Dexter spreekt XXII

IMG_6732Op de eerste “Flo spreekt” is het nog even wachten, vrees ik, al moet het gezegd dat ik na maanden van alleen maar wijzen de afgelopen week een eerste post had kunnen maken met twee knallers van uitspraken van mijn dochter van 13 maanden.

 • Dada tutje“. Jammer genoeg toen ik met haar in de stad aan het wandelen was en wat ik vreesde dat ze ermee wilde uitdrukken waarheid bleek: dat ze haar tutje ergens had weggegooid en zo lang had gewacht om afscheid te nemen dat ik het nergens meer zag liggen. Ik heb wel vier keer geweldig trots “ZEI JIJ NU DADA TUTJE? MAAR FLO TOCH!” gezegd en me moeten inhouden om niet tegen random voorbijgangers te zeggen dat ze briljant is, die dochter van mij.
 • Aap“. Tegen de pluchen Cookie Monster die in onze living woont. Aap! Het zal wel aan mij liggen, maar ook daar moest ik even van bekomen.
IMG_6532

Al een geluk dat haar broer geen moment stopt met babbelen en het lijstje met zijn uitspraken iets indrukwekkender is. In het dagelijks leven heeft hij het nog altijd het vaakst over allerhande soorten dinosaurussen, monster trucks en Pokémonkaarten. Of over het feit dat we zijn boterhammen verkeerd snijden/hij plots geen boterhammen meer lust/hij onze vriend niet meer is.

IMG_6589

Dit waren mijn favoriete uitspraken van de afgelopen weken:

 • Het is leuk he, Flo, een beetje met de jongens in de keuken zitten?“. Hoor ik -die er duidelijk bij had moeten geweest zijn- vanuit de woonkamer.
 • Sla met wortels en erwtjes. Echt alles dat ik niet graag eet, zo saai!“. Ik vroeg wat hij op school gegeten had.
 • Maar ik bewaak die lolly met mijn mond“. Ik zei dat hij dan moest stoppen met snoepen.
 • Wat een boeltje hier!“. Dexter moet opruimen.
 • Mijn boekentas is een dikzak geworden“. Dexter vindt zijn boekentas te zwaar.
 • Oké, als ik van jou moet opruimen dan ga ik geen kindjes krijgen later en ben jij nooit oma!“. Zijn strafste dreigement tot op heden.
 • Met een toverstaf kan je toch alles toveren wat je wil? Misschien kan jij dan toveren dat ik wat meer flink ben.
 • Ik vind Flo een heel leuk cadeautje“.
 • Ik zie… een hiernalist!“. Dexter kijkt naar mij door zijn verrekijker.
 • Q. ze papa werkt van ’s morgens tot binnen in de nacht!“.
 • Vroeger had ik nog geen vriend thuis he, want Flo was er dan nog niet.
 • Maar eikes, ze heeft allemaal kweeksel op mij gespuwd!“.
 • Maar hoe krijg ik dat schrijvertje eruit?“. Dexter snapt niet hoe je de balpen opent.
 • Papa, jij moet toch eens je baard afsmeren“.
 • Nu ben ik eindelijk niet meer vervelend“. Dexter verveelt zich niet meer.
 • Waarom ga je dat verschuiven?“. Ik spoel de tv door.
 • Ik ga hem omslaan tot Van Avermaet vooraan is“. Tom Boonen komt in beeld tijdens de Ronde van Vlaanderen en dat ontlokt vreemde reacties bij Dexter.
 • Aaaah, spreken die misschien Engels? Daarom versta ik die nooit!“. Dexter kijkt naar de interviews na de koers.
 • Was dat na de oorlog?“. Ik vertel dat ik de mama van een van zijn klasgenootjes ken van vroeger.
 • Waarom klapt die andere burgemeester?“. Dexter ziet Obama klappen voor Trump tijdens de inauguratie.
 • Een orka is zoals een koe, maar dan onder water.”  Mind blown.
 • Weet jij waar de koeien zijn? Misschien zijn ze binnen melk aan het leggen.
 • Ik heb een gitaar, en die is supergroot. Zelfs groter dan een blikje!“. Jij wint, vriend.
 • Ik wil een standbeeldspuiter. Weet jij niet wat dat is? Dat is dat ik spuit en jij in een standbeeld verandert. Sjiek wi.
 • Kijk nu, Flo haar haar is helemaal in spinnekes“. Flo komt met warrig haar uit bed.
 • Flo? Jij bent toch mijn lief schatje he?“.

