5 beelden, 5 dingen

 • Ik ben vanmorgen nog eens gaan spinnen. Als in: een uur lang zitten doodgaan op een fiets die niet eens vooruitgaat. Volgens de gegevens van de membersite van mijn lokaal fitnesscentrum was ik daar al zes jaar lang als missing in action opgegeven. Los van de wandeltrainingen voor de Dodentocht kom ik tegenwoordig te weinig aan bewegen toe. Ik zwom graag en zonk weinig, maar ik ben al jaren op zoek naar een moment waarop ik kan gaan zwemmen zonder dat het razend druk is in de baantjes van Ieper zwembad. Nooit gevonden, dus moest het iets anders worden. Gezwoten dat ik heb vanmorgen, en pijn aan mijn gat en spieren dat ik eraan heb overgehouden. Volgende week weer! :aah:
 • Ik krijg regelmatig de vraag of ik ben afgevallen. Ja dus, en opeens heb ik de magische grens bereikt waarop dat zichtbaar blijkt voor andere levende wezens. Altijd fascinerend hoe dat gaat: niemand ziet iets, en dan vraagt de meme op zondag of ik vermagerd ben, en de juf van Dexter op maandag, en op dinsdag een mama van een vriendje. Vorige week was ik ook al afgevallen, maar toen zag niemand iets. In elk geval: geen magisch dieet (al ben ik wel gestopt met suiker en bloem, wat ervoor zorgt dat ik veul minder honger heb en dus niet zo hard moet rekenen op wilskracht), wel al een paar maanden hard aan de slag met dingen als mindset en lomp zijn tegen mezelf en omgaan met emo-eten, wat dus blijkbaar werkt met krak dezelfde technieken als stoppen met roken en stoppen met drinken. Had ik dat eerder geweten!
 • Dat impliceert dat ik dit jaar weinig paaseieren at, dat klopt. Niet zo erg, want zoals ik bij drinken zeg dat ik echt wel genoeg heb gedronken voor de rest van mijn leven, begin ik te beseffen dat dat met paaseieren smoefelen misschien wel wat van hetzelfde is. Ik heb al veel paaseieren gesmoefeld, ge wilt het niet weten! (ooit eens zoveel fondant dat ik zo wit was als een hoopje maden, en ze zeker tien jaar niet meer at)
 • Los daarvan organiseerden we hier onlangs eens een Werk&Leven-dinertje mét de hubsters, die elkaar nog maar twee seconden in levenden lijve hadden gezien. Dat viel mee, en ooit gaan we Youri ervan kunnen overtuigen om naast sound engineer ook eens gast/co-host te zijn. Ooit. De dag na ons dinertje ging ik met vriendin J. belachelijk vroeg op pad om 29 kilometer te gaan wandelen met wandelclub Nooit Moe Boezinge. Wat een leven.
 • Het was warm weer, en ik besliste dat ik me dit jaar niet druk ga maken over mijn benen en of die niet te lelijk zijn volgens andere mensen om rokken te mogen dragen. Wereld, ge zult met mijn benen moeten leven, ik ben te oud geworden om me nog bezig te houden met of dat wel aanvaardbaar is. Weer een zorg minder.

Reacties

 1. Gisteren schoolfeest op schooltje waar ik lesgeef. Kreeg van twee mama’s de vraag bij welke chirurg ik me had laten opereren en van enkele andere complimenten over mijn outfit. Ik droeg zowaar een jumpsuit!!! Ikke!!! Zelfs onze nieuwe directeur kreeg van verschillende ouders opmerkingen over hoe goed ik eruit zie. Stiekem deden al die complimentjes me nog veel meer deugd dan de complimentjes over het optreden dan ook wel dik in orde was. (En deden ze me heel even niet denken aan die anderhalve kilo die er plots bijplakt en ik er maar niet af lijk te krijgen *zucht* )

 2. An

  Over dat stoppen met bloem en suiker moet je nog eens uitweiden 😉 Ik stopte ook met roken en drinken, maar dat emo-eten blijft me parten spelen….

 3. Charlotte Dutry

  Goed bezig, jom!

  Als ge wat (lees-)tips hebt rond dat eetgedeelte, moogt ge die altijd eens delen!

