lilith test: ontbijtpakketten van The Breakfast Club

thebreakfastclubsmartmat1

Omdat ik mezelf na een jaar of drieëndertig een beetje begin door te hebben weet ik dat zware periodes bij mij een vorm van lichamelijke verwaarlozing triggeren die zich uit in allerhande dalingen (energielevels, motivatie, goesting, algehele vrolijkheid, zin om op te staan) behalve één: mijn BMI. Ik was zo hard niet van plan om dat weer eens te laten gebeuren dat ik van gezond blijven eten mijn prioriteit heb gemaakt. En omdat onlangs nog wetenschappelijk werd bewezen dat gezond eten dubbel zo gezond is als je het met je volgers op Instagram deelt kan ik ondertussen uitpakken met verschillende variaties van onderstaande belachelijk gezonde mozaïek.

collagegezond

Maar de laatste twee weken merkte ik dat de rek er toch ergens was uitgegaan. Dat er weer elke ochtend brood op mijn menu stond in plaats van flink en fruitig fruit, en dat de slaatjes en courgettenoedels (say whut?) van ’s middags ook weer plaats begonnen te maken voor vuile broodjes met mayonaise en een grote carbonara met extra carbs en kaas.

Al een geluk dat ik vorige week op een reddende engel in de gedaante van een Smartmatkoerier botste, die me op maandagavond een doos kwam toestoppen met ontbijt voor de rest van de week. Geen goddelijke interventie, maar wel een nieuwe dienst die ik maar al te graag wilde uittesten in de week van lancering. En dat heb ik me niet beklaagd.

thebreakfastclubsmartmat2

Het systeem van The Breakfast Club is net hetzelfde als bij de onderhand gekende pakketjes van Smartmat die je tegen betaling in de boodschappen voor je avondmaal voorzien. Je krijgt een doos waarin je al het nodige vindt voor ontbijt binnen een periode die je zelf kiest, en voor een aantal personen naar keuze.

thebreakfastclubsmartmat3

Mijn speekselproductie sloeg in elk geval op hol bij het openen van de doos. Al helemaal toen ik de recepten las op de mooie suggestiekaartjes die zijn meegeleverd. Alles met verse en biologische producten, die me zoveel zin deden kregen in de volgende ochtend dat ik op maandagavond extra vroeg en popelend in bed kroop. Is slaap immers niet de beste teletijdmachine richting ontbijt ever invented by man?

thebreakfastclubsmartmat4

Dit kan ik jullie vertellen na vier dagen gezond ontbijt op een plateautje.

1. Het komt natuurlijk niet echt op een plateautje, al zou dat pas helemaal de max zijn. The Breakfast Club, the butler edition. Toch heb ik genoten van het eigenhandig bereiden van mijn ontbijt, en het was nochtans niet dat ik ongelooflijk veel tijd had. Maar een paar aardbeien en een banaan blijken echt in geen tijd gesneden, havermout warmen duurt -wat er ook over wordt geroddeld- geen uren, en het is niet zo dat je om vijf uur uit bed moet om een eitje zacht te koken. Ik moest na een paar dagen serieus terugkeren op mijn idée fixe dat ik ’s ochtends echt geen tijd heb om een gezond ontbijt te prepareren. Dat heb ik namelijk wel.

2. Met een paar simpele maar goede ingrediënten kom je al een heel eind. Wat tikkeneikes, een pot goede yoghurt, twee soorten vers fruit en wat granola, en je slaagt er elke ochtend in om een ontbijt klaar te maken waar je in de Pain Quotidien stukken van mensen voor neertelt. De granola van The Breakfast Club is trouwens waanzinnig lekker. Net als hun zelfgemaakte confituur van framboos en gojibes. Mijn complimenten!

