lilith doet van 10 naar 1

Foto: lieselot dorme

Foto: lieselot dorme

Ach, lijstjes. In het begin van de blogosfeer zwierden we ze constant over en weer en noemden we ze stokjes. Blogstokjes. Nu gebeurt dat minder, maar als je veertig dagen wilt bloggen dan zijn ze ideaal. En leuk leesvoer, deze, die ik al zag bij Joni en Talitha.

10 DINGEN OVER MEZELF

gevoelige ziel / kan niks traag doen /  licht ontvlambaar / angsthaas / eeuwige nerd / te veel boeiende dingen, te weinig tijd / uitermate onhandig / nul komma nul richtingsgevoel/ goedhartige zwartkijker / boekenwurm

9 DINGEN DIE IK LEUK VIND

koriander / oude tien om te zien-hits meezingen / in zee zwemmen als het warm is/ een goede cappuccino (ook zonder tekening) / mooie woorden / In De Gloria /  iets nieuws proberen uit een kookboek/ inbox zero/ verse bloemen in huis

8 DINGEN DIE IK NIET LEUK VIND

cappuccino met slagroom in plaats van melkschuim. In een glas :aah: / chaos en rommel / drukte en lawaai/ dat ik geen patatjes meer kan eten omdat ik er ziek van word / een gebrek aan planning / mensen die hun werk niet doen zodat ik er last van heb / mensen die alleen aan zichzelf denken / paté

7 PLEKKEN WAAR IK GRAAG BEN

The Farmer’s Market in Los Angeles / mijn bad/ mijn bed / de wijk waarin we aan het bouwen zijn / bij mijn papa in de hof / New York / op een lege trein met een goed boek en een beker koffie

6 MANIEREN OM MIJN HART TE WINNEN

Door kwetsbaar te durven zijn
Door niet snel te oordelen over anderen
Met slimme maar ook stomme humor
Door spaghetti voor mij te maken
Door me te inspireren
Talk nerdy to me

5 PLAATSEN WAAR IK NOG/TERUG HEEN WIL

Nog eens: Los Angeles / New York
Eerste keer: Japan / Zuid-Afrika / Nieuw-Zeeland

4 DINGEN WAAR IK NIET ZONDER KAN

bullet journal / laptop / cola light (dju toch) / boeken

3 LIEVELINGSLIEDJES (IN WILLEKEURIGE VOLGORDE)

Waltz, NO.2 van Elliott Smith
Tonight We Fly van The Divine Comedy
God Only Knows van The Beach Boys

2 WENSEN

gezond mogen blijven met de mensen die ik graag zie
een vlotte verhuis, gevolgd door een rustigere periode. De afgelopen jaren waren veel voor mijn hoofd

1 LAATSTE WOORD

Check.

Neem deze tag gerust ook zelf over! Drop een linkje naar je post in de comments, dan komen we lezen. Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 9/40. 

(de foto is er een uit de reeks van Lieselot Dorme, die ik nog niet online kan zetten omdat ik aan het wachten ben op een EPC-verslag van ons huis. Verse bloemen, een opgeruimd huis, I like. En als je denkt: “wat een leuk huis”, hold your horses and portemonnee, want zeer binnenkort te koop!)

Reacties

 1. Inge

  Wat die 5 plaatsen betreft, altijd welkom hier in Nieuw-Zeeland :-). Eerst wel even dat huis afmaken, natuurlijk!

 2. Suuz

  Leuke blog, soms herkenbaar :-)

  Gratis tip: een beetje minder water bij je tulpen doen, dan gaan ze niet hangen. Tulpen zijn gulzige drinkers en drinken tot ze niet meer kunnen en dan kan de stengel z’n eigen gewicht niet meer dragen.

  1. Oh waw, ik plan hier binnenkort een post over hoe ik geen plant lady ben maar er een wil worden. Kom je dan nog eens langs? :) Ik had geen idee!

 3. Evi

  Ik vind die tag superleuk en ga hem overnemen. Ergens tijdens deze 40 dagen. En dat van dat richtingsgevoel is erg herkenbaar ;-)

 4. OMG, je kon mijn tweelingzus zijn!! (met uitzondering van de koriander) En ik kan ook niets traag doen! Waarom, toch?? Daarnet nog, ik was de wasmachine aan het inladen en was me zo aan het haasten, en dan sta ik daar plots bij stil en heb ik echt geen flauw idee waarom ik zo gehaast ben! Ik neem me minstens één keer per dag voor alles eens (overdreven) traag te doen, maar ik hou dat geen halve minuut vol. Het zou nochtans veel deugd kunnen doen, denk :-D

 5. Ja, wat een leuk ‘stokje’, ik ga ‘m overnemen. Veel overeenkomsten, zo te zien. Wat ben ik blij met je dagelijkse blogs (en die van Maartje/Zezunja) want het is een fijn begin van de dag om eerst bij anderen te lezen voordat ik zelf ga schrijven.

 6. Oh, zo’n leuk stokje! Ik deed dat vroeger ook vaker, en dan gooien naar anderen, maar toen er eens iemand naar wie ik het gegooid had nogal negatief reageerde, ben ik het anders gaan bekijken en durfde ik niet meer zo goed meedoen ofzo. Maar bon, dit vang ik!
  En ook: zo spijtig dat je niets traag kan doen. Ik maak daar een levensdoel (ofzoiets) van, om zo veel mogelijk traag te doen. Niet alles natuurlijk, want soms / vaak moet het ook vooruitgaan, maar als ik niets meer traag zou doen, zou ik zot worden, denk ik dan.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>