lilith moet nog iets vertellen

IMG_1248

Is onze baby hier al?“, fluistert Dexter de laatste dagen als hij de trap afdaalt richting ontbijttafel. “Neen, nog niet“, zeg ik dan, “Hij moet eerst nog een beetje groeien“. En dan, met alle ernst die hij in zich heeft: “Van mij mag hij er nu al uit hoor“.

We zijn verheugd nog eens fijn nieuws te kunnen melden, na een zware periode. Het eerste trimester is achter de rug, de misselijkheid en vermoeidheid lijken dag na dag af te nemen, en dus mogen we eindelijk vertellen dat kind 2 verwacht wordt in het voorjaar van 2016.

IMG_1088

Zeer zeer blij, wij.
Ook al zei Dexter vanmorgen dat hij misschien liever toch een kind uit de opvang wil als broer of zus. “Ik weet wel nog niet welkeen“, voegde hij eraan toe. We hebben het er wel nog eens over.

Reacties

 1. Haha, toch liever een kindje dat ie al kent. Pracht van een uitspraak. :) Maar ook hier dus alle gelukwensen ter wereld!

 2. Gow wauw proficiat! Leuk dat jullie er voor gegaan zijn, en heel benieuwd naar alle nieuwe avonturen met het nieuwe gezinslid. Geniet ervan!

 3. Wat een prachtig nieuws. Dat mag ook wel eens na al wat jullie meegemaakt hebben. Proficiat! Ik kijk al uit naar je blogposts over het leven met twee kinderen :)

 4. Wowie, wat een nieuws! Gefeliciteerd en liefs, alle goeds en moge het allemaal voorspoedig gaan: dragen, baren en roze wolk…

 5. Proficiat! Ik ben zo blij voor jullie 3!
  Ik zie Dexter al helemaal de grote broer rol nemen!
  Benieuwd wat het worden zal, kleine broer of kleine zus…

 6. Van harte proficiat! Geniet ervan! Het wordt een ontdekkingstocht met twee kindjes. Maar het helpt dat de grote broer het al (min of meer) ziet zitten natuurlijk ;-) En het is jullie gegund na die hele zware periode…

 7. Roromacaro

  Hééé leuk, dan gaan wij ongeveer gelijk op! ^_^
  Van harte gefeliciteerd!!!
  Ik hoor je graag zeggen dat de misselijkheid en de vermoeidheid dag na dag afneemt, ik hoop dat dat bij mij binnenkort ook zo is!

 8. Lieve

  Proficiat, echt, ik ben heel blij voor jullie. Ik wens jullie toe dat jullie overal van kunnen genieten, van het zwanger zijn, van een goede bevalling en van dat kleine petietertje en uiteraard ook van grote broer Dexter… grote broer zijn zeg, hoe geweldig is dat? Dus echt, proficiat!

 9. Zjizjipke

  Proficiat!!! Echt zo’n leuk nieuws :-) Nu genieten van de zwangerschap, eens de misselijkheid voorbij is wordt het fijner he ;-) Die negen maanden vliegen voorbij… Hier nog maar zes weekjes aftellen naar de geboorte van onze eerste! *zenuwen*

 10. Fo

  Zo fijn! Ik was niet zeker of er een tweede ging volgen na Dexter. Maar zo fijn dat jullie er voor gaan. Dikke proficiat. En nu al zeer benieuwd naar de naam :).

 11. Superpa

  Het maakt mij heel gelukkig dit blijde nieuws te vernemen, ik kijk er al naar uit. We zijn terug met 14 aan tafel.

 12. Een hele dikke proficiat! Met je moed (want ja, na zo’n eerste is er moed voor nodig) en met je zwangerschap. Ik ben heel blij voor jullie!

 13. Super! Dikke proficiat! De max van een aankondigingsfoto trouwens. Ik ben al benieuwd naar de blogposts die zullen volgen met deze grote verandering. Veel succes met de rest van de zwangerschap, de bevalling en alles wat erna komt. Geniet ervan!!

 14. Zo’n enorm dikke proficiat! Extra volk ‘in tha crib’! Zal emotioneel ook wel extra heavy geweest zijn de voorbije maanden. En jullie mama’s zullen er – van daarboven – goed over waken, daar ben ik zeker van. Hopelijk wordt het een doombaby die vlot doorslaapt en alleen huilt als hij/zij honger of een volle luier heeft, dat mogen jullie ook nekeer meemaken he ;)
  Enjoy momma!

 15. Veerle

  O! Leuk nieuws!! Proficiat!

  Het zal niet evident zijn om nu echt uit te kijken naar de periode vlak na de bevalling, vermoed ik, maar het ene kind is het andere niet (dat weten jullie wel) en ook jullie zijn al wat meer ervaren uiteraard (dat weten jullie ook wel). Ok, dus al bij al heb ik niets nieuws te melden, maar ik hoop toch echt dat het een aangename periode wordt. Ik leef mee!

 16. Heerlijk hoe kinderen kunnen reageren! Wat een geweldig nieuws! Hopelijk gaat de rest van de zwangerschap voorspoedig. Jullie alle drie van harte gefeliciteerd!

 17. Ik word Granny van een lange afstandskleinkind. Uitgerekend op 20 februari
  middenin het Canadese sneeuwstorm seizoen. Ik ben super blij, maar tevens ook heel triest, want ik wil zo veel doen met dat kleinkind en dat kan nu niet. Ik word een webca-granny.
  Maar genoeg over mezelf, dikke felicitaties voor jullie!

