5 beelden, 5 dingen

IMG_3881 IMG_3889 IMG_3911 IMG_3974IMG_3790
 1. We zijn ondertussen terug uit Gran Canaria. Ik vertel er volgende week alles over, maar ik kan al zeggen dat het zalig was (rond de 29 graden en meer, palmbomen zover je kunt kijken, en een hotel met witte wijn en cocktails in de all in-formule! Hoe geweldig moet dat niet zijn als je niet zwanger bent?! :aah:)
 2. Het was gek om recht vanuit de warme chocolademelksfeer van Sint-Maarten op een vliegtuig naar de zon te stappen, maar net daardoor ook zo cool. Wat een heerlijke periode is dat toch, ik geloof dat Youri en ik nog harder popelden om Dexter zijn gezichtje te zien op de ochtend van 11 november dan Dexter zelf om op zijn speelgoed en chocolade te vliegen.
 3. Ondertussen heb ik het monster van de kartonnen dozen vol babykleertjes zo goed als bedwongen. Alle kleren zitten gesorteerd op maat in dozen én in Evernote, zodat ik perfect weet wat ik heb en wat niet. Lijstjes, lijstjes en lijstjes, ge gaat mij nu niet meer veranderen. Dat zorgt voor rust in mijn hoofd, al heb ik wel nog altijd geen idee wat ik ga aanvangen met de kleren van Dexter die heel cool zijn, maar net te jongensachtig om door te geven aan zijn zus. Een tweedehandsbeurs, dacht ik, maar dan moet je geluk hebben dat er mensen passeren die niet op zoek zijn naar beige en bruin met grote cijfers op. Instagram, dacht ik ook, maar dan kruipt er nog zoveel tijd in onderhandelen en verzenden. Ik heb al behoorlijk wat richting goede doelen gedaan, maar zou het zonde vinden om de mooiste stukken gewoon weg te doen zonder anderen erin te laten roefelen. Iemand een betere oplossing voor dit prangende probleem?
 4. Ik heb ondertussen ook mijn leesrecord aller tijden verpulverd. In 2015 las ik 35 boeken, en ik kan u met grote zekerheid zeggen dat ik nooit eerder zoveel las. Het heeft mij ook zo gigantisch deugd gedaan, dat jaar met veel lezen en weinig tv. Ik ga er nog even mee door, geloof ik. Toch graag nog tot mijn leven weer even verglijdt in een iets drukkere babyperiode. Kijk eens hoe zacht ik dat laatste voor mijn doen heb uitgedrukt. Ha.
 5. Er komt weer een #boostyourpositivity blogbrunch, wahey. Ik vind dat keihard de max, want vorige keer was dat een zalige ochtend met zeer veel fijne mensen. Wie zich had geregistreerd op de site heeft normaal al een uitnodiging beet, en ik hoop echt dat jullie er weer en masse bij zullen zijn, in Gent. Ik lees graag in de reacties wie komt, dan kan ik al wat popelen. Geniet van jullie ijskoud weekend!

Reacties

 1. vliene

  Ik ben anders wel geïnteresseerd in jongenskleertjes en ik ben van Ieper ;-)
  Boe aan beige, bruin en grote cijfers en ruitjeshemdjes van RW :p

  1. Ha, misschien moet ik het zo doen. :) Mensen uit de streek die geïnteresseerd zijn om eens in mijn dozen te komen kijken mogen mij altijd eens mailen. Er zit vanalles in: Dunns, Baba, Kik Kid, Alba baby, Bobo Choses, Mini Rodini, veel dingen met auto’s op van Next enzo, en hier en daar wat Hema en H&M.

   Op dit moment zijn ze gesorteerd van maat 50 tot 80, maar als ik weet dat er mensen zijn die kindjes hebben die ouder zijn kan ik wel eens verder kijken. Dexter draagt nu 98-104, dus alles daarvoor heb ik.

