5 beelden, 5 dingen: de Pairi Daiza editie

pairidaiza_1 pairidaiza_2 pairidaiza_3 pairidaiza_4pairidaiza_6

1. Some bloggers have all the luck. Het zat al een tijdje in ons hoofd om Dexter eens mee te nemen naar Pairi Daiza, nadat we er zelf een jaar of drie geleden voor het eerst kwamen met Youri zijn petekind. Toen was Dexter nog maar een week of acht oud, en liet ik hem voor het eerst een dag bij mijn schoonmama om even weg te zijn van het aanhoudende gehuil en gekrijs. Van die dag herinner ik me vooral dat ik compleet gestresseerd was omdat ik terug wilde naar mijn huilbaby, hoe contradictorisch dat ook mag klinken. Een tweede kans was welkom, en toen we een uitnodiging van het park kregen voor een blogdag met vijf andere Vlaamse bloggers dacht ik: awel, dat komt nu eens goed uit.

2. Naar Pairi Daiza gaan is overdonderd worden, zeker op een mooie zomerdag als gisteren. Terwijl ik in de meeste dierentuinen een beetje depri word van te kleine kooitjes met te grote dieren word ik in dit park vooral blij. Omdat het er zo mooi en groot is, omdat de afwerking van een onwaarschijnlijk hoog niveau is, omdat de dieren er ruimte lijken te hebben en je je er onmiddellijk op vakantie voelt. Pairi Daiza sleepte al heel wat prijzen in de wacht (voor mooiste park van België en Nederland, onder meer) en ik vind dat niet minder dan terecht. Youri en ik zijn al in heel wat parken over de hele wereld geweest, maar liepen gisteren toch weer met open mond naar alles te kijken.

3. Het is gek dat ik vroeger liefst zo ver mogelijk weg bleef van blogmeetings, en het nu echt weer fijn vond om samen te kunnen lunchen met enkele ondertussen oude bekenden. Altijd de max om Kathleen van Verbeelding, Lobke van Leuke Wereld en Heidi van Laloe terug te zien, en erg fijn om de vrouwen achter Dietemiet en Mama van Vijf eens in het echt te ontmoeten. Al helemaal omdat dat kon onder het genot van een superlekker Aziatisch buffet in het restaurant Temple des Délices. Ik had geen idee dat er parken bestonden waarin je ook nog eens zo lekker kon eten. Nog eens vijf punten bij, Pairi Daiza.

4. Ik was op voorhand een beetje bang dat Pairi Daiza bezoeken op een zaterdag in de zomer zowat de hel op aarde zou zijn voor iemand als ik, die gruwelt van drukte. Maar waar ik in pretparken weiger om langer dan tien minuten aan te schuiven is dat bij dit park helemaal geen issue. Het is zo groot dat zelfs een drukke dag mij geen irritaties opleverde, en het ergste dat me overkomen is is dat ik even een minuut moest wachten voor ik goed naar de kwallen in het aquarium kon staren. Zorgen voor niks, dus.

5. De dag werd afgesloten met een goodie bag voor Dexter vol panda. Dexter, die ’s ochtends de panda met eigen ogen had gezien, is sindsdien niet meer weg te slaan van de ongelooflijk schattige pluchen beer die hij Woezel heeft genoemd, nadat wij niet akkoord gingen met “Kakastink”, zijn eerste naamsuggestie. Do not take it personal, pandabeer, Dexter vindt dat humor.

Jullie al eens in Pairi Daiza geweest? Ook zo onder de indruk als wij?

Reacties

 1. Ann

  Op ons lijstje voor deze vakantie stond nog eens Planckendael, maar ik denk dat we dat gaan vervangen door Pairi Daiza, nu ik je post lees! (het enige GROTE nadeel van dit park vind ik de naam, ik kan die nooit onthouden ;-) )

 2. Ilse

  Wij wonen op 1u10 min rijden van pairi daiza, en wij hebben sinds 2 jaar een abonnement, wij kunnen daar zo tot rust komen,
  Het gebeurt zelfs vaak dat we na het middageten de auto instappen, naar daar rijden en een uurtje of 2 daar rondwandelen
  ( we proberen wel altijd om minimum 2 uren in het park te vertoeven, ongeveer de tijd die we moeten rijden)

  We genieten er nog elke keer van, twee van de dingen die nog op mijn wenslijst staan om te doen in pairi daiza is daar gaan eten van het buffet en een goed boek lezen in de Chinese tuin, moet fantastisch zijn daar een leeshoekje op te zoeken en te genieten van het boek en mijn omgeving

 3. Veerle

  Geen fan van dierentuinen, eigenlijk. We zijn wel eens met de kinderen naar Planckendael gegaan, ik wou het een kans geven. Plots stelde ik vast dat ik bij alle ruimtes met wilde dieren aan mijn kinderen stond uit te leggen dat die ruimtes toch nog altijd veel te klein waren. Tja. Ik denk dat ik het concept ‘dieren bekijken’ op zich niet helemaal ok vind als die dieren niet in hun natuurlijke habitat zitten. Al weet ik natuurlijk wel dat de ene dierentuin de andere niet is.

