Heerlijk huis te koop in Ieper! (dat van ons) (VERKOCHT!)

polenlaan_00006Dit huis, ik weet hoe verliefd je erop kunt worden.
Ik zie mezelf hier nog staan, twaalf jaar geleden.
Er was toen nog veel meer werk aan dan nu, en toch. Dat zag ik allemaal bijna niet.
Wat ik wel zag waren de hoge plafonds, de dubbele deuren, hoe mooi het licht hier kan binnenvallen. Ik zag de mogelijkheden en hoe wij hier zouden kunnen wonen.

polenlaan_00002

Ik wist toen nog niet hoe leuk ik het zou vinden om zo dicht bij het water te wonen. Op een klein loopje van het jaagpad waarlangs het zo mooi (start to) runnen en fietsen is. En op tien minuten wandelen van de markt, en knal bij de bib en de academie. Het is dat rechts op de foto met de donkergrijze ramen, trouwens. Tof he?

polenlaan_00016

Het is met pijn in het hart, maar ook met veel goesting in iets nieuws, dat ons heerlijke huis sinds gisteren ligt te wachten op de volgende die er zijn hart aan verliest.

polenlaan_00026

Het is een huis met karakter, gebouwd in 1929, vol authentieke elementen als dubbele deuren, mouluren en elegante schouwen. Beneden werd nieuw parket gelegd, boven zijn alle houten vloeren authentiek.

polenlaan_00021

Via de hal kom je in een mooie woonkamer waarin alles open werd gelaten. We hebben alles gerenoveerd met kwalitatieve materialen, en ook alle nutsvoorzieningen werden recent van nok tot kelder vernieuwd, net als het buitenschrijnwerk en de centrale verwarming.

polenlaan_00030

De zolder biedt de mogelijkheid tot het uitbouwen van een extra, grote kamer, er is een ruime kelder, en je kunt de garage die aan het fijne koertje grenst huren, zoals wij deden. Een gemak!

polenlaan_00035

Wonen doe je vlak aan het kanaal Ieper-Diksmuide, ideaal voor lopers, fietsers en gezinnen die er graag op uittrekken.

polenlaan_00025

Op amper tien minuten stappen van de Grote Markt van Ieper, vlakbij de academie en de bibliotheek is dit de perfecte uitvalsbasis voor een jong gezin of mensen die graag overal dichtbij zijn.

polenlaan_00034

Grootste troeven:

• dicht genoeg bij de markt van Ieper om te voet te gaan, net ver genoeg om altijd parkeerplaats te vinden in de buurt
• betaalbaar voor een jong koppel dat het huis op eigen tempo af wil werken
• de prachtige authentieke elementen van het huis
• instapklaar
• een woning met karakter en sfeer

Wil je meer weten? Hier vind je ons op Immoweb. (ze hebben beloofd om alle typo’s eruit te halen, maar je vindt er alle specificaties)

Wil je komen kijken? We organiseren een kijkdag op zondag 11 maart. Stuur een mail naar polenlaan10@gmail.com met je contactgegevens en dan spreken we af. 

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 16/40. 

Alle beelden: Lieselot Dorme.

UPDATE: ondertussen is ons heerlijk huis verkocht. Bedankt voor jullie interesse!

Reacties

 1. Voor dat geld krijg je veel huis!
  Misschien in de verf zetten dat de registratie rechten in juni verhogen (als het klein beschrijf is tenminste)
  Ik hoop op een vlotte verkoop!

  1. Voor Ieper is dit een behoorlijk realistische prijs. De prijzen van de huizen schelen hier enorm met de grotere steden. Wat ervoor zorgde dat we dit ooit konden kopen en renoveren, dus wel tof. :)

 2. Super sfeervol, heel mooi! Veel succes met de verkoop!
  (Het enige dat ik écht kan denken is: dit huis voor die prijs in Gent was al verkocht nog voor ge “immoweb” kunt zeggen. En achteraf de fiscus op uw dak omdat ge te ver onder de marktprijs gekocht hebt, haha. Echt, dat zou in Gent verkocht geraken aan het dubbele van de prijs. I am not even kidding. Wat een gekke, gekke wereld toch.)

 3. Wauw zoveel en zo’n mooi huis voor die prijs, de streek doet er duidelijk veel toe
  Leuk en smaakvol ingericht trouwens

 4. Ik verschiet ook van die prijs, voor zo’n prachthuis & -locatie. Begrijp je ook volledig, we hebben recent hetzelfde doorgemaakt. Ik had het voorrecht om (beetje stiekem, verhaal staat op m’n blog) te zien hoe een koppeltje verliefd werd op het onze, wat het verhuizen minder zwaar maakt. Ik wens jullie ook zo’n stel nieuwe kopers toe. Maar dat komt zeker goed.

 5. Sofie Delanghe

  Zeer karaktervolle en mooie woning. Ze gaan ervoor vechten denk ik. Een echt koopje. Ik gok binnen de week verkocht.

 6. Ik woon duidelijk in de verkeerde stad, als dat een realistische prijs is voor dergelijke huizen in Ieper. Soit, veel succes met de verkoop, maar ik heb zo’n vermoeden dat het snel zal gaan.

 7. 10a

  Niet alleen het huis maar ook de prijs is om verliefd op te worden!
  Moest het niet 100 km uit mijn richting zijn, ik stond aan je deur, dju toch.
  Succes!

 8. Wat een prachtig huis! Ik hou oude gerenoveerde huizen. En zot van die dubbele deuren en houten vloeren <3 Succes met de verkoop!

 9. Zeg… Hoe moet dat nu met die jaarlijkse foto? Misschien opnemen in het contract dat jullie daar elk jaar nog een familieportret mogen komen maken?
  Succes met de verkoop!

 10. Riella

  Amai , da’s echt prachtig! En die prijsssss, dat is een prikje!! :o :o :o

 11. Wauw wat een pracht van een huis voor een pracht van een prijs! Ik wou stiekem dat ik in Ieper woonde… Veel succes met de verkoop maar ik ben er zeker van dat dit snel verkocht zal zijn!

 12. Echt zot. Voor die prijs koop je ook hier enkel een halve bouwval. (en rolluik is mooi geschilderd zodat het blendt met de muur (y) )

 13. Zo fijn dat jullie huis snel verkocht is geraakt. Dat is alvast een zorg minder én een vakje meer dat je mag afvinken. Mijn ouderlijk huis is vanaf vandaag officieel niet meer van mijn ouders. Ik vermoed dat zij het daar moeilijker mee gaan hebben als ik maar vermits ik mijn hele jeugd in hetzelfde huis heb doorgebracht vind ik het toch wel een beetje vreemd aanvoelen. Al een geluk dat mijn ouders wel nog steeds in hetzelfde dorp én dus vlakbij zijn blijven wonen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>