Was er maar iemand die streepjes zette

streepjes

Denk ik soms. Iemand die zei: “Als je dat en dat en dat al allemaal hebt doorstaan op een korte tijd, dan gaan we je even een tijdje met rust laten.” Als je kind van nog geen drie het al maar met een oma moest doen omdat de andere stierf op haar zevenenveertigste, dan gaan we zijn andere oma vrijwaren van onheil, om er maar een van te noemen. Maar er is niemand die streepjes zet, alleen mensen die zich samen met ons afvragen hoe het toch mogelijk is.

En dus probeer ik streepjes te zetten voor de dingen die er wel zijn, en waar ik energie uit put. Want die zijn er ook, en ik doe alle moeite van de wereld om ze elke dag weer te blijven zien. Daar kruipt even zoveel energie in dat het hier wat stiller is dan gewoonlijk.

Reacties

 1. Katrien

  Veel sterkte voor jou en je familie! Helaas valt er zo weinig te zeggen dat kan helpen, behalve misschien dat het soms allemaal klote is, en niet eerlijk, en dat het oke is om soms eens goed te vloeken en te roepen en te huilen. Zorg goed voor elkaar daar x

 2. Mujer al borde de un ataque de nervios

  Ik was net iets gelijkaardigs aan het denken. Je zou inderdaad ergens verwachten dat er een soort karma moet bestaan dat ervoor zorgt dat je, na een resem klappen, je even gerust wordt gelaten.
  Zelf heb ik net toevallig deze avond mijn streepjes gezet van het afgelopen 1,5 jaar.
  Een korte opsomming in stopwoordjes van alle meppen die mijn richting uitkwamen van dan tot nu, vulden al een A4tje.
  Ik geef je een virtuele ferme dikke knuffel.
  Courage meid.
  xx

 3. Mirjam

  Och meid toch, het moest toch eens ophouden. Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

 4. Herkenbaar, maar mooi beeld, van de streepjes. Ik wens je licht & liefde. En je moet niet altijd zo sterk zijn om te kunnen zien wat er mooi is. Ik voel me er slecht bij dat dat mij soms niet lukt en dat ik het soms even gehad heb met in wanhoop nog even mijn zegeningen te tellen. Soms doet het pijn, klaar. Dan mag je verdriet hebben. x!

 5. Annelies

  Sommige zeggen dat alles voor een reden gebeurt, ik geloof daar niet in. Helaas. Veel sterkte voor jou en je familie <3

 6. Fran

  Sterk verwoord en zo herkenbaar ook.
  ‘k Leef met je mee! Dikke knuffel xxx

 7. Ann

  Veel sterkte, ook van mij…
  Er is niemand die hier geen begrip voor kan opbrengen. We hebben allemaal van die periodes dat het even allemaal niet meer gaat. En dat is oké.

 8. Veel liefs en sterkte vanuit de grond van mijn hart. Neem je tijd, neem je mannen eens goed vast en weet dat ook dit verdriet slijt. Over gaat het nooit helemaal, maar het wordt uiteindelijk een soort van melancholie die je kan koesteren…

 9. Kato

  Veel sterkte, neem je mannen maar eens goed vast en knuffel ze extra lang.

 10. Ellendig is het. En oneerlijk. En zo ongelofelijk zwaar… wij kunnen niet meer zeggen dan ‘sterkte’ en ‘goede moed’, maar het klinkt allemaal zo hol. Kruip vannacht dicht tegen je twee mannen aan. Ooit zal de rust weerkeren hopelijk. Dikke knuffel van hieruit…

 11. Moh jongsje toch :(

  Ik hoop dat je het schone kunt blijven zien. Jullie alle twee ♡ pakt elkaar maar goed vast.

  Veel sterkte!

 12. Je af en toe even terugtrekken om alles een plekje kunnen te geven is goed.
  Heel veel sterkte toegewenst.

 13. Leen

  Héél dikke knuffel Kelly. Laat de boel maar even draaien en concentreer je op je familie. X

 14. Pff, soms is het allemaal zo oneerlijk. Hopelijk vinden jullie wat kracht in kleine dingen. En in mensen die jullie graag zien. Veel sterkte en liefde x

 15. Sabine

  Veel sterkte x
  En jullie komen hier door hoor. Met een rugzak aan emoties, gevoelens, momenten … En een krasje meer op je ziel. Maar je komt er door.

 16. Veel sterkte Kelly! Dat van die streepjes, zou dat niet prachtig zijn. Het zou tot zoveel kunnen dienen… Als niemand het voor ons doet, moeten we inderdaad zelf maar turven: alle mooie dingen des levens, hoe klein ook.
  Dat jullie er samen sterker mogen uitkomen en dat de leegtes die Dexter z’n oma’s achterlaten mogen opgevuld worden met mooie verhalen die jullie met hem kunnen delen (wij hebben hier ook 1 leegte bij onze dochter(s), ik heb mijn schoonvader nauwelijks mogen kennen). Veel knuffels…

 17. Ann

  Hier is het ‘de rugzak’… hoeveel kan daar nog bij vooraleer je omver valt? Veel courage voor jullie allemaal. Je bent sterker dan je denkt, in zo’n situaties.
  Knuffel!

 18. isabel

  Veel sterkte en liefs voor jullie..
  Meer zinnigs kan ik ook niet zeggen, niks kan echt verwoorden wat jullie moeten doorstaan.. x

 19. Veel sterkte! Ik hoop dat je door het bos van onheil en verdriet de statige streepjes van bomen ziet die altijd voor je klaar staan! knuffel

 20. Magali

  men zegt altijd “iedereen krijgt zijn deel”. Maar den enen toch verdomd meer dan den anderen. dat het niet altijd eerlijk is. Courage!

 21. Je ziet aan de vele reacties dat je op veel steun (vooral virtuele, maar toch) kan rekenen, hopelijk zorgt dit ook voor een positief streepje en kan je er ook een beetje energie uit putten. Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijden!

 22. Superpa

  Dank u wel lieve mensen voor de vele steun welke jullie geven aan Kelly. Sorry Kelly dat je dit nogmaals moet meemaken. Samen gaan wij ons erdoorheen vechten. Wij blijven hopen dat de zon toch nog eens mag schijnen.

 23. Een traan
  streelt
  m’n wang
  trekt
  een baan
  kille wind
  voelt koud
  beroert die traan
  kwetst
  het zilte nat
  trilt
  nog slechts
  een spat
  spat…

  Heel veel sterkte…

 24. Neen, niemand zet streepjes. Niemand weet waarom bij de een zo veel ellende, en bij de ander zo op het zicht héél wat minder. Al weet een mens dat nooit helemaal zeker hé. Ik wens je in elk geval veel sterkte. En de moed om de goede dingen te blijven zien. xx

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>