  Ik heb wel echt hard moeten lachen om ‘kakastink’, niet in het minst omdat onze zoon in dezelfde fase zit – hij is 3,5 jaar. Het kan dus nog even duren. Als je hem vraagt wat hij als dessert wil: puddingkaka. Als je hem vraagt hoeveel jaar hij is: driepipi. Als je hem vraagt waarmee hij wil spelen: met nietskakapipi.

 4. Gerty

  We gingen vorig jaar 2 keer en besloten dit jaar een abonnement te nemen… :) ze gaan ons daar nog veel zien! De kindjes kunnen zo dicht bij de dieren komen en als volwassene waan je je echt soms in een ander land. De enige drukke plek op zotte zomerdagen is soms de parking en/of de weg naar de parking :) ge hoort het, we <3 <3 Pairi Daiza

 5. Ja, ik ben er al vaker geweest. Het is idd een heerlijk park. Puur genieten met maar ook zonder kinderen!!!!

 6. Hoe dat jij vijf beelden van die dag hebt kunnen selecteren, weet ik toch niet. Ik kan maar geen selectie maken tussen de 402 foto’s die ik heb gemaakt. :o
  #firstworldproblems

 7. Het is hier al vele jaren geleden, maar wij gaan dat inhalen met twéé bezoekjes deze zomer. Ik kijk er naar uit want ik herinner me nog de grote serres vol vogels, de uitgestrektheid van het park en de vleermuiskelder. Toplocatie voor een dagje met kleine en grote kinders.

 8. Hahaha, ik moest zo hard lachen met zijn eerste naamsuggestie. Zo typisch voor kleutertjes. Zelf ben ik al een paar keer in Pairi Daiza geweest, wat een prachtig park is het toch hé? Dat panda’s mijn lievelingsdieren zijn, maakt het alleen maar beter.
  En stiekem hoop ik ooit ook eens uitgenodigd te worden voor een bloggersevent ;-)

 9. Ik zag het gisteren al op IG, al die bloggers in Pairi DAiza. Wij gingen in juni en dat was voor mij de eerste keer. Ik was echt onder de indruk, wat een prachtig park!

 10. Nee nog nooit geweest… de naam was me tot nu dan ook onbekend. Ook geen idee of het een beetje aan deze kant ligt in België of dat we er echt helemaal voor naar de andere kant moeten… maar ik ben blij dat jullie een super leuke dag daar hebben gehad.

 11. Staat hier ook al een paar jaren op de verlanglijst…de afstand(wij wonen in midden limburg) en de prijs houden ons tegen. Zelfs met ons plopsa abonnement is het nog een prijzig uitstapje(en dan heb ik het enkel nog maar over de inkom. Parking en ander verbruik ter plekke nog niet meegerekend…maar toch…ooit. :) Of ik moet eens wat beter worden in dat rampzalig bloggen van mij, misschien krijg ik dan ook een uitnodiging ;)

 12. Charlotte

  Woensdag, voor de eerste keer.
  Ik kijk er nu zo mogelijk nog méér naar uit!

 13. Het is daar gewoon prachtig! Meer kan je er niet over zeggen, en zeker niet minder!!!
  Ik verlang al tot over enkele weken, dan gaan we terug!

 14. In Nederland hebben we de Burgers Zoo die ook niet zo’n standaard hokken heeft. Ook een heel mooie dierentuin.
  Helaas zijn ze beide net te ver weg om even langs te gaan, dus heb ik een abonnement op Dierenrijk Europa.

 15. Nog nooit geweest, ik. Nog nooit overwogen, zelfs, ik hou niet zo van dierentuinen. Maar aaaah dat nijlpaard, zo cute! :-)

 16. Ik zat te twijfelen om met mijn pubers te gaan… nu ik dit lees, én de bijhorende positieve reacties, denk ik toch dat we een keer tot daar bollen deze zomer.

 17. Als ik mij goed genoeg voel (6 maanden zwanger en stappen is lastig), dan gaan wij 1 van de volgende weekends. Can’t wait! Wij wonen blijkbaar op 50 minuten rijden :-)

 18. Pairi Daiza is terecht één, zoniet HET mooiste dierenpark van de Benelux (en Europa). Staat zeker op de planning nog voor de nabije toekomst. En als het van de dochter afhangt liefst zo snel mogelijk. Al kon ze gisteren wel genieten van de Belle-époque picknick in de Antwerpse Zoo :-)

 19. Ann

  Jaja, wij zijn er al een paar keer geweest. Zelfs toen het nog Paradisio was :-) (Dat is toch nog niet zo lang geleden, wel?)

 20. Wij zijn er 2 jaar geleden ook eens geweest en hebben ook al talloze parken bezochten, zowel in binnen- als buitenland.
  Het mag gezegd worden dat Pairi Daiza er (samen met Dublin Zoo) met kop en schouders bovenuit steekt!
  Prachtige foto’s en super leuk verslag trouwens!

 21. Pairi Daiza… Al twee keer naartoe geweest op schooluitstap met de leerlingen. Deze zomer gaan we eindelijk eens met de dochters!!
  Enkele jaren geleden nog eens naar de Zoo van Antwerpen geweest en ik was zwaar ontgoocheld. #pairidaizaforthewin!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>