lilith wist niet dat het kon

flootjecadeautje2

“Flootje cadeautje”, schreef iemand onder een van de eerste foto’s die ik van Flo op Instagram zette. En die naam blijft meegaan, geloof ik. Omdat het zo voelt. De eerste dag dacht ik “het is door de bevalling dat ze zo rustig is”, al scheelde die al dag en nacht met de eerste dag van haar broer, die begon te krijsen en niet meer stopte. Zo hard dat Youri elke nacht op de materniteit moest blijven slapen, zodat we konden afwisselen in krijsbaby doorgeven. Dat dat nu niet zou kunnen, daar zat ik op voorhand wel wat mee in. En dat bleek dus nergens voor nodig.

Al dacht ik op dag twee ook dat het nu wel snel zou beginnen keren, net als op dag drie en vier en vijf en zes. Maar neen, Flo is, above all, een contente baby. Een rustige, perfect troostbare baby ook. Die krampjes heeft, maar met wat simpele trucjes uit wat mij betreft het beste boek om met ontroostbare baby’s om te gaan perfect te troosten valt. Bij Dexter hielp het hele arsenaal amper, bij Flo lijk ik wel een tovenaar die op twee minuutjes voor rust zorgt bij baby’s. Het lag dus echt niet aan mij. Bleef ze tegen zichzelf herhalen.

flootjecadeautje

Het voelt als een cadeautje, om rustig en zonder stress te mogen starten. Met nachten die doenbaar zijn, en zalige momentjes met een kalm rondkoekeloerend baby’tje op mijn arm. Zelfs de combinatie met Dexter valt me tot nu geweldig mee, ook al is die laatste weer ziek en hangerig en thuis van school. Had ik dat op voorhand geweten, ik was in paniek geslagen, maar het lukt. Een gigantische opluchting if there ever was one.

Neen, wij wisten niet dat het kon. Een baby die amper huilt, en content de wereld inkijkt. Maar het kan dus. En ik knipper er nog elke dag twintig keer door met mijn ogen omdat ik het amper kan geloven, dat ik doe waar ik zo kwaad van werd als mensen het me de eerste keer vroegen: ik geloof echt dat ik geniet.

Reacties

 1. sop.hie.s

  Wat zalig om dit te lezen! Ik kan je ongeloof bijna voelen… Geniet ervan ;-)

 2. Innie

  Och, die oogskes, dat geweldige piekehaar. Zo Flo, maar tegelijk ook wel een beetje zo Dexter… Kben content voor u!
  En beterschap voor Dexter, dat ook wel. Niet leuk he, als ze zo een periode op en af ziek zijn. Binnenkort is het lente, en is ook dat voorbij.

 3. Wat een fijn, hartverwarmend bericht om te lezen! Het is jullie zo gegund, dat genieten. Mooi mooi mooi!

 4. Zo geweldig voor jullie! Ik heb al veel aan je gedacht de laatste weken. Ik heb zelf een babytje van 8 weken, en hij weent veel. Niet zoveel als jullie Dexter als ik het verhaal lees, ik weet niet hoe ik dat zou volhouden! Dat boek dat je hier aanraadt, ik heb het meteen op mijn kindle gezet. Ik ga nu beginnen lezen :-). En geniet ervan!!!

 5. Ik krijg tranen in mijn ogen van dit te lezen. Wat een heerlijk meisje! En veel beterschap voor de grote broer!

 6. Natatlie

  Super Kelly !!!
  Ik denk dat iedereen jou dat zo toewenste.
  Geniet van je meisje, ze ziet er zo superschattig uit !
  Het lag echt niet aan jou, echt echt echt niet.

 7. Griet

  Oh, heerlijk hoopgevend! Na hier ook een ‘Dexterke’ te hebben gehad, verwachten wij een kleintje in juni. Super blij, maar met een heel klein hartje.
  Zo blij voor jullie!

