Zweten en weten met #teamdecathlon

IMG_0016

Er lag al een tijdje een pakje naar mij te grijnzen vanuit de kleerkast. Een pakje dat ik ontving toen ik net had ontdekt dat ik zwanger was, waardoor ik het weer wegmoffelde vanboven in de kast. Om het even later toch maar weer boven te halen. Een pakje van de mensen van Decathlon, met funky sportkledij, voor mij. Voor ik wist dat ik zwanger was had ik immers laten vallen dat ik weer wilde beginnen sporten, en toen ik zwanger bleek had ik direct een excuus om dat voornemen weer voor me uit te schuiven. Tegelijk wist ik twee dingen: ik zou er zo veel deugd van hebben, nog veel meer voor mijn druk hoofd dan voor mijn lichaam dat toch al weer aan het grote uitzetten is begonnen. En twee: er is net een nieuwe fitnessvestiging van een gekende keten geopend in Ieper, op een onwaarschijnlijk coole locatie, met name een kerk. Vorige week vielen de puzzelstukken in elkaar, en ik ging overstag richting huis van de heer.

IMG_0014

Ik bleek mezelf en mijn licht glooiende bump nog in mijn flashy (en gelukkig elastisch) ensemble te krijgen, wat een meevaller was. En ook de rest beviel. Enkele maanden geleden was ik al een beetje opnieuw gestart, in een andere, minder fenomenale zaal, in een andere, minder fenomenale outfit. En ik genoot er toen wel van, omdat ik een nieuwe invulling had bedacht voor de uren waarop ik sta te sterven op crosstrainers en loopbanden: inspirerende podcasts beluisteren. Ideaal, zo blijkt, want ik word niet alleen sportiever maar ook slimmer. Muscle and brains, jongen. En momenten van zware bezinning.

IMG_0017

In elk geval: ook vorige week genoot ik van mijn gestolen momenten in de fitness, en ik heb al weer twee blokjes in mijn agenda staan voor deze week.

Omdat fitness en podcasts beluisteren een combinatie is die ik iedereen ten zeerste kan aanraden heb ik wat tips voor goed materiaal.

Dit zijn mijn favoriete podcasts van het moment:

Death, Sex & Money:
over alle dingen waaraan we veel denken, maar waar we weinig over praten. Ik vind deze podcast geweldig, omdat mensen erin komen vertellen over hun erg publieke split als celebrity, of over hun burnout omdat ze als enige begrafenisondernemer in een klein dorp constant kennissen moeten begraven. Love love.

Startup:
een gast die niks kent van bedrijven opstarten start een bedrijf op, en maakt er een podcast over. BOEIEND. (ik zit aan seizoen 1)

Organize Mindfully:
soms een beetje op het randje van wollig en überwollig, maar deze interviews met Amerikaanse organisatieexperts (het is een job) zetten me wel altijd aan tot het opruimen van de crib. En lord knows dat dat echt geen kwaad kan.

Serial:
het duurde even voor ik er klaar voor was, maar plots was ik het en was ik helemaal verkocht. Over een moordzaak in Baltimore. Check het uit. ALS JE DURFT. (ik heb geen idee waarom dat erachter moest, maar deleten is ook maar zwak)

All The Books:
een podcast van de mensen van Book Riot over nieuwe boekreleases. Zorgt altijd voor heel wat nieuwe boeken op mijn “to read” lijst van Goodreads. Tof en enthousiast! (niet dat ik nog tijd heb om te lezen nu ik constant naar podcasts loop te luisteren, maar dat, vrienden, is een ander verhaal)

– The Longest Shortest Time:
een podcast over ouderschap in al zijn gedaantes, maar dan boeiend en inspirerend. De laatste gaat bijvoorbeeld over kinderen die vragen hebben over de dood, en staat hoog op mijn “to listen”-lijst.

Getting Things Done:
van guided mindsweeps tot interviews met David Allen zelf en mensen die het systeem gebruiken, ik vind deze podcasts altijd weer de moeite.