3. Voor de goedkoop moet je het niet doen, en dus is het wat mij betreft zeker niet voor elke week. Mijn YNAB-budget zou dat ook helemaal niet toelaten. Net als bij Smartmat is het systeem wel ideaal om inspiratie op te doen en eens iets klaar te maken waar je zelf misschien niet was opgekomen. Ook een heel leuk cadeau, vind ik, een week lekker en gezond ontbijt voor iemand die je graag ziet.

4. De service bleek weer even smetteloos in orde als ik al altijd van Smartmat gewend ben geweest. Ze leveren op het moment dat ze het beloven, laten je dat mooi op voorhand weten, en ik kreeg er deze keer zelfs een broodmes bij. Hoe tof is dat?

5. Met de ingrediënten in de doos doe je langer dan vier dagen. Mijn confituur was nog niet op, en mijn granola ook niet. Ik leerde nochtans dat je confituur ook perfect bij je havermout en yoghurt met fruit kunt doen als zoetmiddel. Hoe stoem is het dat ik daar zelf nog niet eens was opgekomen?

thebreakfastclubsmartmat5 thebreakfastclubsmartmat6thebreakfastclubsmartmat7

Conclusie na een week: ik vond het een heerlijkheid, en wou dat ik onbeperkt budget had zodat ik elke maandagavond zo’n doosje vol lekkers in de handen werd geduwd. In tussentijd keer ik nog regelmatig terug naar hun site om me te verlekkeren over hun heerlijke ontbijtrecepten, en misschien trakteer ik mezelf onder het motto #treatyoself wel nog eens op een doos in mijn verlof, binnen een paar weken.

De ontbijtpakketten van The Breakfast Club worden geleverd met een broodmes bij je eerste bestelling. Alle prijzen en keuzemogelijkheden vind je terug op de site.

Nog iemand die het systeem al heeft getest, toevallig? Of plannen heeft?

Reacties

 1. Jammer genoeg nog nooit getest, maar na deze blog wel ongelooflijk veel goesting gekregen… Nu het budget nog vinden ;-)

 2. Die foto’s doen mij ongelofelijk watertanden en ik ben nochtans geen ontbijtmens. Ik krijg amper iets binnen en doe dan ook meestal niet veel meer moeite dan een boterhammeke toasten en een kilo Nutella erop smeren. Hun site zal vanaf nu echter regelmatig in mijn browsergeschiedenis staan! :-)

 3. oh, zo een doosje zou ik ook graag eens aan mijn deur krijgen. Lekker en gezond ontbijten lijkt me enkel maar te lukken op vakantie wanneer ik mijn voetjes onder tafel mag steken.

 4. veerle

  Lijkt me heerlijk! De foto’s doen me watertanden…
  Ik vrees dat het echter niets voor mij is, want er is geen single-pakket voorzien. En (ken uzelf!) ik zou dan toch het dubbele gaan eten… ;-)
  Idd niet goedkoop…. ik bestel vaak bij Hello Fresh, dat is goedkoper dan Smartmat, maar die bieden helaas geen ontbijt aan …

 5. getest en ook goedgekeurd, ik wil nog eens zo een doos! En vooral, elke dag met een goed gevoel begonnen omdat ik geen 100.000 weightwatchers punten tellende croissant in mijn mond gepropd heb.

 6. JAAAAA! Ik heb het afgelopen week getest en ik vond het geweldig en mijn huisgenoten ook. Het is echt een blijver. Ik ben supercontent van Smartmat hun dagelijkse kost , maar deze ontbijten vallen zelfs nog meer in de smaak. Eindelijk niet meer gewoon boterhammen met choco !!
  Ik vind het zelfs jammer dat we in juli op verlof gaan en ze dan niet gewoon in Spanje :-) leveren.