 8. Het contentement spat van je tekst, superleuk. En wat is ze toch schattig, met haar stoere haar en coole oranje pakje <3

 9. Echt super voor jullie! Leuk om te zien dat het anders kan. Geniet ervan met volle teugen, want – om nog maar eens een cliché, maar een helemaal waar cliché, boven te halen – ze zijn zo snel dat oh-kijk-eens-hoe-een-lief-klein-babytje-dat-op-mij-in-slaap-valt stadium ontgroeid.
  En het is ook wel echt een schatje hé, met die fluffy haartjes… <3 <3 <3

 10. Oh zo blij voor jullie!
  Dat ongeloof blijft nog even, wij zijn 5 maanden verder en ik verbaas er mij nog elke dag over. Het is al lastig geweest, de combinatie met 2 kindjes (en de oudste die hier ook vaak ziek is), maar 1 lachje van de (eeuwig lachende) jongste maakt alles weer goed.
  En het is ook fijn om eens heel eerlijk en zonder wrang gevoel te kunnen wensen: geniet ervan! ;-)

 11. Been there done that met zo’n huilbaby alleen was het hier de tweede dus ik weet wat voor een geweldig kado een rustige baby is, vandaar de comment :-) Ben toch een beetje vereerd dat je mijn omschrijving van dat mooie meisje leuk vond en zo blij voor jullie! Geniet ervan :-)

 12. ” Het lag dus echt niet aan mij. Bleef ze tegen zichzelf herhalen.”
  Alleen al daarvoor ben ik zo blij dat er bij ons een tweede kwam, dat (al dan niet aangepraat) schuldgevoel en die twijfels die je eindelijk echt van je af kan schudden.

  Ik ben o zo gelukkig voor je dat Flo een troostbare baby is! Flootje cadeautje klinkt perfect, die baby is geboren om van te houden <3

 13. lobke

  Ze is zoooo mooi! En super dat je er van kan genieten, echt super! Ik heb zo hard met jullie mee gehoopt dat dit zou gebeuren. Nu kan ik eindelijk nog eens zeggen, wat ik anders nooit doe na een bevalling: geniet er (nog maar wat verder) van!!!

 14. Kim

  Zie je wel, een perfect chille baby. Daar hebben we met z’n allen voor je op gehoopt et voila :)
  Geniet nu maar van dat kleine wondertje (wij genieten hier van de foto’s) !

 15. Hello rose wolk?! Super, ben zo blij voor jullie.
  Ik heb het nooit meer aangedurfd, na ééntje die niet samen met een handleiding kwam. Dat eentje waarvan ik steeds zei “ik heb één zoon maar hij telt voor drie”. Jullie zijn goed bezig, en Dexter zal er vast ook de voordelen van ondervinden, een klein zusje en wat verantwoordelijkheid voor hem…

 16. Zalig! Doet mij mijmeren naar vroegere tijden en stiekem loert de ‘nog-een-kindje’-wens weer om de hoek… Geniet ervan!

 17. Iris

  Meteen al zo van in het begin genieten. Een schande is het ;)
  Neem het allemaal maar lekker hoe het komt en als je dus even niet geniet is dat ook weer geen schande :)
  Geniet van het genieten!

 18. Wij beseften pas ook bij baby twee dat ‘het kon’. Ik kon uren boven haar bedje hangen en telkens weer opnieuw zeggen: “het bestaat dus echt, zo’n babytje als uit de film, dat nooit weent ;-)”

 19. Sofie

  Maar zo leuk! Ben zo blij dat je deze keer volop kan genieten! Je ziet gewoon dat ze een content meisje is! Go Go Flo :-)

 20. kim

  ik heb er ook zo eentje :). ze slaapt door vanaf week acht en durf het soms niet te vertellen. Je ziet soms de hulpeloosheid op gezichten verschijnen van mama’s die na een jaar geen doorslapertje hebben. had wel een heel goede tip gekregen van een vriendin en van mijn vroedvrouw. sowieso gaf ik haar laatste flesje rond 12u ’s nachts ook al zat er geen drie of vier uur tussen en ik maakte ze zelf niet wakker ’s nachts. Nie had dus heel snel door wat nacht en dag was. Gedurende de dag is ze dan wel extra actief :)

 21. Annick

  Zo, zo blij voor jullie!! Ik durfde de vraag niet te stellen, maar ik dacht wel vaak aan jullie. Veel beterschap aan Dexter en een zachte knuffel voor Flootje cadeautje :-D

 22. Katrijn

  Zo, zo, zo blij voor jullie dat het genieten is. Sinds ik las dat nummer twee onderweg was, heb ik daarvoor geduimd, geloof ik.

