buik niet meer dik en dan ben je niet meer moe en kan je terug met mij spelen, hè mama.”

 7. Dat kleine ventje tovert een grote glimlach op mijn gezicht, heerlijk! Ik verlang er nu al stiekem naar om er zelf zoeentje rond te lopen hebben.

 8. karl

  Op de toon van ‘Fiets’, van Clouseau, telkens C-Am-F-G. Zij kan hij worden en vice versa. En vertel erbij dat in het echte leven betonwagens géén fietsers mogen voortduwen.

  Zij rijdt met de betonwagen, en ik rij met de fiets
  Wat een zorg en vragen, zij heeft alles en ik niets
  Had ik maar een betonwagen, en had zij een fiets
  Dan zou ik haar kunnen duwen, Maar nu duw ik niets… duw ik in ’t niets

 9. Dat is toch gewoon té schattig allemaal. Zo goed dat je dat allemaal bijhoudt. Ik heb er véél spijt van dat ik dat niet met de mijne heb gedaan… Een mens vergeet zoveel. Ik weet wel nog dat mijn zoon toen hij een jaar of drie was tegen oma zei: als ik die bloemetjes zie (paardebloemen;)), dan word ik altijd een beetje verliefd op mijn mama. Grandioos toch hé. Maar ik ben véél vergeten.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>