Ik probeer mijn suikerinname wat in te perken.
Niet dat ik zo ongezond eet, maar ik snoep te veel.
Er waren dus wat bescheiden voornemens, en toen zag ik Home Baked van Yvette van Boven liggen in de bib, en toen moesten die toch nog even wijken. Voor de lekkerste baksels die ik volgens mij de laatste jaren uit mijn oven heb getoverd.
Alle lucky bastards die ervan konden proeven waren het ermee eens: de combinatie kokos chocolade en een snuif zout is niet minder dan fantastisch. Alleen vond Youri dat er een kans was gemist door ze niet brownties te noemen. Of brounties. Ge kunt het niet allemaal hebben.
Dit is het recept voor een brownie of twintig. Ik heb ze gemaakt in een rechthoekig bakblik met opstaande randen, maar je kunt het ook in een cakevorm doen, of iets anders waaruit je achteraf wat brownies kunt snijden.
Bounty Brownies
Ingrediënten:
Voor de brownielaag:
100 gram boter
50 gram pure chocola
125 ml kokosmelk
2 eieren
75 gram suiker
150 gram bloem
Een snuf zeezout
Voor de koeklaag:
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
1 ei
100 gram bloem
7 gram bakpoeder
Een snuf zeezout
50 gram geraspte kokos
100 gram pure chocola, in stukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt voor de brownielaag de boter met de chocola en de kokosmelk au bain Marie, of op een laag vuurtje in een pan met dikke bodem, zoals ik deed. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg het gesmolten botermengsel daaraan toe en meng met een garde rustig tot alles goed is gemengd. Roer dan de bloem en het zout erdoor en roer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Giet het beslag in de bakvorm.
Klop voor het koekjesdeeg de boter met de suiker tot het zacht is. Klop dan het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder, zout, kokos en gehakte chocolade erdoor. Laat plukjes van het deeg met je vingers op het beslag vallen zodat de hele brownielaag met dotjes koekdeeg is bedekt. Het loopt nog uit in de oven dus het is niet erg als je nog open plekjes ziet. Bak de bounty brownies 35 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voor je er repen van snijdt.
SMULLEN!!
(Nog eens een recept, zeg! Wie had dat nog zien komen?)
Kheb dat boek onlangs gekocht, zoveel zalige recepten! En het is ook gewoon heel leuk om in te bladeren, hoop dat er snel nog een vervolg komt.
Ja he? Supergoed boek. (y)
Ik had dat keihard zien aankomen! ; )
Of beter: gehoopt.
Joepie! En dank u.
Waw, topreceptje! 😃
Voor mij een boek dat ik niet kende… Het ziet er heerlijk uit, ik ga dat beslist eens proberen!
Het boek zelf is ook echt super, ik zou geweldig veel willen maken.
Dat is een topbakboek! Ik heb het al lang. Met de bounty-brownies scoor ik altijd (verslavend lekker, bezint eer ge begint dus :) ) en gemakkelijk om maken! Ik maak die in een rechthoekige ovenschaal. Ook de frambozentaart is een grote aanrader, alsook de aarbeien met tijm- taart, de olijfoliechocoladetaart (ik laat wel de zeste weg),… teveel om op te noemen.
Serieus, deze MOET ik gewoon proberen! Keihard chocolade- en kokosverslaafd hier :D
Thanks voor het delen ;)
Mmmmm! Yvette is ook mijn inspiratie! Heerlijk!
Deze post is veel te lekker. Geef je geen Bounty’s weg? ;)