 4. Ik heb hetzelfde gevoel over mijn benen. Ik draag graag rokjes, maar mijn benen zijn zo wit dat ik me, zeker in het begin van de lente, schaam als ik er opmerkingen over krijg. Nu heb ik me erover gezet. Ik ben nu eenmaal bleek van vel, dat gaat niet meer veranderen. En I don’t gave a damn anymore :-)

 5. Buitenmus

  Witte benen, mottige knieën, scheve tenen en spataders maar laat dat blote benenweer maar komen 🙂 Werkt dat echt, mind over matter? Emo-eten is hier helaas een werkpuntje…

 6. Ik denk altijd dat ik niemand verplicht om naar mijn witte benen te kijken. Gisteren nog een tuniek gekocht om te dragen op fietsvakantie met mijn fietsbroek onder. Vroeger zou ik nooit zo kortgerokt durven lopen hebben. Nu trek ik me dat niet meer aan.

 7. Viviane

  laat die witte benen maar vrij ! Trouwens, als je echt witte benen wil zien moet je ofwel in de zomer naar Ierland (daar is een continue wedstrijd wit-witter-witst aan de gang) of je komt naar Antwerpen om de mijne te zien. Op een zonnige dag best een zonnenbril meenemen om schade aan je ogen te vermijden :-) Een collega noemde mij ooit “Kasper, het witte spookje” op de eerste lente-hoera-kort-rokjes-dag. Ooit in een ver verleden eens zonnenbank geprobeerd, toen de 10de keer het nieuwe meisje aan de receptie zei dat ze ’t “voor de eerste keer best niet te lang” zou zetten ben ik afgehaakt.
  En elk nadeel heb ze voordeel : iedereen die in de zomer / herfst tegen mij durft klagen dat ze op vakantie is geweest en helemaal niet gebruind is, die kan ik direct het tegendeel bewijzen. Mensen gelukkig maken op een iets andere manier noem ik dat :-)

 8. Ben ik de enige die het woord ‘wonky’ pas heb leren kennen door de Wonky dips en dacht dat het gewoon een merknaam was? 😂
  Voor die witte benen: Dove heeft een bodylotion die na een aantal smeringen een zeer subtiele en mooie gloed aan je benen geeft, de moeite om eens te proberen!

 9. Christine

  Door jou heb ik de podcast van Brooke Castillo ontdekt en totaal verslaafd (binge-listening, het bestaat). Ik ben nu ook aan de slag gegaan met het model en het emo-eten. En amai, wat leer ik veel bij over mezelf (serieus, niet moeilijk dat ik overgewicht heb, met al wat er in mijn hoofd omgaat).

  1. BROOKE IS FENOMENAAL. Ongelooflijk, the model, inderdaad. Ik begin mijn leven eindelijk te snappen. :aah: ;)

 10. Els

  Geen magisch dieet maar wel stoppen met suiker en bloem? Dat lijkt me toch behoorlijk moeilijk om in praktijk te brengen, neen? Want als ik me goed herinner, eet je ook geen patatten? Ik vind het magisch dat ge dat gerealiseerd krijgt. Kortom: volgens mij zijt gij een magiër!

  1. Maar neen, dat lukt. :) Ik eet zoals Pascale Naessens, maar dan zonder pasta. Gewoon een extra portie groenten, en op zondag een eitje in plaats van pistolets ofzo. En ’s ochtends fruit met yoghurt, al begin ik dat zelfs soms over te slaan, omdat geen suiker en geen bloem ervoor zorgt dat ik ’s ochtends zelfs geen honger meer heb. Je moet het eens proberen, dat is pas magic.

   Ik eet nu als ik honger heb, lifechanging voor iemand die heel de dag door at. All day every day.

 11. Mieke

  Sinds ik koolhydraatarm eet, ken ik geen hongergevoel meer. Zalig om niet meer een halve dag bezig te zijn met eten. Brengt veel rust ook. Opeens was de klik er, en nu wil ik nooit meer terug naar mijn vroegere levensstijl. Koolhydraatarm eten for the win 💪. Veel succes met verder afvallen. Het werkt echt! 🍀

 12. Amai als ik dat hier zo lees, zit België vol met melkflessen. Toch vreemd dat ik dan altijd opmerkingen krijg over die van mij. Maar de fase dat ik dat aan mijn hart liet komen is ook al achter mij.

 13. Julie

  Oh graag toch nog eens een blogje over hoe jij het aanpakt. Ik kan precies een hele dag door eten :( ! Maar ik word er niet gelukkiger van !

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>