5 beelden, 5 dingen

IMG_0048IMG_0049IMG_0050 IMG_3602 IMG_3637
 1. Het is hier rustig, ik weet het. Het gegeven van een herfstvakantie waarin ik een paar dagen werkte (en een winnares voor de Flair Online Talent Awards mocht uitroepen), een dag naar de Boekenbeurs ging en dan nog twee dagen thuis was met Dexter bleek niet geweldig combineerbaar met plannen om nog eens te bloggen en wat andere zaken gedaan te krijgen. Aan ideeën geen gebrek, aan energie des te meer. En dus heb ik me ’s avonds in de zetel gestort met Jonathan Franzen op de Kindle. De Kindle, waarover ik snel een blogpost ga schrijven, beloofd.
 2. Het was ook een week waarin ik vreselijk terugviel qua mobiliteit. Als in: weer een paar keer in het midden van een wandeling moeten stoppen omdat mijn buik zo hard werd als een ballon en ik bijna geen kant meer uit raakte. Beangstigend, vind ik, dus volgende week maar eens overleggen met de gynaecoloog. En ondertussen niet te veel wandelen, wat niet evident is met een kleuter die het liefst elk vrij moment naar buiten stuitert. Gelukkig ging het vandaag wat beter, met dank aan een bezorgde Dexter die af en toe checkte of ik niet te snel ging.
 3. Ondertussen staat de crib vol kartonnen dozen. Dozen met babykleertjes van Dexter die gewassen en gesorteerd moeten worden, dozen van vriendinnen met dochters waarin ik mag roefelen, dozen en dozen en nog meer dozen. Ooit komt het weer goed, maar nu dus nog even echt keihard niet.
 4. On a brighter note: volgende week gaan wij op babymoon. Denk ik, of is dat enkel als je nog geen kinderen hebt? Neckermann reizen was op zoek naar mensen die wat wilden reizen en daar verslag over wilden uitbrengen, en kwamen zo bij mij terecht. Nog even een tripje naar de zon met man en kind voor de winter helemaal losbarst, daar zeg ik geen neen tegen, en dus mogen jullie hier binnenkort een verslag verwachten van een reisje naar Gran Canaria. Benieuwd hoe dat zal gaan, Dexter zijn eerste vliegreis. Zin in.
 5. We hebben een naam. Dat bleek dus een ongelooflijke makkie, toen Youri er eindelijk over wilde praten en bleek dat zijn lievelingsnaam ook op mijn lijst stond, al was het wel niet in de top vijf. Ik sliep er een nacht over, en we hadden plots keihard een naam. Nu wordt het helemaal echt. En neen, ik ga hem nog niet verklappen. Wel goed geprobeerd. ;)

Reacties

 1. Als ge zwanger zijt is elke reis een babymoon. Of ge nu al kleuters, peuters of ander kinderlijk volk hebt rondlopen of niet.

 2. Inge

  Zo herkenbaar allemaal: Vandaag tripje Ikea en volop harde buiken, nu uitgeteld in de zetel met zicht op kartonnen dozen vol kleedjes van de nichtjes. De naam die ging hier ook verrassend snel… deze zomer in Italië er over gesproken en na een half uurtje was het geklonken en hoe meer we tegen elkaar over onze dochter spreken met haar naam, hoe meer we overtuigd zijn dat we dé naam gevonden hebben. Geniet van jullie babymoon!

 3. Barbara

  Oh jullie maken mij daar zo “curieus” van … en toch zou ik de naam nog niet willen weten. De verrassing is zo leuk.
  Geniet volop van jullie vakantie … vitamine D opdoen … de ideale natuurlijke lichttherapie ;-) Je mag onze naam ook altijd eens doorspelen naar Neckermann ;-)
  Maar wij hebben ook genoten van ons weekje Herfstvakantie in jullie prachtige streek … alhoewel Juliette de verhalen vanuit den oorlog (14/18) allemaal triestig vond.
  We hadden ook een SUPER gids. Ik geef graag de naam eens door voor de geïnteresseerden. En bedankt aan uwen hubby voor de andere goeie tips !
  Veilige reis en ik ben al benieuwd naar jullie verhalen en foto’s. G E N I E T ervan.
  Want zo’n dingen gaan altijd te snel vooruit…

 4. Geniet van de zon! Misschien mogen wij ondertussen een tip voor de naam? Eerste letter? Haha, ik ben daar een erge in. Probeer altijd te raden, tot wanhoop van de zwangeren in mijn omgeving ;-)

 5. Gran Canaria klinkt echt als een godsgeschenk nu de donkere dagen er weer zwaar inhakken. Geniet voor mij bij, als daar nog tijd voor overschiet!

 6. Ik ben al benieuwd naar die naam, dus! Maar nog even geheimhouden, hé! :)

  Veel plezier op de babymoon! Zal jullie deugd doen!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>