#oeist

palliatieve
Er is de afgelopen maanden een vermoeidheid tussen mijn spieren geslopen die ik er niet meer afgeslapen krijg. Van het opspannen tegen het onvermijdelijke, dat soms zo dichtbij lijkt en dan weer niet. Korte opluchting gemengd met zakken vol onzekerheid. Is het nu? Is het straks? Smakken we met zijn allen tegen de grond, of gaan we nog even weer de lucht in om straks toch te smakken? Maakt het even in de lucht gaan nog uit?

Spieren die kort ontspannen blijven toch elke keer serieus natrillen, merk ik, en al die trillingen samen maken hondsmoe. Het kijken naar het trillen bij mensen die je graag ziet zorgt er dan weer voor dat je zo goed als elke nacht de minuten ligt te tellen tussen twee en zes. “We moeten blijven praten“, zeg ik. “Zolang we met elkaar blijven praten komt het goed“. En ik zeg het even hard tegen mezelf als tegen diegene waarmee ik op dat moment aan het praten ben.

Reacties

 1. Leen

  Lieve lieve Kelly, veel sterkte in deze rotperiode…. Ik woon te ver om effectief iets te kunnen helpen, maar dikke dikke knuffel. Denk aan jullie allemaal. X

 2. Blijven praten en blijven gaan omdat je eigenlijk geen andere keuze hebt. En dan, wanneer je dan toch met z’n allen onvermijdelijk tegen de grond smakt en alles keihard zijn tol begint te eisen, toch opnieuw blijven gaan. Omdat je moet voor jezelf en voor zovele anderen. Tot het allemaal weer wat vanzelf gaat. Probeer intussen vooral ook goed voor jullie zelf te zorgen. Door te blijven praten en door, op welke manier dan ook, voldoende bij te tanken. Aan een lege tank heeft niemand wat. Ik wens jullie keiveel volle tanken en een mooie laatste zweefvlucht met zachte landing. Anderen kunnen het veel mooier zeggen (of zingen): https://www.youtube.com/watch?v=oqPhJb4O8RE
  Vrije interpretatie.
  Sterkte!!

 3. Lieve Kelly, ik zou het liever anders hebben, maar ik begrijp zo goed wat je nu doormaakt… Heel veel sterkte en zorg goed voor elkaar! x

 4. Veerle

  Veel moed, Kelly. Ik weet zelf niet wat het is maar door je bericht krijg ik er toch een beeld van. Ik hoop het beste, ook al is dat niet goed genoeg om te kunnen ontspannen. Ik hoop dat het smakken een periode inleidt van stilaan rechtkrabbelen.

 5. Voormalige lurker

  Heel veel sterkte! Ongelooflijk sterk hoezeer jij met je eigen woorden troost kan bieden aan anderen op momenten dat je het zelf zo broodnodig hebt.

 6. Liesje

  Praten, luisteren, horen zonder woorden, er gewoon zijn voor elkaar, …
  Veel sterkte!
  x

 7. oon

  Ik herinner me het ook maar al te goed. Het is hard. Maar je hebt gelijk, blijven praten en geloven dat alles goed komt, hoe onwerkelijk dat misschien ook mag lijken op een moment als dit.
  Knuffel! x

 8. Ik ben er even stil van.
  Ik lees het en ik voel hoe zwaar je het hebt.
  Blijven praten tot alles gezegd is. Heel veel moed gewenst.

 9. Storm

  Je kan visualiseren dat je in het midden van een orkaan staat, daar is het windstil. En blijf je bij jezelf. Werkt echt. Dat helpt mij er iedere keer door. Ik denk met heel mijn hart aan je, knuffel x

 10. Pfff wat kan je nu zeggen … oohh niet leuk, niet eerlijk!!! Veeel sterkte (en zorg toch ook wat voor jezelf)

 11. Sieglinde

  Veel sterkte Kelly. Het went nooit om de mensen van wie je houdt te moeten afgeven, maar je verdriet delen met anderen kan hopelijk toch een beetje voor een dekentje om die verkleumde schouders zorgen.

 12. Veel sterkte! Praten, elkaar vastpakken. Proberen in de toekomst te kijken en zorgen dat je geen spijt krijgt. Geen spijt omdat je jezelf uit het oog verloor, geen spijt omdat je maar een mens bent met de grenzen die daarbij horen, geen spijt omdat je bezoekje net een dag te laat was. Wij (toen manlief, zoontje en ik) gingen vlak na mijn laatste examen naar mijn schoonmoeder langsgaan om afscheid te nemen. De ochtend van dat examen is ze gestorven. Manlief zette zoontje af in de crèche voor hij de trein nam naar huis. Ik ging naar mijn werk, beleefde daar een zeer wazige dag, deed het examen, haalde zoonlief op, deed alles op automatische piloot. Maar door mijn examen waren we te laat. Door mij waren we voor altijd te laat. Vandaar die ‘geen spijt’ reactie…
  Wees lief voor jezelf. Sommige periodes zijn ontzettend hard. Courage.

