5 beelden, 5 dingen

IMG_6065 IMG_6089 IMG_6102 IMG_6196 IMG_6225

1. Hebben jullie dat ook, dat de weken voor (school)vakanties zo zot druk zijn dat er alleen maar tijd lijkt voor een snelle vijf beelden, vijf dingen of een simpele croque monsieur in plaats van een waarachtige maaltijd, indien niet in het bezit van een blog? Ik kan niet geloven dat het volgende week al weer vakantie is en er opvang moet geregeld worden omdat deze mama weer een week ter redactie zit en niet thuis. De tweede week maak ik dat allemaal goed met een week vakantie, maar nu zie ik nog vooral de berg dingen die afmoeten voor het zover is. En dat is veul, joengen. Cloudy with a chance of net iets minder activiteit op deze blog, dus.

2. Nog geen beterschap op het rugfront, integendeel. Ik typ dit vanuit mijn zetel omdat ik een dag heb waarop op een stoel zitten en rechtstaan het tegen elkaar opnemen in de competitie voor het minst goede idee. Morgen mag ik eindelijk naar een nieuwe kinesiste met specialisatie in bekkenproblemen, en zaterdag ga ik naar een winkel met ergonomisch bureaumateriaal die mij al een paar keer werd aangeraden in al jullie lieve reacties en mails. Ik ben ondertussen wel begonnen met lopen op de piste, en het doet me volgens mij niet echt kwaad. Ik heb zelfs zelden zo weinig pijn als terwijl ik aan het lopen ben. Eén probleem: ge kunt niet dag en nacht lopen.

3. Ik ben compleet obsessed door YNAB, dat budgetprogramma waar ik het al eens kort over had. Het duurde even voor ik het systeem helemaal snapte, maar ondertussen snap ik het, en ik ben zo enthousiast, maat. Binnenkort een blogpostje, als het niet geeft.

4. Gisteren deed ik eindelijk wat ik al zo lang wilde doen: ik liet analyseren welke kleuren het beste bij me passen en hoe ik me best kan kleden, met mijn lengte (kort) en volume (rond). Niks zomertype of lentetype of andere hokjes waar ik toch nooit in pas, maar wel iets waar ik binnenkort een reportage over ga maken, en daarna een blogpost. Het is in drie delen, dus ik ben er nog niet, maar wel al geweldig veel bijgeleerd. Leve levenslang bijleren, zeg ik. En leve een job waarbij ik daarvoor betaald word.

5. Dit is zowat het beste dat ik vandaag heb gezien. Klikken als je ook maar iets hebt met A Beautiful Mess, good or bad. En dat is geen aprilgrap.

Reacties

 1. Zit zelf inderdaad ook in aanloop naar een vakantietje, en mijn hoofd onploft van wat er nog moet gebeuren.
  Je bent trouwens vast omver geblazen door tips, maar ik ben ongeveer 500 keer naar de kine geweest die gespecialiseerd was in bekkentoestanden, maar drie keer de osteopaat had twintig keer zo veel effect. Osteopaat dus!

  1. Het traject was tot nu toe maanden kine, maanden osteo, en aangezien niks hielp nu weer iets gespecialiseerdere kine.

   Ik hoop snel te kunnen zeggen dat iets iets meer helpt dan het andere, wel. Dat zou fantastisch zijn. :)

   Veel sterkte met het ontploffende hoofd!

 2. Maar eigenlijk hé, eigenlijk, is dat toch allemaal zotjes hé, die spurten naar de vakantie om dan van alle rush compleet stil te vallen en te beseffen dat er weer van die maanden aankomen. Dat is toch zotjes hé. En ook: mooi kapsel, courage met de rug en een zaaaaalig verlof x

 3. idd heel tof kapsel en alvast benieuwd om te horen welk type jij bent (ik kreeg ooit kleuranalyse als geschenk voor mijn dertigste verjaardinges en ben daar nog altijd blij mee)

 4. Superleuk kapsel! Heb je daar veel werk aan? :-)

  Succes ook met de rugproblemen! Wat bij mij helpt (zij het bij veel minder extreme rugpijn, dus waarschijnlijk – en jammer genoeg – heb jij er weinig aan), is zwemmen en yoga.

