Tip voor de herfstvakantie: de Spiekpietjesexpo!

spiekpietjes2

Ik leerde het concept Spiekpietjes kennen voor ik moeder werd, via een enthousiaste vriendin die me vertelde over de boeken van Thaïs Vanderheyden waarin kleine pietjes de hoofdrol spelen. Die pietjes zijn zo klein dat ze zich kunnen verstoppen in huizen, klaslokalen en andere ruimtes, achter bloempotten, op lampen en onder zetels. Hun taak: doorbellen naar de opschrijfpieten in Spanje of de kindertjes flink of stout zijn geweest, zodat die het dan weer kunnen opschrijven in het grote boek van de Sint.

spiekpietjes4

Vanmorgen mochten wij naar de opening van de Spiekpietjesexpo in Fort Napoleon in Oostende. Ik word tegenwoordig op meer dingen uitgenodigd dan ik gelezen krijg, maar dit leek me onmiddellijk leuk: Dexter zit helemaal in de fase “OMGDESINT”, en aangezien het bij ons Sint-Maarten is (lees: 11 november al) kwam het ook qua timing goed uit.

spiekpietjes1

Lang verhaal kort: wij bezochten de Expo (met verhalen die ingesproken zijn door Pieter Embrechts, voor de kindjes die nog niet kunnen lezen) en de zoektocht in het Fort (waar we nog nooit waren geweest, maar wat een coole locatie), gingen daarna een heerlijk zonnige strandwandeling maken, en reden terug naar huis met een Dexter die even enthousiast was als wij: “Deze herfstvakantie is een hele leuke dag”.

spiekpietjes3

Laat het dus een tip zijn voor iedereen die deze vakantie (of later) in de buurt van de zee vertoeft: Spiekpietjes zoeken kan vanaf vandaag tot 6 december in Fort Napoleon. Hier vind je alle info.

Reacties

 1. Zet ik alvast op mijn to do-lijstje, het lijkt met heerlijk om eens een dagje met Arthur naar de kust te trekken. Dankjewel voor de tip!

 2. Lijkt me super tof! Als ik zo’n dingen zie, vind ik het soms een beetje spijtig dat onze kinderen die Sint-fascinatie wat ontgroeid zijn, maar stiekem ben ik toch wel heel blij dat ze volgende week samen met hun kleine neefjes en nichtje nog met veel plezier de Sint en zijn pieten willen gaan opwachten aan de kade!

 3. Liesbeth

  Bezoek ook maar eens het sprookjesbos in Oostende als je toch in Oostende bent. Dit is wel enkel in de herfstvakantie. Super leuk voor kinderen. Na de spiekpietjes de gratis overzetboot nemen. Heel eventjes wandelen door het centrum van
  Oostende en je bent bij het park dat omgetoverd is tot een sprookjesbos.
  En als je kinderen nog niet genoeg hebben. Het is nog kermis in Oostende ook.

 4. H.

  Wat een fijne tips post jij toch!
  Ik moet ze alleen Of onthouden voor binnen 2 jaar OF ergens opschrijven en dan niet vergeten waar ik het opgeschreven heb. HELP!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>