 23. Xamali

  Proficiat :)

  “Je hebt er nooit geen 2 dezelfde”, onder dat motto ben ik ook aan nummertje 2 begonnen, en ook hier heeft het geloond.

  Geniet ervan!

 24. Hanne

  Heerlijk. . Dit moet zo zalig zijn.. naar dit verhaal was ik zo benieuwd. . Fiel was een Dexter 😕. Een tweede baby durven we niet aan, want wat als .. maar wie weet!! Geniet van je Flo x

 25. olyslaegers marijke

  Mooi…herken je verhaal. Ik krijg zelfs tranen in mijn ogen ervan. Ik weet zelf niet of wij een tweede willen. Liefs en geniet er van xxx

 26. Geniet maar volop. Ja, ze bestaan, de contente baby’s. Hier heeft alleen zoon 1 de eerste dagen veel gehuild. Van de honger zo bleek. De andere 4 waren ook rustige jongens.

 27. Christel

  O, wat een hartendiefje hebben jullie daar op de wereld gezet! Proficiat en heel blij te lezen dat het genieten is, het is jullie zo gegund!

 28. Superfijn om te lezen! Het is ook leuk dat je nu inderdaad kan genieten! Het straalt er ook echt vanaf op de foto’s! En wat een cutie zeg, ik was altijd van mening dat jongetjes schattiger waren als baby/als ze klein zijn, maar dat is dus écht niet zo! Ik vind het ook ongelofelijk wat je beschrijft. Ons zoontje is nu 10 maanden en is altijd wel een vrij ‘gemakkelijke’ en vooral een contente baby geweest (of hoe zeggen ze dat soms), maar zoals jij beschrijft is het wel niet geweest. Mensen zeiden vaak ‘oh zeg, jullie baby is zo makkelijk’ als ik zei dat het toch zwaar was. En hoewel hij een gelukkige baby was vond ik die eerste weken echt zwaar: tot 3 maand had hij elke avond een 2-tal uur dat hij continu zeurde (niet krijste, maar echt zeuren) en met niks echt content was, borstvoeding ging compleet niet en het heeft zeer lang geduurd voor hij genoeg melk wilde drinken, eten was continu een strijd. Hij had vermoeden op koemelk allergie en verborgen reflux waardoor hij best wel wat krampjes had die eerste weken, we zijn daarvoor naar de osteopaat geweest en hij heeft medicatie gekregen, daarna ging alles eigenlijk opeens heel vlot. ’s Nachts sliep hij goed, maar overdag was hij vaak moeilijk in slaap te krijgen en sliep hij vaak maar heel kort. Als ik nu terugkijk op die eerste weken denk ik soms ‘waar heb ik me toch zo druk over gemaakt, wij hebben zo’n gemakkelijke baby’, maar als ik lees wat jij schrijft en wat ik nu hierboven schrijf, dan is dat toch niet zo helemaal waar (weent ze echt bijna nooit? Ook niet ’s avonds? :-)). Al heeft het er misschien ook mee te maken dat je bij een tweede iets anders ingesteld bent dan bij een eerste, maar dat zal ik dan pas weten :-). Ik dacht eigenlijk dat de ‘ongemakken’ van hierboven bij elke baby er waren, ik ben heel erg blij en optimistisch gestemd (want ik kijk vooral op tegen die eerste maanden voor een tweede kindje) dat dat niet zo is! De roze wolk, bij mij is ze er pas na een tijdje gekomen (dat schrijf ik ook hier op mijn blog: http://lalaland.be/2016/03/01/je-krijgt-er-zoveel-voor-terug-over-gelukkiger-zijn-met-drie/), dus ik ben heel blij dat het ook écht kan van in het prille begin. En ik ben blij dat ik dit echt oprecht mag zeggen: geniet er met volle teugen van!