 5. O. Naar dat blogje over budget ben ik wel benieuwd. Ik wil namelijk eens stoppen met shoppen, beter beheren, meer sparen, enzovoorts voor ons eigen stekje aan zee.

 6. Na jarenlang last te hebben gehad van onverklaarbare schouder/nek/ heup-pijn (alhoewel ik het altijd kontpijn noemde maar het bleek mijn heup te zijn…) ben ik bij een fasciatherpeut terecht gekomen. Het was in het begin verstand op nul en laten gebeuren (de vriendelijke mijnheer vertelde mij namelijk dat hij met mijn heup ging praten en bleek toen ook nog antwoord te krijgen…) maar vanaf sessie 2 werd er gewerkt aan het bewust uitvoeren van bewegingen. Zo bleek mijn knie de foute kant uit te gaan elke keer ik een stap zette. Het werd een heel intensieve “bewegingstherapie” maar ik heb sindsdien nooit nog zo extreem veel last gehad. En als ik nu nog eens last krijg weet ik dat ik mij terug een tijdje op mijn bewegingen moet concentreren.
  (voor het geval dat nog niet genoeg mensen hun mening gegeven hebben ;-) )

 7. kirby

  Volg hier al een tijdje stiekem mee en je bekkenpijn komt me bekend voor, helaas… Het stak de kop op toen ik 6 jaar geleden zwanger was, maar na de bevalling bleef de pijn. Pas anderhalf jaar geleden na veel bezoekjes aan dokter, osteopaat & kinesist kwam de diagnose: Bechterew. Is een soort reuma. Ook ik heb het minste last als ik in beweging ben. Enige wat helpt zijn ontstekingsremmers, maar vooral véél bewegen. Ik heb zelf in de hand hoe snel het verergert. Lopen mag ik niet doen, wel zwemmen, fietsen & crosstrainer. Pijn blijft voorlopig tot m’n bekken beperkt, maar ik ben wel vatbaar voor ontstekingen. Zo heb ik sinds september al last van een ontstoken pees in m’n schouder. Gisteren gooide m’n kinesist het over een andere boeg: ‘dry needling’. Kort samengevat: met acupunctuurnaaldjes de spieren aanprikken & de ‘knobbeltjes’ in de spieren losmaken met die naaldjes. De diagnose te horen krijgen was niet leuk, maar na 5 jaar sukkelen was ik blij dat ik eindelijk wist wat er aan de hand was…

 8. Kijk al uit naar de post over de kleurenanalyse! Leuk filmpje van A beautiful mess, heb die hun super scrapbook-ideeën nog op een wanna-do lijstje staan, als ik eens veeel tijd heb… :-) Succes met het lopen, hopelijk vind je snel oplossing voor de pijn ook!

 9. Veerle

  Ik kijk ook uit naar je ervaringen met de kleurenanalyse! Ik overweeg het zelf al een poosje, maar het komt er niet van. Zoals die andere half miljoen dingen die er niet van komen.

  Je kapsel is inderdaad erg mooi.

  Veel succes met je rugprobleem. Ik heb een verschrikkelijk slechte houding en nauwelijks rugproblemen. Op een dag zal zich dat wreken, dat kan haast niet anders.

 10. Sarah

  Hetzelfde als de rest van de reacties: wat een mooi haar. Toon je ook snel een foto van de voorkant?

  Je ziet er goed uit Lilith. Leuk jurkje, leuke sterren, leuk haar, mooi meisje. Je straalt, zo van achter gezien :-)

 11. Amai ja, de ABM-zusjes hadden mij weer goed liggen, na hun honden die ze vorig jaar wegschonken :) Love the hair!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>