 7. Helaas laat ook mijn dagelijkse budget zulk lekkers elke morgen voor het ontbijt niet toe. Al krijg ik er na het lezen van jouw post ontzettend veel zin in het toch eens een weekje te proberen. Mochten ze nog vrijwilligers zoeken voor het testen? Stuur ze maar door! ;-)

 8. Heb al vaak zitten watertanden bij al die blogs die deze geweldige uitvinding mochten testen. Helaas voor mij en mijn lactose-intollerantie, niet zo’n geweldige combinatie met die kaas en yoghurt en zo :( Als ze daar nu nog eens een variant op zouden maken(als de mensen van Smartmat meelezen: Pe-lies, een lactose-vrije ontbijtdoos aub! :) )

 9. Soms heb je weer even wat inspiratie nodig van buitenaf om je terug te brengen op het pad van gezond en voedzaam eten. Na zo’n doos vol gezonde voeding, kun je rustig een week alleen op rijstwafels leven, volgens mij :-)

 10. Very hip & trendy, maar de inhoud van zo’n doos is toch rap gekocht in de Delhaize op zaterdag en dan je kun toch ook de hele week TBC spelen?

  1. Tuurlijk, dat was ook mijn plan deze week, maar ik merk dat ik na het puzzelen met mijn weekmenu voor het avondeten toch niet veel zin meer had om over mijn ontbijt na te denken en toch weer ben blijven hangen op mijn vaste dingen.

   Misschien volgende week beter. ;)

 11. Ik deel ook de mening van Fresco, maar mocht zo’n doos me in de handen gestopt worden zou ik uiteraard niet neen zeggen !
  Toch goed dat je dat hier allemaal deelt, we kunnen maar op goeie ideeën komen !

 12. Ik zag er al behoorlijk wat van passeren op Instagram en wil The Breakfast Club heel erg graag proberen als ik verhuisd ben (nog een weekje geduld hebben dus). Het ziet er allemaal overheerlijk uit!

  PS: Courgettenoodles zijn het beste wat er is deze zomer!

 13. Jammer dat we het niet knn laten leveren voor we nr centerparcs vertrekken, anders deed ik het wel eens….mss in de conge

 14. Ik eet sinds een week zeer koolhydraatarm (max. 20gr langzame per dag) en zie nu dus vooral een doos meer dan barstensvol carbs, yikes! Is een omelet bakken niet minstens zo eenvoudig…?

 15. Hmmm ziet er lekker uit! Idd zalig om dit in je verlof te doen. Zelf ook gestart met havermout sinds week of 3. Echt easy om te doen. Nachtje in frigo en alle zaden, noten en rode vruchten voor erbij gewoon uit de Colruyt (viva collect & go! :-)).
  Om de dag dit op het menu en andere dagen, brood met banaan of kaas. Heb echt minder rap honger tegen de middag!

 16. Inspiratie voor een gezond en lekker ontbijt is idd soms ver te zoeken. Alleen al daarvoor zou ik het een keer doen. Ook handig dat je gewoon op de website het menu kan zien en zo gratis inspiratie kan opdoen ;)

 17. Ik zou dat wel eens durven bestellen in mijn laatste week verlof die ik thuis doorbreng. Treat yo self enal, hé.

 18. Potverdikke dat is echt wel een gat in de markt die thuisgeleverde dozen. Misschien kan ik eens nadenken over de TussendoorBox of Avondhapjedoos…sorry, flauw grapje, het ziet er allemaal heel lekker en leuk uit en is zeker een meevaller als dit voor je deur als cadeautje gebracht wordt, pietzaksche! ;-)

 19. MMMM, ziet er geweldig lekker uit! Ik ga elke dag aan de slag met havermout, smoothies of granola, maar ben nu toch ook benieuwd naar deze granola!

 20. Victorine

  Ik ben (nog) geen smartmatter, maar ik ben wel een ongelofelijke ontbijt-liefhebber! De laatste weken voel ik mij een beetje als een uitgeperste citroen (verbouw- en andere zorgen en zo) en ik denk dat ik mij volgende week eens zo’n dozeke bestel om weer wat op dreef te raken.. Ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>