Het is een meisje

itsagirl

Ziedaar de gedachte die al minstens honderdtwintig keer door mijn hoofd ging sinds de gynaecologe vrijdag “Willen jullie het weten?” vroeg. Als die gedachte ’s nachts passeert, nadat ik traditioneel op een ongoddelijk uur ben opgestaan om te plassen, dan vind ik ze zelfs zo gek dat ik er makkelijk een uur van wakker kan liggen. Vaak twee. Een meisje, begot.

Het is natuurlijk niet dat ik geen rekening had gehouden met het feit dat het ook wel eens een meisje zou kunnen zijn. Het is vooral dat ik ervan uitging dat het wel weer een jongen zou zijn, want vorige keer was het ook zo, en zoveel chance dat je zou krijgen waar je stiekem op hoopt hadden zowel Youri als ik na de laatste tijd niet meer verwacht. Ik dus maar al mailen naar mannen met de jongensnaam die ik in gedachte had om te vragen of ze er content van waren (“ja”, ik heb dus een mooie jongensnaam over voor mocht er iemand op zoek zijn) en unisex broekjes kopen die toch vooral blauw waren, besefte ik vandaag.

Een meisje, begot.
Ik was al zo content geweest met een jongen, maar een meisje, dat is toch echt wel een nieuwtje waar ik nog even een paar dagen van moet bekomen. (door me zot te klikken door webshops op het vakje “baby girls” en uit de bol te gaan op tweedehandsbeurzen, bijvoorbeeld)

Reacties

 1. 10a

  Herkenbaar. Ik had ook dat gevoel. In de familie waren het allemaal jongens. Nog geen enkel meisjes kleinkind. Ik ging ervan uit dat wij dus ook een jongen op de wereld zouden zetten. Zeer verrast toen de gyneacoloog zei: “het is een meisje”

 2. Ik zag mezelf als een jongensmama, en toen we te horen kregen dat beeb2 een meisje werd, was het eerste dat ‘k tegen ML zei “sorry, ik ga nu total loss gaan en shoppen voor 1000 en vooral veel roos kopen”… Alle gekheid en clichés op één stokje dus :-)

 3. Katrien

  Gek he? Ik kon het pas geloven toen ze op mijn buik lag en ik aan de gyn vroeg “is het nu écht een meisje??”, k had voor de zekerheid zelfs nog niets van roze kleertjes gekocht, dus begin ik nu pas loss te gaan in het shoppen :-) want alle jongenskleertjes van mijn zoontje die ik unisex genoeg vond, blijken nu veel te blauw, jongensachtig of niet mooi genoeg :-)

 4. RL

  Ik kon het ook niet geloven toen ze zeiden dat mijn tweede een jongen zou zijn. Ik had een dochter en ik heb zelf een zus, en ik dacht echt: ‘jongens, ik ken daar niks van!’ ;-) Geniet ervan!!

 5. An

  Heerlijk nieuws :) Maar koop toch ook een paar “unisex” dingetjes hé, ’t zou niet de eerste gynaecoloog zijn die verkeerd gekeken heeft ;)

 6. Wij hebben twee meisjes, en gezien het langs papa’s kant voornamelijk jongens zijn, ging ik daar bij kind 1 ook vanuit. Zotcontent dat het een meisje was. Bij het tweede dacht ik dat we geen twee keer “chance” konden hebben, maar kijk: weer een meisje! En jij een jongen en een meisje: dat is het perfecte scenario voor velen hé! Laat u maar eens goed gaan! ;)

 7. Zo leuk! Ik had er op gehoopt, maar kreeg twee keer te horen dat het een jongen was. Om eerlijk te zijn moest ik die tweede keer toch een lichte teleurstelling wegslikken. Zoals jij nu ook moet wennen aan het feit dat het een meisje is, moest ik wennen aan het feit dat het een jongen ging zijn. Geniet jij er maar vooral van, van die koningswens! Een leuke meisjesnaam vinden die bij Dexter past. Het zal een uitdaging worden, denk ik. :)

