Die keer dat lilith 2,8 haalde voor wiskunde

IMG_1500Volgende week heb ik iets te verkopen. Ik ben blij, dat wil zeggen dat mijn cursus af is, en ik ben zenuwachtig, want dat wil zeggen dat ik iets te verkopen heb.

Ik zat zo wat na te denken over mijn USP, mijn unique selling proposition. Waarom ge net van mij zo een online cursus “budgetteren voor beginners” zou kopen en niet van een ander. Waarom ik, die nooit verander? En toen bedacht ik me dat dat exact dezelfde reden is waardoor ik eerst dacht dat ik de laatste mens op aarde was die zo’n cursus met cijfers moest maken: omdat ik ooit 2,8 op tien haalde voor wiskunde. In het vijfde middelbaar, zo blijkt. Niet dat dat zo uitzonderlijk was. Ik was zeer regelmatig gebuisd voor wiskunde. Niet uit malchance, maar omdat ik toen en nu nog steeds “bladiebladiebla” hoor in een gesprek waarin meer dan drie cijfers worden uitgesproken.

Het verklaart mijn glazige blik bij de boekhouder, architect en notaris. Het is de reden dat ik bij de bank op zoek moet naar mijn “jaja, snap ik allemaal perfect”-smoel. Het is daardoor dat ik bijna mijn diploma journalistiek niet heb gehaald (4 op 100 voor economie), wat toen heel erg leek maar waarover ik nu kan zeggen dat nog nooit iemand naar mijn diploma gevraagd heeft.

Ik snap niks van cijfers. Ben er doodsbang voor. Exact daarom ben ik de uitgelezen persoon om u deze cursus voor te schotelen.

Alle vragen die jullie zich stellen heb ik me vast ook gesteld.
Ik heb even hard gedacht dat het programma echt niks voor mij zou zijn.
En vooral: twee weken geleden had ik een onverwachte kost van meer dan duizend euro aan mijn auto, net voor de kerstperiode, en ik heb niet geweend! Omdat ik het kon betalen! Dankzij YNAB. Ge moet weten dat ik ook nogal een bleiter ben.

De cursus gaat ergens midden volgende week live.
Het is met audio, video, teksten en screenshots à volonté. En een Facebookgroep, waarin cursisten alle vragen kunnen stellen die ze willen, en waar ik ook rondhang om er zeker van te zijn dat iedereen ermee weg kan aan het einde van de rit. Het is de bedoeling dat jullie het snappen, en dus doe ik de cursus maar een week open voor mensen die echt gemotiveerd zijn om ermee aan de slag te gaan.

Door de cursus te kopen gaat er niet plots meer geld op uw rekening staan, maar ik garandeer wel dat hij al in de eerste twee maanden zal terugbetaald zijn and then some. Waarschijnlijk zelfs nog sneller.

Morgenmiddag om 12 uur sluit ik de wachtlijst finaal af. Die garandeert een early bird korting, dus ook als ge twijfelt: zet u erop. Daarna kan inschrijven ook nog, maar dan is het volle pot. Wie op de wachtlijst staat, krijgt ook als eerste de kans om in te schrijven.

Kort: 2,8 op tien voor wiskunde, en toch niet geweend toen ik plots duizend euro moest betalen voor een distributieriem en een groot onderhoud terwijl we ze op dit moment echt niet te scheppen hebben. Maar 6,4 op tien voor Nederlands, en toch journalist geworden. En dat in een school waarin ze zelfs geen Aardrijkskunde konden schrijven.

Neen, ik zou echt niet twijfelen als ik u was!

Reacties

  1. Ik had het je nog willen laten weten: 2 weken geleden viel mijn iphone in duizend stukjes (letterlijk). Terwijl ik dus investeerde in een hoesje dat garandeert dat je het ding van 3m kan laten vallen en ik ben echt geen 3 meter groot. Anyway, er waren mensen bij, die zeer verbaasd waren over mijn zen reactie. Ik zei: ohnee! En dan: scherven brengen geluk 😎. En ondertussen had ik al lang bedacht dat ik me dankzij YNAB geen seconde zorgen moest maken over die paar honderd euro die het me ging kosten (exclusief het emoshoppen dat ik in ikea deed terwijl het ding gerepareerd werd). Lang even YNAB!

  2. Ik kan al niet wachten! Ik kijk er naar uit om meer over YNAB te leren van een ervaringsdeskundige :) (En ook: tranen met tuiten gelachen van dat Aardrijkskunde.)

  3. Doro

    Ik heb een account aangemaakt, en wou vol enthousiasme beginnen… Maar na een half uurtje zit ik al met hartkloppingen, ik zie mijn budget voortdurend in ’t rood springen en ik weet niet waar eerst wat in te vullen… I need a cursus :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>