   Ik ga er geen stukken van mensen meer voor vragen, een paar euro per stuk, denk ik. :)

 2. Ik heb een uitnodiging ontvangen, maar om één of andere reden heb ik me nog niet geregistreerd. Ik wil graag komen, maar ben langs de andere kant een beetje bang om niemand te kennen terwijl ik hun blogs wel volg… Ik zit dus nog een beetje te broeden…

  1. Wat ElsS zegt heb ik vorige editie constant gehoord: de meeste mensen kenden niemand, en gingen naar huis na heel veel nieuwe ontmoetingen. :)

 3. @Me,MyselfandWe schrijf je maar in, vorig jaar was ik ook enorm onzeker (nog niet zo lang mijn eigen blog, iedereen gaat elkaar daar al kennen, etc). Ik ben toch geweest en is super goed meegevallen en ik ben heel erg blij dat ik dit jaar terug kan gaan :)

 4. lobke

  De beste manier om die kleren kwijt te raken is volgens mij een ‘vaste’ doorverkoopmama te vinden. Iemand met een zoontje dat jonger is dan het jouwe, liefst van in de buurt (zoals Vliene dus, ideaal!). Ik moet er nog altijd eentje vinden wel, dus ik blijf sukkelen met fb-groepjes en rommelmarkten… Iemand? Meisje? Aalst? -2 jaar? ;-)
  De blogbrunch is een van de beste redenen die ik zag om een blog te beginnen trouwens. Volgend jaar misschien… :-)

 5. Keuzes.. niet gemakkelijk soms. De brunch lijkt mij inderdaad wel leuk, ik hoorde en las er ook alleen maar goede dingen over. Echter, gezien ik dit jaar nogal veel dingen voor de eerste keer doe (daar moet je zo oud voor geworden zijn), heb ik toch gekozen om voor de eerste keer in mijn leven mee te gaan lopen op de eindejaarsjogging – in plaats van aan de kant anderen te staan aanmoedigen – en daar keihard van te gaan genieten. :)

 6. Die foto’s met de kartonnen poppies in het gras : Jammer dat die heel snel daarna opgeruimd werden door het stadspersoneel. Mijn lief wist er een tweetal te scoren. Kleine dochter heeft meteen extra documentatie voor haar schoolproject 100 jaar WOI.

 7. Anouck

  Anders doen we van ruilen: ik heb nog wasmanden vol meisjes kleren staan (ook heel veel duns, bobo choses, mini rodini, etc.)! Heb ooit geprobeerd om dat online te verkopen, maar daarvoor heb ik denk ik een extra dag in de week nodig ofzo.

 8. Gran Canaria zag er zalig uit al weet ik niet of het meteen mijn droombestemming is. Moet wel deugd doen zo net voor die koude wintermaanden, hé! Misschien weet jij, als Neckermannambassadrice, me wel te overtuigen!

  Ik wist trouwens niet dat jullie in Ieper Sint-Maarten vierden. Ik denk dat ik die zal overnemen wanneer er kindjes zijn. Kerstboomkwestie, weet je wel.

  Dat lezen probeer ik ook in te lassen in plaats van tv. Het doet inderdaad deugd. Dit in combinatie met wat minder koffie zorgt voor een betere nachtrust en concentratie overdag. Win-win!

  Ik ben uiteraard al ingeschreven voor de blogbrunch! Ik kijk er erg naar uit (ik doe tegenwoordig meer van brunchen dan wat anders).

  @ mensen die twijfelen: ik kom ook alleen, dus je mag allemaal tegen mij komen babbelen (indien nodig in ’t West-Vlaams en al). Als ik dat durf, durven jullie dat zeker ook!

 9. Voor het kleertjesprobleem. Zoeken naar een mama met kleuterdochter en babyzoon. En dan met de regelmaat van de klok gewoon dozen wisselen. Winwin want de leuke kleren van Dexter hebben een goede bestemming en de zus krijgt ook nog wat vers gerief. :)

 10. Moest je nog gouden boekentips hebben, laat maar komen, want ik ga deze middag naar Waterstones in Brussel, voor een verse lading Engelstalige boeken (en ook ‘One day’, of course :-)

 11. Ik ben ook een vaste doorkoopmama van iemand. Wij rekenen 3 euro per stuk, soms is dat voor een jas, soms is dat voor een onderhemdje, maar dat is al altijd héél erg in mijn voordeel geweest.

 12. Dat organisatorisch talent van jou benijd ik je wel..bij mij zitten al Felix zijn kleren door elkaar in dozen…grote drempel om dus in te gaan zoeken.. en gevaarlijk want shoppen voor een meisje is zoo leuk ;))
  Mijn Rosie is een rustig , relax wolkje (vergeleken met haar haar broer die een nogal gespannen baby was) dus we zullen maar veralgemenen dat alle meisjes zo gemakkelijk zijn :) ik wens het je alvast toe! x

 13. Vanwaar ben jij ergens? Ons zoontje zit nu net aan 68. Zoveel mama’s en zoveel kleren. Misschien toch eens brainstormen over een origineel doorgeef kanaal ofzo… Wilde dromen!

