lilith ontdekt Gran Canaria

grancanaria1Wat dachten we van de Canarische Eilanden, vroegen de mensen bij Neckermann een tijd geleden. “Hmmm“, dachten wij, en dat we niet goed wisten wat we van de Canarische Eilanden dachten. Wat ver vliegen, voor de eerste keer met Dexter, misschien. En ook niet meteen onze droombestemming, al had ik op voorhand gezegd dat ik me vooral wilde laten verrassen als Neckermann ambassadeur, dus op dat vlak zat het wel oké.

Ik wist dat mijn ouders ergens in de jaren negentig naar Gran Canaria waren geweest, maar die hadden het toen al volledig voor all in formules en heel de dag bakken op het strand en aan het zwembad, niet meteen het soort vakantie waar Youri en ik doorgaans voor tekenen. Wij zijn road trippers, jongen, wij doen graag onze goesting, en na een uur aan een zwembad willen wij vooral dingen ondernemen! En tripsticks in het rond gooien. En de wereld zien! En was er daar wel veel te zien, op die Canarische Eilanden?

Sylvie van Neckermann vond van wel, en door wat verder te vliegen was je ineens ook wel bijna zeker van mooi weer. We moesten ook eerlijk zijn: met Dexter reizen is anders dan met twee, dus misschien was een hotel met kinderzwembad wel niet zo’n fout idee. Wij dachten terug aan die keer dat we met Dexter naar een bungalowpark gingen en hoe vreselijk hard hij het daar naar zijn zin had, waardoor wij ook, en besloten om ervoor te gaan: alleen nog zaak om te kiezen tussen Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Uiteindelijk kozen we voor het laatste, aka het eiland van de eeuwige lente, zes dagen, all in. Vier uur en vijfentwintig minuten vliegen. Perfect voor de kleine zelfstandige met weinig tijd die toch nog wat zon wil zien in november, quoi.

grancanaria2

Hoe dat vliegen liep met Dexter vertel ik in een volgende post, maar dit waren alvast onze ervaringen met Gran Canaria tripping:

Als ik zou zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was zou ik liegen. De busrit van de luchthaven van Las Palmas naar ons hotel aan de Zuidkust in San Agustin gaf ons vooral de indruk dat Gran Canaria het eiland was van de dorre landschappen vol slordige neergegooide serres van plastiekzeil. Hoe dichter we bij de kust kwamen, hoe meer hotels met mythische namen als Beverly Park en Don Gregory. Eens je die strook hebt bereikt neemt het aantal palmbomen en mooie stranden wel gestaag toe, en wordt het ook warmer. Je ziet ineens ook overal borden met “Maspalomas” op, een van de plaatsen aan de kust, waardoor ondergetekende zes dagen lang met “Una Paloma Blanca” in haar hoofd zat. Aan u om te beslissen of dat iets is dat u aankan. (Klik dan toch. Je weet dat je het wilt!)

grancanaria3

Het moet gezegd: een regenachtig België inwisselen voor teenslippers en korte broeken doet wat met een mens. Eens ingecheckt in het hotel en met open mond naar het uitzicht over de Atlantic gestaard fleurden wij helemaal op, en dat zou de volgende dagen zo blijven. Het hielp ook dat we in een kindvriendelijk hotel zaten, met een speeltuintje en ijsjes inbegrepen in de all in, net als pizza en spaghetti en macaroni en knalrode jello pudding, waardoor Dexter zich daar onmiddellijk de koning te rijk voelde. En dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat er een winkeltje was dat waterspuitgeweren verkocht. The madness!

grancanaria4

Wij waren vooral erg onder de indruk van het binnenland. Eerst waren we van plan om een auto te huren, maar toen bleek Neckermann ook excursies aan te bieden die je op een dag naar de leukste plekken brengen. Nog makkelijker, en geen autostoel voor Dexter nodig. Had ik op voorhand geweten hoe bergachtig het binnenland is en over hoeveel zotte bergweggetjes het busje ons naar geweldig hoog boven mijn comfort zone zou brengen, ik had van mijn leven niet ingeschreven, maar achteraf was ik zotcontent dat ik het wel heb gedaan. Zoveel supermooie dingen gezien, en Dexter heeft maar één keer een heel klein beetje overgegeven in Youri zijn hand, wat een succes is, want zeker vijfhonderd bochten op het traject.

