lilith weet nog altijd niet goed waar haar passie ligt

foto: ellen van den bouwhuysen

foto: ellen van den bouwhuysen

Er zijn een paar termen waar ik stress van krijg.
Moederinstinct. Buikgevoel. Passie. Roeping. In je kracht staan. Ah neen, bij dat laatste geen stress, enkel gefrons.

Maar ik weet dus zelden waar mensen het over hebben bij de eerste vier.
Of ik weet wel waar ze het over hebben, maar ik krijg stress omdat ik zelf niet weet wat of waar dat van mij zich bevindt.

Net daarom vond ik episode 3 van onze podcast Werk & Leven weer zo leuk om maken: die gaat namelijk over al dan niet je passie moeten vinden en volgen.

Je kunt hem hier beluisteren, en als je je abonneert via iTunes, dan krijg je elke keer een update als er een nieuwe podcast is.

Doen zulle!

Reacties

 1. Ine

  Oh, naar deze ben ik zeer benieuwd. Ik heb de vorige nog niet beluisterd, maar ik moet dat dus dringend eens doen. En ik moet ook dringend mijn bullet journal in gebruik nemen, om de dingen die ik dringend eens moet doen in op te schrijven. Het ligt klaar, met stiftjes en al! Uitstelgedrag… En ik moet dringend ook eens beginnen nadenken over wat mijn passie nu juist is, en hoe ik daar iets mee kan doen in mijn leven. Veel te veel dringend. Hopelijk kunnen jullie me wat relativeringsvermogen bijbrengen :)

 2. Frieke

  Zijn dat nu fluostiften in pastelkleur?
  Maar … maar … dat “fluoot” dan toch niet?
  (Sorry, ik ben even helemaal van de kaart hierdoor.)

  1. Haha, ja jong. Ze doen niet van fluo, maar ze zijn wel supermooi. Volgens mij hebben ze ze bij standaard boekhandel enzo.

 3. Els U

  Benieuwd naar de podcast maar ook naar welk merk die mooie pull is en waar je die haalde!?

 4. Isabellie

  Zaterdagochtend, koptelefoon op mijn hoofd, kleuter en peuter wat aan het roepen op de achtergrond en ik meegibberend met jullie podcast…, af en toe roepend naar mijn man: ja das echt zo! Het wordt een ritueeltje, mijn momenttje ;)
  Bedankt voor de bedenkingen, tips en herkenbare situaties.
  Ik ben fan en vertelle het voort!

 5. Linda

  Ooooh bedankt voor het uitspreken van dat je van bepaalde termen als moederinstinct stress krijgt… Ik ben nu 5 maanden moeder van een allerleukst meisje, niet altijd even makkelijk en een straffe eigen wil en dat moederinstinct heeft niet om de hoek gekeken hoor… Het enige wat ik kan is heel goed observeren en voor de rest maar wat doen.
  En de podcast ga ik vandaag luisteren!

 6. Looking good op de foto, allebei! En heel erg benieuwd naar die podcast, want ik zo een beetje met hetzelfde ei… vooral over dat “je passie volgen” dan.

 7. Hoera aan herkenning bij het beluisteren van deze episode! (allee uw trui is ook schoon hoor). Het deed me anderzijds denken aan de omgekeerde gedachte ‘werk is maar werk’, goedbedoeld advies dat ik tijdens/na mijn burnout en boreout steeds opnieuw kreeg, nu nog altijd. Betrouwbaar zelf- en statistisch mini-onderzoek van mijn omgeving heeft me geleerd dat, los van dat er brood op de plank moet komen, er mensen zijn die een goodenoughjob hebben, dat prima vinden en/omdat ze daarnaast tijd hebben voor één/meerdere hobby’s die hen opladen. Voor anderen, en daar reken ik mezelf toe, werkt het… anders (net véél energie putten uit een job, meerdere jobs,…)

 8. Evi

  Zeer boeiende podcast, want het is een vraag die mij zeker bezig houdt. Millenial zijnde en zo. Ik ben zo iemand die niet perse voldoening uit haar job moet halen, want een job is meer dan iets doen dat je leuk vindt. De omgeving, je collega’s, de uren, de flexibiliteit, de afstand tot thuis, zijn allemaal factoren die ook belangrijk zijn en die ik mee in de weegschaal gooi. Maar door genoegen te nemen met een mindere job waarin ik mijn ei niet voldoende kwijt kan, voel ik me ook gewoon een beetje mislukt. Want moet ik niet iets doen wat ik graag doe en waar ik voldoening uit haal? En moet ik dat niet nu voor elkaar krijgen, want binnen een paar jaren ben ik weer wat ouder en is het misschien te laat? Ik geraak er moeilijk uit. Misschien moet ik wel gewoon blij zijn dat ik genoegen kan hebben met een mindere job en mijn interesses ernaast kan uitbouwen. Ik voel uit mezelf niet de drang om dé job te vinden. Die druk komt eerder van buitenaf, dus misschien moet ik daar gewoon niet meer naar luisteren…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>