Meer Dexter spreekt? De andere edities staan hier.

Reacties

 1. Heerlijk! Ik vind deze rubriek zo fijn :) En ik vroeg me al af wanneer er een Flo spreekt zou komen :)

 2. Veerle

  Standbeeldspuiter! Hilarisch.

  Die ‘weet jij niet wat dat is’ vind ik heel herkenbaar. Vaak vraag ik iets aan mijn zoon (5 jaar), gewoon om te zien of hij het weet. Bijvoorbeeld: ‘Waarom komt daar nu damp uit?’ of ‘Is een spin een insect?’ en dan kijkt hij me zo verstoord aan en vraagt ‘Weet jij dat nu niet, mama?’ en dan voel ik me altijd eventjes enorm dwaas. Mijn zoon heeft helemaal niet door dat dat vragen zijn om na te gaan of HIJ het weet, hij denkt gewoon dat ik dat zelf niet weet. Hij lijkt het hele concept ouder-kind-relatie niet helemaal te vatten; voor hem zijn we gewoon allemaal mensen die samenwonen in een huis en met elkaar praten. Dat een deel daarvan moet opvoeden en een deel ervan opgevoed moet worden, ontgaat hem meermaals per dag. Gelukkig is hij qua karakter vrij meegaand, want anders hadden wij echt een probleem. :-),

 3. Maar zeg… Schitterend! Ik vind mijn kinderen de slimste van de wereld (uiteraard!) maar ik moet toegeven dat Dexter toch wel een pienter kereltje is :-). En wat wat een broertjes-zusje-liefde. Ik ben net met mijn twee koters naar Boss baby gaan kijken, dus ik ben er nog een beetje week voor ;-)

 4. Mojazeg, hoe zalig weeral!
  Mijn man vertelde dat er één van de kindjes van zijn collega’s sprak over Van Havermout. Mhihi!

 5. hohoho ik wed dat hij het later nog zal mogen horen van die “jij gaat geen oma worden”-dreigementen.

 6. Dat dreigement van geen oma worden, hi-la-risch! Ik zou dat best wel cool vinden, een kind dat zo’n serieuze dreigementen kan uitspreken ;-). Weet je trouwens nog wanneer Dexter echt goed begon te spreken in zinnen? Ik denk dat er al heel veel edities van Dexter spreekt gepasseerd zijn, dus volgens mij was hij vrij vroeg, niet? Oskar is nu bijna 2 en hij kent enorm veel woorden en spreekt ook echt in zinnen, maar die humor zit er (nog) niet in, ik kijk er al zo hard naar uit!

 7. Zo leuk om te lezen. Van dit soort Quoters word ik meteen helemaal vrolijk. Later dit jaar word ik tweemaal tante (bij één van hen mag ik ook meter zijn) en ik ben nu alvast benieuwd naar hun uitspraken. Al zal daar dus wel eerst nog een tijdje op gewacht moeten worden.

 8. Mijn tante heeft 3 boekjes van haar kinderen met zulke uitspraken in en nu ook van haar 4 kleinkinderen. Nog een idee? ;)

 9. Zalig herkenbaar, hier ook een “zusje is mijn beste vriendin, ze is mijn kleine schattiebol he?” :-) of als ze een jurkje aanheeft: “kijk ze is een prinses nu!”
  Smelten voor het mamahart!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>