grancanaria5grancanaria6

grancanaria7We waren ook fan van de stranden. Dat aan ons hotel bestond uit een soort zwart zand, wat verderop in Maspalomas is het geel en zacht, en we namen ook de taxi naar het sjiekere Meloneras waar de stranden er nog wat anders uitzagen. Dexter genoot overal van, want stranden betekent op blote voeten door het zand hossen en autobanen trekken for days. He likes. En het weer stak ook niet bepaald tegen.

grancanaria8 grancanaria9 grancanaria10

Tijdens de andere dagen wisselden we af tussen genieten en lezen aan het zwembad (ik las zowaar een volledig boek uit, no kidding!) en uitstapjes naar onder meer Palmitos Park, een dierenpark dat compleet in the middle of nowhere ligt en daardoor keihard aan Jurassic Park doet denken, maar dan met pratende papegaaien (Dexter is er nog over bezig) en dolfijnenshows.

grancanaria11 grancanaria12grancanaria13

Mocht het nog niet duidelijk zijn hoe geweldig hard wij van onze trip hebben genoten, dan is er ook nog het filmpje.

Gran Canaria from kelly deriemaeker on Vimeo. (op de link klikken zorgt voor groter formaat, en het is nog leuker in HD)

Ik wil stiekem al terug. Dat zegt volgens mij genoeg.

Wij reisden met Neckermann naar Gran Canaria en verbleven in IFA Interclub Atlantic in San Agustin. Op dit moment loopt er een actie waarbij je – als je boekt tussen vandaag en zondag 29 november om te reizen tijdens de schoolvakanties van kerst, krokus en pasen- 125 euro extra korting krijgt op de al geldige kortingen, cumuleerbaar met de vakantieboosters van Neckermann. Dus misschien het bekijken waard voor al wie zin heeft gekregen in zon en palmbomen.

Reacties

 1. Enkele jaren geleden ook op Gran Canaria geweest, de moeite inderdaad! Heb je papas arrugadas met mojo gegeten? Ik heb net dezelfde foto van de temperatuur-paal, het was toen 27 graden begin januari :-).

 2. Bedankt, nu zit ik voor de rest van de dag met Una Paloma Blanca in mijn hoofd, hahaha. Wat heb ik ineens een zin om het vliegtuig te pakken en op reis te vertrekken. Al die regen hier steekt mij al zwaar tegen. En ik zou wel eens voor Gran Canaria durven kiezen, als ik jouw foto’s zie. Dat zou geen bestemming zijn dat ik zelf zou kiezen, maar je hebt me er toch een beetje warm voor gemaakt :-)

 3. Astrid

  Als tiener 2 jaar na elkaar naar La Palma geweest, we kregen er maar niet genoeg
  van! Wij zochten met de familie vooral een compromis voor strand en bergwandelingen: daar zijn de eilanden ideaal voor! la palma is ook een
  Aanrader omdat het toeristisch nog niet heel
  Bekend is :) ik ga ook zeker nog eens terug !

 4. Wat een mooie video heb je gemaakt. Knap, wou dat ik dat ook kon.
  Het ziet er mij een ideale plek uit om met kinderen heen te gaan.

 5. O! Mijn! God! Wat een schoon filmke, Kelly. Met als gevolg dat ik daarnet mijn lief tot bij mij riep, om het samen nog eens te bekijken. Wij willen ook! :)

 6. Wat een leuk filmpje! Ik werd er meteen happy van! Dat liedje van Cars erbij, maakt het nog meer de max! Aaaah, life is a highway…tralalalalalalala :) (beter dan Una Paloma Blanca, godzijdank )

 7. Moh, we zaten vlakbij! Ik was ongeveer dezelfde periode op Lanzarote met de Belgische atleten voor hun voorbereidingsstage voor Rio 2016. Niks van het eiland gezien dus :-) Maar zo’n deugd gehad van het schoon weer ginder! Verslagske op de blog.