 18. Gudrun

  Wacht maar tot dat nieuwe wonder de wereld in rolt … Dexter zal er niet van weg te slaan zijn … Geniet van je zwangerschap !

 19. Super zeg, proficiat! Dat het deze keer geen huil-, maar een lachbaby mag worden, dat hebben jullie wel verdiend!

 20. Annemie

  Whoooowh …. Onze meter wordt nog eens mama!!! Dikke proficiat… Dat wordt gegarandeerd inspiratie uit de babywereld ;-) groetjes!!

 21. Proficiat!
  Hier is het standaard antwoord van Alexander op de vraag of hij nu liefst een broertje of een zusje wil nog altijd: “Nee, paardenmolen!”.

 22. Dat er leven groeit, zo dicht bij jouw hart, is een fantastisch gevoel. Nu de ongemakken zich stilaan oplossen, wens ik jou een heerlijke zwangere tijd toe en de beste mogelijke bevalling. Proficiat!

 23. Inge

  Heerlijk nieuws! Proficiat alle 3! Nieuw leven kan het hart een beetje helen. Ik kijk al uit naar de nieuwe verhalen.

 24. Klara

  Geweldig! Ik ben echt blij voor jullie en ik ken u niet eens, hihi! Heb je het nog aan de mama van Youri kunnen vertellen?

 25. Wat een geweldig nieuws, proficiat!
  Ik heb hier nog een baby-supermanpakje liggen, misschien kan de sidekick dat gebruiken :)

 26. Noémie

  Ik lig hier met een zeven weken oude dochter aan de borst, ben doodmoe, maar als ik dit kaartje zie dan verlang ik zelf al naar een broer of zus voor haar!

  Dikke proficiat!

 27. Een super dikke proficiat! Hopelijk kan je nu wat beter genieten van je zwangerschap! Mijn eerste 18w waren ook de hel! (Misselijk, overgeven en misselijk en overgeven… Meer weet ik er niet meer van ;) )

 28. Marie

  Oh, proficiat!! Ik kijk stiekem al heel hard uit naar de beschrijving van je ervaringen met de nieuwe aanwinst in het gezin, want ook hier wordt baby 2 ergens in het vroege voorjaar van 2016 verwacht en het is altijd fijn om de eerlijke ervaringen van een mede-mama te lezen :-). Super dat de misselijkheid en de vermoeidheid afnemen (hier helaas enkel in stijgende lijn :-s) en fijn ook dat je zoontje al kan meeleven en uitkijken naar zijn broertje of zusje!

 29. Dikke proficiat aan jullie drie. Wat een leuk nieuws! Een voorspoedige, energieke zwangerschapbgewenst en daarna een druk, maar heerlijk leven met vier. Zeer benieuwd naar de uitspraken van Dexter als hij straks grote broer is.

 30. Marjan

  Ooh proficiat!!! Bij ons was grote broer ook bijna 4 toen de 2e geboren werd, ideaal vond ik!

 31. Innie

  Dat worden ge-wél-dige afleveringen van ‘Dexter spreekt’ de komende maanden!

  Oh ik hoop echt voor je dat je keihard kunt genieten van je zwangerschap en van de babytijd. Dikke proficiat!

 32. Neena

  Proficiat, proficiat, proficiat en wat geweldig dat jullie gedurfd hebben! Ik weet dat wij veel moed hebben moeten verzamelen om aan nummer twee te beginnen na de huilende baby. Anyway, ik kom hier vooral met een boekentip voor Dexter: ‘Kaatje en mama’s buik’ uit de geweldige Liesbet Slegers-serie bij Clavis. Stukgelezen hebben wij dat, die wordt nu nog, 8 maand na het verschijnen van baby 2 (die sliep (!) en niet(!) huilde) regelmatig aangevraagd.

  Maar vooral: proficiat, good times coming!

 33. Baba

  Ma zó wijs, écht!
  Wij kozen na die eerste ‘moeilijke’ zeer bewust voor de korte pijn (wou echt graag een broer of zus voor dat schepseltje) en hebben het eigenlijk nooit geweten dat die tweede er kwam/was. Al dikwijls gedacht dat jullie die sprong moesten wagen, en kijk: eindelijk, jèjjjjj! Tgaat bij jullie ook zo’n goedje zijn, ik duim alvast!

 34. Olé! Een dikke proficiat zeg aan jullie beiden! Supertof aangekondigd ook :-)
  Twee kinderen zeg, daar gaan leuke blogposts van komen, ik voel het.

 35. Hoera hoera! En ook nog: Hoeraaaa!
  Dat geeft zo ongelooflijk veel moed. Je en jullie gaat/gaan dat keigoed doen! En ik kijk alvast uit om je verhalen verder te volgen!

 36. Alvast een hele dikke proficiat gewenst! Een 2e kindje is super leuk! Zalig om de interactie te zien tussen je eigen kindjes! Maar om je ff mentaal voor te bereiden, de shock van 1 naar 2 is minstens zo groot als van 0 naar 1;)). Veel succes!!

 37. ann dumon

  Ik wens je een leuke zwanger-tijd toe !!! Ben ondertussen oma van 3 kleindochters…
  groetjes Ann Dumon

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>