lilith wordt verliefd op LEGO House

Ik zei in mijn vorige post over onze reis naar Denemarken en Zweden al dat ik niet veel heb met legoblokjes. Maar neem 25 miljoen legoblokjes, en bouw daar het zotste speelhuis ooit rond, en de situatie begint serieus te kantelen.

LEGO House ligt op een paar kilometer van Legoland in Billund, waar het legoblokje werd uitgevonden. Het opende in 2017, en als je erboven hangt zie je dat het is opgebouwd uit grote legoblokken.

Sta je ervoor, dan lijkt het alsof iemand loos is gegaan met witte blokjes.

Binnen draait alles rond de ervaring van spelen en bouwen. En rond met open mond staan kijken naar de vele legocreaties die overal te zien zijn.

Echt overal staan bakken vol lego, en het is de bedoeling dat je je ermee uitleeft. Dat hebben we serieus gedaan. Van treinbanen tot race-auto’s tot vissen die je kon laten animeren tot poppetjes die verdacht veel op jezelf lijken, je bent er een paar uur zoet mee.

Weinig volk, zeg je? Wij hadden het geluk dat we kaartjes hadden voor het eerste tijdsslot, waardoor we aankwamen in lege zones, wat vaneigens fijn was. Ik denk dat het doorheen de dag serieus druk kan worden.

In de kelder van LEGO house zit ook een inspirerende historische collectie rond de geschiedenis van het blokje, met iconische sets van vroeger tot nu. Youri moeten meetrekken aan zijn gilet of hij zat daar nu nog.

Een bijzonder eervolle vermelding voor het MINI CHEF-restaurant. Als je binnenstapt krijg je een zakje met blokjes en een “build your own meal“-instructieblad. Een stukje vis is een klein rood blokje, voor frietjes kies je blauw. Iedereen stelt zijn maaltijd samen en steekt het schijfje in de computer. Is dat gebeurd, dan zie je hoe de legomannetjes jouw maaltijd in elkaar beginnen te flansen.

Is het eten klaar, dan krijg je een seintje dat je jouw legoblok mag gaan halen bij de robots.

En dan is het smullen maar. Of in het geval van Flo je neus ophalen en zeggen dat je het niet lust. Standaard, tegenwoordig.

Ik vond LEGO House nog cooler dan Legoland.
Al was het omdat onze kinderen sinds ze daar zijn geweest geen Lego of Duplo kunnen zien liggen zonder er iets mee te beginnen bouwen. Dat moet dus inspirerend geweest zijn voor iedereen.

Absolute aanrader voor iedereen die houdt van spelen en übercoole plekken.

In de volgende post rijden we door naar Zuid-Zweden, keer curieus!

Reacties

 1. Sofie

  Ons advies is trek 1 dag uit voor lego house en een andere dag voor Legoland. Wij ( opa, moeke, papa en de zonen van 9 en 7) vonden lego house de max en gaan zeker nog eens terug! Ja, we bekennen : we spe(e)l(d)en allemaal graag met Lego.

 2. magali

  Op netflix vind je nu een documentaire over de bouw van dit huis. Echt wel de moeite waard!

 3. Ma hoe zalig is dat! Ik denk dat ik mijn kinders daar een week zou kunnen achterlaten. En dan zouden ze nog vragen waarom ik zo snel terug ben 😂 Komt op mijn bucketlist.

 4. Lore

  zo keihard spijt dat we het niet bezochten!
  we deden wel 2 dagen legoland, net voor ze in wintersluiting gingen en er was amper volk waardoor we met volle teugen konden genieten!

 5. Bij ons was LegoHouse eind augustus 2019 onze laatste stop onderweg naar huis vanuit Noorwegen. Legoland hadden we in 2015 al gedaan. En LegoHouse was effectief de max, meer dan de max zelfs. Ik hoop dat jullie ook de kans hadden om ook in Billund rond te kijken. Al die bedrijfsgebouwen van Lego, hebben allemaal een Lego-cachet. Soit, LegoHouse, Billund en natuurlijk ook Noorwegen en zijn fjorden hebben een geweldige indruk bij ons nagelaten (en zo fijn om aan terug te denken vanuit ons kot).

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>