 29. Geniet er maar goed van. Het ligt niet aan jou!
  En als er straks nu wel ineens huiltjes niet te troosten zijn ( rond etenstijd) ga het niet meteen jezelf verwijten. Bijna iedere baby krijgt een paar keer van die momenten dat ze een of twee uurtjes per dag niet te troosten zijn.
  En dan nog ligt het niet aan jou! Dat is zeker.

 30. Wat goed dat je kan genieten! Elke goeie dag is er eentje extra op de lijst dus hoera! Bijzonder fijn voor je dat het nu anders kan! Dus geniet, maar neem het je niet kwadelijk als het een dagje even niet kan! Doe wat nodig is! X

 31. Sandrien

  Flo is bovenal uberschattig, die haartjes zeg!
  Zelfde ervaring hier, pas bij nummer twee begreep ik dat het ook echt genieten kán zijn, zo’n babietje.

 32. Maar ooh wat een mooi verhaal. Het is je zo hard gegund Kelly! En wat een pracht van een meid! Mijn hormonen steken hier stiekem een beetje de kop op ;-)

 33. Veerle

  Dat is heel goed nieuws! En jullie verdienen het helemaal.
  Flo lijkt echt wel keihard op Dexter, vind ik, ze is gewoon een mini-Dextertje eigenlijk, met donkerder haartjes weliswaar.
  Ik duim voor nog heel veel rustige dagen waarop jullie van elkaar kunnen genieten.

 34. Veerle

  Wat een zaligheid! :) Ik duim dat het zo mag blijven! (En veel beterschap voor Dexter)

 35. ellen

  och, wat een schatje! van harte gefeliciteerd! Heel erg fijn dat alles zo goed gaat, het is jullie zo gegund! lekker blijven genieten en je daarover verwonderen dat dat écht kan. Veel geluk! (en wat een awesome naam heeft ze!)

 36. Flo

  Super om te lezen! Geniet dubbel en dik! Enneuh, een mooie naam al zeg ik het zelf. Ik ga al 35 jaar Door het leven als Flo, soms ook wel eens Flotie genoemd!

 37. Zalig! Wat een dotje! En ze lijkt ook wel op haar broer hé?
  GENIET voor 2 deze keer! Zo fijn dat het zo goed gaat deze keer!

 38. Maar echt, ik ben zooo zot content voor jullie. Dat de rust mag aanhouden en dat kraamtijd een heel nieuwe invulling mag krijgen. Met vooral veel genieten in de titel. X

 39. Lies

  Het is je zo gegund! Hier na de eerste die veel huilde ook een ’troostbare’ baby. Het werkt ergens toch helend en idd het gevoel van ‘het ligt niet aan mij’.

 40. Viviane

  woehoe, proficiat met jullie dochtertje ! En wat ben ik ongelooflijk blij voor jullie dat je er dit keer wel van kan genieten !!

 41. Ik wist wel dat het kon, maar ik ben heel blij dat jij het nu ook weet!
  Ik wens je ook toe dat je haar gauw in de draagdoek kan doen… (Draagconsult vragen?) Is ook een wondermiddel voor liefdichtblij.

 42. Zalig om dat te horen! Geniet ervan!

  Ik ga zelf toch maar weer uit van het horrorscenario. Als baby2 ook maar een fractie minder krijst dan grote broer indertijd, dan zou dat al een meevaller zijn.

 43. Wat fijn!!! Dat moet een wonder blijven lijken in jullie ogen, een rustige baby, maar geloof me, dat is veel vaker het geval dan een huilbaby. Geniet er maar lekker van. Nu hopen dat Dexter niet in een ik ben extreem jaloers fase schiet.

 44. Emeliek

  Prachtig kind! Proficiat! Hier ook een cadeautje in maart :-) werd voor het eerst mama, van zoontje Nicholas. Wel enkele pittige weekjes gehad (na geboorte had hij een infectie opgelopen en moest hij aan de antibiotica in het ziekenhuis. Thuis heeft hij dan veel gehuild en gekrijst door reflux… Gelukkig opgelost met de juiste medicatie) Die paar weken ontroostbare baby waren al heftig, wat moet dat zijn met enkele maanden! Goed dat jullie nu een tweede kans krijgen. En hoera voor partners die pleiten voor rust en Netflix ;-) Liefs!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>