 14. Linus (nu maat 80-86) kan ook wel nog wat leuke jongenskleertjes gebruiken. Ik zie je sowieso op de brunch, dus ik spreek je wel eens aan daarover!

 15. Barbara D

  Oh Lilith, ik wil ook eens komen snuisteren in de kleertjes van Dexter!
  Dat ventje van jou is altijd zo prachtig gekleed.

 16. Ik kom ook naar de brunch, vorig jaar las ik reeds een beetje mee. Enkel Eveline van nononsonsmoms heb ik al eens gesproken. Spannend!

 17. Jammer dat Ieper wat ver is, anders zou ik willen rommelen in die dozen (zeker de Bobo Choses en Mini Rodini). Zo’n vaste doorverkoopmama lijkt me wel bijzonder handig. Succes!

 18. Veerle

  Op Facebook is er een groepje waar ze het soort kleertjes verkopen waarvan jij de merken noemt. Het heet ‘Anders dan anders new’.

 19. Ik zou suuuuuuuuuuuupergraag naar de brunch komen, want ik kon er vorig jaar niet bij zijn. Tot mijn grote verdriet zag ik net dat het in mijn verjaardagsweekend valt, dat ik in het buitenland doorbreng. Zo spijtig :(

 20. Sofie

  Inderdaad vaste mama’s, maar ik heb die gevonden aan de hand van een Facebook groepje, dus daar mee starten :). @lobke: ik ben van regio Aalst en heb een meisje -2 jaar!

 21. Ik kom ook naar de brunch. @Me,Myself and We, wat ElsS zegt klopt volledig. Ik durfde in maart ook niet zo goed. Ben met drie wildvreemde dames in de auto gekropen richting Gent. En het was een geweldige ochtend/middag op wat de eerste lentedag van 2015 was, 17 graden geloof ik. Duurde daarna nog weken eer het terug zo warm werd :-). Het zal dit keer wellicht wat kouder zijn, maar daarom niet minder gezellig. Ik was dan ook wildenthousiast toen ik de mail in m’n mailbox vond. Btw als er iemand van Mechelen graag met de trein naar daar gaat, dan spreek ik net zoals vorige keer graag af. Of als er iemand vanuit deze kanten naar daar rijdt, zelf ben ik daar geen held in. Dus dat zie ik niet zitten. Maar ik deel dan uiteraard graag in benzine- en parkeerkosten!

 22. Janne

  Hier ook wel interesse om eens in dozen te snuisteren :-). Tijn draagt momenteel 68 en is ook zwaar allergisch aan beige!

 23. Janne

  misschien wel in ruil voor een zelfgemaakt iets voor het babyzusje of voor Dexter zelf natuurlijk…?

 24. Ik was een beetje aan het twijfelen om naar de brunch te komen, omdat ik deze keer enkel met de uitdagingen op instagram heb meegedaan. Al wil ik misschien proberen om alle thema’s in één blogpost te schrijven ;-) Maar het was de vorige keer zo leuk dat ik mij heb ingeschreven.

 25. Ellen

  Een doorverkoopmama lijkt me een goed idee. Moet superhandig zijn. Zowel om te kopen als te verkopen.
  Ik zoek er ook nog steeds een voor zoontje van 22 maanden. :)

 26. Breng anders gewoon je dozen mee naar de blogbrunch en houd daar uitverkoop :) :) Ik ben wel geïnteresseerd in maatjes 74 – 80 voor onze Sep.
  Het is trouwens ook mijn eerste keer dat ik naar zo’n blogbrunch kom, als nieuweling in blogland én helemaal alleen… Spannend! Ik hoop maar dat dat goedkomt…

 27. 29°, dat klinkt heerlijk! Zeker omdat het hier zo koud is en de verwarming al weken kapot is… Ik vond de vorige blogbrunch zo zalig dat ik het serieus spijtig vind dat ik er dit keer niet bij kan zijn. Spijtig dat Gent niet meer op fietsafstand van mijn huis ligt nu ik bij Dublin woon!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>