 8. Wat leuk !! Mijn babyhalfzusje wordt volgende week verwacht! En ik ga ervan uit dat de gynaecoloog zich niet vergist heeft want ik heb geen unisexkleertjes als cadeautjes voorzien :)

 9. Proficiaaaat! Stiekem zou ik graag zelf ook een jongen en een meisje willen, maar dat is omdat ik dat van thuis gewend ben, denk ik. Jongensmama’s zeggen me nochtans dat dat ook heel plezant is, maar het idee om de enige vrouw in huis te zijn staat me toch wat tegen ;-)
  Heel blij voor jou dus! Laat u maar gaan met die cute kleedjes :-)

 10. Julie

  Hallo, ik heb je boek gelezen en sindsdien volg ik je. Je bent echt top. Ik ben voor de 1ste keer (onverwacht) zwanger. Alles is dus nieuw voor mij. Weet jij welke boeken ik kan lezen met tips? Ik heb er al gekocht maar die vallen tegen. Of heb jij er al Posts over geschreven? Zoja welke dan lees ik ze zeker terug!

 11. Geweldig! Mijn kleinkind is ook een meisje in wording! Goeie namen die zowel in het engels, frans en nederlands goed bekken. Niet zo simpel.

 12. Ik weet dat ge het weet, maar 20 weken later ben ik nog altijd zot content dat ik zwanger ben van een meisje en dat vermindert geen beetje. En zijt maar zekerst dat ik al een buitenkans heb gescoord en daardoor een fantastisch schoon kleedje heb Klaar hangen tegen dat ze 2 jaar is. Aaaaaah! MEISJEEEEEE.

 13. Marlies

  Super nieuws. Ik wil geen party pooper zijn, maar ik kreeg vorig jaar ook dit nieuws. En na een zoon was ik echt in de wolken met een dochter! Ik kon het eerst niet geloven, en vroeg het dus wel een paar keer aan de gynaecoloog of het wel zeker was. Ja hoor, 100% zeker was het, hij verwedde er zelfs een fles champagne op, en hij voelde zich zelfs wat beledigd dat ik hem in vraag durfde stellen.
  7 weken later (eerste meisjeskleertjes in de kast, naam vastgelegd, alle vrienden en familie op de hoogte van ons meisje) kregen we de volgende echo. “Had ik gezegd dat het een meisje was? T is overduidelijk een jongen.”
  Toch wel serieus van moeten bekomen (nu nog zelfs een beetje), maar ondertussen geniet ik wel enorm van die kleine jongen hier in mijn armen.

 14. Hier omgekeerde, eerste was meisje en 2de zo gehoopt op een jongen.
  En het werd er ééntje! Ik was alleen op bezoek bij de gyn toen hij het mij vertelde, ik heb onderweg naar huis de hele tijd “yeeeehhaaa, een jongen” (in verschillende versies) geschreeuwd. Wij hielden het wel geheim, was wel moeilijk toen ik na die rit in euforie ons oudste ging ophalen bij de oma.

 15. Haha ik lees vanalles over rose en jurkjes. Ook meisjes ontwikkelen een eigen smaak mensen, misschien wel meer dan jongens. Ik kan het weten :’) (gelukkig hou ikzelf ook niet van roze en vlechtjes maken en al dat gedoe, en jongensharen in de ochtend…dat lijkt me zo handig!)

 16. Isabelle

  Mihihi – blij voor jullie! Hier was het het omgekeerde, allemaal meisjes in onze omgeving en wij hadden wel zin in een jongetje, voor de variatie. We kregen in de plaats een meisje en ik moet zeggen: ‘k heb ze nog geen seconde willen omruilen : ) De roze kleertjes laat ik wel aan mij voorbijgaan (en de combinatie fuchsia/paars [bij voorkeur in bloemetjesprint] al helemaal), maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk. Ze heeft ook een (redelijk) unieke, maar prachtige naam (vind ik).. Vraag er gerust eens naar. Ik duim voor een vlot verloop van je zwangerschap!

 17. Waaaw, dat is alleen maar een dream come true… Hier enkel fantastisch toffe jongens, maar ik droomde zo van een eigen klein meisje… Geniet er dus met volle teugen van! het noemt niet voor niets een koningswens, eentje van elk!

