lilith kookt met de kinders: chocomousse uit het Ketnet Kookboek

Er was behoorlijk wat vraag naar het recept voor chocomousse uit het Ketnet Kookboek, en aangezien ik dankzij mijn collega Evelien nu eindelijk weet dat ik geen misdaden pleeg door al eens een recept te delen op mijn blog: gijlie vraagt, ik draai. (ik heb wel geen foto van het afgewerkte product, maar het zag er wreed hard uit als chocomousse, om een idee te hebben)

Chocomousse:

Nodig:
– 300 gram zwarte chocolade
– 500 ml room
– 5 eieren
– 150 gram suiker
– 80 gram water
– 200 gram witte chocolade voor versiering

Zo maak je het:
Smelt de chocolade ‘au bain-marie’. Klop in een mengkom de room ongeveer zo stijf als yoghurt, zet even in de koelkast. Scheid de eieren. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Klop de eiwitten op in een goed ontvette kom. Als het een beetje schuimig is opgeklopt voeg je de suiker toe terwijl de klopper blijft draaien.

Klop de dooiers los met het water. Voeg in één keer de iets afgekoelde chocolade toe aan de dooiers. Voeg de room toe. Spatel het eiwit door dit mengsel. Schil met een dunschiller schilfers van de witte chocolade.

Vul de kommetjes met de chocomousse en werk af met witte chocoladeschilfers.

Reacties

  1. Lynn

    Dank je! En voor hoeveel personen is dat? Dan weet ik hoeveel ik moet bijmaken voor mezelf :D

  2. OMG! Wat een bom, die ingrediënten. Lekker ongetwijfeld, maar mijn darmen zouden er bijzonder ongelukkig van worden.
    Een veganiste in huis maakte dat onze chocomousse tegenwoordig nog uit drie ingrediënten bestaat: zijdentofu, chocolade en suiker.
    Die foto van Flo is kostelijk!

  3. Vero

    @eilish : de versie met het vocht van kikkererwten is ook lekker… Heb ff mijn afkeer moeten opzijzetten… Gewoon gemaakt zonder nadenken enne… Superlekker !

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>