Flo spreekt #2

IMG_5037

Ik heb zeer taalvaardige kinderen. Dat is geen pluim op eigen hoed, ik weet niet of we daar zelf veel aan hebben gedaan, wij praten, en zij nemen blijkbaar op als sponsjes. Mensen wijzen me er regelmatig op, en dat is grappig, want doordat Dexter nog een stuk taalvaardiger was op de leeftijd van 2 jaar en acht maanden dan Flo, zou ik bijna denken dat zij praat zoals de meeste kindjes van haar leeftijd. Tot ik dus een kindje van haar leeftijd hoor praten, en besef dat onze madam praat als een grote. Ik vind dat de max. Ook al denk ik ook regelmatig: wanneer gaan die twee hier eindelijk eens drie seconden ZWIJGEN?!

IMG_4699

Deze zinnen kwamen de afgelopen weken in mijn bullet journal terecht:

 • Mag ik morgende week naar school?“. Het verschil tussen morgen en volgende week is nog niet duidelijk, maar ik vind dat ze dat mooi oplost.
 • Heb jij nieuwe ogen?“. Elke keer als ik iets van make-up draag. Ze vindt mijn nieuwe ogen meestal ook heel mooi. Kan ook: “Heb jij nu jouw ogen geschilderd?“.
 • Ik ben een kleine mens.” Gewoon een random opmerking aan het ontbijt.
 • Kijk! Pakinoki!“. Flo heeft Pinokkio weten te localiseren in haar zoekboek.
 • Zeg maar sorry.” Ik bonkte Flo met haar hoofd tegen het dak van mijn auto, maar ze had al direct een oplossing.
 • Ik ben de dokter. Moet ik een keer een spuitje laten komen?“. Laat maar komen, Flokie.
 • “Heb jij naar Brussel gezeten?”. Ik kom thuis van een redactievergadering in Groot-Bijgaarden.
 • Ik ziet Bram leuk.
 • Sem is mijn liefste.” Ja, er is een patroon. Ze zijn allemaal minstens zes jaar en liefst ouder, haar maten. Als in de maten van haar broer.
 • Wattenhell?“. Don’t ask. Maten van haar broer.
 • Ik kan ook nie alles doen he.” Ik vroeg of ze de gordijnen wilde dichttrekken.
 • Ik heb maar één handje he“. Ze kan haar toetentas niet dragen want ze heeft haar pop al vast. Aja.
 • Ik heb een hik gelaten.”
 • Hij heeft lief gewerkt met mij.” Ik vroeg hoe het was in de klas, en de hij in kwestie is een juf.
 • Ik hou van jou, maar ik zie je niet.” Weetwel, van in dat liedje van zwarte piet, wiedewiedewiet.

Meer Flo spreekt? Hier vind je de eerste editie terug. 

Reacties

 1. HildeVH

  Maf, hoe snel dat gaat, hé! Ik heb ook 2 heel mondige kindjes.
  Mijn dochter van 4 spreekt al regelmatig van een bezoekje aan een scheepswrak (dankjewel, de kleine zeemeermin) en mijn zoontje van nog geen twee blijft het koppig over doni’s hebben (ipv dino’s). Gisteren had ik de kleinste opgepikt van de kribbe en bij het thuiskomen zet hij zich op een stoel achter mijn computer en roept hij “mama, skoot zitten” waarbij ik even twijfelde of hij nu bedoelde dat ik op zijn schoot moest zitten of toch maar andersom.
  I love it ;)

 2. Vrouw Holle

  De topper hier was “blauw witloof”. Zoonlief zeurde elke dag om blauw witloof. Het duurde weken voordat ik er achter kwam wat hij bedoelde, tot de dag dat ik rode kool klaarmaakte. Een schep op zijn bord ontlokte de zoon, met een zalige zucht : ha, blauw witloof….

 3. Charris

  Heel herkenbaar :-) Wacht maar tot er een jaartje bijkomt, je zult soms helemaal strijk liggen dankzij de combinatie met de (puber)maniertjes. Vaste reply’s zijn hier: “Ja, maar, mama, dat weet ik wel al, hoor…” en “Ik kan niet vliegen, hé!”. Denk daar nog een set draaiende oogbollen bij en je kunt je met de beste wil van de wereld niet inhouden van lachen (lipbijten bij mama is ook x10 ;-) ). Vanmorgen ook nog, toen ik een bewering van haar in vraag stelde: “Ja, ja, ik heb gelijk, hoor!” met grote, dwingende ogen en een effen streep om de mond. Hilarisch, soms, pijnlijk confronterend ook :-D

 4. Grietje

  Hier is het bij onze 2,5-jarige momenteel volop ‘ik ken een liedje maar verzin zelf de tekst wel!’:
  -Zwarte piet, wiedewiedewiet, mama is zot maar dat zie je niet! 🤔😂
  -(op de melodie van ‘k zag 2 beren) ‘k zag 2 poesjen in de douchen, oh dat was een wonder… (meervoudsvormen nog niet bij alles gekend😂)
  -…
  (Ik moet dit dringend eens noteren of filmen allemaal, ZALIG!)

 5. Zalig! Moest weer hardop lachen. Ze zijn echt super wijs, die kinderen van jou. Telkens als ik deze rubriek lees, vind ik het jammer dat mijn papa of mama dit soort dingen niet genoteerd heeft.

 6. Wat een schattige Ewok op die tweede foto. Die uitspraken blijven heerlijk om te lezen. Pakinoki klinkt eigenlijk wel super. Misschien moet die gewoon zijn eigen sprookje krijgen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>