 18. Nathalie

  Bij ons lopen er een Kieran (klein donkere) en Luka (lichtgevende) rond. Broer en zus. Vond die tegenstelling wel leuk. En nu, bij de leeftijd van 16 en 14, zijn ze in elk geval nogal twee rebellerende tegenpolen. Proficiat met je heerlijk nieuws. Enjoy vooral

 19. Oei daar verschiet ik nu ook van, ik vond u altijd zo’n stoere-jongensmama. Ik ga efkes ergens zitten bekomen denk ik :) Proficiat!

 20. Zo’n leuk nieuws!
  Ik ben wel een beetje jaloers… ik heb altijd wel een beetje de jongen-meisje-droom gehad, en ik ben heel gelukkig met mijn twee jongens, maar ik word momenteel in mijn omgeving bestookt met vrouwen die zwanger of net bevallen zijn van een meisje. Dus nu denk ik: damn, weer één die wél een meisje krijgt. :p
  (Nu ja, eigenlijk heb ik wel de voordelen zonder de nadelen: Wannes kan 20x naar Frozen kijken zonder er een boekentas van te willen :) )

 21. Zo fijn, zo fijn! Wij hebben ook eentje uit elke afdeling en dat is superleuk. En zoooo leuk om meisjeskleren te zoeken op rommelmarktjes! Enjoy!

 22. Toen ik je foto zag verschijnen op instagram, heb ik moeten wenen. Echt waar. Ik ben zot content met mijn jongens, maar ik geraak er maar niet over dat ik nooit een dochter zal hebben. En hoewel ik superblij ben voor jullie, kon ik dat even echt niet aan. Het blijft steken en ik kan er op onverwachte momenten voor moeten huilen. Fout he, maar het is sterker dan mezelf.

 23. Hihi, zo herkenbaar! Ik had ook bedacht dat ik het geslacht wist vooraf en kon me de andere ook totaal niet voorstellen en als dat dan toch blijkt, dan tja, dan gebeurd er heel wat bij je… je landt wel weer hoor, en nu gewoon lekker klikken overal waar je maar klikken wil!

 24. meisjes zijn heerlijk en slecht voor je portemonnee ;-)
  en helemaal anders dan jongens (ah ja anders zouden het geen meisjes zijn), hier na een meisje een jongen en wat een verschil zeg maar beiden even fijn! geniet van alle meisjesdingen ;-) x

 25. Oh, zo geweldig! Ben super blij voor jullie! x ps: ik kan het niet helpen, maar ik moet terug aan dat (jouw) artikel over onze voornaam denken :)

 26. Ah een meisje, dat is zoooo leuk! Ik heb er ‘maar’ eentje en was ervan overtuigd dat het een jongetje ging worden. Pas bij de bevalling hoorde ik het geslacht, heb drie keer gecheckt of het wel echt zo was. Inmiddels is ze 12 en we doen zoveel leuke dingen samen (shoppen, knutselen!) Geniet!!

 27. Nu ongeveer 20 jaar geleden kreeg ik telefoon van de gyn met deze boodschap : “het is een meisje en zij is klein maar helemaal gezond” Die boodschap volgde op weken onzekerheid na een heel late vruchtwaterpunctie omdat men dacht dat er iets heel erg mis was.
  In mijn geval was ‘het is een meisje’ dus eigenlijk maar bijzaak, maar toch hoor ik die boodschap nog altijd in mijn hoofd klinken.
  Ondertussen heb ik twee meisjes gekregen, en ik heb geen moment naar een jongen verlangd!
  Proficiat voor jullie. Dexter gaat zo een stoere broer zijn !

 28. Lie

  Voor mij is een koningswens nog altijd: gezonde kinderen krijgen.
  Teleurstelling wegslikken omdat het het ‘verkeerde’ geslacht is? Neen, dat begrijp ik met de beste wil van de wereld niet en het lijkt wel alsof je abnormaal bent als je nièt verlangt naar ‘van elks ééntje”… Heel blij met al mijn mannen in huis. En ik had even blij geweest als ik enkel dochters had gekregen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>