Radiolab:
waarover ik het al had in mei, toen ik nog een bleu was. Nog steeds wonderbaarlijk goed, in a million ways.

Merci Decathlon voor het pakje en de stamp onder mijn gat, als ik deze zwangerschap weer 18 kilogram bijkom zal het alvast niet aan jullie liggen.

Reacties

 1. Zo cool! Sporten in een kerk! Ik kan me dat moeilijk inbeelden omdat je in een kerk toch altijd stil moet zijn? Ohja, gaat die fitness dan weg voor de zondagochtendmis? En bid je dan ook nog terwijl je sport en podcasts beluistert? Ikzelf ben nog niet begonnen met luisteren naar podcast. Ik denk dat ik daar nog te dom voor ben ofzo… Ik zou trouwens ook niet weten hoe ik dat moet doen en al.
  Ohja, goed bezig trouwens! En 18 kilo valt toch nog mee?

  1. Haha, de kerk stond leeg, maar het is wel gek. En achttien kilo valt mee, maar als ze nog eens komen op de acht die ik er daar nooit meer af heb gekregen dan zijn het er wel plots 26. :auwtsch: Dat wordt crosstrainen tot ik moet overgeven.

 2. als ik aan fitnessabonnementen denk, denk ik meteen: geldsmijtweg. Ik ga tien keer en dan blijft de rest van het abonnement verloren geld :-D

  1. Om die reden hebben wij een maandelijks opzegbaar abonnement, en het voordeel is dat je mag gaan met iedereen van je gezin. Dus als ik stop moet Youri maar voortdoen. ;)

 3. Kim

  succes!
  En die mannen van Decathlon moeten binnenkort dan maar een groter maatje sturen, zodat je “bump” erin blijft passen he (leuke outfit trouwens!) ;)

 4. Ook aan het twijfelen over zo’n gezinsabonnement… Al enkele maanden twijfel… Vanavond weer een eerste looppoging, nu eens mét podcast. En dan misschien, ooit, weer dat fitnessabonnement…

 5. Oh, het abonnement. Wij hebben er al enkele avonden over gepalaverd, maar er toch nog geen aangeschaft. Omdat het waarschijnlijk na een tijdje stof zal liggen vergaren… Alhoewel: ik en mijn goede voornemens. :)

 6. Lore

  Beste voor gewichtsverlies: krachttraining en HIIT-training (High Intensity Interval, met sprintjes en zo). Tamme cardio is overrated!

 7. Bijengezoem

  Je hebt nog eens over die podcasts geschreven, ik denk dat ik dat maar eens moet uitproberen. Tegenwoordig zijn mijn ogen weer zo moe ’s avonds (hele dag pc kijken op het werk en dan ’s avonds nog lezen en bloggen voor de fun).
  Ik geraak vrees ik niet zomaar in de fitness, maar nu het schooljaar terug bezig is, ben ik bijna terug aan mijn 10.000 stappen per dag.
  Nog veel succes met je training! Knappe outfit trouwens.

 8. Aaardbeiwormpje

  Oh, gelukzak, dat jij nog in je gymkleren past! Ik ben bij 20 weken toch moeten stoppen met 3x/week hardlopen. Ik barstte zowat uit mijn sportbh en in plaats van nieuwe sportkleren heb ik me dan maar een zwangerschapszwempak gekocht.

 9. Hier uiteindelijk dan toch een abonnement bij die bekende fitnessketen genomen. Het plan is minstens twee keer per week te sporten. Nooit gedacht dat ik fitnessen zo leuk zou vinden. Nu nog die podcasts en het wordt helemaal geweldig…

 10. oon

  Lol voor die laatste zin.
  Maar ik vind het wel een goede tip. Muziek laat mij vaak te snel sporten. Misschien is dit voor mij wel een goede oplossing.

