Dexter spreekt XXIII

IMG_0547

Het is ongelooflijk hoe groot Dexter aan het worden is. Vorige week zat ik ernaar te kijken, in het midden van een hectische ochtend zoals er hier zoveel zijn. Naar zijn dunne beentjes die almaar langer worden. Naar de maniertjes waarmee hij probeert weg te steken dat hij eigenlijk nog maar vijf en half is, en geen veertien. Naar zijn onbestaand babyvet. Hij zit ondertussen in de derde kleuterklas, te popelen tot hij mag leren lezen. En ik, ik kan het soms amper bevatten.

IMG_0051

Dit waren zijn leukste uitspraken van de afgelopen weken:

 • Ik kan al echt alle woorden lezen in dit boek hoor, maar ik zeg andere woorden tegen Flo omdat ze het zou begrijpen“. Dexter leest voor aan zijn zus.
 • Het laken niet aftrekken, Flo! Anders gaan mama en papa zien dat we hier superstout zijn“. Dexter en Flo maken een kamp in de woonkamer.
 • Pas goed op hoor, Flo, hier komen er allemaal valstrikkers uit.”
 • Geef die puzzel maar aan mij Flo, ik ben al langer in dit huis dus ik weet hier alles beter“. Dexter en Flo ruimen op.
  IMG_0194
 • Mama, kijk eens goed. Deze Pokémon is al geëfloeweerd“. Geëvolueerd, zoals ze zeggen.
 • In de brandweer waren er ook okido’s“. Iemand in de buurtpolitie zegt okido in een walkietalkie. Ik ga er voor het gemak van uit dat hij die bedoelt, nadat ze met de klas naar de brandweerkazerne zijn geweest.
 • Kijk, zo’n dikke buik dat die poes heeft. Ik denk dat die kittens gaat laten“.
 • Een schoen die ademt! IK WIL DAT!“. Dexter ziet een Geox-reclame.
 • Wel jammer dat jij dan al superoud zal zijn. En traag“. Dexter vraagt of hij later met me mee mag als fotograaf voor de krant.
 • A. speelt graag op kamers“. Er komt een vriendje spelen, en Dexter probeert het zo aan boord te leggen dat ze op zijn kamer mogen spelen.
 • Ze is gewoon een beetje aan het ademen, hoor. Dat geeft niet, mama, ze heeft nog heel de nacht niet geademd.” Dexter mag soms op de iPad als Flo haar middagdut doet, en wil voorkomen dat ik denk dat ze al wakker wordt als ze kucht door de babyfoon. Zie ook: “Dat was de vuilniswagen maar, hoor.”
 • Die kan alleen kapot als je hem wel water geeft“. Ik bestoefte een kartonnen cactus, hoe cool dat is dat die niet kapot gaat als je hem geen water geeft. En toen blowde Dexter me away met deze clevere vaststelling. Het is geen ei, dat kind van mij.
 • Breng je zo’n stokjes om mee te eten mee voor mij uit Afrika?“. Youri gaat naar de pastabar en vraagt wat Dexter wil eten. Wat associaties meebrengt van bij de Chinees.
 • Ketchup is gewoon gesmolten tomaat“.
 • Ik heb pijn aan mijn duimteen“.
 • Is die kiwi nog niet rijk?“. Rijk en rijk.
 • Als de mama dood is, dan is dat toch superarm voor een babydier?“. Arm en erg.
 • Maar mama toch, die zijn toch veel te groot om hier te leven?*vette oogrol*. Dexter vertelt over hoe hij eens met een kitten speelde op ons koertje, en ik vroeg of het een tijger was.
 • Bestaan er meer jongenseenhoorns, of meer meisjeseenhoorns?“.
 • Wat moet je eigenlijk doen als er een zebra over het zebrapad loopt?“.
 • Huh? Maken ze sap van Lamborghini’s?“. Dexter ziet een reclame voor Jupiler en herkent het logo.

Meer Dexter spreekt? De andere edities staan hier.

Reacties

 1. Heidi

  Zo grappig, mijn zoontje zit in het eerste lj, maar zegt net hetzelfde over Pokémon kaarten, iets tussen evolueren en evolve vermoed ik, ;-). Ook over die schoen die ademt, zaagt hij al lang, als ik dan uitleg dat er echt geen stoom uit zijn schoen gaat komen, is hij wat teleurgesteld, :-).

 2. Die A die graag op kamers speelt, mag nooit op kot gaan :-)
  Fijn lijstje alweer.
  Ik geniet ook van het feit dat hij zijn zus duidelijk heel graag ziet!

 3. Tine

  Ma jongens toch, zó cool dat je dat altijd noteert en ons laat meegenieten! Zeg nog maar veel, Dexter, voor je zo groot wordt dat er enkel maar grotemensenklap uitkomt…

 4. Één van de opmerkingen hier de laatste tijd bij de vijfjarige dochter als we zeggen dat we iets niet van buiten weten (en het ff moeten opzoeken) ‘en weet je het dan niet vanbinnen?’

 5. Evi

  Zalig, een schoen die ademt en sap van Lamborghini’s :-D Wat een schattige foto’s van Flo & Dexter trouwens!

 6. Ah zalig, van deze Dexter spreekt-blogposts word ik telkens goedgezind. Geen flauw idee waarom ik het deed maar we hebben hier een tijdje allebei (twee volwassenen) voor elk woord dat begint met een klinker een n geplaatst. Dat was wel grappig tot het een gewoonte werd en we het echt moesten afleren. Misschien moet ik eens “geëfloeweerd” introduceren en zien hoelang het duurt voor dat ook een gewoonte word. Als we er dan op aangesproken worden zeg ik gewoon dat Dexteriaans is.

  1. Haha, dat doet me denken aan mijn moeder die iets wreed marginaals tegen hespsalade zei in huiselijke kring en het op een keer zo gewend was dat ze het zo bestelde bij de slager. Geweldig gênant. ;)

 7. ah wij hebben hier ook iemand thuis die een schoen wil die ademt. Lang leve de Geox reclame tussen populaire kinderprogramma’s

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>