 8. Hahahahaha, “Dexter heeft maar één keer een heel klein beetje overgegeven in Youri zijn hand” :D
  En dat filmpje = de max! Als ik eens verdrietig ben, kijk ik daar nog eens naar en ik geloof dat ik me direct weer goed zal voelen.
  (en ook: ik moet dringend eens aan mijn filmpje van onze vakantie in augustus beginnen, en iets met de foto’s doen, en verslagjes op den blog zwieren voor ik alles vergeten ben, aaargh!)

 9. Annick

  In de krokusvakantie zijn wij naar Tenerife geweest met onze zoon (toen 3 jaar en 10 maanden) en dat was een succes! Ik vond het heerlijk om in februari zo effe de winter met al zijn nukken in te ruilen voor een zonovergoten eiland. Lucas spreekt nog steeds over die vakantie :-) Komend voorjaar gaan we voor vier dagen naar Malaga. Wees maar zeker dat dat weer deugd gaat doen!

 10. Wij zijn enkele jaren geleden ook naar daar geweest. Niet hetzelfde hotel. Ik zou meteen terug gaan en ook met kinderen. ik vond het heerlijk daar.

 11. ha ik las nog dat je vertrok naar Gran Canaria van aan ’t zwembad in de heuvels net boven melenoras. Wij wisselen onze actieve vakanties af met luiervakanties en dit was het 2e jaar op rij waar we zon opsnoven net aan ’t begin van de winter in Gran Canaria. Dus om eerlijk te zijn: buiten de dorre landschappen langs de autosnelweg en het zwembad van ons hotel en de stranden in ’t zuiden heb ik nog steeds niets gezien.

  We overwogen even om naar het Palmitos park te gaan, maar uiteindelijk gewoon lui gebleven. De kleine bochtige wegen schrikken me wel af. Maar ‘k vroeg me dus af of binnenland minder droog is dan die kustzone die toch wel dor lijkt?

 12. Evy

  En dan heb je nog Angry birds park in Puerto Rico, aqualand en Holiday park … Begin november gran canaria met onze twee jongens van 4 en 8 jaar gedaan en die ( en bijgevolg wij dus ook ) hadden de tijd van hun leven !! Geef ons maar het heerlijk relaxte reizen in de herfst of krokus vakantie , wij bedanken vanaf nu voor de drukke zomermaanden !

 13. Amai… ik heb nu gewoon keihard goesting om daar ook naartoe te gaan…. en merci voor de “una paloma blanca”-oorwurm… aargh!

 14. Wat een prachtige foto’s! Ik ben zelf ook ooit eens naar Gran Canaria geweest, maar dat was voor mijn werk. Dat heb ik toch heel anders beleefd dan dat ik nu met mijn gezin naar die bestemming zou gaan. Stiekem vond ik het toen eigenlijk niet zo heel erg leuk., maar dat lag niet aan de bestemming, maar aan het type reis dus. Een groot voordeel vind ik dat het niet al te lang vliegen is (wel handig met kleine kinderen in een vliegtuig), en zonzeker is natuurlijk. Jouw accommodatie ziet er ook kidsproof uit met al dat watervertier!

 15. Veerle Ott

  toffe vakantie !
  we gaan ondertussen al enkele jaren in de krokusvakantie (schoolplichtige zoon van 10) naar de Canarische eilanden met Neckermann. Eerst Tenerife, dan Lanzarote, vorig jaar Gran Canaria en dit jaar nog eens Tenerife. Steeds heel tevreden over de hotels en vooral de animatie ’s avonds en het zomerse weer in de belgische winter. Dit jaar eens met catamaran gevaren om dolfijnen te spotten, massa”s gezien; echt de moeite om eens met kinderen te doen. Dagje jeepsafari was ook heel goed georganiseerd en afwisselend. Ik denk niet dat we deze gewoonte van een week in de spaanse zon vlug zullen stopzetten ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>