 11. Hier duidelijk weer iemand die achter loopt en nog nooit naar een podcast heeft geluisterd hahaha… maar wel super goed van je dat je weer in de sportschool te vinden bent! Ga zo door!

 12. An

  Super lijstje podcasts, en bedankt voor de StartUp suggestie! Ben er al meteen naar beginnen luisteren tijdens het koken. Ik heb net ook de Serial podcast achter de rug – en om een of andere reden heb ik ook een tijdje gewacht vooraleer ik eraan begon, maar eens ik vertrokken was, was er geen houden meer aan :)
  Heb je al naar Mystery Show geluisterd? Een van mijn favoriete shows! Ze hebben net hun eerste seizoen afgerond (6 afleveringen maar :( ) de podcast is echt ongelooflijk boeiend, grappig en mesmerizing!

 13. Hé, ik heb die kerk weten te koop staan. Ik vroeg me al af wat ze daarmee gingen aanvangen.
  Hier gaat van sporten niet veel in huis komen vrees ik. De BBB die ik al twee seizoenen volgde (op 100m van mijn deur) is verplaatst naar de avond dat ik in de Spaanse les doorbreng. In een boerendorp wonende moet ik voor al de rest mijn wagen van stal halen, en ik weet dat ik dat (zeker in de winter) toch niet ga doen.
  Succes jij, en doe voorzichtig met het buikje !

 14. Dapper, al dat gesport. Ik ben nu 3 maanden geleden bevallen en ik vind het al een hele opgave om de oefeningen van de kinesist ook thuis te doen. Respect!

 15. Ik wacht in spanning op mijn pakketje van Decathlon. Zodat ik echt MOET gaan sporten. Want ik mis het zo hard, maar het is zo fucking druk dat het als eerste wordt geschrapt. Er een babysit voor vragen, dat lukt me niet. Maar goed bezig zeg!

 16. Go Kelly :) Decathlon mag mij ook wel zo eens een schop onder mijn dik gat komen geven. *zucht* Wij hebben dat abonnement van die oranje fitnessketen ook al overwogen. Maar ik vind het zo stom dat je niet met 2 van hetzelfde gezin tegelijkertijd binnen mag met dat ene kaartje…. Ik ga niet zo graag alleen naar de fitness wegens pleinvrees en mensenschuw en vooral bekeken voelen en het gevoel hebben dat mensen denken: wat komt die dikke walvis hier doen?
  Misschien moet ik eens voorstellen om hun fitness naar een of andere coole locatie te verplaatsen. Ik ben niet zo’n kerkganger, maar de locatie vind ik anders wel top. Het mag eens wat anders zijn he :-)

 17. Goed bezig zeg! Ik hou het bij sporten op een vaste dag in de week. En dit jaar is het aquafitness, afzien met een groep vrouwen met venijnige halters (voor mijn armspieren dan toch). Als het met een tienbeurtenkaart of abonnement is, komt het er toch niet van. Succes ermee! En leuk pakje :-)

 18. Strak plan! Leuke tips ook, de podcasts staan al in mijn Evernote. :)
  En wat een coole locatie… ik zou nog durven overwegen om een fitness binnen te stappen, mocht die op zo’n leuke locatie te vinden zijn.

 19. Ik ben mij ook gaan inschrijven in de fitness vandaag, een abonnement van 40 euro per maand waar je onbeperkt mee mag trainen en maandelijks opzegbaar is. Bedankt voor je geweldige podcasttips, die neem ik zeker mee naar mijn eerste trainingen volgende week. Succes ermee!

 20. Waw, toffe herbestemming. Ik kende tot nu toe enkel voorbeelden waar een kerk een museum of hotel ofzo wordt; leuk dus om ook eens iets heel anders te zien.
  En succes met het sporten natuurlijk! :-)

 21. Julie

  Ik ben 2 maanden zwanger en wil ook niet inmens veel bijkomen. Kan ik dan gaan fitnessen? Ookal heb ik nul conditie?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>