 13. Kim

  Veel sterkte.
  Zorg goed voor jezelf.
  Vecht niet tegen je emoties. Probeer te aanvaarden dat je je rot en moe en bang en onzeker voelt. Dat is normaal daar, waar jij nu bent. Iedereen zou zich daar zo voelen.
  Geef jezelf ook ruimte om te bekomen zonder je schuldig te voelen. Want wat er ook te gebeuren staat, het leven gaat voort, uiteindelijk, ooit. Het leven is een cirkel en ooit herneemt de dagdagelijkse routine weer zoals vroeger.
  Ik hoop dat je energie vindt bij Dexter en in herinneringen die het waard zijn om nooit vergeten te worden. Herinneringen die zelfs het grootste verdriet de moeite waard maken.

  Dikke knuffel

 14. veel meer dan hetgeen hierboven al geschreven werd, kan ik er niet aan toevoegen. sterkte, lieve dame. zorg voor elkaar. en voor jezelf. x.

 15. Heel veel sterkte. Ik herken dat gevoel van opgespannen spieren. Alsof je op dat moment van het breekbaarste porselein bent en dat je in duizend stukjes uiteen kan spatten als iemand je een klein duwtje geeft. Gelukkig zijn we altijd veerkrachtiger dan we denken. Ik wens jullie veel moed en veel steun bij elkaar.

 16. Blijven praten, blijven eten, en vooral niet bang zijn om zelf hulp te vragen als het even niet meer lukt. Voor praktische zaken,… wat je maar nodig hebt. Daar zijn vrienden voor!

 17. ik wens jullie sterke schouders om op te (laten) steunen en zachte armen om even in te (laten) verdwijnen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! Heel veel sterkte.

 18. Lieve

  Het is maar een kleine troost maar zoveel mensen weten en voelen wat je nu meemaakt en herkennen het en zouden je willen troost bieden… Goed voor jezelf blijven zorgen, is noodzakelijk. En praten is inderdaad heel belangrijk, zeg wat er gezegd moet worden, laat niets hangen omwille van eender welke reden… dat geeft achteraf ook troost. Ik vind het erg dat je dit moet meemaken. Ik vind het erg dat ik dit heb meegemaakt. Laat ons elkaar steunen… Dikke knuffel.

 19. Het zal nog een tijd duren vooraleer je op die #oeist weer een welgemeende ‘goed’ zal kunnen antwoorden. Zorg in tussentijd goed voor mekaar. Veel sterkte !

 20. Anne

  Soms weet je niet meer over wat je moet praten… Heel veel sterkte voor jou en je 2 mannen!

 21. Jens

  Op zo’n momenten klap ik, mond voor 10, altijd dicht en weet ik nooit wat zeggen.
  Ik leef met jullie mee, net zoals heel veel mensen, zoals ik hier kan lezen. Dat is mooi.
  Veel sterkte daar aan iedereen die het nodig heeft.

 22. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
  En blijven praten is inderdaad heel belangrijk. Soms is dat heel moeilijk, maar achteraf ben je verdorie altijd heel content dat je het gedaan hebt!

 23. Davina

  Jouw eerste alinea is zo herkenbaar dat het mij de adem beneemt.
  Veel sterkte…

 24. Veel sterkte, liefste Kelly. Maar vergeet jezelf ook niet! En blijf praten. Goede tip van jezelf voor jezelf en je omgeving.

 25. Gettie

  Dag Kelly, ik kan niet ongedaan maken dat het leven nu zwaar is voor je familie en jou. Ik kan je enkel sterkte en kracht wensen en hopen dat er veel warme mensen om jullie heen staan. Zorg dat de zwaarte van de dagen draagbaar blijft. Praten is inderdaad goed, maar soms kan stilte ook heel veel vertellen .
  Draag mekaar met liefde en maak nu nog mooie zoete geuren van herinneringen voor later.
  Genegen groetjes
  Gettie

 26. Oei, ik kom terug van reis en dit is jouw eerste blogpost die ik lees… Ik wens je veel sterkte toe, ik weet niet hoe je het allemaal doet, veel respect & chapeau! x

 27. Ik wou dat ik een dekentje kon breien dat je slaap warmer, dieper en uitrustender zou maken. Ook al weet ik dat dat niet kan, ik wou dat ik het wel kon <3.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>